Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

כל אחד מאיתנו אשר שיפץ רכב בעבר או משפץ רכב בימים אלו, עשה טעות כזו או אחרת, אשר אם לא עלתה לו בזמן או בעבודה, עלתה לו לפחות בהוצאת המילים "אופס, טעיתי" (בהנחה שזהו אדם אשר יודע להודות בטעותו....).

ידועה האימרה, ש'לומדים מטעויות' וכמובן לא פחות מטעויות של אחרים. אם כל אחד מאיתנו יעלה כאן טעות/יות שהוא ביצע במהלך השיפוץ, בטוחני שרבים יוכלו ללמוד מכך ואולי לא לחזור על אותה טעות...

טוב נו, אני אתחיל ;-)

במהלך השיפוץ בחיי לפני כעשור, פונטיאק פיירבירד שנת 1974, כל-כך התלהבתי מאיך שהרכב יראה בסוף, עד שמיהרתי לרכוש לו מחו"ל באמצעות קטלוגים את הריפודים, דיפוני הדלתות, סמלים, לוח שעונים ועוד בסכום שעבר את ה-4 ספרות בירוקים.... דבר שהתברר כטעות בתכנון הכספי בתהליך השיפוץ, שכן אם מתכננים נכון פרויקט, מתכננים את השלבים, העלויות וכו'. כשהגעתי לשלב הפחחות והצבע, גיליתי שזאת חתיכת הוצאה ואת עלות הפחחות והצבע "בזבזתי" על קוסמטיקה יפה, שאין לה כרגע שום משמעות... מסקנה, לא להתפתות לקנות שולחן, כיסאות, מקרר וטלוויזיה, לפני שבניתם את הבית..

במהלך שיפוץ ביואיק בנצ'ורי קופה שנת 1974, לפני כ-6-7 שנים, פירקתי את כל פנים הרכב במטרה לשלוח אותו לפחחות/צבע. הטעות הייתה לא לפרק/לכסות את מערכת החשמל וכן זה שלא כיסיתי מבעוד מועד מכלולים מכאניים שונים, אשר החלפתם לא הייתה בתכנון... התוצאה, כשהרכב חזר אליי, כל צמת החשמל בתא המנוע הייתה צבועה בצבע הרכב וכן הבולמים, הקפיצים, חלקים הפרונט ומה לא... מה שדרש אח"כ שיוף ובזבוז זמן רב ומיותר... מסקנה, תמיד תמיד לעטוף/לכסות את כל מה שלא תרצו שהצבעי יצבע.. אל תסמכו על ההגיון הבריא שלו, בריא ככל שיהיה וכך, תחסכו הרבה עבודה מיותרת..

אני מניח שהיו לי עוד טעויות, אבל בואו נשמע קצת על שלכם... ;-)

הבהרה.... טעויות כגון "התחתנתי" או "נולדתי אישה" לא נחשבות.... מדברים כאן על מכוניות/אופנועים בלבד ;-)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבהרה.... טעויות כגון "התחתנתי" או "נולדתי אישה" לא נחשבות.... מדברים כאן על מכוניות/אופנועים בלבד ;-)

ליאור.טוב לפני הכל להודות בטעות זו מעלה, רעיון השירשור הזה פנטסטי כמו שאר הרעיונות שלך - עד כאן הריכוך, "נולדתי אישה" דוגמא לטעות??? אם נקח בחשבון עובדה פיצפונת אמממממממממ זניחה שקל לכם "לוותר" עליה - הערגות (לא אשתמש בשם המפורש) מה בדיוק התחליף???

ערב טוב

הטעות (לעולם חוזרת)

פורסם

הטעות הנפוצה ביותר היא לתת את הרכב לבעל מקצוע.

כמעט כולם, יזיקו, ישברו, יקלקלו, יאבדו חלקים, ולא ישימו חצי קצוץ על האוטו שלך.

לדעתי, כששולחים רכב לשיפוץ כללי + צבע אסור בשום פנים ואופן להשאיר כלום, אבל כלום על הרכב, לא בורג ולא קליפס ולא פלאנג' ולא חוטים. תהיו בטוחים ב100% שהחלקים האלה יחזרו מטונפים בצבע, שבורים, עקומים, או שלא יחזרו כלל.

יש תמיד איזה פחד להתעסק במה שאתה לא מבין - אז להתגבר על הפחד, לפרק בזהירות, לצלם, לקטלג, לארוז בשקיות, למספר, ולהחזיר בעצמך כמו שצריך. זה נותן גם את ההזדמנות לנקות כל חלק, לדגם ולצבוע ואז להרכיב מעל הצבע החדש.

מבחינת רמת עבודה בארצנו של פחחות, צבע וריפוד אני במצב של ייאוש טוטאלי. נותרו יחידי סגולה שיעשו עבודה טובה שגם עולה בהתאם.

בבקשה לכם הנה דוגמא לאיך שאוטו צריך לצאת משיפוץ:

http://www.alfabb.com/bb/forums/attachment.php?attachmentid=18007&stc=1

http://www.alfabb.com/bb/forums/attachment.php?attachmentid=18008&stc=1

http://www.alfabb.com/bb/forums/attachment.php?attachmentid=18009&stc=1

טעות שלי... לשפץ מנוע ולהשאיר באוטו רדיאטור ישן וחלוד. אתם יכולים לנחש מה קרה למנוע אחרי זמן קצר. :oops:

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

טוב.אם בטעויות עסקינן .בשנת 1974 כשהייתי חייל קניתי דופין שנת 1957ללא אטם ראש מנוע .פירקתי את הראש ,שלחתי אותו למילוי והשחזה ,קניתי אטם ראש חדש, הרכבתי ונסעתי.לא לשכוח כי משכורתו של חייל בתקופה ההיא היתה משהוא כמו 22 לירות. ש כ ח ת י למלא מים ברדיאטור.ההרפתקה הסתיימה בעשיית כל העבודה מחדש.

פורסם

אני מניח שהכוונה היא לא לקניית האוטו עצמו? לא ממש טעות, אבל בהחלט פעולה שגרמה לי להמון עבודה. . .

הטעויות הכי פטאליות הן אלה שהתוצאה שלהן זה הוצאת המנוע או הגיר ופירוקו המלא כתוצאה ממשהו טיפשי שעשית. הדוגמה הקלאסית מתחום ה-VW מקוררי האויר זה שתי דיסקיות קטנות שנצמאות מתחת למפלג. אם מוציאים אותם בחוסר זהירות, אז הן נופלות לתוך המנוע ואין לך ברירה אלה לפרק אותו כדי למצוא אותן.

זה לא קרה לי עדיין, אבל לפני שבועיים-שלושה כמעט קרה לי משהו עוד יותר קטלני:

היתה לי דליפה גדולה מאוד מתיבת ההילוכים האוטומטית שלי, אז החלטתי שהגיע הזמן להחליף את האטם של הקארטר, ועוד כמה אטמים חיצוניים. אחד מהם הוא טבעת-O שאוטם את מכסה ה-governor (איך אומרים governor בעברית?). הורדתי את המכסה, החלפתי את האטם ואז החלטתי שכדאי להוציא ולנקות את ה-governor עצמו - פעולה שאמורה להתבצע כל כמה עשרות אלפי ק"מ לפי הוראות היצרן.

מה שלא ידעתי - וכמובן לא כתוב בשום ספר - זה שאחרי כמה עשרות שנים הקצה של ה-governor נהיה רופף. אם מוציאים את ה-governor, הקצה שלו מתפרק ממנו וכמעט תמיד נופל לתוך הדיפרנציאל, וכמעט תמיד צריך לפרק את הדיפרנציאל בשביל להוציא אותו - פעולה שכרוכה גם בהוצאת המנוע וגם בהוצאת הגיר.

ובכן, ה-governor יצא ללא הקצה, אבל במקרה היה מזל גדול, והצלחתי לשלוף אותו החוצה עם מגנט ארוך.

התוצאה הסופית - תיבת ההילוכים שלי לא דולפת יותר :wink:

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

הטעות שלי:

לאחר שסיימתי לשפץ את כל המתלה הקדמי, ונעזרתי באחי ובחבר כדי להחזיר את כל המכלול לרכב (זה חתיכת יצור כבד), כאשר סיימתי להדק את האום האחרון, זה שבדיוק מעל לקפיץ, שלפתי את הבוקסה מהר והיא נפלה לתוך הקפיץ ונתקעה למטה בין הקפיץ לבולם הזעזועים.

איזה כיך היה לפרק שוב שוב את הכל...

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

נזכרתי בעוד משהו...

ממש כשסיימתי לבנות את המנוע של הקמארו (תמונה למטה, סתם כדי להשוויץ....), פירקתי את המפלג בכדי לכוון אותו. כשהוצאתי אותו החוצה, נפל האום לתוך הפתח של המפלג... מה שדרש ממני לפרק את אגן השמן ולהתחיל לחפש במשך דקות ארוכות את האום, אי שם בין מכלולי המנוע... הוא נמצא בסופו של דבר עמוק באגן השמן... :)

en5.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

דבר ראשון "ברוך שלא עשני אישה" :nono:

ולעניינינו, אני למדתי מהאגזוז של האלפאסוד שלי את מוסר שכל - "הזול הוא היקר".

כשקניתי אותה שני הדודים היו רקובים, וקיבלתי הצעת מחיר ממכון אגזוזים שאני סומך עליו להחליף

שני דודים וצנרת ב-400 ש"ח. אני לא הסכמתי ואמרתי בליבי "הבה נתחכמה לאגזוזן הזה".

החלטתי להרכיב במכון אחר דוד אחורי של סופרספרינט שהיה מורכב בזמנו על הגולף שלי, ולהעביר צינור במקום הדוד האמצעי.

אני לא ילאה אתכם בכל הפרטים: שילמתי רק 250 ש"ח, אבל מהרגע הראשון הדוד סופרספרינט היה דופק על הסרן.

לאחר כמה נסיונות תיקון (גם במכונים אחרים), ולבסוף החלפתו לדוד אחורי שפירקתי מסוד אחרת,

הגעתי כבר למחיר כמעט כפול מהמחיר המקורי שהוצא לי בתחילה על החלפת צנרת ושני דודים :!:

מחיר שלא רחוק בכלל ממחיר של דוד פתוח משומש של Remus Ansa ושות...

אבל לפחות למדתי את מוסר ההשכל, שעד אז היה נכנס באוזן אחת ויוצא בשניה.

No worries 8)

פורסם
הטעות שלי:

לאחר שסיימתי לשפץ את כל המתלה הקדמי, ונעזרתי באחי ובחבר כדי להחזיר את כל המכלול לרכב (זה חתיכת יצור כבד), כאשר סיימתי להדק את האום האחרון, זה שבדיוק מעל לקפיץ, שלפתי את הבוקסה מהר והיא נפלה לתוך הקפיץ ונתקעה למטה בין הקפיץ לבולם הזעזועים.

איזה כיך היה לפרק שוב שוב את הכל...

היי רוקר

אחלה ITEM בלוזי לשיר הבא....

אירית

פורסם
היי רוקר

אחלה ITEM בלוזי לשיר הבא....

אירית

ענק ! :lol:

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

אוי ואבוי...

במה להתחיל?!

אולי בשייבה ההיא ששמתי אחרי התושבת מנוע ולא לפני כך שעם החיזוק הצלחתי לשבור את השלדה של אחד האופנועים שעברו תחת ידי...

או אולי התשוקה שלי לכ"ס שהביאה אותי להרוס 3! ראשי מנוע עד שהצלחתי לעשות פורטינג שישביע את רצוני...

או המיסב לחץ שהתפרק להרבה ג'ולות קטנות ועשה שמות בגלגל תנופה ובמצמד החדש שהרכבתי שבוע לפני כן בלי להחליף גם מיסב לחץ(הייתי חייל עני...).

או כשטעיתי ומילאתי באחת החיפושיות שהיו לי 20 ליטר שמן במנוע במקום 2.5 ליטר בהוראות יצרן(אל תשאלו איך,סיפור שלם בפני עצמו...).

כמו שאומרים "מי שלא עובד לא טועה" ואני עשיתי הרבה מכונאות בחיי...:-P

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אוי ואבוי...

או כשטעיתי ומילאתי באחת החיפושיות שהיו לי 20 ליטר שמן במנוע במקום 2.5 ליטר בהוראות יצרן(אל תשאלו איך,סיפור שלם בפני עצמו...).

ג.

אני חייב לשאול.

איך 20 ליטר???

נכנסו 20 ליטר בכלל לגיר?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
אני חייב לשאול.

איך 20 ליטר???

נכנסו 20 ליטר בכלל לגיר?

במנוע במנוע...:oops:
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

מהשיפוץ של הקורטינה, אחת הטעיות היותר גדולות שאני זוכר, זו הטעות עם פס הקישוט לאורך הרכב.

כאשר הרכבנו את פס הקישוט לאורך הרכב, היה זה על מנת לשחזר אחד לאחד את הקורטינה של אבי (ראה כתבה באבטומוביל הקרוב).

בסיום העבדוה שארכה מספר שעות ,הסתכלנו על הרכב אך משהו נראה מוזר.

לא הבנו מה הייתה הבעיה,פתחנו אלבומי תמונות ,צפינו בסרטוני וידאו של הקורטינה של אבי והבנו את הטעות: בקורטינה של אבי הפס היה מתחת לקנט של הרכב ואנחנו הרכבנו אותו מעל הקנט.

נפלה רוחנו אך לא התייאשנו,הורדנו את כל פס הקישוט(עבודה מאד מאד קשה)והדבקנו שוב את פס המגן מתחת לקנט.

ס''הכ התווסף איזה יומיומיים של עבודה על פס קישוט זה.(אבל זה היה שווה)

יום טוב

לירון

• תוכן חדש...