Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שהאופנוע שלי יצטרך לעבור בדיקת מעבדה מוסמכת לפני העלייה על הכביש (סוזוקי DR600 מודל 86, רשיון מוקפא כבר כחמש שנים, נסע פעם אחרונה לפני קצת פחות משנה) .

יש בעריסה התחתונה של השילדה ריתוך. יש מיגון אלומיניום מקורי שעוטף את העריסה מלמטה ומהצדדים, כך שלא רואים את הריתוך הזה בלי להוריד את המיגון.

עד כמה הבדיקה הזו מחמירה עם אופנועים? יפרקו כסא/מיכל דלק/מיגון כדי לבחון את כל השילדה?

ואם רואים את הריתוך, מהי הפרוצדורה לאשר אותו? אם זה ניתן בכלל? הריתוך נעשה ע"י מסגר אומן, לא מכון שילדות.

מה כוללת הבדיקה לאופנועים? בטסט הרגיל הבדיקה היא מאוד מאוד מקלה, עד כדי כך שבאחד מהטסטים שעשיתי אפילו לא הסכימו לחכות שאני אוריד את האופנוע מהנגרר, והעבירו אותו ככה טסט כשהוא קשור על הנגרר.

השאלה מגיעה כי יתכן שאמכור אותו ובשביל להעביר בעלות האופנוע יהיה חייב להיות עם טסט בתוקף.

אופציה אחרת היא לשמור אותו עוד עשר שנים אצלי ואז הוא יהיה אספנות, ואני אוכל להתחיל להסתובב איתו בלי להיכנס להוצאות גבוהות על הביטוח. מהנסיון שלכם, למי שבאמת יש נסיון, יהיו לי חלפים בשביל לתחזק אותו, כשהוא יהיה בן 30 ?

תודה מראש על התשובות.

פורסם

למה אתה צריך בדיקת טכניון?

איך הגעת למצב כזה?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

חנן, זה לא שונה בהרבה מג'יפ....

כמו ששם לא מורידים בודי לבדיקת השלדה.

ברכב בודקים אלכסונים ומקבילויות, באופנוע מן הסתם יבדקו מקבילות.

יש לי טופס ישן של בדיקת טכניון לויליס, אם תרצה לראות איך זה נראה - בה"פ באתר העיקרי.... :-)

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

תגדיר כנראה.

הוצאת רשיון לחידוש,והיה כתוב חייב במעבדה?

בדרך כלל לאופנועים אין הדרישה הזו,גם לאחר השבתה לכמה שנים.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

חנן, מה המצב?

אם אתה לא חייב- למה לך למכור? -לא נראה לי, שתהיה בעיית זמינות חלקים רצינית מדי, כמו שהיום יש אנשים, שמתחזקים עדיין אופנועים בני 50, ועוד נוסעים איתם יום יום! כמה כבר תיקבל עבורו, ששווה לך בכלל לחשוב על בדיקת טכניון? - גם אם תעבור, זה לא זול, אל תשכח!

אני מקווה, שה"חיה" שלי גם תגיע איתי לגיל 30 (שלו, לא שלי:shock: ), ואני ממש לא רוצה למכור אותו, גם אם ארצה פעם אופנוע חדש- למה למכור מכונה מעולה בגרושים? כנ"ל לגבי הוואנדורה, שבינתיים שכחה איך לנסוע:? .

גנאדי.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אהלן.

מצד אחד, אתה צודק. באמת למה למכור? מצד שני, יש סיכוי שהוא ירקב, אני אזרוק אותו לזבל, וסתם הפסדתי 2000 ש"ח שאולי הייתי יכול לקבל עליו. מצד שלישי, מה הם 2000 ש"ח בראיה ארוכת טווח?

עניין עלות בדיקת המעבדה הוא באמת מרכיב חשוב. בתכלס' אני מאמין שהחבר לא יקח על עצמו את התיק הזה, ואני אשאר עם האופנוע. לא ממש נורא. אם אני נורא רוצה אני עדיין יכול לטייל איתו בשטח, רק שהיום הוא כבר לא כל כך עושה לי את זה.

פורסם

הי

אותי מעניינת יותר הסוגיה של בטיחות האופנוע לאחר ריתוך השילדה ואם ניזכור שמדובר באופנוע לא קל... אזי שנקבל אופנוע שיסע בשטח, בעל משקל גדול והשילדה שעברה ריתוך

מסיבה לא ידועה, בקיצור .... עדיף להיות עשיר ובריא ולא עני וחולה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

למיטב ידיעתי, כל הDR600 נגועים בחולי הזה. אלה שעוד לא מרותכים עלולים להיות דווקא במצב גרוע יותר, שכן העסק אצלם רקוב פנימית והצינור שרואים הוא פחות או יותר צינור של צבע, ללא ברזל...

אני יכול להעריך שהבעיה נובעת מאחת משתי סיבות:

1. מים חודרים איכשהו אל השילדה ומתנקזים אל הצינור התחתון. משם כבר הדרך לרקבון קצרה.

2. בוץ שמתאסף בין המיגון לצינור שומר בתוכו לחות לזמן ארוך וגורם לצינור להחליד.

כך או אחרת, השלכה בטיחותית אין לשבר הזה, שכן לפניו ואחריו השילדה מחוברת אל הקייס של המנוע/גיר בצורה קשיחה, עם ברגים ארוכים שעוברים דרך הקייס, ללא מתווכי גומי כמו שיש במכוניות, כך שבמקרה של סדק, העומס עובר אל הקייס.

כשלעצמה אכן מדובר בבעיה, בהחלט, אבל בעיה טכנית, לא בטיחותית, והיא ניתנת לפתרון פשוט. צריך לשים לב לאיזור הזה, וכשמתגלה סדק לתקן את השילדה לפני שהעומס יעבור אל המנוע.

אגב, גם בלי שבר בשילדה יש לקייס המנוע נטייה להיסדק ליד הציר של הקיקסטרטר, אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת.

פורסם

העניין התפתח קלות, והחבר החליט שהוא רוצה את האופנוע.

ידוע לכם אם אני יכול לגשת למשרד הרישוי, לבטל את ההקפאה ולהוציא רשיון לאופנוע, כשאני לא יודע מה מספר האופנוע?

אם אני אחכה עד הערב, כשאני אגיע לביתי, אני אדע כמובן, אבל אני רוצה לנסוע לשם עכשיו ואין בידי את מספר האופנוע.

פורסם

קרה לי ששכחתי את מספר הרכב,ביקשתי שיבצעו שאילתה אחרת נענתי בשלילה.

לפי מה שהבנתי אפשר לבצע שאילתה רק בעזרת מספר רכב .

בהצלחה

המשתמש נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

למכירה חיפושית לשיפוץ שנת 70 דגם 1200 בודי מעולה בלי טסט 3 שנים

• תוכן חדש...