Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המפתח לפרויקט שיפוץ רכב קלאסי הינו תכנון נכון של הפרויקט, הערכה נכונה של זמנים, למידת הפרטים הרלוונטיים והטכניים על הרכב ממקורות מידע כגון ספרות מקצועית, ספרות רכב קטלוגים וכו', וזאת בכדי להגיע לתוצאה האופטימאלית.

לטובת החבר'ה ה"חדשים" ולאור העובדה שעוד ועוד כלי-רכב מוצאים את עצמם בידיים אוהבות, אשר משפצות אותן לראווה, מצאתי לנכון להעלות בראשי פרקים את תהליך תכנון וביצוע שיפוץ רכב קלאסי:

בקרוב, כתבה מקיפה ועשירה בנושא פחחות/צבע. חומרים, סוגים, תהליכים וכו'.

לכתבה המלאה:

http://www.classiccar.co.il/articles/article.asp?A_ID=367

ליאור.

מוסך זהב- מומחים לכל עבודות שיפוץ ושחזור רכבי אספנות

לפרטים וגלריית עבודות לחצו כאן

article_367_a_pic5.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ואני שואל את עצמי, אין לך דברים יותר טובים לעשות ב3 לפנות בוקר? ;)

אחלה כתבה, אם כי לא מעמיקה לפרטים הקטנים.

אך בכל זאת עוזרת למתחילים לראות פחות או יותר לפני מה הם עומדים.

משכנתא זה קל

פורסם
ואני שואל את עצמי, אין לך דברים יותר טובים לעשות ב3 לפנות בוקר? ;)

אחלה כתבה, אם כי לא מעמיקה לפרטים הקטנים.

אך בכל זאת עוזרת למתחילים לראות פחות או יותר לפני מה הם עומדים.

זה בדיוק הרעיון.... אם אני אכנס לפרטים, אני אכתוב ספר (מה שבמדינה "נורמלית" היה הגיוני, כי היה מי שיקנה אותו...).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

בסדר עברו כמה שנים טובות...

איפה אני מוצא את הכתבה או דומה לה?

אני לפני שיפוץ ואשמח לכל מידע אפשרי.

תודה,

שגיא.

פורסם

אני הגעתי למסקנה כי קיימת נוסחה:

ידעXזמןXמקוםXכלי-עבודהXמחיר=K

כאשר K הוא קבוע. ככל שהמכונית ישנה יותר, מסובכת יותר, ונדירה יותר K גדול יותר.

אם ערך אחד המשתנים הוא אפס יצטרך משתנה אחר להיות אינסופי....

ב"מקום" הכוונה למקום בו אפשר גם לאחסן את המכונית שבשיפוץ וגם לעבוד עליה. לדוגמה, למישהו שגר בבית דירות בקומה ג' - אין מקום למכונית, אבל אולי יש לו מקום לטוסטוס. ואם הוא רוצה מקום מתאים לעבודה יאלץ לקנות או לשכור, וזה כמובן עולה כסף. אם המקום רחוק - יצטרך להוסיף לכך גם את עלות הנסיעות.

בכלי העבודה כלולים כל הכלים הנחוצים לשיפוץ - החל במפתחות ומברגים וכלה במחרטות, מכבשים הידראוליים, רתכות למיניהן, אויר דחוס, אקדחי צביעה. למי שאין אותם יצטרך לפנות לבעלי מקצוע שהכלים ברשותם.

בידע מדובר לא רק בהיכרות מעמיקה עם הרכב המדובר, אלא גם בידע מושלם בפחחות, צביעה, מכונאות על ענפיה, חרטות, נפחות, ציפויים, טכנולגיית מתכת, צמיגים, ריפוד, חשמלאות, זגגות, נגרות.

מי שמשהו מכל זה חסר לו יאלץ לפנות לבעלי מקצוע, וכל שהם טובים יותר המחיר שהם גובים גבוה יותר.

אז מי שברשותו מקום, כלים ידע וזמן - יכול לערוך שיפוץ של רכב מאוד מסובך ונדיר, למצב מקורי, "במו ידיו" ובהשקעה נמוכה. דוגמה לכך הוא רויס קול, שעבר דירה לפריפריה כדי שיהיה לו מקום, פרש מעבודתו, רכש מחרטות ומכבשים ומה לא - ושיפץ רובר 16 במו ידיו ובהוצאה ישירה זעומה - במשך שבע שנים.

כל אחד אחר יאלץ לשלם לבעלי מיקצוע מקום וכלים. וככל שהידע, הזמן, המקום והכלים שברשותו יותר קטנים - ישלם מחיר יותר גדול בכסף מזומן.

(כמובן שיש עוד אפשרות - "לעגל פינות" ולוותר על חלקים חשובים מהמכונית. איני מתייחס לאפשרות הזאת).

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
אני הגעתי למסקנה כי קיימת נוסחה:

ידעXזמןXמקוםXכלי-עבודהXמחיר=K

כאשר K הוא קבוע. ככל שהמכונית ישנה יותר, מסובכת יותר, ונדירה יותר K גדול יותר.

אם ערך אחד המשתנים הוא אפס יצטרך משתנה אחר להיות אינסופי....

ב"מקום" הכוונה למקום בו אפשר גם לאחסן את המכונית שבשיפוץ וגם לעבוד עליה. לדוגמה, למישהו שגר בבית דירות בקומה ג' - אין מקום למכונית, אבל אולי יש לו מקום לטוסטוס. ואם הוא רוצה מקום מתאים לעבודה יאלץ לקנות או לשכור, וזה כמובן עולה כסף. אם המקום רחוק - יצטרך להוסיף לכך גם את עלות הנסיעות.

בכלי העבודה כלולים כל הכלים הנחוצים לשיפוץ - החל במפתחות ומברגים וכלה במחרטות, מכבשים הידראוליים, רתכות למיניהן, אויר דחוס, אקדחי צביעה. למי שאין אותם יצטרך לפנות לבעלי מקצוע שהכלים ברשותם.

בידע מדובר לא רק בהיכרות מעמיקה עם הרכב המדובר, אלא גם בידע מושלם בפחחות, צביעה, מכונאות על ענפיה, חרטות, נפחות, ציפויים, טכנולגיית מתכת, צמיגים, ריפוד, חשמלאות, זגגות, נגרות.

מי שמשהו מכל זה חסר לו יאלץ לפנות לבעלי מקצוע, וכל שהם טובים יותר המחיר שהם גובים גבוה יותר.

אז מי שברשותו מקום, כלים ידע וזמן - יכול לערוך שיפוץ של רכב מאוד מסובך ונדיר, למצב מקורי, "במו ידיו" ובהשקעה נמוכה. דוגמה לכך הוא רויס קול, שעבר דירה לפריפריה כדי שיהיה לו מקום, פרש מעבודתו, רכש מחרטות ומכבשים ומה לא - ושיפץ רובר 16 במו ידיו ובהוצאה ישירה זעומה - במשך שבע שנים.

כל אחד אחר יאלץ לשלם לבעלי מיקצוע מקום וכלים. וככל שהידע, הזמן, המקום והכלים שברשותו יותר קטנים - ישלם מחיר יותר גדול בכסף מזומן.

(כמובן שיש עוד אפשרות - "לעגל פינות" ולוותר על חלקים חשובים מהמכונית. איני מתייחס לאפשרות הזאת).

אם K הוא קבוע, איך הוא יכול אח"כ להיות גדול יותר?

לגבי קומה ג' - ובכן, אני בקומה 6 ובכל זאת מצאתי מקום. מתחת לבית, במקום שאינו מפריע. זה אומנם לא כמו בחניון ממוזג - אבל המטרה מקדשת...

גם לא צריך כלים כבדים מדי. ובהחלט אפשר לעשות כמה דברים ב"מיקור חוץ". תמיד יש מישהו שיוכל לעשות כמה דברים טוב יותר וכל אחד יעביר את הקו האדום היכן שהוא יכול.

פורסם
K קבוע לשיפוץ נתון. הוא שונה משיפוץ לשיפוץ.

ואני טוען שאין דבר כזה "שיפוץ נתון". כל שיפוץ הוא ענין של הגדרת הקווים האדומים, שיכולים להשתנות תוך כדי העבודה. אני יכול להחליט שאני משיג כלי ריתוך ומתקן את מערכת הפליטה לבד, בחצר, על גג הבית או אצל חבר ואני גם יכול להחליט, בכל נקודת זמן שאני מפרק את הדוד והצינור ומעביר למישהו שיתקן תמורת תשלום. אני יכול לפרק את הכסאות ולמסור לרפד ואני יכול להחליט שאני קונה בד ותופר זאת לבד. לעיתים ללא קשר ליכולות האמיתיות שלי - יצא מה שיצא.

לכן K לא רק שונה משיפוץ לשיפוץ, אלא משתנה תוך כדי השיפוץ.

כמו שאמר הפילוסוף היווני - אינך יכול להיכנס לאותו הנהר פעמיים. או: Panta Rei.

פורסם

וולה, מי שהוא אמר שאתה לא יכול להוציא עבודה החוצה? או לשנות את התמהיל בזמן השיפוץ?

אם תחליט בשלב כלשהו להוציא את הכיסאות לרפד ולא לרפדם בעצמך כמות הכסף שתוציא מכסך על השיפוץ תגדל וכמות העבודה העצמית תקטן. אבל המכפלה תשאר קבועה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
אבל המכפלה תשאר קבועה.

אני חולק עליך. אני חושב שתכולות משתנות תוך כדי ולאור החלטות. שאמרתי - תלוי היכן שמים את הקו האדום. כך לפחות זה אצלי ומניסיוני, גם בהרבה תחומים אחרים. השינוי משפיע גם על מה שאתה קורא "K".

פורסם
בסדר. אני נכנע.

תשכח את מה שכתבתי. תמחוק אותו. להד"ם.

סליחה

לא התכונתי להעליב.

בסה"כ יש לי דיעה אחרת. אני מקווה שזה מותר.

שבוע טוב

• תוכן חדש...