Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עושים רישוי למנוע ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנצל מראש אם השאלה עלתה בעבר. לא הצלחתי לאתר דיון כזה באמצעות מנוע החיפוש.

נניח שאני שם את ידי על גרוטאה שלא תיסע יותר לעולם. מתוך כך נובע שאין שום סיכוי להעבירה טסט, וספק אם יש בכלל טעם לבצע העברת בעלות.

בתוך אותה גרוטאה יש מנוע, שאולי יביא תועלת בעתיד. מה הפרוצדורה כשאחליט בעתיד להתקינו ברכב חי ? האם עליו "להיגרע" באיזה שהוא אופן מהרכב אליו הוא משויך כעת במכון הרישוי ?

איך משרד הרישוי ידע שזה מנוע זהה למנוע שכבר מותקן אצלי ? ע"פ קוד הדגם שמוטבע עליו ?

כל מידע שישפוך אור על הסוגיה יתקבל בברכה.

ארנון

פורסם

הרכב שיושב אצלך זה רכב לפירוק?

אני חושב שיש תופס העברה כזה למנוע

אצלי למשל כשהביאו לי את המנוע לסיירה אז ההיתי צריך כמה מכתבים כדי להעביר ברישוי!!

מכתב מהמכונאי שהרכיב לי את המנוע

מכתב מהספק של המנוע

שטר מכר(לך לא יהיה את זה כי שלי זה מנוע חדש מאריזה בגלל זה אני חושב שביקשו את זה)

והנתונים של המנוע משהו של משרד הרישוי כולל מספר מנוע נפח מנוע ועוד כמה דברים

בקשר להעברה מהאוטו שלך לאוטו אחר אני לא יודע

יקי!!!

פורסם
מתנצל מראש אם השאלה עלתה בעבר. לא הצלחתי לאתר דיון כזה באמצעות מנוע החיפוש.

נניח שאני שם את ידי על גרוטאה שלא תיסע יותר לעולם. מתוך כך נובע שאין שום סיכוי להעבירה טסט, וספק אם יש בכלל טעם לבצע העברת בעלות.

בתוך אותה גרוטאה יש מנוע, שאולי יביא תועלת בעתיד. מה הפרוצדורה כשאחליט בעתיד להתקינו ברכב חי ? האם עליו "להיגרע" באיזה שהוא אופן מהרכב אליו הוא משויך כעת במכון הרישוי ?

איך משרד הרישוי ידע שזה מנוע זהה למנוע שכבר מותקן אצלי ? ע"פ קוד הדגם שמוטבע עליו ?

כל מידע שישפוך אור על הסוגיה יתקבל בברכה.

ארנון

למוסך יש אישור לפרק מנוע מרכב ולהנפיק לך תעודת שטר מכר על אותו מנוע. למשרד הרישוי יש קוד מנוע לכל רכב ומספר מנוע שמשויך לרכב ספציפי. כשמפרקים מנוע מרכב אחד, באמצעות אותו שטר מכר, משייכים את המנוע לרכב ה"חדש". ברוב המקרים הם מוודאים שקוד המנוע זהה. אם הוא לא זהה, אתה צריך להמציא אישורים מתאימים שאכן קוד מנוע זה הותקן בדגם הספציפי שלך.

המספר המוטבע על המנוע חשוב, אך בעיקר חשוב קוד המנוע המצוין ברישיון. אם לא מצוין (קורה הרבה), הרווחת...

מקווה שעזרתי,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

גם אני השכלתי יפה לא ידעתי שכל מנוע חייב להיות שטר מכר

אהה ושכחתי גם אתה צריך 83 שקל בכיס :-) כי כמובן כמו כל דבר הם צריכים אגרת תשלום .

כל דבר כסף אצלהם!!

יקי!!!

פורסם
למוסך יש אישור לפרק מנוע מרכב ולהנפיק לך תעודת שטר מכר על אותו מנוע. למשרד הרישוי יש קוד מנוע לכל רכב ומספר מנוע שמשויך לרכב ספציפי. כשמפרקים מנוע מרכב אחד, באמצעות אותו שטר מכר, משייכים את המנוע לרכב ה"חדש". ברוב המקרים הם מוודאים שקוד המנוע זהה. אם הוא לא זהה, אתה צריך להמציא אישורים מתאימים שאכן קוד מנוע זה הותקן בדגם הספציפי שלך.

המספר המוטבע על המנוע חשוב, אך בעיקר חשוב קוד המנוע המצוין ברישיון. אם לא מצוין (קורה הרבה), הרווחת...

מקווה שעזרתי,

ליאור.

אם וכשיהיה רלוונטי, הרכב הזה כבר לא יגיע לשום מוסך. לכל היותר יועמס (וגם זה בספק, לאור הרקבון המתקדם שעלול לגרום לשבירת השלדה בזמן ההעמסה), ויועבר לחצר במושב שם יפורק מחלקיו.

יש לציין שאני מעוניין לפרק את המנוע מהרכב הזה, מבלי להתקינו בשלב זה ברכב אחר.

לאור הנתונים הללו (אין שום אפשרות להביאו למוסך למטרות "טופסולוגיה"), כיצד יש לנהוג ?

פורסם
אם וכשיהיה רלוונטי, הרכב הזה כבר לא יגיע לשום מוסך. לכל היותר יועמס (וגם זה בספק, לאור הרקבון המתקדם שעלול לגרום לשבירת השלדה בזמן ההעמסה), ויועבר לחצר במושב שם יפורק מחלקיו.

יש לציין שאני מעוניין לפרק את המנוע מהרכב הזה, מבלי להתקינו בשלב זה ברכב אחר.

לאור הנתונים הללו (אין שום אפשרות להביאו למוסך למטרות "טופסולוגיה"), כיצד יש לנהוג ?

חשוב שתספר מה המטרה, האם יום אחד הוא יותקן ברכב או לא? אם הוא לפירוק, עשה מה שאתה רוצה למעט שימוש בבלוק עצמו. אם יום אחד הוא "יעלה על הכביש" צריך לבצע את הנ"ל או לפחות להשיג אישורים ממוסך על ביצוע השינוי על-ידו.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
חשוב שתספר מה המטרה, האם יום אחד הוא יותקן ברכב או לא? אם הוא לפירוק, עשה מה שאתה רוצה למעט שימוש בבלוק עצמו. אם יום אחד הוא "יעלה על הכביש" צריך לבצע את הנ"ל או לפחות להשיג אישורים ממוסך על ביצוע השינוי על-ידו.

ליאור.

הכוונה היא להחזיק את המנוע כגיבוי, עם סיכוי סביר שיותקן בעתיד. ההתקנה יכולה להתרחש בעוד שנתיים, או בעוד עשר שנים. בהנחה שהרכב לא יכול להגיע למוסך, איך בדיוק אני ניגש לבירוקרטיה ולניירת הכרוכה בדבר ?
פורסם

תשייף ממנו את המספר ותדפוק מספרים חדשים יחסוך לך את כל הבירוקרטיה...אתה רק צריך לעשות את זה ממש יפה אחרת יעלו עלייך בטסט.

הדברים הנ"ל על אחריות הקורא בלבד , לדפוק מספר זאת עברה פלילית ותעשה באחריותו המלאה של הקורא ללא שום קשר אלי!

פורסם

ואם בן אדם לא יודע, איך עושים את זה "יפה"? ואין מקום "נורמלי" לשבת ולעשות את זה?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...