Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע למגבר בלם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן,בתנאי כמובן שהיו דגמים שכן היה להם מגבר בלם,כמו אסקורט MK1(ל 1100 לא היה,ב 1300 היה),פיאסטה MK1,פיאט 127 ועוד.

ניתן למצוא מגברי בלם בפירוקיות,והעלות לא צריכה להיות גבוהה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם אתה מדבר על האסקורט MK1, אז אני בזמנו חשבתי על זה, הייתי יכול להשיג בטונות את כל המערכת ולהרכיב לבד (שום דבר מסובך אין שם)- הרי, בזמנו היו עשרות כאלה זרוקים, אבל ירדתי מזה - למה, יש "קסם מזוכיסטי" מסויים, בלנהוג באסקורט ללא מגבר, ויותר מגניב, זה לראות, איך מישהו אחר מנסה לעשות את זה באוטו שלך, מבלי שיש לו הרגל של כמה שנים!:twisted: בקיצור - מתרגלים מהר מאד ללחוץ חזק את הדוושה, וזהו! תאמין לי, עוצר מצויין!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אבל ירדתי מזה - למה, יש "קסם מזוכיסטי" מסויים, בלנהוג באסקורט ללא מגבר

אתה תוקסם מהמאזוכיסטיות, ואני אתקין מגבר (שיהיה רכב כמובן).

סה"כ רציתי לחזור הביתה בשלוש. שלוש וחצי מקסימום... :wink:

תודה למי שעזר!

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

..................... טוב, נו.... אגב, בבת-ים, ברח' ירושלים, הייתה מסתובבת מדי פעם אסקורט לבנה במצב לא רע, בפעם האחרונה ניכנסו לה בדלת לפני כמה ימים- אולי יחליט ליזרוק בעקבות זאת- תבדוק בחולון/בת ים, כי חוץ מדלת היא נראית בסדר...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בפעם האחרונה ניכנסו לה בדלת לפני כמה ימים- אולי יחליט ליזרוק בעקבות זאת

:mm_cry:

אין מצב - יצא לי לדבר (בפוקס!) עם קרובים מדרגה ראשונה של הזקן בזמן ששמתי לו פתק.

תראה את הה"פ ששלחתי לך.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
כן,בתנאי כמובן שהיו דגמים שכן היה להם מגבר בלם,כמו אסקורט MK1(ל 1100 לא היה,ב 1300 היה),פיאסטה MK1,פיאט 127 ועוד.

ניתן למצוא מגברי בלם בפירוקיות,והעלות לא צריכה להיות גבוהה.

למיטב ידיעתי אפשר להוסיף לכל רכב יחידת בוסטר חיצונית, שניקראת בסלנג של הגרז'ניקים "הידרו-וואק". היתה יחידה כזו למשל בפורד טרנזיט - אולי אפשר למצוא בפירוקיות. היתרון הוא שאין צורך להחליף את משאבת הבלם המקורית - הצינור ההידראולי שיוצא ממשאבת הבלם נכנס להידרו-וואק, הלחץ שלו מוגבר ע"י היחידה, ויש יציאה בצד השני לכיוון המפצל והגלגלים. יש קיטים כאלו למכירה עבור MGB (ראה תמונה), ואני מניח שאפשר להתקין גם בכל רכב אחר - צריך רק יציאת וואקום מהסעפת. יש לפחות שתי MGB's בארץ שהורכב להן קיט כזה.

בתור דוגמא, בקישור הבא אפשר למצוא הוראות הרכבה של קיט כזה ב-MGB:

http://www.middlebank.co.uk/Servo.htm

בברכה,

קובי

mgb servo.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אם כבר, אז ש בחור עם הקורטינה MK2, שעשה את זה- למעשה, הוא שם את הדבר הזה, כי משאבה והבוסטר המקוריים הפריעו לו להתקין מנוע DOHC על הקורטינה (במקום הקנט המקורי)!

פורסם
:mm_cry:

אין מצב - יצא לי לדבר (בפוקס!) עם קרובים מדרגה ראשונה של הזקן בזמן ששמתי לו פתק.

תראה את הה"פ ששלחתי לך.

כן כן! שמענו על זה! :wink::twisted: תן לו כמה שבועות, תראה אם האוטו לא נוסע/לא תוקן מאז, ותתחיל "מתקפה"- אם האוטו לא יסע, הוא לא יסע לעולם! אבל ככה הוא במצב סביר, נכון? הייתה תקופה, שהוא עמד כמה חודשים ברח' ירושלים, אגב, מבלי לזוז!

• תוכן חדש...