Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

AMPHICAR - The car that swims

Guest AKICHU
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלי הרכב האמפיבי בעל הנעה עצמית הראשון (המוכר) שייך לממציאו אוליבר אוונס –דחפור קיטור שהוצג בארה"ב בשנת 1805, כאשר שנה מאוחר יותר ב1806 בצרפת, יוצר למעשה הרכב האמפיבי האמיתי הראשון שהיה מעין הכלאה של סירה עם כלי רכב.

כמובן אין צורך להזכיר את השימוש בתעשייה הצבאית בכלי רכב אמפיביים כשהמפורסם שבהם היה ה- DUKW ממלחמת העולם השניה

ל- SCHIMWAGEN -SWIMCAR הגרמני שעוצב ע"י מהנדסי פורשה בשנת 1938 היה שימוש נרחב במהלך מלחמת העולם השניה.

במלחמת ויטנאם צבא ארה"ב השתמש ב- GAMA GOAT ?(רכב חצי אמפיבי 6X6) להעברת אספקה לאורך התעלות ושדות האורז של דרום מזרח אסיה.

כמה כלי רכב אמפיביים פותחו מאז ובינהם ה- AMPHICAR הגרמני שיוצר בין השנים 1960- עד 1965 וכלי הרכב בין זמננו ה – AQUADA.

כלי הרכב האמפיביים צבאיים מוחלפים בהדרגה ברחפות.

המלצה לנופשים בקיץ בארה"ב, בסלינה שעל שפת אגם Grand Lake St. Marys בצפון מערב מדינת אוהיו יתקיים הכינוס השנתי ה- 12 של מועדון בעלי הרכב האמפיבי הבינלאומי (International Amphicar Owners Club AOCI) , ב24-22 ליולי השנה , וזאת במסגרת חגיגות האגם השנתיות אשר כוללות פעילויות רבות המתאימות לכל המשפחה.

חברי מועדון הם בפריסה יבשתית וזאת בנוסף לחברי מועדון רבים מחוץ לארה"ב, אתר האירוע נבחר בעזרת תכנת מחשב אשר לה הוזנו כל פרטי חברי המועדון עליה היה לקבוע את הנקודה המרכזית היבשתית על המפה בהתאם למיקומם הגיאוגרפי של כל חברי המועדון , התוצאה הייתה נ"צ שהייתה מאד קרובה לאגם ולסלינה , "קצת למעלה ממעלה 1 (במובן גיאורפי) כעובי שערה "

נקודה למחשבה לכם חברי מועדון הצפוניים היקרים שלנו מה זה 100 ק"מ מתל-אביב???

לפרטים נוספים

http://www.amphicar.com/Celina2005.html

התרגום באנגלית של התמרור למטה:

USE OF THE RAMP IS AT YOUR OWN RISK

whycelina.jpg

road%20end_german.jpg

פורסם

האמרקנים השתמשו גם במעין טנקים אמפיבים בפלישה לנורמנדי.

הבעיה הייתה שהמזג אויר לא היה הכי טוב והיו הרבה גלים ככה שיותר מ50% מהחיילים טבעו לפני שהגמנים הספיקו לפגוע בהם.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
האמרקנים השתמשו גם במעין טנקים אמפיבים בפלישה לנורמנדי.

הבעיה הייתה שהמזג אויר לא היה הכי טוב והיו הרבה גלים ככה שיותר מ50% מהחיילים טבעו לפני שהגמנים הספיקו לפגוע בהם.

זהו זו הבעיה , היו צריכים להשתמש בחיילים אמפיביים.... סתם סתם בהחלט עצוב

אירית

פורסם

זהו! זו המכונה האולטימטיבית לבירוקרטיה הישראלית!!!

"אדוני השוטר, אבל יש לי רישיונות לרכב, וגם רישיון נהיגה, מה עוד???"

אכן, בריה מוזרה...

היתה תקופה שממש רציתי אחת כזו, לצערי, לא נראה לי שיש כאן כזה דבר :?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
זהו! זו המכונה האולטימטיבית לבירוקרטיה הישראלית!!!

"אדוני השוטר, אבל יש לי רישיונות לרכב, וגם רישיון נהיגה, מה עוד???"

אכן, בריה מוזרה...

היתה תקופה שממש רציתי אחת כזו, לצערי, לא נראה לי שיש כאן כזה דבר :???:

גילי

אני עוד זוכרת את הרכבים הללו (כונו הברווז) מימי ילדותי באילת בשנות ה60 , כאשר נהגו לקחת אותנו ילדי הגנים בקייטנות הקיץ לנסיעה בוואדיות בהרים ולסיום לשייט בים סוף,

רכבים אמפיביים ששימשו בשנות השישים ותחילת שנות השבעים את חברת נאות הכיכר לטיולים בסיני

מצורפות תמונות מתוך מאגר התמונות הלאומי שווה להכנס לאתר אולי גם אתם תמצאו תמונה או שתיים שקשורות אליכם

http://147.237.72.31/topsrch/default.htm

הברווז.doc

פורסם

במצעדי צה"ל בשנות החמישים ניראו ג'יפים אמפיביים שהיו בשירות חיל הים.הם היו מהדגם המצולם בתמונה מימין.

ואני עצמי הייתי מפקד טנקים אמפיביים שלל מסוג PT76 שצעדו במצעד צה"ל בירושלים בשנת 1968...

המעניין הוא שהם התקדמו במים לא עם פרופלורים אלא באמצעות סילוני מים שנשאבו ונדחפו בלחץ גבוה.

(התמונה משמאל).

ובאמצע משאית ה DUCK שאירית הזכירה.

3.gif

duck.jpg

NAM10.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

רכב אמפיבי כמו שהזכירה אירית(ברווז)הופיע בסוף סרט הבורקס "כץ וקרסו",בסצינת הסיום שבה מהיבשה הוא יורד לשוט במיים.מספר הרישוי שלו מתחיל ב 613.

מעניין אם שרד עוד רכב כזה.

האמפיקאר יוצר בגרמנייה(ברלין)בין השנים 61-68,והיה אמור להיות רכב אמפיבי.במקור הוא תוכנן להשתמש במנוע מרצדס,רק שהוא היתברר ככבד מידי,ועל כן עשתה אמפיקאר שימוש במנוע טריומף שנילקח מההרלד,בנפח 1147 סמ"ק שפיתח בתחילה 38 כ"ס,ובדגמים מאוחרים יותר הספק אימתני של 43 כ"ס...

למכונית נוספה מערכת מדחפים עם מפרש כוח,והיו קיימים בריחים מיוחדים בדלתות שמנעו אפשרות פתיחה בשעה שהמכונית שטה.

גם עם מנוע הטריומף היתה המכונית כבדה למדי(טון),כך שהיא לא היתה סירת מירוץ,וגם ביצועיה בכביש היו מעוררי רחמים...

כושר השייט שלה היה מוגבל מאד,והיא נסעה בערך לאן שהיא רצתה.

כמה הרפתקנים ניסו לחצות איתה את תעלת לה-מאנש,ורק בדרך נס הגיעו איכשהו למחוז חפצם.

הבעייה העיקרית של האמפיקאר,בנוסף למחירה הגבוה(כמו מכונית וסירה ביחד...),היה הנטייה שלהן להירקב ולהחליד,ואכן בשנת 68 הוחלט להפסיק לייצר את הפארסה הזו,והחברה הקטנה נעלמה ביחד עם הרעיון האמפיבי...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

האמת היא שארצנו משופעת ברכבים אמפיביים-אספנות.

לפני שנים ראיתי תמונות של חיפושית חוצה את מפרץ סידני באוסטרליה

מסתבר שהרכב הזה בעל תא מנוע+נוסעים+ מטען אטומים למיים....

הגבהת אגזוז...כמה גומיות...התקן חתירה על הגלגלים אחוריים וביים שקט..אולי:evil:

אגב הקונברטבל של יניב תהיה ממש אטרקציה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אקטואלי יותר מתמיד:

רק השבוע דווח על מונית אולדסמוביל קובנית ישנה שעל סיפונה/מושביה/גלגליה ניסו לברוח 13 פליטים קובנים מארץ הסיגרים לעבר ארה"ב. וזה עבד! :shock:

ח"ח על כושר האלתור - בהחלט מראה מדהים.

17915303.jpg

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

ויש גם מודרניים - הDUTTON שמבוססת על מכלולי פורד פיאסטה.

DuttonMariner.jpg

באחד ממגזיני הקלאסיות היה מבחן משווה בין אמפיקאר, דוטון ומשאית אמפיבית של הצבא הבריטי. לא זכור לי מי ניצח...

פורסם
אקטואלי יותר מתמיד:

רק השבוע דווח על מונית אולדסמוביל קובנית ישנה שעל סיפונה/מושביה/גלגליה ניסו לברוח 13 פליטים קובנים מארץ הסיגרים לעבר ארה"ב. וזה עבד! :shock:

ח"ח על כושר האלתור - בהחלט מראה מדהים.

וזו לא הפעם הראשונה (וגם לא האחרונה), הנסיון הראשון היה על גבי משאית שבי 53

camion%20chevy%202003.jpg

ואחריה ביואיק 4 דלתות סדן 59,

story.buick.boat.ap.jpg

את כולם הטביעו , הציעו למועדון המוזכר למעלה לאמץ אותם כרכבים אמפיביים העניין נשקל..... הרכב הכחול (ש SUBARU MAN צרף)אחרי דיסקוס בפורום של ה AACA הנו '46 Mercury stretch airport limo

אירית

• תוכן חדש...