Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ראליאנט קיטן


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקצת שאני יודע (עד שיגיע חן פרחי...):

 

הקיטן (שבשום מקום ובאף זמן לא הייתה להיט) יוצרה בין השנים 1975-1983, מנוע בנפח 848 סמ"ק שידע להניב 41 כו"ס.

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

הקיטן של רליאנט,יצרן בריטי קטן שהתמחה בייצור מכוניות ספורט ו..מכוניות תלת גלגליות,הוצגה בשנת 75,והיתה גירסת 4 גלגלים של הרובין(שנקראה גם ריאלטו).היא היתה מכונית קטנטנה,3.33 מטר אורכה,ושווקה בשני גירסאות מרכב,האצ'בק גמלונית למראה וסטיישן שימושית.מנועה היה בנפח 0.8,ועל מנת להשיג צריכת דלק טובה,שהיתה בעצם תכלית קיומה,ציידה אותו רליאנט ביחס דחיסה די גבוה-9.51:1,וההספק היה סביר למדי,41 כ"ס.בניגוד לסוסיתא למשל(שבתיכנונה הישתתפו רליאנט),שלא היתה קלה ממכונית פח רגילה,הקיטן היתה מכונית קלה מאד-535 ק"ג בלבד.

המישקל הקל,ביחד עם ההספק הסביר וגלגלי 10' קטנטנים,הקנו למכונית הקטנה ביצועים סבירים למדי-0-100 ב 17 שניות ומהירות מרבית של 140 קמ"ש.

שאר מיכללי המכונית היו פשוטים למדי,וכללו מיתלים ניפרדים מלפנים וסרן חי מאחור,והגה בשיטת מסרק ומוט משונן.

גם פנים המכונית היה ספרטני למדי,וכלל לדוגמא פתח איוורור בודד במרכז תא הנוסעים...

לארץ החל היבוא בשנת 77 על ידי יצחק שובינסקי,בעלי אוטוקארס יצרן הסוסיתא.

קמפיין הפירסום שם דגש על צריכת הדלק הנמוכה של המכונית,24 ק"מ לליטר,לטענת המפרסם.

בשנתה הראשונה היא נימכרה בכמיות נאות למדי,אולם אחר כך דעכו המכירות עד שהופסק היבוא בשנת 79.

בבריטנייה היא יוצרה עד 83,וברגע שמחירי הדלק ידרו לרמות סבירות,נעלם גם הצידוק לסוג זה של מכוניות,שכל תכלית קיומן היה חיסכון(סיטרואן דיאן,רנו 4).

הרובין הזהה לה,רק בעלת 3 גלגלים,יוצרה עד תחילת שנות ה 90.

יצחק שובינסקי ז"ל מצא את מותו מהתקף לב בעת שנהג בקיטן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

×
×
  • תוכן חדש...