Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לשפר כתמיד את החזות של האדומה היפיפיה שלי...... חשבתי על גלגלי שפיצים..... האם ניתן לקנות קיטים לגלגלים בכאילו בארץ?

תודה מראש.

פיטר

פורסם

למיטב ידיעתי לא ניתן להשגה בארץ.

בכל מקרה לידיעתך גלגלי השפיצים הינם מועדים לפורענות - הם מאבדים את איזונם (אומנם ניתן לתיקון אך דורש בעל מקצוע הבקי בכך) - לפיכך רצוי לרכוש חדשים שאתה יודע את עברם.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
למיטב ידיעתי לא ניתן להשגה בארץ.

בכל מקרה לידיעתך גלגלי השפיצים הינם מועדים לפורענות - הם מאבדים את איזונם (אומנם ניתן לתיקון אך דורש בעל מקצוע הבקי בכך) - לפיכך רצוי לרכוש חדשים שאתה יודע את עברם.

בהצלחה.

אם הם חדשים צ"ל . . . "שאתה יודע את עתידם". . . :lol:

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

שלום לכולם,אני מעוניין לשפר כתמיד את החזות של האדומה היפיפיה שלי...... חשבתי על גלגלי שפיצים..... האם ניתן לקנות קיטים לגלגלים בכאילו בארץ?

סליחה על התגובה המאוחרת - הייתי בחופשה נטולת מחשב...

גלגלי שפיצים:

יתרונות: יפה, קלאסי, "שווה" יותר, קל-משקל יחסית (היה בזמנו התחליף העתיק לחישוקים מסגסוגת קלה), מאוורר היטב את הבלמים (בהנחה שאתה רוצה לנהוג על מסלול...).

חסרונות:

קשים לניקוי, רגישים למכות ועומסי צד (אסור לעשות צלחות...), גם אם החישוק ישר, צריך לדעת לאזן על מכונת האיזון (צריך לתפוס את החישוק עם שני קונוסים), רגישות לחלודה בשפיצים (שפיץ חלוד מחליש את כל החישוק), רגישות לשיניים משופשפות על הנאבות האחוריות (משמיע דפיקות שהורסות את השיניים בחישוק - יש חבר'ה ששמים שימסים מנייר אפיה...), אי-אפשר להרכיב צמיג ללא פנימית. אף אחד לא יודע לתקן אותם בארץ (למשל להחליף שפיץ).

בקיצור - השכל אומר לא, אבל הם כל-כך יפים...

קיט קומפלט מורכב מארבע נאבות, ארבעה פרפרים וחמישה חישוקים. העלויות יכולות להגיע למאות פאונדים, לפני הובלה ומכס. ל-MGB אני מעריך קיט כזה בלפחות 500-600 פאונד (שוב - לפני הובלה ומכס). היה קיט כזה בארץ לספיטפייר אצל אספן שלא השתמש בו, אבל הוא נרכש לפני כשנה והיום הוא מורכב בגאון על ספיטפייר משופצת ויפה. אחרת...

עצה ידידותית - שקול חישוקי "מינילייט" - הם יפים, לא צריך להסב כלום, והם "נכונים" לתקופה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
מישהו יכול לעלות תמונה להמחיש את הגלגל הנ"ל
בבקשה - מימין לשמאל:

• חישוק שפיצים "רגיל" עם נעילה מרכזית (ובאנגלית - center lock wire wheel)
  • חישוק שפיצים עם ברגים רגילים (bolt-on wire wheel)
  • חישוק מינילייט (Minilite)
  • החישוק המקורי של הספיטפייר Mark V
  • ולסיום למטה, ספיטפייר עם מינילייטים - נראה יפה.

בברכה,

קובי

Resize of wirewheels.jpg

bolt-on-wire.jpg

minilite.gif

spitwheel.jpg

spit-minilite.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

שלום לכולם וגם לקובי כמובן.

תודה רבה שוב על היחס המלא והמפורט בעניין החישוקים הרצויים. האמת שראיתי באתרי אינטרנט את המינילייטים והתאהבתי מיד, אך חשבתי שאולי יש משוגעים נוספים כמונו שמחזיקים שפיצים כן בארץ. כנארה שמחלת שיגעון האספנות עדיין לא הגיעה לרמה הנדרשת לאחר שקראתי את ההתייחסות לשפיצים הגעתי כמובן למסקנה המתבקשת..... יבוא מינילייט.

קצת היסטוריה על האוטו שלי.

מדובר בספיטרפייר סימן 4 מודל 1971. האיש שקניתי ממנו היה נמשוכנע שזה 1500 אך ממה שקראתי את ה- 1500 החלו לייצר ב- 1973. אותו איש נחמד שרכשתי ממנו את הרכב אמר שבהרכב מטופל על ידיו באופן מצוין ואין לאוטו בעיות. נסעתי מקריית ביאליק למודיעין ובאמת לא היו בעיות. אבל הן לא איחרו לבוא. מצאיתי לי מוסכניק מהסוג הישן באמצעות משפחה והוא מונה באופן רשמי לטפל ברכב..... הוא די נהנה מזה ולא שוחט לגמרי.

שיפוצים שביצעתי עד כה היו:

טיפול 10,000 כולל החלפת שמן, מסננים, פלאגים רצועות ועוד....

החלפת בולמי זעזועים אחוריים

שיפוץ צירייה אחורית

שיפוץ פרונט

שיפוץ משאבת קלאץ'

שיפוץ משאבת ברקס.

תוכניות לעתיד:

החלפת הגלגלים למינילייט

צביעה

החלפת מראות

החלפת גג

ועוד.... ועוד.... ועוד.....

עכשיו רק צריך לתמרן בין החתונה הקרבה ובאה לצרכים המוטוריים.

בלי עין הרע האוטו היום נוסע כמו שצריך.

צירפתי כמה תמונות להנאתכם

שוב תודה רבה על ההיענות ובמיוחד לקובי מילא

פיטר.

2005.05.27_03.JPG

2005.05.27_02.JPG

• תוכן חדש...