Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיפה הם נעלמו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רובן הלכו בדרך כל בשר...

הנה תמונת מחזור:

cans_right.gif

עצוב, אבל ככה זה...

לפעמים יותר מישתלם להתיך את האוטו. כיום אנחנו חושבים גם ככה, נניח פיאט 127 ששבקה חיים, ותיקונה יעלה פי שתיים מהמחיר שלה, או אפילו רכבים יותר חדשים...

עוד כמה שנים נישאל "Where Have All the Cowboys Gone"?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

זוהי רנו פואגו המבוססת על ה 18. יש לי חבר מקרית אתא שיש לו שתי רנו פואגו ללא טסט, אולם תקינות לחלוטין. לשתיהן מנוע 1647, אולם לאחת...יש טורבו. קרסו הביע בזמנו מספר מאוד מצומצם של רנו 18 ורנו פואגו עם מנוע הטורבו, למיטב זכרוני פחות מ 10 מכוניות, וזו אחת מהן. מנוע הטורבו הזה לא היה אמין בלשון המעטה. פשוט מנוע קיים ולא כל כך מסיבי, שיהצרן עשה לו גרסת טורבו הרבה שנים לאחר גמר הפיתוח שלו. למנוע זה שרוולים (סליבים) רטובים, והתושבות שלהם בבלוק מאוד רגישות למי הברז בארץ.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

לפעמים יותר מישתלם להתיך את האוטו... נניח פיאט 127 ששבקה חיים, ותיקונה יעלה פי שתיים מהמחיר שלה,

הגישה שגילי מדבר עליה תמיד מצחיקה אותי...

מבחינה כלכלית הרי, אין הבדל בין תחזוקה של מרצדס חדשה לפיאט 1970.

בשני המקרים מדובר בהוצאה ולא בהשקעה כלל...

בשתיהן אם ילך מנוע נגיד, ונתקן אותו - הכסף לא יחזור לעולם ולא יתווסף למחיר המכירה של הרכב מעבר למחיר השוק.

לכן, אין כל רלוונטיות לערך הרכב בשאלה אם לתקן או לא לתקן. בכל מקרה מדובר בהוצאת כספים שלא יחזרו לעולם.

אני חושב ששורש הבעיה נעוץ בכך שמי שנוסע על גרוטאות זולות זה בד"כ כי הוא לא יכול להרשות לעצמו משהו יותר טוב ואז אם מתקלקל משהו גם אין מאיפה לתקן והמכונית מושלכת לפח.

HFturbo

פורסם

בשתיהן אם ילך מנוע נגיד, ונתקן אותו - הכסף לא יחזור לעולם ולא יתווסף למחיר המכירה של הרכב מעבר למחיר השוק.

לכן, אין כל רלוונטיות לערך הרכב בשאלה אם לתקן או לא לתקן. בכל מקרה מדובר בהוצאת כספים שלא יחזרו לעולם.

אני חושב ששורש הבעיה נעוץ בכך שמי שנוסע על גרוטאות זולות זה בד"כ כי הוא לא יכול להרשות לעצמו משהו יותר טוב ואז אם מתקלקל משהו גם אין מאיפה לתקן והמכונית מושלכת לפח.

טוב, האמת - בד"כ, לפחות, אין שום היגיון "כלכלי" בכל אוסף שהוא- שהרי, אתה קונה לכאורה דברים, ולא יוצא לך מזה כלום חוץ מהוצאות! מה לעשות, שיש "משוגעים", ולא מעט, שלא אכפת להם להוציא את הכסף (שלפעמים גם אין להם!) על משהו, שאוהבים אותו! ככה זה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

יש אחת זנוחה ליד הבית שלי ברמות השבים

היא עומדת בתוך חניה מקורה של בית פרטי כבר שנים רבות

נראית ממש טוב!

פורסם

אז בוא אני אמשיך את הסאגה - כי אתה גם מצחיק אותי.

לפני זמן רב, רשם פה חבר פורום (נראה לי זה מר רחמימוב), שבשעתו, נמכרו הרבה יותר סובארו לאונה (של שנות ה70) מאשר וולבו 240. אך שמסתכלים על זה היום - הרבה יותר וולבוים שרדו בשימוש אישי.

למה?

כי הרבה יותר מנחם לשלם על תיקון של וולבו מאשר על סובארו. (ובוא נעזוב את קונספירצית הפח העבה והשרידות, הסובארו לא פחות אמינה וגם אלה שבשימוש יומי היום שרדו יפה את השנים בעיקר כי הניקוז של המים שלהם היה הרבה יותר טוב מהדורות שבאו אחריהם, מה שמנע הצטברות חלודה)

אז תסכים איתי שמי שמחזיק מרצדס שנת 81, יהיה לו הרבה יותר קל לשלם כסף על תיקון מאשר אותו אחד שמחזיק את הפיאט 127 הזו בדוחק, והתיקון עולה פי כמה וכמה מערך האוטו. למה לא להתקדם למשהו טיפה יותר טוב?

מבין? זה כל הפואנטה.

(בכוונה לא ציטטתי את המשפט האחרון שלך כי שם בעצם הבנת, אבל לא מזיק שכנוע נוסף)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
לנטרה עדיין יוצא לי לראות פה ושם.

הפואגו נעלמה מהנוף.

גם טנדר סקודה עדיין ניתן להשיג.

במחשבה שניה - מי בכלל רוצה? זו אחת המכוניות שמוטב שתעלם מהנוף, וכמה שיותר מהר...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

להבין אני מבין הכל, אחרי הכל יש לי לנצ'יה :-)

אני פשוט מצביע על זה שההחלטות הן אמוצינליות לגמרי ולא כלכליות, זה הכל.

HFturbo

פורסם
גם טנדר סקודה עדיין ניתן להשיג.

במחשבה שניה - מי בכלל רוצה? זו אחת המכוניות שמוטב שתעלם מהנוף, וכמה שיותר מהר...

ככה חשבנו על הטנדר סוסיתא, וכיום יש כאילו שמחפשים אותו בנרות...

אתה זוכר כמה אוטוביאנקי היסתובבו בכבישים? נסה כיום למצא אחת במצב נוסע! נדיר...

הסוברו "פשע" שהציפו את כבישי ישראל, ניכחדו מהנוף כמעט לגמרי, ולא עברו 20 שנה!!!

לדעתי המזדה 323F יעלמו מהנוף בקרוב, ועוד 10 שנים לא יהיה אפשר למצא אותן... למרות שכל המכוניות הנ"ל הן לא מכוניות מבריקות ממש, הן נדירות כבר היום, למה? אנישם מיתגעגעים!

את הילדות שלי אני העברתי באופל קדט סטיישן 1.2 מהדגמים הישנים, כל פעם שאני רואה אחת, ולא משנה באיזה מצב אני מיתרגש...

אחי לעומת זאת לא ממש מיתרגש מהאוטו הזה, אלא אופלים יותר חדשים כי בתקופתו זה מה שהיה לנו במישפחה...

אני בטוח שביום מן הימים אני ארכוש 323F (עם פנסים ניפתחים) כשהיא תהיה אספנות...

למה? כי לי היא מזכירה דברים... האוטו האמיתי הראשון שלי, ההחלקה הראשונה שלי, נוסטלגיה... להגיד שזה אוטו מרגש במיוחד? ממש לא... לי כן...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מישהו זוכר את סבתא של אמי?

היא היתה אשה נהדרת,58 שנים אחרי המעבר לסטטוס אספנות(88)...רק צריך להביא בחשבון שלכל דבר יש סוף(אפילו לסבתא של אימי..),ובאותה מידה שעולות מכוניות חדשות ונוצצות לכביש,יורדות ממנו מכוניות ישנות(יותר או פחות).יחסית למדינות מערביות,אורך החיים של מכונית בישראל ארוך יחסית,ונע בין 20-25 שנה.ברוב המיקרים מכוניות יורדות מהכביש ברגע שאין הצדקה כלכלית להשקיע בהם סכום שעולה על שוויין.ברור שמכוניות זולות הן הראשונות להיפרד מהכבישים,הן בהשבתה יזומה והן בתאונות,ואכן רוב הדוגמאות שנתתם מיתייחסות למכוניות זולות(אסקורט,אוטוביאנקי,סובארו,סוסיתא)יחסית,שאיש לא העלה בדעתו שיהפכו למכוניות אספנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...