Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, דבר ראשון, כל מי שלשפר ג'סטי מצחיק אותו, אני מזמין אותו להקשיב לטיעונים שאני עומד להעלות כאן, ומי שלא חושב שהוא מסוגל להיות רציני אחרי שהוא קרא את השורה שלמעלה, בבקשה לצאת , זו הודעה רצינית שנשקלת אצלי בכובד ראש ואני לא רוצה תגובות מצחיקות כי אני די רציני.

עכשיו מי שהגיע עד כאן , לפני שמתחילים לקרוא, זה ארוך, ארוך מאוד, ומשעמם, משעמם מאוד, אז רק מי שיודע שיש לו את הכוחות הנפשיים, קדימה למלאכה...

טוב אז ככה, כבר מלפני חצי שנה , מי שמכיר אותי כאן יודע שדיברתי על למכור את האוטו שלי, מעולם לא נהניתי ממנו, הוא תמיד עיצבן אותי, ודי קיללתי את היום שרכשתי אותו. אז ככה, בעקבות זה שאבא כבר "משחרר" לי את האוטו שלו ואני לא צריך את האוטו שלי בשביל נסיעות רגילות, ניסיתי למכור את האוטו שלי.

וזאת בשביל להלביש עליי איזה צרפתייה חמודה. אבל בעקבות זה שכרגע ההורים שלי מאוד מצומצמים בכסף, אני לא אוכל להרשות לעצמי להחליף אוטו וזאת בעקבות ההשקעה שצריך בשביל להשלים את הסכום החסר ממכירות הג'סטי עד לצרפתייה במצב נורמאלי, וגם אחרי זה את התיקונים שלאחר הקנייה שאני , בצרפתייה, לא מוכן להזניח.

ובכן זאת הייתה ההקדמה. עד לפני שבוע ומשהו , לא היה לי חשק בכלל לעשות משהו עם האוטו שלי, בתכלס זה לא אוטו משהו, זויות גלגול מטורפות, גיר על הפנים, אחיזה של חמאה על מחבת חם , חוסרים בכוח מצד המנוע , וגם היו לי כל מיני רעשים , ובעיקר זה שמאוד הציק לי זה היה רעש שהוא מעל 2 סל"ד, ושבטיפול שהאוטו עבר, התברר שזה היה פולי משוחרר...

בכל אופן, כמה דברים הסתדרו בטיפול הזה ולכן בא הרעיון של שיפוץ כללי לאוטו.

עכשיו, קצת פרטים למי שלא מכיר אותי.

הג'סטי היא ילידת 87, מנוע אורגנלי, ידנית כמובן, מנוע 997 סמ"ק , קרבורטור.

עד כמה שידוע לי , אותו המנוע אמור לשחרר בימיו הטובים כמובן (כשהוא עוד לא יוצר) 63 כ"ס שזה בהחלט מכובד .

עכשיו כרגע בג'סטי מורכב גיר של מנוע 1200, מה שהופך את יחסי העברה לארוכים בצורה מטורפת. תצרפו לזה מנוע שחי בסל"ד מעל 3 + + + + + וקיבלתם אוטו שלא נוסע, ואני לא מדבר על חורים ביחסי העברה , שהם כמו תהום בין גלאקטית. והגיר שהורכב לי כנראה שראה ימים טובים יותר , הוא לפעמים מאבד את המסרק שלו , ויד ימין שלי כבר משתגעת לגמרי ומכריזה על שביתת עובדים.

חוץ מזה הכל אורגניאלי.

המחשבה שלי היא להביא את האוטו למצב שהוא יסע, בצורה שאני אוכל לטייל איתו, לנסוע איתו, לתרגל איתו שליטה ברכב, ואת זה אי אפשר לעשות עם הגיר הזה ועם הצמיגים האלה ועם הגובה הזה מהכביש.

אני רוצה להנמיך אותה. כן, אני יודע, אני לא נורמאלי. אני חושב על הנמכה שלא תכלול הקשחה , אני לא יודע איך זה הולך אצלי אבל נראה לי מאוד שהבולמי גז שלי אינם באורך הסטנדרטי אלא יותר ארוכים ואז אם אני אשים סטנדרטיים האוטו יתנמך. למי שעוד לא הבין, אני לא רוצה הנמכה בגובה הריצפה אלא הנמכה שתאפשר לאוטו לא לגרד את המראה השמאלית בכביש בכל פנייה מעל 30

עכשיו, אני חושב על להחליף ג'נטים בשביל לשים גומי קצת יותר נורמאלי. עכשיו השאלה היא כזאתי, איזה ג'נט ואיזה צמיג אני יכול לשים על אוטו שבסטנדרט יש לו 145 על חתך 80+ ועל ג'נט 12?

אני יודע שהג'סטי החדשות יותר באות עם ג'נט יותר גדול , השאלה היא איזה מידה והאם מותר לי לשים כזה דבר.

עכשיו, אני חושב על לשים לג'סטי אגזוז פתוח. אבל אני לא רוצה משהו של רמוס, רעש וחארטות , אני לא רוצה שיפור ערסי לאוטו , אני רוצה אגזוז פתוח אבל משהו שיאפשר לאוטו לנשום יותר טוב , לא לעשות לו יותר רעש סתם (אין לי בעייה עם רעש, אני אסתדר , אבל אני לא רוצה צליל ממילא המנוע הזה לא מפיק צליל של אלפא אז כמה שלשמוע אותו פחות...)

פילטר אויר פתוח , האם אפשר בכלל להרכיב על קרבוטור?

פלאגים מוצלחים יותר(איציק...) , אולי משהו לשפר את הברקסים (אני לא מצפה לתוספת כוח משמעותית לכן תוספת הברקסים די מיותרת)

ולחלק הקוסמטי, הצעות, מישהו? לא אורות בשפריצרים כי יש לי רק אחד( :shock: ) לא פנסי ערפל, מיותר לדעתי, דברים כמו מדבקות נחמדות לשים על האוטו הזה , הוא ממילא מכוער אף אחד לא ירגיש.

ושעונים שמספקים מידע חשוב , שעוני חום גיר , חום ברקס, חום בחוץ חום בפנים , לא יודע מה עוד , זה חשוב לי לדעת את הדברים האלה.

וגם אולי אם יצא , להחליף קרבורטור. המלצות יתקבלו בברכה. אני רוצה לשפץ אותו , מי שיכול להסביר לי איך והיכן, אודה לו.

עכשיו לגולת הכותרת , הכל צריך להיות זול, יותר זול מזול . אני לא רוצה לחסוך באיכות אבל אני חייב לחסוך בכסף , בל נשכח שאני הגעתי למצב הזה , כי אין כסף, אבל אני מדבר על משהו כמו 4-6K , כן , אני יודע ,זה פשוט אפסי אבל אני מאמין שיתכן וזה לא אגדה אלא סתם עוד אשלייה אז...

זה צריך להיות פרויקט מטורף שרק דביל מושלם כמוני יבצע, אז תציעו...

טוב , בכל אופן , על כל ההצעות שתציעו , אני אודה.

ושוב אני אבקש, מי שרוצה לכתוב תגובה מצחיקה , שפשוט ימנע מזה, אני מספיק נבוך מזה שאני שואל את זה בפורום ...

Race Smart

פורסם

תשמור על הכסף אצלך.

תחזיק את הרכב במצב תקין,אל תשקיע בו.

אני מבין את הרצון שלך לשפר את הג'אסטי ,אבל לבד הגעת למסקנה כמה הבסיס שיש לך הוא ,נגיד את זה בעדינות,לא מצטיין.

חבל לבזבז כסף על דבר שלא באמת תיהנה ממנו. תחסוך עד שתגיע לאפשרות קנייה של משהו אחר ואז תשקיע.

שמר

מקלל כל יום בלאנטיכס ,אבל חוסך... :?

פורסם

אתה צודק שמר, אם היה לי ממה לחסוך... את הכסף הזה אין לי , אני מקווה לגייס איכשהו...

תראה , לאוטו הזה יש גם כמה מעלות חיוביות. יש לו בסיס גלגלים קצר , הגה שמדבר איתך (טוב נו בלחישות...בסדר נו הוא רועד כשיש באמפ על הכביש ולא חסר..טוב נו גם את זה הוא לא עושה ... בסדר...)

לפעמים הוא מגלה שאריות של אחיזה בתוך ההחלקות האין סופיות... טוב נו לא בדיוק אחיזה, הוא זורק תחת/אף(בעיקר אף) ולפעמים הוא מקבל כיוון מוגדר...טוב נו לא בדיוק כיוון מוגדר אבל ...טוב נו הוא מחליק היסטרי...

בתכלס שמר, אני חושב שכן אפשרי להשקיע. אני לא רוצה הרבה, ואתה יודע משהו , יספק אותי גם אם האוטו יהיה מסוגל לנסוע פעם פעמיים בשבוע נגיד לאשדוד הלוך חזור (הלוך בנפרד חזור בנפרד) וזאת אני מאמין שללא לפחות חלק מהשינויים שאמרתי אי אפשר לעשות...

Race Smart

פורסם

אוקיי אז שינינו כיוון

מה ההמלצות שלך לכיוונונים של האוטו כדי שיוכל לעשות את הדרך הזאתי

בביטחה ושיעמוד ב"מסע הקשה" (כולה מישור אתה אומר, לא בשביל הג'סטי...)

Race Smart

פורסם

רז אני מצטער להגיד לך אבל אפשר הפוך וזה יוצא יותר טוב..

ומשהו חשוב - האוטו הזה צריך הרבה יותר מתחזוקה שוטפת.

הוא צריך לדעתי שיפוץ קרבורטור, וזה לא יעזור לי כלום אם יש לי גיר שהורג לי את היד ואת המנוע...ומתחילים מההתחלה...

Race Smart

פורסם

אם ממש בא לך לשפר, מה דעתך לנסות למצוא מנוע 1200 של ג'סטי חדשה יותר?

כמה זה אמור לעלות? 100 ש"ח? :shock:

וברצינות - הייתי עוזב את הרעיון ושומר את האוטו במצב נסיעה עד הבעלים הבא

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

גם אני מצטרף לאלו שטוענים שלא כדאי. נקודה.

אם תחבר את הסכום שתקבל ממכירת הג'אסטי + 6K (או 4K),

אני בטוח שתוכל למצא 205 / אונו / ZX במצב לא רע בכלל..

לאלו יש נתונים מקוריים טובים בהרבה, ובמרבית הקטגוריות למעשה תשיג את המטרה של השיפורים שעליהם דיברת, בתוספת הבונוס של שילדות נורמליות ומהנות לנהיגה.

אף אחת מהשלוש שהזכרתי אינה יקרה לאחזקה וכמו כל אוטו, כשמטפלים הוא אמין, כשמזניחים - משלמים (לא כולל BX בהתייחס לת'רד של שמר :wink: ).

אל תשים שקל על הג'אסטי, תמכור אותה ויפה שעה אחת קודם.

דני G.

פורסם

אחי, היה לי את אותו סרט עם האיביזה..

עזוב שטויות, אף אחד מ"השיפורים" פה לא יתן לג'אסטי כלום..

ד"א חונה לי ליד הבית הדבר הכי מצחיק בעולם!! ג'אסטי עם כונס אוויר במכסה המנוע!! , אהא וגם סאן-רוף.. מה הוא חשב לעצמו? :loco: לפחות יש משהו שמשעשע אותי כשאני

חוזר הבייתה.. :roll:

תאמין לי, תמצא עבודה, תקרע ת'תחת ויהיה לך מספיק כסף לצרפתיה...

פורסם

שיפוץ קרבורטור - אצל משה זר ליד צומת סגולה.

אם אתה רוצה מנוע פחות נרפה - שים את ה-1.2.

מנוע ושיפוץ קרבורטור יספיקו בתקציב שיש לך. כנראה שעוד יישאר לך קצת עודף בשביל ביסלי בשק"ם.

יותר מזה לא שווה להשקיע מעבר לרכיבים סטנדרטיים לדעתי.

• תוכן חדש...