Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זוכרים את השאלה הזאת של אלון? :

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=69240

אז אני לא שואל על CTI, וגם לא מעניין אותי ערך כספי, כי כמו שכתבתי כבר אז לאלון:

"ובכל מקרה אני מבטיח לך שלא תתעורר יום אחד בבוקר והאוטו יהיה שווה מיליונים."

מה שכן מעניין אותי, בעיקר לאור התשבוחות שחובבי הז'אנר מרעיפים עליה, ובהתחשב במצבה המדהים והמקורי ובמספרים המצומצמים בה היא יוצרה, הוא הערך האספני העתידי של ה-205 Rally ?

למישהו יש איזו תשובה מלומדת ו\או מעניינת ?

אגב, תמונה של הרכב (נ.ב גם הג'אנטים המקוריים אצלי בבית):

35446218.ResizeofCRW_3565.JPG

35446248.ResizeofCRW_3611.JPG

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ל-205 ראלי יש כבר כיום איזשהוא ערך אספני (כמו ל-205 GTI במצב טוב).

היא לא תרקיע שחקים במחיריה לעולם - אולם הייחוד שלה ומספר הפרטים המצומצם ששרד יהפוך אותה לרכב קלאסי בעתיד הקרוב.

מקווה שעניתי לשאלתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מבחינה יבשה הרכב יהיה רכב אספנות ברגע שיעברו 30 שנה מיום יצורו,וירשם במשרד הרישוי כרכב אספנות .

לגבי המחיר אני מאמין שלא יהפוך לרכב יקר במיוחד .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
מבחינה יבשה הרכב יהיה רכב אספנות ברגע שיעברו 30 שנה מיום יצורו,וירשם במשרד הרישוי כרכב אספנות .

לגבי המחיר אני מאמין שלא יהפוך לרכב יקר במיוחד .

לא חידשת לי על זה וגם לא על זה. גם לא שאלתי על הנושאים הללו, אם היית קורא היית יודע.

תודה בכל אופן, ותודה לך ירון.

אגב, רק אצלי או שהתמונות לא נראות ?

פורסם

ראשית התמונות אכן אינן נתנות לצפייה !

מעבר לכך - האם רכשת את הראלי של דניאל (דראגסטור) ? - חשוב להקפיד לשמור על מקוריות הרכב ככל האפשר במידה והינך מעוניין לשמור הקלאסיות שלו ועל ערכו האספני (אם אתה מעוניין דווקא בצד הספורטיבי של הרכב ומעוניין לשפרו... נו אז הפורום הנ"ל אינו המקום הנכון :wink: ).

פורסם
לפי דעתי ,מניסיון אישי,הרכב לעולם לא יזכה לתואר רכב אספנות כי הוא יתפרק הרבה לפני 30 שנה על הכביש....

חביבי אני חושב שאתה בפורום הלא נכון!! - אצלנו הכל מחזיק מעמד - ולדוגמא, ישנן כאלו המצליחים לשקם ולשפץ סיטרואן DS...אז..עם קצת רצון ויכולת גם פיל יכול ל...תרנגולת.

פורסם
חביבי אני חושב שאתה בפורום הלא נכון!! - אצלנו הכל מחזיק מעמד - ולדוגמא, ישנן כאלו המצליחים לשקם ולשפץ סיטרואן DS...אז..עם קצת רצון ויכולת גם פיל יכול ל...תרנגולת.
עם עוד רצון וקצת שיכלול ידפוק את כל הלול .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ה205 היתה קלאסיקה עוד בימי נעוריה...

כנ"ל גם הסוד ועוד "פנינות" כאילו ואחרות...

סביר להניח שהאוטו לא יהיה שווה יותר ממה שווי השימור שלו לאורך זמן. לפחות לא עוד 10-15 שנה...

אבל זה יהיה רכב מיוחד ומעניין ביותר בנוף ה"פלסטיק" ההולך וצובר תאוצה. והכי חשוב, נדיר...

אני משער שעוד 20-25 שנה יהיה קשה מאוד להניח את היד על 205 GTI או CTI, על אחת כמה וכמה אחת במצב טוב (נדיר כבר כיום, אבל אפשרי).

רוב המכוניות שאנשים רגילים מוצאים הן מכוניות שפעם היו רגילות ונפוצות. אנשים נסעו בהן עד שהן הפסיקו לנסוע. חלק מהאנשים פשוט העמידו אותן באיזה מחסן במחשבה שאולי יום יבוא והם יתקנו את האוטו או שהילדים שלהם יתקנו אותו וכו'.

205 GTI קשה למצא כי הרבה "ילדים" קונים אותן ומיתרסקים איתן, או שהם חושבים "איזה יופי, אוטו ספורט" ומיתאישים אחרי שהאוטו מיתקלקל ומוכרים אותו לבא בתור, עד שהאוטו מגיע למיגרש גרוטאות במצב של שיברון כללי... ואולי לאחד מאילו יש חצר במושב, והוא יניח אותה שם, אולי אפילו בתוך לול. אולי עוד 20 שנה מישהו ימצא אותה...

בקיצור, אם אתה אוהב את האוטו הזה, ואם נראה לך שאתה יכול לשמור אותו לעוד 20 שנה, לך על זה!!! זו תהיה אחלה מתנה לילדים שלך (שנקווה שהם יעריכו את זה)...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

במחירון רכבי האספנות של מגזין Classic & Sports car הבריטי מופיעים דגמי פיז'ו הבאים:

203 סלון, 403 סלון וקבריולט, 404 סלון וקבריולט, 204/304 סלון קבריולט וקופה, 504 קופה V6 וקבריולט, ואחרונה אחרונה חביבה- 205GTI...

המסקנה המתבקשת היא ש-205 כבר נחשבת לרכב אספנות באנגליה.

ולגבי ארצנו הקטנטונת - כל רכב בן כמה עשורים הופך לבעל ערך (כספי ורגשי) אספני עם הפיכתו ליותר ויותר נדיר. כשמדובר במכוניות פאר וספורט, זה בדרך כלל קורה קצת יותר מוקדם, כי הדגמים הללו בדרך כלל נדירים יותר וכן בגלל שהם נחשבים לרכב שפחות "רציונלי" להחזיק.

בקיצור - יומה של ה205 ראלי שלך כרכב אספנות אינו רחוק בכלל. רק תדאג לשמור אותה במצב מקורי ולא להשתיל בה שעטנזים למיניהם

(למרות שפה בארץ ללא מעט מכוניות ספורט משנות החמישים שמו מנוע של ג'יפ באיזה שהוא שלב ולא היה בלתי אפשרי להביא אותן חזרה למצב מקורי :wink: )

פורסם
בקיצור, אם אתה אוהב את האוטו הזה, ואם נראה לך שאתה יכול לשמור אותו לעוד 20 שנה, לך על זה!!! זו תהיה אחלה מתנה לילדים שלך (שנקווה שהם יעריכו את זה)...
אני מסכים.

ארנון, שמור על האוטו ותהנה ממנו (ולא ב-0 ל-100 :roll: ).

בכל אופן, מכוניות במצב שלם כמו זו, ללא תאונות שילדה וללא שטויות אחרות, אין כמעט כבר היום.

אף אחד לא יכול לנחש, לדעתי. נראה עוד 10 שנים מה יהיה. :wink:

דניאל

MCS 2008

פורסם

אם אני יכול לתרום את דעתי הצנועה לדיון, ה 205 על כל סוגיה רק תלך ותאבד ערך, היא לעולם לא תגיע למצב של רכב ישן,נדיר ,נחשק ויקר.

בסופו של דבר (נגיד עוד 15 שנים) ישארו כמה אקזמפלרים בודדים שעדיין נוסעים במצב כזה או אחר והם ימכרו במחירים בינוניים ומטה (רוצים דוגמא? אופל מנטה שהייתה בזמנו רכב יקר,ספורטיבי ונחשק מאוד נמכרת כיום במחירים מגוחכים של איזה 5000 ש"ח).

ה 205 לעולם לא תגיע למימדי ההילה של ה גולף למשל.

סתם דוגמא קטנה, אני קניתי את ה GTI (שנת 92) שלי לפני 6 שנים ב 20K , באותו שבוע בדיוק, חבר טוב שלי מכר גולף GTI מאותה שנה. הוא מכר אותה ב 51K !!! והיא אפילו לא הייתה 16V.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ערך כלכלי גבוה לא יהיה לה בעשרות שנים הקרובות.

אבל אתה יודע מה? מספיק מטורלל אחד שחלם על האוטו פעם והיום הוא מצא אחד במצב טוב, הוא יהיה מוכן לשלם במיטב כספו על האקזמפלר וזה כל מה שהמוכר צריך.

מקווה שירדת לסוף דעתי.

פורסם
ערך כלכלי גבוה לא יהיה לה בעשרות שנים הקרובות.

אבל אתה יודע מה? מספיק מטורלל אחד שחלם על האוטו פעם והיום הוא מצא אחד במצב טוב, הוא יהיה מוכן לשלם במיטב כספו על האקזמפלר וזה כל מה שהמוכר צריך.

מקווה שירדת לסוף דעתי.

גרשון המשפר,

אם פתחת את הדיון הזה בשביל להגיד לנו, למרות מה שנאמר לך, שיום אחד שתרצה למכור יבוא מישהו ויציע לך סכום דימיוני על הרכב תן לי להגיד לך שחבל לך על הזמן.

205 GTI,ראלי וכו' מושכות ילדים שרוצים אוטו זול, יענו ספורטיבי, בשביל לז$%ן לו ת'צורה.

ואם אתה מחכה לאותו אדם שיציע לך 150 אש"ח על הרכב עוד 20 שנה אז אתה פשוט תתאכזב.

(דוגמא מענף אחר: עד היום יש אינספור חברות היי-טק שמחכות לאותו מטורלל שיבוא ויקנה אותם)

בקיצור, יש לך רכב נדיר שאם אתה אוהב אותו אתה תהנה ממנו ואם קנית אותו בתור השקעה אתה רק תסבול ממנו.

יניב.

פורסם

סתם רציתי לדעת בשביל הספורט ,כי זה לא ממש מזיז לי, אני אוהב את הרכב מאוד וזה מספיק לי,ויסלח לי פותח השירשור שאני מתעלק.

מה בדבר הרנו 5 GT טורבו ,האם לה בעתיד יהיה איזשהו ערך אספני בארץ או בעולם?

• תוכן חדש...