Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

רציתי לשאול לפתרון בעיה, אם אפשר לקרוא לזה כך, מוזרה ששמתי לב אליה, אצלי ברכב.

מדובר על סט קופוננט של מוראל, מסוג פולס, המותקן אצלי מקדימה (פונטו ספייס). הם מחוברים ישירות לרדיו דיסק, ללא מגבר. הרדיו דיסק הוא מסוג פיוניר, דגם DEH-4650MP.

התופעה ששמתי לב אליה, היא שכאשר אני משחק עם ה-Fader, כלומר מעביר את הצליל בין המוראל מקדימה, לרמקולים מאחורה, הבאסים "נעלמים" לי, כאשר אני מעביר את כל הצלילים אל המוראל מקדימה. וכאשר הצליל מחולק בין הרמקולים האחוריים, לבין המוראל מקדימה, הבאסים "מופעים שוב". יש לציין שהתופעה לא קיימת, כאשר אני מעביר את כל הצלילים לרמקולים האחוריים.

האם יש קשר לחיבור הפוך של המיד/וופר? כלומר, האם יכול להיות שהקוטביות (+ -) הפוכה?

ניסיתי לחפש בפורום לגבי חיבור הפוך, אך לשוא.

אני מאוד אודה לכם, אם תוכלו לעזור לי בפתרון הסוגיה הנ"ל.

כמו כן, הייתי רוצה לשאול בנוסף, אם אפשר, האם רמקול יכול בכלל לעבוד כאשר הוא מחובר הפוך?

תודה רבה, והמשך ערב נעים,

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

יש לך גם סאב ברכב? אם כן אז האם הוא מחובר ביחד למגבר אשר מזין את הרמקולים מאחור אצלייך? אם כן אז התופעה מקובלת והגיונית במצב ובתנאים שתיארת בהנחה שגם אתה עובד עם יציאת סיגנל בודדת מהפאנל שמפוצלת ל4 יציאות בכניסה אל המגבר. זה לגיטימי לגמרי התופעה שתיארת.

לשאלה השניה ששאלת-רמקול יכול לעבוד שהוא מחובר בקוטביות שונה הוא יעבדו בפאזה הפוכה ביחס לשאר האלמנטים.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מותקנים אצלי ברכב זוג רמקולים אחוריים, וזוג קדמיים. אין ברשותי מגבר או סאב.

האם עדיין התופעה לגיטימית?

כלומר, איך יכול להיות שהרמקול מוציא צלילים ללא הבאסים כאשר כל הצלילים מופנים אליו? ולהפך?

והאם יכול להיגרם נזק לרמקול כאשר הוא מחובר הפוך?

שוב רוב תודות,

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

או שבאמת מקדימה הקוטביות אצליך הפוכה דבר שמבטל לרוב את אפקט הבאס מהם, או שהאלמנטים שלך [קומפוננט] לא מקבלים מספיק הספק מהפאנל שלך שיגרום להם לנוע בצורה טובה יותר ואתה לא מנצל אותם כמו שצריך , דבר שלרוב הגברה חיצונית תמיד תפתור. ולא יגרם שום נזק אם הוא מחובר בקוטביות הפוכה. רק האפקט האקוסטי שיתקבל יהיה שונה ופה זה עניין של טעם.

פורסם

הקטע הוא שהרמקולים הקדמיים, משמיעים באסים יפים מאוד, כאשר הצליל מחולק ביניהם, לבין הרמקולים האחוריים. כך שיש לצפות שהם ישמיעו את אותם הבאסים, כאשר כל הצלילים מופנים אליהם. ולא כך הדבר...

אני אנסה להפוך את החיבורים אחרי הקרוס, נקווה שזה יעזור :)

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

מוזר . אם כך המצב לא ניראה לי שזו בעיית קוטביות . אבל על יתר ביטחון בדוק את העניין.

בהצלחה.

• תוכן חדש...