Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

אני מעונין לדעת איך אפשר לעלות את ההספק של המנוע.

פיז'ו 306 מנוע 1400 שנת 95

תודה לעונים :wink:

ובבקשה בלי ציניות

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקרה שלך, מכיוון שיש לך את הגרסה החלשה ביותר בסדרה, הכי זול, בטיחותי, חוקי ומקצועי - לקנות רכב מאותו דגם בגרסה עם מנוע חזק יותר.

כדי להעלות את הספק המנוע יש לחזק רכיבים נוספים ברכב.

מכיוון שלא ציינת אם אתה מהנדס רכב/יצרן רשמי ואכן מתכוון לשדרג גם את שאר הרכיבים - הייתי ממליץ לך על קניית 306 עם מנוע 1.6, או 1.8, או 2 ל', או 2 ל' 16 שסתומים.

הן מגיעות מהחברה מוכנות קומפלט.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תעבור לשמן סינטטי מלא(אולי יתפתחו נזילות\הזעות-יוסיף בערך 3 אחוז)

אתה יכול להשתמש בתוסף שמן "אל שחק" של ליקי מולי (MOS2)(במידה ואתה לא מעונין לעבור לסינטטי).

זה גם כן יוסיף אי אלו אחוזים.

תתקין פילטר אויר פתוח(התקנה מקצועית \מיקום באיזור כניסת אויר קר-בצע חיפוש לעוד פרטים)

כל אחד מהפעולות הנ"ל תוסיף לך 3-5 אחוז(אך גם יחדיו התוספת לא יותר מ-5 אחוז במקרה הכי טוב)

שפוך פחית K44 לחצי מיכל דלק כ1000 ק"מ לפני החלפת השמן=ישפר את ביצועי המנוע

סך כל הפעולות הללו יוסיפו לך 3-5 אחוז יותר ממה שיש לך היום.

מעבר לזה חבל"ז.

כל הנושאים הנ"ל נטחנו בפורום-ליותר פרטים עבור כל אחד מהם בצע חיפוש.

ניצן

פורסם

חברה היום האוטו חזר מהמוסך .

הוחלפו לו שתי ציריות ,מסרק הגה ,קלאט'ץ ,פילטר שמן .

האוטו עכשוי סוחב משהו בן זונה!!!! לא יואמן כאילו זה אוטו חדש .

וההגה רך בנסיעה כמו הגה כוח.

פורסם

כמה עולה פילטר אויר פתוח?

אתה יכול לשלוח לי בבקשה קישורים פה או בפרטי איפה אפשר לקנות?

פורסם

אני מבין אותך.. לא ייאמן מה שניקוי קרבורטור והחלפת הקלאץ' יכולים לעשות לסחיבה של הרכב בעליות!

מאז הטיפול בקרבורטור והחלפת הקלאץ' גם האוטו שלי סוחב כמו מטוס! כאילו שיש לאוטו טורבו!!!! (ואני לא מגזים).

פעם לא הצלחתי לעבור 60 קמ"ש בעליות בהילוך שלישי עם דוושת גז לחוצה עד לרצפה (ואז גם הטורים היו בשמיים), היום אני מגיע ליותר מ- 70 קמ"ש עם דוושה לחוצה על החצי! (לא רציתי לנסוע יותר מ- 70 קמ"ש, בכל זאת מדובר בדרך עירונית שמותר שם 50 קמ"ש...)

פורסם

ניצן , תסביר לי בדיוק איך מעבר לשמן סינטטי מוסיף כ"ס.

עלית על סטארטאפ מדהים , נראה לי על כל חברת שמן היתה כותבת על השמן שלה שהוא מוסיף 10% אוטומטית ( כמו שהרבה חברות פילטרים ואגזוזים עושות).

גם פילטר פתוח בלי מחשבה תחילה , ועדיף מראש קיט יניקה יעודי לרכב לא ממש יוסיף יותר מדי.

עמית , רז הציניקן הידוע רשם לך את התשובה הכי ענינית לנושא , אין עם לעשות ממשהו משהו שהוא לא, תוספת כח משמעותית ( והכוונה מורגשת ומוכחת , ולא תוספת רעש כמו פילטר ואגזוז ) ברכב שלך לא תורגש , לא במעט כסף , וברגע שעולים מעל זה לסכום שכבר ישנה - יהיה עדיף לך להחליף את הרכב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

CIVICNOS , ניצן , אני מצפה לגיבוי בכתב של הענין... לא לזריקת מספרים ופסבדו עובדות באוויר.

STIO , מה קשור ניקוי קרבורטור?

מה גם שהמנוע הנ"ל הוא הזרקה רב נקודתית בכלל.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
CIVICNOS , ניצן , אני מצפה לגיבוי בכתב של הענין... לא לזריקת מספרים ופסבדו עובדות באוויר.

STIO , מה קשור ניקוי קרבורטור?

מה גם שהמנוע הנ"ל הוא הזרקה רב נקודתית בכלל.

ליביו

...אני מציע לך את העצות הבאות:

1.שתבצע חיפוש בפורום זה ובאחרים.

2.תקרא מאמרים מחו"ל על שמנים סינטטיים.

3.תנסה בעצמך ותרגיש.

אתה רוצה-תקבל,לא רוצה, אל תקבל, הענין כבר ניבדק והוכח מעבר לכל ספק.

לדעתי, לך קודם על עצה מספר שלוש לא תצטרך מספרים....

בקיצור:

אין כח לפרט ולחזור על הנימוקים הציטוטים והלינקים למיניהם:

הנושא נטחן עד דק בכל דרך אפשרית.

ניצן

פורסם
ניצן , תסביר לי בדיוק איך מעבר לשמן סינטטי מוסיף כ"ס.

עלית על סטארטאפ מדהים , נראה לי על כל חברת שמן היתה כותבת על השמן שלה שהוא מוסיף 10% אוטומטית ( כמו שהרבה חברות פילטרים ואגזוזים עושות).

אינני ניצן, ואינני מתיימר להגיב בשמו. לכן אומר דברים הידועים לי ממקור שני ומהכרות אישית עם האנשים המדוברים.

החיסכון אינו גדול ואין צורך בציניות, אישית הזכרתי בעבר 3 עד 5 אחוזים שיפור בצריכת הדלק. ולעובדות:

מכונאי אופנועים אומן (התמחה בגרמניה, עבד בארץ בסוזוקי, ב.מ.וו ועוד) נסע במשך כחודש על האנדורו החד צילינדרי 650 סמ"ק הפרטי שלו באותו מסלול, באותה מהירות ובאותו עומס. הוא הקפיד כמובן שלא להחליף מצת או לבצע כיוונים או שרשראות זימון (היו שתיים, אחת שייכת לגל האיזון). צריכת הדלק שלו עלתה מ-16.5 ק"מ לליטר למשהו בין 17 ל-17.5 ק"מ לליטר. אם הדבר יעזור לשכנע אותך, פנה אלי בפרטי ואתן לך את הטלפון שלו.

במדידות טמפרטורה שבוצעו על גיר של מטחנת פחם בתחנת הכוח בחדרה (אורות רבין) הושגה הפחתה של 7 מעלות צלסיוס בטמפרטורת שמן הגיר לאחר החלפת השמן הקודם בשמן סינטטי של רויאל פרפל. ומה לדעתך קרה בהתאמה לצריכת האנרגיה (הנעה ע"י מנוע חשמלי במקרה זה)?

השיפור איננו בלתי צפוי לאור הגדלת עובי שכבת החיוץ של השמן ומכאן מניעת תופעות של ריתוך בקר וחיספוס פני השטח. פעולה ממושכת בשמני רויאל פרפל משפרת את טיב השטח האופייני ומפחיתה את החיכוך. עובדה זו איננה נגזרת מהיות השמן סינטטי אלא מהתוסף היחודי לו.

במקום לפקפק, הרם את הכפפה. בוא ונארגן ניסוי השוואתי ברכב או בכמה כלי רכב לפי בחירתך שנסעו על שמנים מינרליים או חצי סינטטיים רגילים. יש לרתום לעניין דינמומטר שלדה ולבצע בדיקות הספק כשהמנוע (ורצוי גם הגיר הידני) מלאים בשמנים רגילים, בשמני רויאל מיד לאחר ההחלפה ובשמני רויאל לאחר חודשיים שימוש (3 בדיקות). אולי כדאי לבדוק באופן כזה גם שמנים אחרים, כדי לא להחשד במגמתיות. אני מאמין שניסוי כזה ישכנע גם אותך, ויסייע להקטין את מידת הסקפטיות.

יוסי

פורסם

טוב הבנתי שאין מה לעשות עם האוטו,שום חלק שאני יחליף לו לא יתן שום שיפור משמעותי.

תודה רבה לכולם :wink:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...