Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כנסו לMSN

M.Azulay
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוצפה ישראלית עם הגה...

מישהו יכול לצרף קישור?

(אני פשוט לא יודע איך עושים את זה)

תמונות מהכתבה:

SabraSport.jpg

SussitaCUBE.jpg

gilboa1.jpg

un_B20675.jpg

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

כל יום עצמאות ניזכרים בפאר היצירה הישראלית,ובכל אתר(כמעט)מופיעה כתבה על הסוסיתא.

למרות הנוסטלגייה,צריך לזכור שהן היו מכוניות גרועות למדי,שגם אם לא ניכנס לאספקטים מיתקדמים כמו פונקציונליות או הנאה מהנהיגה,אפילו בתחומים בסיסיים כמו בטיחות או היתנהגות כביש הן היו כישלון.

אם באמצע שנות ה 60 הן יכלו עוד איך שהוא להיחשב לסבירות,הרי שמתחילת שנות ה 70 הן כבר ממש לא עמדו בתחרות,והמפעל שרד רק תודות לתמיכה ממשלתית מסיבית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לצלצערי, עם השנים, אבדה הנאמנות של הצרכן הישראלי במותג המקומי, ואנשים העדיפו לרכוש מכוניות חזקות ואמינות יותר מתוצרת חוץ. חוץ מזה, אבדה גם התמימות של הצרכן הישראלי. ואולי היה זה השבר של מלחמת יום כיפור ושבירת המיתוס שלא תהיינה יותר מלחמות?ערי, עם השנים, אבדה הנאמנות של הצרכן הישראלי במותג המקומי, ואנשים העדיפו לרכוש מכוניות חזקות ואמינות יותר מתוצרת חוץ. חוץ מזה, אבדה גם התמימות של הצרכן הישראלי. ואולי היה זה השבר של מלחמת יום כיפור ושבירת המיתוס שלא תהיינה יותר מלחמות?
לא, פשוט היצור והתיכנון הישראלים ציפה שהצרכן ימשיך להיות פטריוטי ולהיסתפק במועט בעוד מכוניות אחרות המשיכו הלאה והתקדמו, הסוסיתות הלכו אחורה...

גם כיום המצב דומה, הסופה...

כל עוד הצבא (מדינה) מימן וסיבסד את הפרוייקט הג'יפ הישראלי/אמריקאי נימכר במחיר שווה לכל נפש, אבל הפיתוח לא ממש זרם, יש מה שיש וזהו... תסתדרו...

כיום, לאחר שהוסר הסיבסוד, והג'יפ עולה כמו כל ג'יפ אחר, אין סיבה לקנות אותו. ג'יפים אחרים הם בעילי גימור יותר טוב וכו'... מתקופה זו המיפעל החל לחפש רעיונות איך להציל את המצב ושיפר את הג'יפ ללא הכר, רמת הגימור עלתה, והאוטו נראה יותר "מוצק" מבפנים...

העיקרון, לא היה איכפת לי נניח לקנות אוטו תוצרת ישראל, אם המחיר היה אטרקטיבי מספיק וכל עוד הוא יעמוד בסטנדרטים נורמאליים...

מנוע יפאני, מזגן וכו'... כל עוד לא יכנס לי חול ומים דרך החור של ההילוכים וחורים אחרים :wink:

סוסיתא היה פיתרון חלוצי שהתאים לאותה תקופה, כיום הוא אינו מתאים וצריך כדי לישרוד לעשור שינוי בתפיסה, לא עוד "ערמת קומבינה"...

ממש כמו הקיבוצים, פעם בתקופת הצנע והמעברות, וגם אחרי זה, הציעו מוסדות אילו שיתוף פעולה ואידאליזם. איחוד כוחות, כולם תורמים, וכולם יוצאים מורווחים...

כיום התפיסה השתנתה, אין יותר את האידאלים, ואין את "החזון"... לכל אחד חשבון בנק משלו, ולכל אחד יש את המשאבים שלו...

קיבוצים שלא מיהרו להיסתגל לשינוי ודבקו ברעיונות הישנים שלהם נישארו מאחור. קיבוצים שהשכילו ללמוד את הנוף החדש ולהתאים את החיים בהם אל אותו נוף שרדו, וכיום הם מציעים חיים ברמה אחרת לגמרי...

כך גם תעשיים הרכב בארץ, אם היא לא תשכיל ללמוד ולהפנים, היא תיגווע...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לא, פשוט היצור והתיכנון הישראלים ציפה שהצרכן ימשיך להיות פטריוטי ולהיסתפק במועט בעוד מכוניות אחרות המשיכו הלאה והתקדמו, הסוסיתות הלכו אחורה...

גם כיום המצב דומה, הסופה...

כל עוד הצבא (מדינה) מימן וסיבסד את הפרוייקט הג'יפ הישראלי/אמריקאי נימכר במחיר שווה לכל נפש, אבל הפיתוח לא ממש זרם, יש מה שיש וזהו... תסתדרו...

כיום, לאחר שהוסר הסיבסוד, והג'יפ עולה כמו כל ג'יפ אחר, אין סיבה לקנות אותו. ג'יפים אחרים הם בעילי גימור יותר טוב וכו'... מתקופה זו המיפעל החל לחפש רעיונות איך להציל את המצב ושיפר את הג'יפ ללא הכר, רמת הגימור עלתה, והאוטו נראה יותר "מוצק" מבפנים...

העיקרון, לא היה איכפת לי נניח לקנות אוטו תוצרת ישראל, אם המחיר היה אטרקטיבי מספיק וכל עוד הוא יעמוד בסטנדרטים נורמאליים...

מנוע יפאני, מזגן וכו'... כל עוד לא יכנס לי חול ומים דרך החור של ההילוכים וחורים אחרים :wink:

סוסיתא היה פיתרון חלוצי שהתאים לאותה תקופה, כיום הוא אינו מתאים וצריך כדי לישרוד לעשור שינוי בתפיסה, לא עוד "ערמת קומבינה"...

ממש כמו הקיבוצים, פעם בתקופת הצנע והמעברות, וגם אחרי זה, הציעו מוסדות אילו שיתוף פעולה ואידאליזם. איחוד כוחות, כולם תורמים, וכולם יוצאים מורווחים...

כיום התפיסה השתנתה, אין יותר את האידאלים, ואין את "החזון"... לכל אחד חשבון בנק משלו, ולכל אחד יש את המשאבים שלו...

קיבוצים שלא מיהרו להיסתגל לשינוי ודבקו ברעיונות הישנים שלהם נישארו מאחור. קיבוצים שהשכילו ללמוד את הנוף החדש ולהתאים את החיים בהם אל אותו נוף שרדו, וכיום הם מציעים חיים ברמה אחרת לגמרי...

גילי

מבכים עם כל מילה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

כמו עוד כמה מכוניות(קצת יותר חשובות...)כמו החיפושית והמיני המקורית,גם הסוסיתא היתה מכונית פוליטית,שייצגה היטב את המדיניות הסוציאל-דמוקרטית של מפא"י ההיסטורית.

בשנים הללו מילת המפתח גרסה ייצור עצמי בכל מחיר,גם אם אין בכך הגיון כלכלי.

בשל הצורך בקניית מיכללים מיובאים,הסוסיתא לא היתה זולה לייצור,והמחיר הזול נבע בעיקר ממיסים מופחתים מלאכותית.

אין לתעשיית הרכב הישראלית שום סיכוי היום,ולמעט ג'יפ הסופה,שגם הוא מורכב ממיכלולים מיובאים ונימכר לשוק האזרחי בכמויות זעומות,אין לנו כלום להציע.

וגם לא יהיה...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמה תיקונים

הממשלה לא כל כך עודדה את שובינסקי לייצר את הסוסיתא ולכן היא לא היתה קשורה לסוציאל דמוקרטיה. בשנת 1959 החל הייבוא החופשי של מכוניות. נכון שהיא סובסדה וכל יתר הדברים שאמר חן הם נכונים.

ותיקון נוסף. התכנון שלה לא היה ישראלי אלא אנגלי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כפי שנאמר, וכפי שההיגיון הבריא אומר, דרך טובה לפתח כאן את תעשיית הרכב היא להפחית מיסים על חלקים, יצור מקומי והרכבה במקומות "זקוקי תעשיה" (שדרות וכו')... כמובן שלממשלה צריכה סיבה לעזור ולפתח. כיום, במצב שלנו, לאף אחד לא ממש איכפת, ויש "דברים יותר חשובים" לעשות...

כיום מיוצרים בארץ המון חלקים למכוניות, החלקים מיוצרים בצורה "אנונימית"... למי לשלא הבין, חלקים למכוניות מיוצרים בארץ, ומשווקים לחו"ל. על החלקים לא כתוב "made in Israel " בין השאר מסיבות פוליטיות כדי למנוע "תרוצים" ממדינות שלא ממש אוהבות לקנות מאיתנו דברים...

---אם טורכיה יכולה לייצר מכוניות, גם אנחנו יכולים, לא?!

הכל שאלה של עידוד הממשלה. גם אנחנו יכולים לבנות מכונה, בטוחה, מהנה לנהיגה ואמינה...

נכון שניגמר "עידן התמימות", אבל אין לי ספק שאם רוצים זה אפשרי!

יש כאן מספיק אנשים מוכשרים שיכולים לספק פיתרונות טכנולוגיים ומעשיים!

הכל שאלה של רצון! היכולת כבר קיימת...

אני מאמין שאני לא היחידי שהיה מוכן לקנות מכונית חדשה במחיר של 50K...

הרעיון הוא לא ליהא מכוניות סיניות, אלא לשכנע איזה יצרן יפאני או ארופאי לבנות כאן מיפעל וליצור שיתוף, שיתוף פעולה, שבו יבנו מכוניות כאן, לפי תיכנון משותף. כך ירוויחו שתי הגופים, הגוף הזר ירוויח מזה שהוא מוכר חלקים ומרחיב את הקף העסקים שלו. אנחנו נרוויח מזה שיהיו כאן מכוניות זולות...

את המכוניות ניתן יהיה לשווק למדינות אחרות, קרובות, שאין שם אפשרות ליצר מכוניות, ואין להם את הממון לקנות מכוניות חדשות (עיין ערך דיהו מתחת לכנפי שברולט)...

כיום קשה לשכנע משקיעים זרים להגיע לכאן, הם חושבים שיש כאן מילחמה, ואף אחד לא רוצה להשקיע במשינה שנימצאת במילחמה (מעניין למה :wink: )...

המדינה צריכה להתעורר, כי עוד 5-10 שנים, אחרי שיהיה שלום (כשיגיע, סוף סוף), המשקיעים יגיעו אל הצד השני ויפתחו אותו, ויבנו שם את המיפעלים שלהם, ואנחנו נקנה משם את התוצרת...

המחשבה לעתיד הרחוק היא המפתח, ולא המחשבה על העתיד הקרוב שהוא במרחק של 2-3 צעדים מאיתנו...

גילי

פורסם

..

גילי

זה לא כלכך הוגן להשוות מכונית שתוכננה בשנות החמישים ויוצרה בשנות השישים-שבעים עם מכוניות של היום.

לתקופתה, הסוסיתא היתה מוצר סביר. לרוב הישראלים לא היה אוטו בכלל, ולעיתים האופציה היתה או סוסיתא או אוטובוס. גם התחרות לא היתה משהו. לאף מכונית לא היה מזגן, הגה כח, ABS או חלונות חשמליים. מכונית אוטומטית היתה לוקסוס חריג. אמריקאית היתה למיליונרים.

סיבסוד האוטו ע"י מיסוי מופחת היה דבר נכון לתקופה. קשה להסביר את זה היום, אבל למדינה היה חסר מט"ח, והרכבה ויצור מקומיים פינו דולרים יקרי ערך לרכש בטחוני או ליבוא של מוצרים חיוניים אחרים. למדינה הגיעו עולים חדשים שהיה צריך לספק להם עבודה, ותעשיית רכב עושה בדיוק את זה. קל מאוד להביט אחורה במכשיר המופלא שנקרא רטרוסקופ ולצקצק, אבל בתכל'ס הדברים האלו בנו את המדינה - הסוסיתא, הקיבוצים ואפילו מפא"י ההיסטורית על כל הרע שבה.

הורי קנו סוסיתא סטיישן חדשה ב 1968. אני זוכר בסיוט את החום הבלתי נסבל על כסאות הסקאי האדום וחלונות ההזזה האחוריים שמעולם לא הצלחתי לפתוח, אבל האוטו שימש את המשפחה במשך ארבע שנים לעבודה, סידורים, קניות, וגם טיולים משפחתיים כולל לסיני ואפילו לאיטליה. היא לא היתה מכונית נפלאה, אבל גם לא הזוועה המצטיירת בראי הפינוק של היום.

אני מניח שאם היה כדאי כלכלית, היתה לנו תעשיית רכב גם היום. זה לא אומר שכמדינה לא צריך לטפח יכולת מקומית בתחומים טכנולוגים שונים. יתכן ולא צריך להרכיב פה מכונית מוגמרת, אבל אין סיבה שלא נעודד את המוחות שמתכננים את מכוניות המחר. לא צריך להיות גאון להבין שכל שקל שמושקע בחינוך ובמחקר, חוזר בריבית בעתיד.

נמרוד

פורסם

מתוך ערוץ ג'נענע (במקרה נכנסתי, זה הופיע בעמוד הראשי של נענע)

רק בישראל - מאת אדיר ינקו

הסוסיתא

אנחנו חזקים באבטחת מטוסים ואפילו בתעשיות צבאיות. הסוסיתא, גוש פלסטיק על גלגלים שאחרי כמה דקות של בהייה בו מזכיר מכונית, היא פדיחה מהסוג המכני. הסוסיתא סבלה מבעיות רבות שגנזו את חלומם של מתכנניה להפוך אותה לוולוו ישראלית. טוב, לפחות יש לנו את הבנות הכי שוות בעולם.

מצורפת תמונה של הכותב (שספק הומור ספק רצינות שם את עצמו בתור הפאדיחה ה-57...)

Article_Paragraph_814207.jpg

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
זה לא כלכך הוגן להשוות מכונית שתוכננה בשנות החמישים ויוצרה בשנות השישים-שבעים עם מכוניות של היום.

לתקופתה, הסוסיתא היתה מוצר סביר. לרוב הישראלים לא היה אוטו בכלל, ולעיתים האופציה היתה או סוסיתא או אוטובוס. גם התחרות לא היתה משהו. לאף מכונית לא היה מזגן, הגה כח, ABS או חלונות חשמליים. מכונית אוטומטית היתה לוקסוס חריג. אמריקאית היתה למיליונרים.

סיבסוד האוטו ע"י מיסוי מופחת היה דבר נכון לתקופה. קשה להסביר את זה היום, אבל למדינה היה חסר מט"ח, והרכבה ויצור מקומיים פינו דולרים יקרי ערך לרכש בטחוני או ליבוא של מוצרים חיוניים אחרים. למדינה הגיעו עולים חדשים שהיה צריך לספק להם עבודה, ותעשיית רכב עושה בדיוק את זה. קל מאוד להביט אחורה במכשיר המופלא שנקרא רטרוסקופ ולצקצק, אבל בתכל'ס הדברים האלו בנו את המדינה - הסוסיתא, הקיבוצים ואפילו מפא"י ההיסטורית על כל הרע שבה.

הורי קנו סוסיתא סטיישן חדשה ב 1968. אני זוכר בסיוט את החום הבלתי נסבל על כסאות הסקאי האדום וחלונות ההזזה האחוריים שמעולם לא הצלחתי לפתוח, אבל האוטו שימש את המשפחה במשך ארבע שנים לעבודה, סידורים, קניות, וגם טיולים משפחתיים כולל לסיני ואפילו לאיטליה. היא לא היתה מכונית נפלאה, אבל גם לא הזוועה המצטיירת בראי הפינוק של היום.

אני מניח שאם היה כדאי כלכלית, היתה לנו תעשיית רכב גם היום. זה לא אומר שכמדינה לא צריך לטפח יכולת מקומית בתחומים טכנולוגים שונים. יתכן ולא צריך להרכיב פה מכונית מוגמרת, אבל אין סיבה שלא נעודד את המוחות שמתכננים את מכוניות המחר. לא צריך להיות גאון להבין שכל שקל שמושקע בחינוך ובמחקר, חוזר בריבית בעתיד.

נמרוד

לא אמרתי הכל "פיתוחי" העבר, קרי קיבוצים, מיפעלי רכב מקומיים וכובע הטמבל היו שגויים... אני מכבד ומוכיר אותם... בזכותם יש לנו מדינה.

אבל יש "אבולוציה". ומי שלא מתאים את עצמו לציר הזמן הנוחכי נישאר מאחור... גווע... ולא משנה כמה גדול וחזק הוא! ע"י הדינוזאורים, או לדוגמא יותר קרובה, IBM...

IBM יצרה במשך שנים מוצר מסויים, שדרך השיווק הלא ממש רישמית שלו היתה "אם אתה לא רוצה לאבד את מקום העבודה שלך, קנה IBM, והכל יהיה טוב..."

כך מכרו IBM מחשבים. ואנשים קנו אותם במחירים מופרזים...

עד שהחלו ה"חיקויים" להיכנס, והם היו זולים מאוד... IBM הביטה בהם ממגדל השן שלה וצחקה על החיקויים הזולים והמיתפרקים, כאשר אילו נגסו חתיכות ענק מיסודות מיגדל השן של IBM...

כמובן שIBM לא שלחו איש כדי לבדוק מה קורה שם למטה, וכאשר הביניין נפן, אף אחד לא הבין למה...

אכן הסוסיתא היתה רכב סביר לאותה תקופה, ומרכב הפיבר היה יעיל וחסכוני...

המיפעל לא השכיל לשדרג את הרכבים מעבר "למה שצריך", והסוף כולנו יודעים... אין ראיה לעתיד...

אני מאמין שיצור מכוניות הארץ צריך להיות דבר חשוב, גורם שיביא לפיתוח קשרים עם מדינות אחרות...

אבל זה לא יקרה בעתיד הקרוב...

גילי

פורסם

מפעלי אוטוקרס לא היו אפילו קרובים להיות IBM. הם היו אילתור ישראלי בנושא הרכב, שאכן לא התקדם קדימה ולכן מת - וטוב שכך. מה שהתאים ל 1960 לא התאים ל 1980.

אנחנו לא צריכים להרכיב מכוניות בארץ כי כדי שתוכל לקנות מכונית ב 50K, צריך שיקרו אחד משלושה דברים: או שהמדינה תוותר על הכנסתה ממיסוי כלי רכב, או שהייצרן/משווק יוותר על חלק מהרווח שלו, או ששכר העבודה במפעלים יהיה דומה לזה הנהוג בסין או בטורקיה.

אנחנו צריכים להשקיע במקומות בהם התשואה על ההשקעה היא הגבוהה ביותר. להקים תעשייה בשדרות זה יפה, אבל יפה יותר אם השכר שישולם לתושבי שדרות במפעל יהיה יותר משכר המינימום. אם תשקיע כסף בסיבסוד תעשיינים לייצר בעיירת פיתוח, תספק פרנסה מינימלית לזמן מוגבל למעט אנשים. אם תשקיע בטיפוח תושבי שדרות עצמם, יוכלו הם בעתיד ליצור מקורות פרנסה לעצמם ואולי גם להחזיר את ההשקעה בתשלום מיסים. אשתי נולדה וגדלה בשדרות, והיתה אחד משני הרופאים היחידים שיצאו משם. יתכן והיום יש יותר, אבל רוב הכיתה שלה בבי"ס היסודי לא הגיעה לתיכון. אם היו משקיעים יותר משאבים בטיפוח ילידי שדרות של 1961 ולא רואים אותם כעתודת הפועלים של מפעלי שער הנגב, היו היום פחות בעיות בערי הפיתוח, ואולי מישהו מאותם המוחות האבודים היה ממציא את "הדבר הבא" בתעשיית הרכב.

נמרוד

פורסם
כיום מיוצרים בארץ המון חלקים למכוניות, החלקים מיוצרים בצורה "אנונימית"... למי לשלא הבין, חלקים למכוניות מיוצרים בארץ, ומשווקים לחו"ל. על החלקים לא כתוב "made in Israel " בין השאר מסיבות פוליטיות כדי למנוע "תרוצים" ממדינות שלא ממש אוהבות לקנות מאיתנו דברים...

כפי שציינת, לדעתי האישית, עדיף למפעלים בישראל להתמקד בייצור חלקים.

חלקי גומי, פח ופלסטיק - שטיחים, פגושים, מתגים ובקלייות.

אומנם תמיד אנו שומעים זאת בסוף משחק של הנבחרת מפי הפרשן שאומר "זו בעיה של מנטליות"

אז פה, זו באמת בעיה של מנטליות. מדינת ישראל אף פעם לא מתכננת לטווח הארוך.

מדינה שהוקמה באופן בהול (לקחו כיסאות מבתי קפה והמוזמנים הגיעו במוניות) תתנהל באופן בהול.

אתה לא יכול לצפות מתעשיין או קונצרן, שכל מעייניו הוא לעשות כסף, להתחיל להכשיר אנשים, הכשרה שעולה כסף, זמן ובסופה אין שום ערובה לכך שהפועל באמת יתחייב לעבוד בזה.

הרי אנחנו, בתור ישראלים (גם מי שמנסה להכחיש) רוצים לעשות כסף קו"ם (קל ומהר). למזלי הרב באתי ממשפחה שהכניסה לי למוח מגיל צעיר שכל עבודה מכבדת את בעליה. ולא משנה מה חושבת הסביבה. אם זה ניקיון, סבלות (אל תזכירו לי מקררים יותר:bigcry:) חלוקת פליירים או שמירה. ידעתי ואני עד עכשיו יודע שלא בזה העתיד שלי, אבל זו פרנסה זמנית ואני מרוויח את הכסף שלי ביושר. זה שלא שמרתי על הכסף זה כבר סיפור אחר. (ע"ע חתימה:loco:)

אז מלימונים צריך לעשות לימונדה:

יש כבר פועלים שמתעסקים עם גומי, יש פועלים שעוסקים בתעשיית הברזל, ויש פועלים בתעשיית הפלסטיק. אז אפשר להתחיל לייצור מצב שישראל תהיה שוק עולמי לחלפים, ככה יהיו גם הזדמנות מהייצרנים וגם מאנשים פרטיים שמעוניינים בחלק.

אני יודע שזה לא הפתרון האידיאלי, אבל זה גם משהו.

הורי קנו סוסיתא סטיישן חדשה ב 1968. אני זוכר בסיוט את החום הבלתי נסבל על כסאות הסקאי האדום וחלונות ההזזה האחוריים שמעולם לא הצלחתי לפתוח, אבל האוטו שימש את המשפחה במשך ארבע שנים לעבודה, סידורים, קניות, וגם טיולים משפחתיים כולל לסיני ואפילו לאיטליה.

:shock:

אשמח לשמוע כיצד עשיתם זאת

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
מפעלי אוטוקרס לא היו אפילו קרובים להיות IBM. הם היו אילתור ישראלי בנושא הרכב, שאכן לא התקדם קדימה ולכן מת - וטוב שכך. מה שהתאים ל 1960 לא התאים ל 1980.

אנחנו לא צריכים להרכיב מכוניות בארץ כי כדי שתוכל לקנות מכונית ב 50K, צריך שיקרו אחד משלושה דברים: או שהמדינה תוותר על הכנסתה ממיסוי כלי רכב, או שהייצרן/משווק יוותר על חלק מהרווח שלו, או ששכר העבודה במפעלים יהיה דומה לזה הנהוג בסין או בטורקיה.

אנחנו צריכים להשקיע במקומות בהם התשואה על ההשקעה היא הגבוהה ביותר. להקים תעשייה בשדרות זה יפה, אבל יפה יותר אם השכר שישולם לתושבי שדרות במפעל יהיה יותר משכר המינימום. אם תשקיע כסף בסיבסוד תעשיינים לייצר בעיירת פיתוח, תספק פרנסה מינימלית לזמן מוגבל למעט אנשים. אם תשקיע בטיפוח תושבי שדרות עצמם, יוכלו הם בעתיד ליצור מקורות פרנסה לעצמם ואולי גם להחזיר את ההשקעה בתשלום מיסים. אשתי נולדה וגדלה בשדרות, והיתה אחד משני הרופאים היחידים שיצאו משם. יתכן והיום יש יותר, אבל רוב הכיתה שלה בבי"ס היסודי לא הגיעה לתיכון. אם היו משקיעים יותר משאבים בטיפוח ילידי שדרות של 1961 ולא רואים אותם כעתודת הפועלים של מפעלי שער הנגב, היו היום פחות בעיות בערי הפיתוח, ואולי מישהו מאותם המוחות האבודים היה ממציא את "הדבר הבא" בתעשיית הרכב.

נמרוד

מסכים עם כל מילה. זה מה שקורה כאשר טקטיקה תופסת את מקומה של האסטרטגיה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...