Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי מיני - כנסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם יש פורום למיני בארץ...

ואם יש מישהו שיש או הייתה לו מיני עם חמישה הילוכים נא ליצור קשר

ב:

[email protected]

או

ה"פ

אני צריך ייעוץ וטיפה עזרה,

תודה רבה,

ניב

פורסם

זה שאני מכיר שהיה לו מיני עם חמש הילוכים נמצא עכשיו בצרפת

בחיפוש אחר דש בורד לפיזו 205 GTI שלו

הוא יחזור עוד 10 ימים פלוס מינוס

תהיה סובלני

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

יש עוד מישהו עם מיני בעלת 5 הילוכים, וחבר פורום אחד עם פחות מיני אחת בעלת חמישה הילוכים...

:-x

מישתתפים בצערך

BAGIRA

פורסם

אליו התקוונתי הוא היה היחיד בארץ עם מיני חמש הילוכים

גנבו לו אותה מהבית נמצאו רק המגנזיום 10' מקורי של המיני נדיר מאוד

היא היתה מני קופר עם מנוע משופר ל1375 לא טעות 1375 שנת 71

ברקס דיסק 10' עם 117 כוחות סוס בגלגלים

בזמנים שלה היתה לוקחת כול מכונית טורבו בפתיחות

ז"ל מיני קופר שנת 71

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

עוד מישהו עם מיני בעלת 5 הילוכים?

איך אני יכול ליצור קשר איתו?

פשוט אני טס עוד חודש ללונדון ורציתי להביא את הקיט \ חלקים כבר בטיסה הזאת ואין לי כ"כ הרבה זמן עד אז...

תודה,

ניב

פורסם

[quote name=nivzפשוט אני טס עוד חודש ללונדון ואין לי כ"כ הרבה זמן עד אז...

ניב[/quote]

הבחור חוזר עוד 10 -9 ימים מה אין זמן

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם
אליו התקוונתי הוא היה היחיד בארץ עם מיני חמש הילוכים

גנבו לו אותה מהבית נמצאו רק המגנזיום 10' מקורי של המיני נדיר מאוד

היא היתה מני קופר עם מנוע משופר ל1375 לא טעות 1375 שנת 71

ברקס דיסק 10' עם 117 כוחות סוס בגלגלים

בזמנים שלה היתה לוקחת כול מכונית טורבו בפתיחות

ז"ל מיני קופר שנת 71

קצת הגזמת לא :wink:,

ואין ממש זמן כי צריך להזמין את החלקים והכל... ודיברתי כבר עם bagira ולא ממש הבנתי ממנו, כשהוא יחזור אני אנסה לתפוס אותו בטלפון או משהו כזה אולי אני אצליח להבין את העניין...

בכל מקרה, עדיין מחפש אנשים עם מיני עם 5 הילוכים \ מישהו שחקר את הנושא ויודע איך עושים את זה \ אם זה אפשרי \ ומה צריך...

פורסם
קצת הגזמת לא :wink:,

ואין ממש זמן כי צריך להזמין את החלקים והכל... ודיברתי כבר עם bagira ולא ממש הבנתי ממנו, כשהוא יחזור אני אנסה לתפוס אותו בטלפון או משהו כזה אולי אני אצליח להבין את העניין...

בכל מקרה, עדיין מחפש אנשים עם מיני עם 5 הילוכים \ מישהו שחקר את הנושא ויודע איך עושים את זה \ אם זה אפשרי \ ומה צריך...

לא הגזמתי כלום תשאל את בגירה והוא יספר לך אני ישבתי ודיברתי עם הבחור שעות על מיני והוא הולך לעזור לי בהחלפת המנוע שאני הולך לעשות עוד כמה חודשים

ואני תופס מהבחור הוא מבין גדול במיני

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

בדקתח וחפרתי בעיניין,ולפי מה שהבנתי,צריך בעצם "לרוקן" את כל הגיר הישן(כולל קונטרה גיר)ואז להרכיב את החדש,כשהשינוי העיקרי הוא קיצור יחסי ההעברה של ארבעת ההילוכים הראשונים,כשההילוך החמישי נותר הילוך ישיר-1.1,כך ששיוט שקט יותר לא ייצא לך,אלא זינוק מהיר יותר מהמקום,וגם זה,בהיתייחס ליחס ההעברה,לא בהפרש מספיק משמעותי.

שיוט מעט יותר נינוח היה למטרו,שהיה לה יחס ההעברה סופי ארוך יותר מלמיני,כך שאם זה חשוב לך,הרכב את כל החטיבה ממיני מטרו,ופתרת את הבעייה בהרבה פחות כאבי ראש...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

או, סופסוף תשובה עניינית!

בדיוק מה שאני ראיתי בנתונים באינטרנט, שהקיט בעצם נותן זינוק יותר מהיר והמהירות הסופית שלו היא 1 ל-1 שזה כמו ההילוך רביעי שלי עכשיו...

בקשר לתהליך ואיך להרכיב את הקיט חידשת לי ואני מודה לך...

אם אני אחליף לגיר של מיני מטרו אני אאבד הרבה כוח שגם ככה אין לי יותר מדי ממנו... (לא מתלונן אבל עדיין לא רוצה לאבד :( )

אם תוכל לברר בטוח יש קיט שיחסי ההעברה שלו בהילוך חמישי הוא יחס שלילי...

בתודה,

ניב

פורסם

צ'טערת,אין חייה כזו...

בכל מיקרה הרביעי ישיר,כמו במטרו,שיחס העברה סופי ארוך יותר נתן לה שיוט שקט יחסית.

אם אתה משפר את המנוע(או מרכיב 1.3)לא אמורה להיות אם יחס העברה הסופי יהיה ארוך יותר,בכל מיקרה יתקבלו ביצועים טובים.

הגירים בעלי 5 הילוכים נועדו לשפר את התאוצה ולא להעניק שיוט שקט.

פורסם

מורכב כרגע מנוע של מטרו (1275) ועדיין כשאני נוסע סביבות 90 קמ"ש המנוע עומד על בערך 4,000 סיבובים לדקה וזה דיי מרעיש...

אין דרך שאפשר נגיד לקנות גיר 5 הילוכים ובמקום ההילוך החמישי לשים גלגל שיניים גדול יותר? (או קטן יותר מה שייתן יותר מהירות)...

בקיצור לשחק עם הגודל של הגלגלי שיניים? אפשרי או לא?

פורסם

חבל שלא הרכבת גם את הגיר והדיפרנציאל של המטרו,היא נסעה על 3100 סל"ד ב100 קמ"ש.

לשחק עם קוטרם של גלגלי השיניים זה עסק מורכב,כי צריך לשנות גם את הקונטרה גיר,ולחשב את היחסים בינהם,מה גם שיווצר לך "בור" בין השלישי לרביעי.

פורסם

לא, כי אני מדבר על לשנות רק את הגודל של החמישי, אז ייוצר "בור" בין רביעי לחמישי אבל אני מוכן לסבול את זה (למשוך קצת יותר את רביעי יהיה בסדר)

ד"א אם אני אשים גיר של מטרו זה ייפתור לי את הבעיה? יאבד הרבה כוח?

ולמה גם דיפרציאל של מטרו?

פורסם

כי הדיפרנציאל אחראי על יחס העברה הסופי.

אם היית מרכיב את כל חטיבת ההנעה(מנוע+גיר+דיפרנציאל)האוטו היה נוסע טוב ומשייט שקט יחסית.

לייצר גלגלי שיניים זה פרוייקט מורכב יחסית,כי השיניים אלכסוניות.

• תוכן חדש...