Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהמעט שאני יודע ...

PUCH הוא מתוצרת אוסטרית. דגמים מסויימים יובאו לארץ ביבוא לא סדיר.

ישנם מספר קטנועים שראיתי בארץ (והם לא למכירה ...) במצב מעולה !

אני מצרף תמונה לדוגמא.

לפרטים נוספים גלריה מעולה:

http://www.autogallery.org.ru/puch.htm

אם תבוא למפגש ביום שבת הקרוב לדעתי תוכל לראות כמה כאלו !

בהצלחה 8)

puch-3.jpg

בעלים של BSA42 עם סירה - אין שירות של היבואן, אבל גם לא ממש צריך אותו ! :smile:

פורסם

יוסי שלום.יונתן פוך בנה את האופנוע הראשון שלו בשנת 1903 (244 סמ"ק).בנוסף הוא בנה גם תלת אופנועים ומכוניות.האופנועים היו מבוססים על מנועי סינגל ווי-טווין ועד מהרה הוא הפך ליצרן האופנועים במוביל באוסטריה.בשנת 1923 הופיע אופנוע שתי הפעימות הראשון שלו שעוצב על ידי ג'יאובני מארסאלינו,עיצוב שהפך לבסיס העיצובי של אופנועי פוך ב-50 השנים הבאות.יוצרו אופנועי 122 סמ"ק,250 סמ"ק ו-500 סמ"ק.

בשנת 1934 שטייר דיימלר ופוך (3 חברות) התאגדו.נוצרו דגמים חדשים בהם 800 סמ"ק ארבע צילנדרי עם שסתומים צידיים.בתקופה שאחרי המלחמה(השנייה,לא המפרץ...) נמכרו אופנועי 125 ו-175 ו-250 בארה"ב תחת השמות sears ו-allstate.

בשנת 1952 החלו לבנות קטנועי 49 ו-125 סמ"ק דו פעימתיים.היו גם אופנועי שטח והרוכב הארי אוורטס זכה באליפות העולם במוטוקרוס לשנת 1975 כשהוא רוכב על פוך 250 סמ"ק.

קטנוע הפוך מקסי הוצג בשנת 1968 ונמכר בכמויות גדולות.מאמצע שנות השבעים התרכזה החברה בייצור 50 סמ"קים ובשנת 1987 פיאג'יו השתלטה על החברה והייצור באוסטריה הופסק.

לארץ יובאו שני דגמים בשנים 81-82 :המקסי והקוברה.

המקסי היה קטנוע שהזכיר בעיצובו את הפיאג'יו סי:2 הילוכים אוטומטיים,2.2 כ"ס ו-65 קמ"ש.נחשב בסיסי ואמין.ניתן לקרוא מבחן דרכים שלו במגזין "מוטו" מספר 8 (ספטמבר 88).אם מעניין אותך-שלח לי פרטי ואשתדל לסרוק לך אותו.

הפוך נראה קצת יותר כמו אופנוע-נחשב כהכי מהיר בזמנו והיה נדיר למדי.מבחן שלו ניתן לקרוא ב"מוטו"מספר 2 ממרץ 88.(גליון שחסר לי.אם יש למישהו ממש אשמח לקבל/לרכוש אותו).

מקווה שעזרתי ושהתמונות שצירפתי אכן יצורפו.

נ.ב

במידה ויש לך פוך ואין לך מה לעשות איתו...ברור שאשמח לדעת על כך.

PH_NS_50S.jpg

• 13 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...