Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברשותי 2 מגברים שאני רוצה לחבר באוטו:

V12 פלטיניום אודיו 1000W

V12 פלטיניום אודיו 800W

ועכשיו הנה השאלה שלי:

במידה ואני רוצה לחבר כל מגבר עם הזנת מתח נפרדת, איזה כבלים עליי לקנות: שניים של 8/4/6 G?

ובמידה ואני רוצה לקנות כבל אחד ולהוציא מפצל מתח לשניהם בבאג'ז מה יהיה העובי של הכבל מתח

הראשי ומה יהיה עובי הכבלים (G) של המתח שיוצאים לכל מגבר בנפרד בהנחה והאורך שאני צריך

5 מטר ?

איזה שיטה הכי מומלצת: כבל אחד עם פיצול בסוף או 2 כבלים עם הזנה נפרדת לכל מגבר?

בנוסף יש לי עוד שאלה , יש לי סט קופמוננט של דרגסטר 60RMS בדיוק, חזקים.. מה העובי של

הכבלים שאני צריך למתוח מהמגבר עד לקרוס של הקומפוננט , 1.5 2.5.. ??

תודה רבה.

פורסם

אני הייתי מתקין 2 של 8 , כל אחד עם פיוז 30 אמפר בנפרד.

מהמגבר לקרוס 2.5 מ"מ, אך גם 1.5 יתאים.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

לא חושב שזה חכם להריץ כבל נפרד לכל מגבר. גם לא אסטטי וגם סתם ביזבוז של כסף. תריץ כבל אחד לבגאז של 4G תפצל ל2 של 8G כמו שכבר אמרו פה..הרבה יותר טוב לדעתי.

לגבי הכבלים בין המגבר לקרוס..2.5? ממש ביזבוז לרכוש כבל כזה עבה. לדעתי בשביל קומפ' של 60 RMS כבל של 0.75 יספיק לך בהחלט.

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

איך בדיוק מתבטאת אסתטיקה במעבר כבל? אתה רואה אותו?

ומה הקשר בין ה60 וואט לעובי חוט הרמקול?

פורסם

א.צודק בקשר לכבל 4G לא סתם כולם עושים כך אם היה יתרון בלהעביר 2 נפרדים אייל היה מעביר 15 של 16G אבל אין יתרון אז כבל בודד של 4G עם פיצול בקצה יעשה ת'עבודה

ומה זאת אומרת מה הקשר בין עוצמת הרמקול לחוט ? אם הרמקול 60RMS זה אומר שלא יעבור בחוט הזה יותר מ60RMS אחרת כבר לא יהיה רמקול....אי לכך ובהתאם לזאת שמה שיעבור בכבל לא יעבור את ה60RMS גם לדעתי 2.5 מוגזם 1.5 יעשה ת'עבודה (גם 0.75 אבל ליתר בטחון)

פורסם
א.צודק בקשר לכבל 4G לא סתם כולם עושים כך אם היה יתרון בלהעביר 2 נפרדים אייל היה מעביר 15 של 16G אבל אין יתרון אז כבל בודד של 4G עם פיצול בקצה יעשה ת'עבודה

ומה זאת אומרת מה הקשר בין עוצמת הרמקול לחוט ? אם הרמקול 60RMS זה אומר שלא יעבור בחוט הזה יותר מ60RMS אחרת כבר לא יהיה רמקול....אי לכך ובהתאם לזאת שמה שיעבור בכבל לא יעבור את ה60RMS גם לדעתי 2.5 מוגזם 1.5 יעשה ת'עבודה (גם 0.75 אבל ליתר בטחון)

60 וואט RMS היא עוצמת הרמקול? ממש לא ידידי.

וואט = יחידת מדידת הספק

60 וואט RMS כלומר, הרמקול יכול לספוג עד 60 וואט RMS.

ומה זה "אחרת לא יהיה רמקול"?

פורסם

בגלל שאתה אוהב להתחכם ומשחק אותה ראש קטן אז נסביר לך מה שנקרא ב"בדידים"

היות והרמקול הוא 60 וואט (זאת אומרת שהוא יכול לספוג! 60 וואט הוא לא מפיק, הוא לא מספק...הוא סופג כי רמקול לא מייצר אנרגיה, נכון מתוק ? יופי...) הריי שאפילו אם מגבירים את המערכת עם מונובלוק אימתני לכל וופר בנפרד מונובלוק שיכול לספק אפילו 2000RMS ב4 אום...בחוטים האלו ספציפית לא יזרום יותר מאשר 60 וואט ולמה זה ? כי אם יזרום יותר מ60 וואט הרמקול לא יעמוד בזה וישרף....כמו שנאמר שרשרת נמדדת בחוליה החלשה, והחוליה החלשה ביותר פה זה הוופר לכן הוא מכתיב לנו מה יהיה הסף התחתון.....וכבל של 1.5 מ"מ יעמוד יפה מאוד ב60 וואט שהמגבר! יפיק לטובת הרמת הוופר ש-ס-ו-פ-ג- את ההגברה שלו...שכן אם הוא ינפיק יותר מ60 וואט לטובת הביצוע הנ"ל הוופר ישרף וזה כבר לא משנה איזה חוט שמנו

הבנת ? או שאתה רוצה שאני אצרף לזה ציורים צבעוניים בצירוף איוריי חיות...

פורסם

בצרוף איורי חיות.. תמונות מהבית?

בדידים? אני לא מתכוון להתמודד עם חסכי הילדות שלך.

התחכמויות? על מה בדיוק חשבו ההורים שלך?

תקשיב לי טוב, ילד עם רעשן בין הכתפיים:

המטרה בעניין, לא רק שהכבל יעמוד בהספק.

אלא שגם יישמע כמו שצריך, ויגרע מה שפחות מיכולתו של הרמקול לנגן בצורה האופטימלית.

לא תמיד כבל של 2.5 מ"מ מתאים. אך למרחק גדול, עדיף שקוטרו יהיה בהתאם.

וכך משום שככל שההתנגדות קטנה ההספק עולה.

שלומי

פורסם

אתה מוכן לעמוד במבחן עיוור ? אני מוכן לעשות מבחן 10! מטר כבל 1.5 מול כבל 2.5 ניתן לשניהם בצד אחד רמקול 60וואט ונגביר אותו בהתאם....אתה מוכן לשים כסף על ההבדל שתשמע ?

פורסם

מבחן כזה הולך להערך, (על הסט-אפ שלי בבית) מוצהר על 100 וואט.

יהיו נוכחים בו, שי-מיקמיק, ואלון LOUD-GUY.

בוא תתערב, אתה תפסיד את התחתונים שלך.

שלומי

פורסם

מבחן כזה נערך לא על סט אפ ביתי...נערך על סט אפ של רכב....עם רמקול של רכב..ב60 וואט ואני לא רוצה להרחיב ולומר על הסט אפ הספציפי של הבחור הזה,...מבחן עיוור

פורסם

שלומי למה הויכוח בואו תערכו את המבחן על האוטו שלך...

יותר טוב מזה אין ואני בטוח שאפשר לשמוע את ההבדל אני עשיתי מבחן כזה למישהו גם כן על האוטו שלו ונוכחתי לדעת שקיים הבדל...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

Guest תמיר .א.
פורסם

אני חושב אחד של 8G יספיק ההספק הממושך המקסימלי שהמגברים יכולים למשוך זה כ540WRMS.

זה במידה הוא הולך להפעיל תדר קבוע של 60HZ עם 3 סאבים על המגברים,

וזה לא יהיה ככה במציאות. לכן 8G אחד יספיק.

תמיר

• תוכן חדש...