Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רדיו דיסק פיוניר שקה לי לוותר עליו ,

נוצרה תקלה קטנה , הטרנזיסטור המרכזי של ההגברה , TDA7381 , התפוצץ/נשרף , בכל מקרה הוא מתחם הרבה הרבה והיציאות של הרדיו דיסק לא עובדות אבל כל הרדיו דיסק עובד חלק חוץ מזה , זאת אומרת שאני יכול להשתמש בוא ביצאות קדם מגבר כרגיל

הבעיה שהיתה לי זה שהוא התחמם הרבה שהפעלתי דיסק , ממש הרבה , מהטרנזיסטור הזה , אז החלטתי להוציא אותו (כמובן לא בפרעות , אלה עם מלחם כדי שאני יוכל להחזיר אחד אחר) ,

עכשיו כרגע שאני מפעיל את הרדיו דיסק ללא הטרנזיסטור הזה , הרדיו דיסק עובד , אבל נראה כאילו חסר לו כוח , וברגע שאני לוחץ על הכפתור שמעביר מרדיו לדיסק , הרדיו דיסק נכבה , כאילו אין לו חשמל , וגם תצוגה לא רואים טוב כלכך ,

השאלה שלי כזאת ,

האם הטרנזסטור הנ"ל הוא רק להספק של ההגברה של היציאות לרמקולים או שיש לו תפקיד אחר גם לספק כוח לרדיו דיסק...

יש לי קישור עם נתונים והסברים לרכיב ,:

http://www.chipdocs.com/datasheets/datasheet-pdf/SGSThomson-Microelectronics/TDA7381.html

אם אני יקנה כזה , האם הכל יסתדר או שיש עוד כמה בעיות בדרך??(הגורם לשרפה הוא חיבור הפלוס והמינוס בצורה הפוכה...)

מה שמביא אותי לשאלה השניה , כמה עולה כזה רכיב??

תודה רבה

Guest תמיר .א.
פורסם

שפירקת את הרכיב פגעת באחד המליכים של החשמל, אין לרכיב קשר בין אספקת החשמל.

תמיר

פורסם

אם אני יביא אחד כזה חדש , זה לא יסתדר?

כמה עולה רכיב כזה?

מה שכן שמתי לב , שיש שם קבל 2200 מיליפארד , 16 וולט שגם הוא התפוצץ , אחד הרגלים שלו הולכות לכיוון איפה שהיה הטרנזיסטור???

פורסם

תחליף את שניהם גם הקבל וגם הטרנזיסטור

אולי כשהוצאת אותו המגעים באמת מקצרים.

היה לי מקרה דומה צריך מלחם זעיר כמו של תלמידים

ולא גדול בצורת רובה עם סליל בפנים כי האלקטרומגנטיות

שיוצר הסליל הורסות את הטרנזיסטור מניסיון!!

Guest תמיר .א.
פורסם

זה לא טרנזיסטור, זה נקרה מגבר שרת - IC.

יכול להיות הקבל גורם לבעיות הללו, ואם הוא התפוצץ כנראה מישהו חיבר את הרדיו דיסק הפוך.

אבל גם אני לא מאמין כי יש דיודה שמגנה מפני מתח הפוך.

ואלקטרומגנט של המלחם לא הורס כלום, גם מלחם של 250W לא יגרם לשום נזק, יש לך ניסיון שגוי.

תמיר

פורסם

תמיר בבדיקה קלה של הקישור שהבאתי , אתה יכול בבקשה להגיד לי איך אני יכול לבדוק אם באמת הטרנזיסטור הזה שרוף??במידה ואין לו סדק.....

אפשר כמו שבודקים את הטרנזיסטור מוספטים??אם הרגלים מקצרות??

אם כן , אז על איזה רגלים אני צריך להשים כדי להחליט אם הוא שרוף או לא(במידה והם מקצרות)

פורסם

זה לא אלקטרומגנטיות שהורסת, זה הוא החום של המלחם שהורס כלומר אם אתה מחזיק את המלחם על ההלחמה יותר מדיי זמן יש מצב שתהרוס את הטרנזיסטור או את המגבר שרת...)מנסיון( :wink:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

Guest תמיר .א.
פורסם

ובשביל זה לומדים.....:-D

ולא דרך האנטרנט, הרכיב לא עובד? לפח. תביא חדש.

וכמו שהבחור אמר חום יגרום נזק לרכיב.

תמיר

Guest תמיר .א.
פורסם

אני לא זוכר תתקשר לכמה חניות אלקטרוניקה בת"א ותברר.

תמיר

פורסם
זה לא אלקטרומגנטיות שהורסת, זה הוא החום של המלחם שהורס כלומר אם אתה מחזיק את המלחם על ההלחמה יותר מדיי זמן יש מצב שתהרוס את הטרנזיסטור או את המגבר שרת...)מנסיון( :wink:
תודה על החידוש :wink:

ואגב מחיר רכיב כזה לא אמור לעלות על ה10 שקלים

ברחוב שדרות הר ציון יש מלא חנויות אני חושב שסימנטוב

הוא הכי טוב שם יש לו ה-כ-ל בקשר לרכיבים כאילו וטרנזיסטורים.

פורסם

תמצא את זה בשדרות הר ציון בתל אביב .

עלות לא יותר מכה שקלים מקסימום כמה עשרות אבל אני לא מאמין .

אני גם חושב כמו תמיר שאכן נדפקה שם בדרך גם דיודה (מה שמסביר את ההתחממות ) תנסה להחליף אין לך מה להפסיד אבל תחליף גם את הכבל.

Guest תמיר .א.
פורסם

אני אומר אם אתה שואל פה בפורום אז אין לך מושג בדיוק איך להתעסק עם זה, ואם זה מכשיר שחשוב לך עדיף שתשלח אותו לתיקון במקום המיועד לזה.

תמיר

• תוכן חדש...