Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לחבר שלי יש בעיה די מוזרה באוטו.

ברגע שמאיצים מעל ל 40 העוצמת קול עולה בהדרגה וברגע שמאיטים היא יורדת בהדרגה.

רדיו דיסק של Sony.

אני משער שזאת איזשהי בעיית חשמל באוטו ואשמח להצעות/השערות/פתרונות.

תודה מראש.

פורסם

לי זה נשמע כמו אופציה במכשיר , לי אישית ברכב היה רדיו דיסק מקורי אשר עשה זאת.

בגלל שההשערה היא שיש רעשי דרך הסאונד יורד ולכן הרדיו דיסק מעלה אותו אוטומטית בשביל להשוות לעוצמה שהיתה קודם לכן.

פורסם

חשבנו על האופציה הזאת, חבר שלי חיפש בכל חוברת ההוראות, התקשר אפילו למתקין ששם לו את זה ואין כזאת אופציה לפי מיטב ידיעתו.

אם מישהו יודע בוודאות שיש כזאת אופציה במכשיר(דולפינים) מוזמן לספר לי איך שולטים בה.

תודה מראש.

פורסם

מקודם רשמת רדיו דיסק של סוני, ועכשיו אתה רושם דולפינים... מוזר.

בכל אופן, ממקרה שניתקלתי בו לא מזמן - במזדה 3 יש כזה "פיצ'ר" ברדיו דיסק, ואני מאמין שזה קיים

גם ברדיו דיסק שאתה מדבר עליו.

אם אין לך חוברת תפעול של המכשיר - תוריד אותו מהאינטרנט, ותתחיל לקרוא...

גל

פורסם

סוני ודולפינים לא קיים ביחד, בטח התכוונתה לפיוניר, בקיצור מה שאתה צריך לעשות זה ליפתוח את החוברת הוראות ולקרוא בה ולא להתעצל. תכנס לאתר של פיוניר שמתאים לסוג המכשיר(אירופאי, אסיאתי, אמריקאי) ותוריד משם.

SUZUKI Ignis Sport

Guest תמיר .א.
פורסם
זאת באמת נשמעת הבעיה.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו חוץ מזה (שנשמע פחות סביר) הוא בעיה במערכת החשמל+מגברים לא מיוצבים

אין קשר לינארי בין הספקת חשמל לבין ירידה או עליה בעוצמה, המתח שלנו הוא קובע את גבול עליון ותחתון,

שהגל מסוגל להגיע אליו, נתתי הסבר מעמיק בעבר על זה אני לא יחזור על זה שוב.

תמיר

Guest תמיר .א.
פורסם

אני יסביר לך בקצרה, דוגמא:

מגבר של רכב, כאשר נזין אותו במתח של 12V הספק שלו יפיק מתח של כ 25V +\-.

במתח הזה התפוקה המקסימלית של מגבר CLASS AB רגיל ב4 אום זה כ60W.

כאשר נזין את המגבר ב14.4V ההספק המכפיל של המגבר יעלה את המתח ל 30V +\-.

(לספק יש יחס סלילים כאשר נגדיל את מתח הכניסה אז זה מספר הליפופים כפול מתח הכניסה).

במתח 30V +\- תפוקתו של מגבר CLASS AB רגיל זה כ90W ב4 אום.

וכמו ההספק ביציאה של המגבר ישתנה בתלות מתח הכניסה שנזין אותו,

לכן, כאשר הפקנו מין המגבר 80W שהרכב דלוק , (14.4V נניח) בעצם לא הגענו לגבול שלו (90W).

לכן בסקופ אנחנו נראה גל זהה למקור* כאשר נכבה את הרכב, משמע האלטרנטור הפסיק את פעולת "הטעינה" המתח לאט לאט יחזור להיות 12-12.5V, עכשיו המגבר מסוגל להוציא כ60W, אבל אנחנו שואפים ל80W, לכן הגל יהיה במצב קליפינג, שהוא חתוך במידה מסויימת מהקצה העליון והקצה התחתון, לא גרמנו לסאונד להישמע חלש יותר, מכיוון שלא שינינו את מתח הכניסה של המגבר, המתח נישאר זהה, רק מתח הספקים נפל, לכן אין השפעה לינרית בין עוצמת הצליל הנישמעת לבין מתח הכניסה, רק במקרים קיצוניים שהדיון הנל לא עוסק בהם.

*נזניח את העיוות הספציפי

תמיר

פורסם

הכוונה שמתח הספקים לא משפיע על מתח הסיגנל הנכנס/היוצא

הגיוני ביותר.

עכשיו אני מבין מה שהתכוונת שהמתח קובע את הגבול העליון והתחתון, מן הסתם.

בכל אופן לעניין פותח הת'ריד, הסיבה היחידה שאתה אומר שיכולה להיות היא אפשרות בפאנל?

אצלי יש פאנל של סוני שמשנה לבד את הווליום פעם חזק פעם חלש בלי קשר לכלום. גם אני חשבתי פעם שיש איזושהי אפשרות לפי הרעש החיצוני אבל זה לא קשור. מסתבר שפשוט הכפתור של הווליום משוחרר. למדתי להשלים עם זה אני פשוט כל הזמן ב'היכון':)

פורסם

מיצטער על הטעות, ה Sony ניכתב בטעות, הראש שלי היה במקום אחר.

המערכת לא שלי, של חבר שלי, הוא אמר לי שהוא קרא את כל החוברת וגם דיבר עם המתקין ולא נימצאה האפשרות הזאת.

חוץ מהאפשרות שזאת אפשרות בפאנל, אין שום אפשרות אחרת?

אם אין שום אפשרות אחרת, אני אקח ממנו את החוברת ואנסה למצוא לבד.

תודה על העזרה.

פורסם

אז מה המערכת של פיוניר ?

אם היא של פיוניר תכבה את ה ASL (זאת פונקציה שגורמת לווליום להעלות כאשר יש רעשים ברכב )

• תוכן חדש...