Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בתור חובב מרחוק, כזה שעדיין לא ממש מתעסק עם שיפוץ של רכב, יש לי כמה שאלות של התחלה (כמובן, אחרי שקראתי את השירשור בפורום).

מצאתי את הרכב המיועד - מיני מיינור. באופן כללי, לא אחת ספציפית. הבעיה היא שהמחירים שלהן מאוד משתנים: מכמה אלפים לרכבים ישנים שלא זזים ועד 25K עבור רכב משופץ ומשפור (מעבר לאופיו המקורי).

אז נראה לי שאני אלך על משהו יותר זול, נגיד כזו שלא זזה בינתיים. המוכרים השונים מציגים בעיות מסוימות (צריך לשפץ הילוכים, סטרטר או מנוע). אבל איך אני יכול לדעת בוודאות, שמדובר רק באותה בעיה שהציגו, שהרי המכונית לא נוסעת, אז אין איך להרים אותה ולבדוק מלמטה, או ללכת למוסך שיעיף מבט, שלא לדבר על מכון בדיקה. ובכלל, כמה אמור לעלות שיפוץ מערכת הילוכים של מיני? ושיפוץ סטרטר? ושיפוץ מנוע? (אלו שלוש הבעיות שהציגו שלושה בעלים שונים).

ומה אם קניתי את הרכב מתוך ידיעה שצריך תיקון אחד, אבל אח"כ מסתבר שיש עוד כמה חלקים שדרושים שיפוץ (מה שסביר להניח)? אם הייתי יודע עליהם קודם, הייתי מוריד את המחיר, או לא קונה בכלל.

איך מתמודדים עם שוק כזה לא ברור?

אשמח לשמוע מנסיונכם...

אגב, אחלה פורום, אני מוצא את עמצי מבלה בו יותר ויותר שעות, בלי לשים בכלל לב... שוב, תודה!

פורסם
שלום לכולם,

בתור חובב מרחוק, כזה שעדיין לא ממש מתעסק עם שיפוץ של רכב, יש לי כמה שאלות של התחלה (כמובן, אחרי שקראתי את השירשור בפורום).

מצאתי את הרכב המיועד - מיני מיינור. באופן כללי, לא אחת ספציפית. הבעיה היא שהמחירים שלהן מאוד משתנים: מכמה אלפים לרכבים ישנים שלא זזים ועד 25K עבור רכב משופץ ומשפור (מעבר לאופיו המקורי).

אז נראה לי שאני אלך על משהו יותר זול, נגיד כזו שלא זזה בינתיים. המוכרים השונים מציגים בעיות מסוימות (צריך לשפץ הילוכים, סטרטר או מנוע). אבל איך אני יכול לדעת בוודאות, שמדובר רק באותה בעיה שהציגו, שהרי המכונית לא נוסעת, אז אין איך להרים אותה ולבדוק מלמטה, או ללכת למוסך שיעיף מבט, שלא לדבר על מכון בדיקה. ובכלל, כמה אמור לעלות שיפוץ מערכת הילוכים של מיני? ושיפוץ סטרטר? ושיפוץ מנוע? (אלו שלוש הבעיות שהציגו שלושה בעלים שונים).

ומה אם קניתי את הרכב מתוך ידיעה שצריך תיקון אחד, אבל אח"כ מסתבר שיש עוד כמה חלקים שדרושים שיפוץ (מה שסביר להניח)? אם הייתי יודע עליהם קודם, הייתי מוריד את המחיר, או לא קונה בכלל.

איך מתמודדים עם שוק כזה לא ברור?

אשמח לשמוע מנסיונכם...

אגב, אחלה פורום, אני מוצא את עמצי מבלה בו יותר ויותר שעות, בלי לשים בכלל לב... שוב, תודה!

עודד בוקר טוב (אפשר כבר להגיד...)

מועדון החמש

מהווה בית גם לאחד כמוך שמגשש וחושש....

בנוסף למידע שבוודאי יתרמו לך עמיתי לפורום נשמח אם תצטרף לשורותנו כל הפרטים באתר המועדון ובטלפון 03-7318818 אצל רותם ובמפגש המועדון כל יום שישי ב"קופי טו גו" בין 17:00 ל19:00 ממש בעוד שעות ספורות בלבד להתראות

אירית

פורסם

לדעתי, תתחיל עם חיפושית..

התחלה צנועה...

אתה יכול לרכוש אחת בכמה אלפים, אפילו נוסעת...

לרכב יש טונות של אופי. הוא אמין יחסית, וחלפים זמינים וזולים (יחסית). החברים במועדון החיפושיות עוזרים אחד לשני ואתה יכול תוך זמן קצר, עם הרבה למידה והקשבה, ללמוד לתקן לבד את הרכב ולהסב אותו ולתת לו את ה"גוון" המיוחד שאופיני לך... זה מה שיפה בחיפושית...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום עודד, וברוך הבא. אנסה לענות על חלק מהשאלות - דעתי האישית כמובן.

לא ציינת אם אתה מחפש רכב שישמש אותך גם ביום-יום. אם כן - עזוב את המיני - זה יהיה מסובך מידי, למרות שיש חבר'ה שעושים זאת. במקרה כזה בוודאי שנכונה המלצתו של גילי - לך על חיפושית.

מיני לא תהיה אמינה כמו חיפושית, ובוודאי כיום אין הרבה חלקים בארץ - בנקודות אלו צודק גילי לגבי עדיפותה של החיפושית. יחד עם זאת, המיני יכולה להיות בחירה מצוינת לרכב אספנות ראשון - המכניקה לא מסובכת, יש שפע חלקים בחו"ל, וכאשר היא תיסע, תהנה כמו ילד בקארטינג - כיף אמיתי. תשובות נוספות - בגוף השאלות שכתבת:

מצאתי את הרכב המיועד - מיני מיינור. באופן כללי, לא אחת ספציפית. הבעיה היא שהמחירים שלהן מאוד משתנים: מכמה אלפים לרכבים ישנים שלא זזים ועד 25K עבור רכב משופץ ומשפור (מעבר לאופיו המקורי). - הנסיון מלמד שיש הבדלים לא קטנים בין מחירים מבוקשים לאילו שמשולמים בפועל - עם קצת סבלנות ויכולת מיקוח תוכל גם למצוא מכוניות נוסעות במחיר סביר. תלוי גם אם אתה יכול לבצע חלק מהעבודות לבד - אם תיקנה גרוטאה שלא זזה, תצטרך ממילא להשקיע סכומים גבוהים, במיוחד אם תזדקק למוסך עבור כל דבר בהשמשה שלה.

אז נראה לי שאני אלך על משהו יותר זול, נגיד כזו שלא זזה בינתיים. המוכרים השונים מציגים בעיות מסוימות (צריך לשפץ הילוכים, סטרטר או מנוע). אבל איך אני יכול לדעת בוודאות, שמדובר רק באותה בעיה שהציגו, שהרי המכונית לא נוסעת, אז אין איך להרים אותה ולבדוק מלמטה, או ללכת למוסך שיעיף מבט, שלא לדבר על מכון בדיקה. אי-אפשר לדעת, במיוחד אם המנוע גמור והמכונית לא נוסעת - אבל אז זה צריך להתבטא במחיר. כאשר קונים רכב במצב כזה צריך להניח שכמעט הכל ידרוש שיפוץ או טיפול. אלפי שקלים בודדים הם סדר-הגודל הנכון למחיר עבור מכונית שאינה במצב נסיעה. למעשה אתה תקנה "בסיס לשיפוץ כללי עם ניירות". ובכלל, כמה אמור לעלות שיפוץ מערכת הילוכים של מיני? ושיפוץ סטרטר? ושיפוץ מנוע? (אלו שלוש הבעיות שהציגו שלושה בעלים שונים). צריך לברר ספציפית לכל תיקון, ולא להילחץ בזמן - המכונית לא תברח כל-כך מהר... שיפוץ סטארטר הוא נושא פשוט יחסית - כמה מאות שקלים, וכל חשמלאי יוכל לתת הערכה סבירה. אם רק הסטארטר גמור, עדיין אפשר להדליק בדחיפה ולבדוק את מצב המנוע. אם בעל הרכב טוען שאי-אפשר, כנראה גם המנוע בצרות... גיר ומנוע הם סיפור מסובך יותר - בעיקר הגיר. כאן מדובר על סדרי-גודל של הרבה אלפי שקלים, ויש בעיה של זמינות חלקים בארץ - ביחוד לגיר.

ומה אם קניתי את הרכב מתוך ידיעה שצריך תיקון אחד, אבל אח"כ מסתבר שיש עוד כמה חלקים שדרושים שיפוץ (מה שסביר להניח)? אם הייתי יודע עליהם קודם, הייתי מוריד את המחיר, או לא קונה בכלל. זה תמיד חלק מהעניין ברכב ישן... תכין את עצמך לכפול בעיות מאלו שאתה יודע עליהן. קח זאת בחשבון כאשר אתה מתכנן תקציב לעניין, וקח זאת בחשבון במחיר הקניה.

איך מתמודדים עם שוק כזה לא ברור? כללי השוק הם פשוטים - זה עסק לא כלכלי בהגדרה... לכן אין שאלה של "התמודדות" אלא של החלטה האם יש לך את הזמן, הרצון, האנרגיה והתקציב להכנס לסיפור הזה.

אשמח לשמוע מנסיונכם... יש בפורום כמה בעלי מיני'ס בעבר ובהווה - אני בטוח שהם יוסיפו מנסיונם.

אגב, אחלה פורום, אני מוצא את עמצי מבלה בו יותר ויותר שעות, גם אנחנו... שים לב לשעה שבה כתבתי את התשובה...בלי לשים בכלל לב... שוב, תודה!

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

עודד שלום

עוד אפשרות ששוה לבדוק פורד ישן משנות השיבעים, רכב פשוט להתחלה, אמין במידה סבירה ולאחר ששופץ יוכל גם לשמש אותך ביום יום. נסה לשקול שיפוץ של דו גלגלי וספה נחמדה אולי... כמו שאמר סלים וארזה "עם האימונים בא בגובה"-רן

PhotoID6056.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

עודד,

גילי וקובי צודקים. בשני משפטים:

החיפושית מהנה, אמינה, חלפיה זמינים ויחסית זולים ופשוטה מאוד לטיפול.

במועדון החיפושיות חברים חבים שישמחו לתרום מזמנם ומנסיונם. מועדון החיפושיות נפגש בכל יום שישי אחרי הצהריים ברחבת חניית המשאיות ליד אצטדיון רמת גן. אתה מוזמן לשם כמעט בכל שבוע. היום הם על רחבת ה"רויאל ביץ' " באילת.

בברכה,

אורן - מועדון סאאב ישראל

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ברוך הבא . . .

להכנס לנושא זו אחת ההחלטות המשמעותיות שמקבלים בחיים.

החלטה באותו משקל היא למשל חתונה, אלא שבחתונה (כמו ברכב אספנות) גם לא יודעים תחילה כמה זה יעלה - וגם קשה ויקר לצאת מהנושא אם רוצים...

מאחר והחתונה אם כן ירדה מהפרק לזמן הנראה לעין - נשאר כסף וזמן (וחברה שעדיין "מחוייבת" לפרגן) לאספנות רכב.

צדקו חברי לפורום בתגובותיהם, ומאחר ובכל זאת עלי לאמן את האצבעות על הבוקר בתיפוף על המקלדת, אבקש רק לחדד כמה מתשובותיהם.

הצטרפות למועדון (הרמז הדק של אירית) תועיל לך המון.

לדעתי ממש רצוי לפני ההחלטה המכרעת על סוג הרכב שקונים להיות בקשר עם החברים, לשמוע מקרוב על אפשרויות השגת החלקים ובעיות שונות נוספות לאותם רכבים היכולים לבוא בחשבון, ואז בראיה מבוקרת להחליט מה לקנות. שאלות ותשובות שמקבלים בפורום, ככל שתהיינה מקיפות - לא מהוות תחליף לשיחות ואינפורמציות פנים אל פנים.

התשובות של קובי (למרות השעה המטורפת) כרגיל מפורטות ענייניות ומדוייקות, אבקש רק לחדד לך את נושא הכסף והזמן:

קח בחשבון שכל מה שאתה רואה - קיים. כל מה "שמספר המוכר" אך כרגע לא יכול להראות לך "עקב כך שהמצבר גמור / שאין לי רשיון בתוקף / סיפורי סבתא אחרים . . ." לא פועל וזקוק לתיקון/החלפה. כלאמר - כסף.

אין ברכב האספנות (בדר"כ) מושג של קניתי-שיפצתי-נסעתי, אלא צריך להכנס לאורך רוח, להבין שזה בור עם תחתית אמנם, אך ברוב המקרים מאד עמוקה, ואם נכנסים לנושא עם תקציב מאד מאד מוגבל מעבר לסכום הקניה - ניאלץ בהרבה מקרים להשאר עם רכב לא גמור ועם רצון לא ממומש.

תלוי מאד גם מה רוצים לשפץ ולאיזו רמה מעוניינים להגיע. יש הבדל (כספי) רב בין להעמיד את הרכב למצב שיסע, לבין שיפוץ מקיף יותר הכולל גם פחחות, צבע, ניקלים ואבזרים אחרים לרוב. הרי צריך לפנק את הרכב (הזכרנו נישואין ? ? ?).

אז קח אויר, טלפן לרותם, והתחל בקשר אישי יותר.

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
ברוך הבא . . .

להכנס לנושא זו אחת ההחלטות המשמעותיות שמקבלים בחיים.

החלטה באותו משקל היא למשל חתונה, אלא שבחתונה (כמו ברכב אספנות) גם לא יודעים תחילה כמה זה יעלה - וגם קשה ויקר לצאת מהנושא אם רוצים...

.

שיט.... למה לא אמרת לי קודם?

:wink:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
שיט.... למה לא אמרת לי קודם?

:wink:

למה לא שאלת קודם?

חתונה היא נצחון הרגש על נסיונם של אחרים.

עוגת חתונה היא פריט המזון היקר ביותר שקנית - היא תעלה לך את כל הונך לכל ימי חייך.

לסיום - שחקן צעיר קיבל את תפקידו הראשון בתיאטרון. בערב הוא חזר הביתה וסיפר לאבא שלו חוויות:

"איזה תפקיד קיבלת?" - שואל האב.

"אני משחק גבר נשוי" - עונה הבן.

עונה האב - "לא נורא, בפעם הבאה תקבל גם תפקיד עם טקסט...".

חג שמח,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
למה לא שאלת קודם?

עוגת חתונה היא פריט המזון היקר ביותר שקנית - היא תעלה לך את כל הונך לכל ימי חייך.

לסיום - שחקן צעיר קיבל את תפקידו הראשון בתיאטרון. בערב הוא חזר הביתה וסיפר לאבא שלו חוויות:

"איזה תפקיד קיבלת?" - שואל האב.

"אני משחק גבר נשוי" - עונה הבן.

עונה האב - "לא נורא, בפעם הבאה תקבל גם תפקיד עם טקסט...".

חג שמח,

קובי

MEN....
פורסם
למה לא שאלת קודם?

זה נשמע יותר כמו תיאור של הבאת ילדים לעולם. החתונה עצמה זה כלום לעומת זה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

וואו, תודה לכולם עם התגובות!

אז ככה, באופן עקרוני, יש לי עכשיו אוטו שמשרת אותי נאמנה, בעיקר בנסיעות ירושלים-ת"א (בערך פעמיים בשבוע). העניין הוא שעוד חודשיים אני לא אסע יותר בכלל נסיעות ארוכות, אלא רק בתוך ירושלים. לכן הכוונה היא שהאוטו ישמש אותי מעוד חודשיים באופן יומיומי, לנסיעה של בערך 15 דקות (מקסימום), מהבית לעבודה.

באשר לסוג הרכב, הכל התחיל לפני שבועיים, כשפתאום הבנתי שכבר מגיל 17 אני חולם על מיני מיינור. ובשבועיים האחרונים, כל פעם שאני עובר ליד אחת כזו (או רואה בקולנוע) יש מין התרגשות כזו בבטן... לכן אני לא מעוניין בחיפושית, או כל תחליף אחר...

בגלל שאני רק בשלב ראשוני של אספנות ושיפוצים, אני מעדיף אוטו שנוסע (בלי קשר לצבע או אסתטיקה), ואז לאט לאט אני אגמור פרוייקטים שונים (מכלולים, ריפוד, פחחות וכו'). חברה שלי אמרה, ואולי בצדק, שלא כדאי לקנות כזה פרוייקט ראשוני, שיעמוד בחניה או במוסך כמה שנים...

אז זהו, פחות או יותר המצב. אם מישהו מכיר כזו מיני, העונה לדרישות, אני אשמח אם יגידו לי...

ובקשר לחברות במועדון החמש, אין ספק שכבר בשבוע הבא הפקס שלי יהיה בדרך... (אגב, יש הנחה לסטודנטים???)

תודה על כל המידע, עודד

• תוכן חדש...