Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למי שיודע,האם תייר השוהה דרך קבע בישראל או תושב ארעי או עולה חדש רשאי לייבא רכב אספנות (30 שנה ומעלה) בפטור מלא או חלקי ממיסים, כרגע לא ניתן לקבל תשובה משלטונות המכס בגלל העיצומים.....תודה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לא ניתן לקבל פטור ממיסים (לעולה חדש) לרכב אספנות, זאת על פי אינפורמציה שקיבלתי מהמכס לפני כחודש.

חבל . . .

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

תודה,הענין הוא שאשתי היא אזרחית זרה וכרגע בסטטוס של תיירת לקראת קבלת תושבות ארעית. האם המכס נימק מדוע לא ניתן להעניק לרכב אספנות את אותן הקלות כמו לרכב חדש?

פורסם

תוכל לפנות להסבר מפורט יותר אל:

מכס יפו, טלפון 03-5120716

משרד התחבורה אגף תקינה, טלפון 03-5657272

אך לא נראה לי שתצליח לשכנע מישהו למרות שאני מבין את צרכיך.

אם בכל זאת יהיו לך חדשות בנושא - אנא עדכן אותי בפורום. :idea:

תודה - אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

עם תום השביתה/עיצומים אבדוק את הענין מול אגף המכס כאן בחיפה וכמובן שאם תהיה תגלית...אודיע אם כי אני לא אופטימי מידי

פורסם
תודה,הענין הוא שאשתי היא אזרחית זרה וכרגע בסטטוס של תיירת לקראת קבלת תושבות ארעית. האם המכס נימק מדוע לא ניתן להעניק לרכב אספנות את אותן הקלות כמו לרכב חדש?

אם היא תיירת היא אולי תוכל להביא אותו בפטור ממיסים, אך תוך התחייבות להוציא אותו מהארץ תוך זמן קצוב.

ייתכן שברכב אספנות ניתן לאחר מכן לשלם את המכס ולגייר אותו, כי סתם רכב חייבים להוציא מהארץ בסוף התקופה שנקבעה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני חושב שיש להתארגן מול הרשויות ולהלחם בשוד הזה של המכס. עם רמה כזו של מיסים המוחלת גם על הקניה ללא תלות במחיר הקניה וגם על ההובלה וגם על ביטוח המטען זה פשוט בלתי הגיוני לחלוטין.

פורסם

מילים כדורבנות אבל המלחמה נראית אבודה מראש. מישהו שם למעלה (למעשה כולם) ממש שונאים את הענין המוטורי ואופנועים בפרט. כל מדינה נורמלית רואה ברכב קלאסי נכס שיש לשמור ולטפח אותו,אצלנו מדובר בדבר שהוא מוקצה מחמת מיאוס.

לא יאמן ממש,אדם רוכש רכב אספנות אירופאי בארה"ב בכ-3500$ ההובלה עוד 1000$ המיסים (140%) 6300$ עוד כל מיני הוצאות שחרור שמאי וכיו"ב כ-700$ נוספים לא כולל נסיעה לחו"ל לרכישת הרכב סה"כ 11500$! שווה להגר ולקנות 3 מכוניות קלסיות....

מכל מקום, אם למישהו יש מידע בדבר האפשרות של תייר שהופך לתושב מכח נישואיו לייבא רכב אספנות,אשמח אם יעדכן

פורסם

השאלה היא האם המועדון כגוף אשר הצליח להשיג הרבה השגים בנוגע לרכבי אספנות יכול ורוצה לפעול מול הרשויות להקלה במיסים. מניסיון שלי כל נושא שקצת לוחצים במדינה הזו ניתן להגיע לתוצאות משביעות רצון.

פורסם

אם מבטלים (נגיד) את המכס על רכב אספנות מיובא זה אוטומטית יוריד את הערך של כל מי שכבר יש לו רכב כזה ב 60%.

לעומת זאת רכב בן 20-29 שנה יהיה שוה פחות מהניר עליו מודפס רשיון הרכב.

אני יכול לראות הרבה אנשים שיהיה להם יותר חשוב להגן על השקעתם מאשר לפעול לאינטרס הכללי.

לעומת זאת במשרד התחבורה יכולים לטעון שהדבר ידחוף לכוון של רכישת רכבים ישנים יותר ופחות בטיחותיים.

במשרד האוצר יחווירו מעצם המחשבה על אבדן ההכנסה...

בקיצור הסיכוי לדעתי זהה לסיכוי של סדאם חוסיין לנצח את המלחמה שלו.

נמרוד

פורסם

אומנם נכון שמעטים "יפסידו" מהורדת המיסים אך היו דברים מעולם בתחומים שונים ולטווח ארוך הענין ישתלם. מכל מקום לא כל אחד יתעסק ביבוא של רכבו ולרכב מיוחד שיובא יהיה ערך סביר. כל מי שהביא רכב ביבוא אישי יודע שסיכויו למצוא קונה זמין במחיר היבוא אינם מצויינים ולשם מימוש מהיר הוא יאלץ להפסיד. אין לי רחמים למכוניות בנות 29 שנים שכן אם מצבן גרוע עליהן להימכר בגרושים כמו בחו"ל ואם הן במצב תצוגה אזי מחירן ישמר מאד (ונמרוד-ראה הדה שבו שאליו הפנית ב-e-bay ). הלכתי לראות פז'ו 204 קבריולט במצב נוראי,ספק אם חתול רחוב יעיז להיכנס ולרבוץ בה אך בעל הרכב ללא כל בושה סינן מבין שפתיו" 20,000 ש"ח ואין בעיה אני מסדר לך צבע ב 1500 ש"ח". זה מקרה קלאסי שבו באמת לא נורא שהמחיר הריאלי של רכב כזה שדורש השקעה של 20000 ש"ח לפחות, יהיה 500$,כמו בחו"ל. לא דיברתי על פטור מלא אבל למה 140%,מה החזירות? 40% על מחיר הרכב ללא ההובלה לא מספיק?

• תוכן חדש...