Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם בשביל להקל על מחפשים בעתיד, במקור כתבתי את זה בתור תגובה לשרשור אחר... :-)

חיבור של המאווררים במקביל (בליווי תמונות, ממש המחשה של נשיונל ג'יאוגרפיק!) -

1. נתק את כבל המינוס מהמצבר.

2. החיבור של המאוורר שפועל בטמפ' גבוהה יותר (לצורך העניין נקרא לו המאוורר של המזגן, זה המאוורר בצד של הנוסע), יושב מעליו עם קונקטור לבן -

23532405.jpg

3. החוט של היוניט של המאוורר הראשי יושב גם הוא מעליו, אותנו מעניין החוט הצהוב -

23532407.jpg

4. חתך קל בציפוי הצהוב כדי לחשוף את החוטים עצמם, שים לב שלא לחתוך את החוטים עצמם, אנחנו צריכים אותם שלמים -

23532409.jpg

5. אחרי שעשינו את החתך, מתחברים אליו עם חוט נוסף בעובי זהה (לא זוכר כרגע מה העובי) שירוץ לכיוון המאוורר של המזגן, כדאי מאוד להלחים טוב וחובה לבודד עם סרט בידוד מתאים לחשמל -

23532411.jpg

6. אחרי שהרצנו את החוט לצד של המאוורר של המזגן, חותכים את החוט השחור/כחול שרץ מהמנוע של המאוורר לקונקטור לפני הקונקטור, כשאנחנו משאירים טיפת חוט על הקונקטור שתספיק לנו בשביל לצפות אותו גם כן בסרט בידוד לחשמל, החוט מהמאוורר יתחבר לחוט שהרצנו מהמאוורר הראשי, כדאי להוסיף קונקטור חדש על החוט בשביל להקל על הפירוק של המאוורר במידת הצורך -

23536321.jpg

7. תמונה נוספת כשהכל מחובר -

FanWire.jpg

8. סיימנו למעשה את הפרוייקט, זה הזמן לחבר מחדש את המינוס למצבר וניתן לבדוק שהמאווררים עובדים ע"י בדיקה קצרה בשקע הדיאגנוסטי, אני משתמש תמיד בקליפס לנייר כזה שעשוי ממתכת, הבדיקה תתבצע בהכנסה של שני צידי הקליפס לתוך טרמינל GND וטרמינל TFA כשהרכב נמצא על מצב ON בסוויץ' (לא חייב להיות מונע), בשנייה שתחבר שני המאווררים אמורים לעבוד -

23536324.jpg

9. תתחדשו! :-)

מוטי.

פורסם

מוטי כל הכבוד זה בהחלט פטנט יעיל ופשוט

אבל לא נראה לך שאם זה היה מועיל עד כדי כך יצרני הרכב היו עושים את זה לבד?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

לא ברור לי למה מאזדה החליטו לעשות את זה בשיטה המקורית ולא ככה... הדבר נוסה ונבדק ונעשה אלפי פעמים כבר במיאטות ועובד יופי... אני כמעט ולא מכיר אף בעלים של מיאטה פה בארה"ב שלא חיבר את המאווררים שלו כמתואר בתהליך למעלה.

מוטי.

פורסם

החיבור של המאווררים במקביל (בליווי תמונות, ממש המחשה של נשיונל ג'יאוגרפיק!)

סליחה על הבורות אבל מה זה יתן אם נחבר את המאוררים במקביל.

ומוטי שלום לך ואם במע' הקירור איך ניתן או איזו שיטה יש לאבחן שהיוניט מאוררים תקינה?

פורסם

שים לב שמדובר פה ברכב ספציפי - מאזדה מיאטה, ואני לא מתייחס לרכבים אחרים כאן.

השיפור בא כתוצאה מכניסה מוקדמת יותר לפעולה של המאוורר שהיוניט שלו מכניס אותו לפעולה רק בטמפרטורה יותר גבוהה.

מוטי.

פורסם

מוטי היקר, שאלה לי בנושא.

אם מחברים את הוונטות למקור חשמל קבוע(עם מפסק כמובן), ונותנים להם לעבוד כל הזמן, גם כשאין בהם צורך(לא נותנים למחוג הטמפ' לעלות), יש בזה יתרונות?

קומפרסיה יותר טובה?

בתודה

שלד

פורסם

אם מחברים את הוונטות למקור חשמל קבוע(עם מפסק כמובן), ונותנים להם לעבוד כל הזמן, גם כשאין בהם צורך(לא נותנים למחוג הטמפ' לעלות), יש בזה יתרונות?

קומפרסיה יותר טובה?

בתודה

שלד

יש במנוע 2 מאווררים או בשמם המקורי וונטות

וונטה אחת היא בשביל לעזור לרדיאטור לקרר את המיים והשניה בשביל המזגן

הוונטה פועלת אך ורק כאשר יש סירקולציה ברדיאטור מפני שבשאר הזמן אין שם סירקולציה ולכן אין

צורך לקרר את המיים

ומוטי אני עדיין לא מבין במה הפעלת 2 הוונטות עוזר

אני בטוח ב 100% שאם נקבע ע''י היצרן שוונטה אחת מספיקה אז 2 לא יתנו שיפור גדול אולי קטן

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

הוונטה פועלת אך ורק כאשר יש סירקולציה ברדיאטור מפני שבשאר הזמן אין שם סירקולציה ולכן אין

צורך לקרר את המיים

ומוטי אני עדיין לא מבין במה הפעלת 2 הוונטות עוזר

אני בטוח ב 100% שאם נקבע ע''י היצרן שוונטה אחת מספיקה אז 2 לא יתנו שיפור גדול אולי קטן

שתי הוונטות מכסות גם את הרדיאטור קירור וגם רדיאטור של המזגן. וונטה מס' אחד מופעלת ע"י חיישן חום מנוע בטמפ' נמוכה, וונטה שניה - כאשר מנוע מתחמם יותר או שהמזגן פועל. חשוב לציין שכל תכנון מע' הקירור במיאטה הוא פשרה אחת גדולה והרוב בעלי הרכב באזורים חמים או כאלה שמשתמשים בו למרוצים משפרים אותה במידע כזו או אחרת.

ומוץ מה, מנוע המוגדש של של מוטי מייצר קצת יותר חום :grin: מאשר תוכנן ע"י מהנדסי מאזדה ב1989...

מוטי:אני יודע שתחזוקת מכונית מרוץ דורשת המון איזולירבאנד, אבל למה לא להשתמש בקליפסים מיוחדים? יש מלא באוטוזון :smile:

פורסם

קומפרסיה יותר טובה?

בתודה

שלד

לכל מנוע טמפ' עבודה אופטימלית. טמפ' נמוכה מדי תגרום לירידה בהספק הרכב, ועליה בתצרוכת הדלק.

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם
לא נכון.

וונטה הוא שם של יצרן מאווררים, כמו לקרוא לטלפון סלולרי פלאפון ולכל רכב עם יכולות שטח בשם ג'יפ.

אם אתה רוצה לקרוא להם וונטות זה כבר עניין שלך אבל לנסות "להעמיד את הדברים על דיוקם"?

איך אמר ההוא מהקומדי סטור - תשכח מזה! :twisted:

לקרר את המזגן? לא מדויק.

הפעלת המזגן מפעילה את הקומפרסור שלו, מה שיוצר עומס גבוה יותר על המערכת וגורם ל-(ניחשת נכון!) עלייה בטמפ' העבודה של המנוע, מה שהפעלה של מאוורר נוסף תשאיר תחת שליטה.

מלבד זאת כמובן שמעבה המזגן עצמו גם נעזר בקירור שהמאוורר מספק.

הוונטה פועלת אך ורק כאשר יש סירקולציה ברדיאטור מפני שבשאר הזמן אין שם סירקולציה ולכן אין צורך לקרר את המיים
אכן, וזאת בשביל להביא את המנוע לטמפ' עבודה.

ומוטי אני עדיין לא מבין במה הפעלת 2 הוונטות עוזר אני בטוח ב 100% שאם נקבע ע''י היצרן שוונטה אחת מספיקה אז 2 לא יתנו שיפור גדול אולי קטן
התשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שחל שיפור משמעותי בשמירה על טמפ' נורמליות מהרגע שחיברתי את שני המאווררים שלי יחד כמתואר, ואני לא מסתמך על תחושת בטן אלא על שעון טמפ' שיושב לי מול העיניים... אי אפשר להתווכח עם המחט :wink:...

שים לב לנקודה המאוד חשובה ש-Paulpro ציין - המיאטה שלי מוגדשת וגם משמשת אותי לנהיגת מסלול בלבד, הטמפ' אדירות וזאת למרות העובדה שאני משתמש בדריאטור מירוצים מאלומיניום שהוא כפול בגודלו מהרדיאטור המקורי, שני מאווררי ענק שמזרימים 46% יותר אויר בדקה מהמקוריים, תיעול מושלם של האויר על הרדיאטור ומכסה מנוע עם פתחי איוורור לייעול זרימת האויר מתחת למכסה המנוע.

השיפור המתואר בתהליך הוא בסיסי ומומלץ לכל בעל מיאטה באשר הוא, מקורי או מוגדש.

כשאתה בונה מכונית מסלול אתה עושה כל מה שאפשר בשביל לייעל את הקירור, זה פשוט הכרחי.

מוטי.

פורסם

מוטי יש לי שאלה קטנה:|

עם זה רכב שמשמש לנהיגת מסלול בלבד

אז לא יותר חכם אולי להוריד את המזגן מהרכב???

גם פחות עומס על המנוע וגם פחות מישקל.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם
מוטי יש לי שאלה קטנה:|

עם זה רכב שמשמש לנהיגת מסלול בלבד

אז לא יותר חכם אולי להוריד את המזגן מהרכב???

גם פחות עומס על המנוע וגם פחות מישקל.

:lol: :lol: :lol:

קרא את השורה הראשונה של הדברים שהוצאתי מהאוטו שלי בהודעה שלי בשרשור הזה -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=502552#post502552

מוטי.

פורסם

אוקיי סליחה

אבל יש לי שאלה קטנה

אני שומע כל הזמן על האוטו שלך ומת לראות אפשר תמונות אולי?

**נערכו אותיות עודפות, המילה סליחה למשל מאוייתת רק עם ה' אחת בסוף**

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

אין שום בעיה, בכיף... אם היית צופה בפרופיל שלי יכולת פשוט לגשת לקישור שיש שם לדף הבית שלי... בכל אופן, הנה קישור ישיר למעל מאתיים תמונות של פרוייקטים שונים וכו', התמונות האחרונות מופיעות באלבום שנקרא Blackbird Build-up ויש עוד הרבה תמונות נחמדות באלבומים The Blackbird ו-Autox/Track pix, תהנה!

דף הבית שלי - http://albums.photo.epson.com/j/AlbumList?u=4044365

אגב, תוך כמה שעות גם יעלו שני סרטי וידאו של המיאטה מהמסלול :twisted:, כדאי לעקוב אחרי פורום הרכב הכללי.

מוטי.

• תוכן חדש...