Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן מה שאלתי בפורום "באיזה צד נהגו פה לפני קום המדינה?" ונאמר לי שנהגו כמו היום בצד ימין.

לאומת זאת המורה שלי להיסטוריה (אני משלים בגרויות)טוען שנהגו פה הפוך .

קצת מדאיג לחשוב שהוא טועה אבל אני עדיין מאמין לכם ,אבל אני צריך הוכחות כי כל הכיתה מאמינה למורה.....

כבוד הפורום עומד כאן למבחן ....

עיזרו לי להוכיח את צידקתינו

תודה מראש .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ועוד קצת תמונות

התערוכה הייתה מזמן אבל את האתר לא הורידו מהאויר

http://specials.nana.co.il/zalmaniya/

כלי רכב בין התמונות מצד שמאל

ההסעה של התזמורת הפילהרמונית ב1937

אוטובוס קומתיים בכיכר הרברט סמואל ב1944

מכוניות ברחוב נחלת בנימין ב1954

פורסם

לא להאמין, כבר ב1938 היתה רכבת באלנבי.

איפה היא היום ?????

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

ועוד קצת תמונות

איזה תמונות יפות.

כ"כ תמימות, כל כך אנושית, כ"כ... ישראליות!

אני היחידי שמרגיש פה מחנק בגרון וגעגוע?

(למרות שבאותה תקופה אני לא הייתי בתכנון, ההורים שלי לא היו בתכנון, ואפילו הסבים שלי, שהיו לוחמי אצ"ל, אפילו לא חשבו על משפחה?)

מרגש, ומדמיע לא פחות :cry:

תודה על הקישור.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

איזה תמונות יפות.

(למרות שבאותה תקופה אני לא הייתי בתכנון, ההורים שלי לא היו בתכנון, ואפילו הסבים שלי, שהיו לוחמי אצ"ל, אפילו לא חשבו על משפחה?)

תודה על הקישור.

התגובה שלך לצלמניה הייתה כל כך מתוקה אני רק מקווה שהתכוונת לכך וזו לא הייתה ירידה, כי אחת מההזיות שלי היא;להיות נוסעת בזמן ולבקר בכל תקופה, והתקופה שהכי רוצה הייתי להשאר בה היא שנות ה50, ולהיות במועדון החמש זו דרך אחת להגשים מסע בזמן, ותודה לאומי וליואל על שהביאונו עד הלום

ליל מנוחה לכולם

אירית

פורסם
התגובה שלך לצלמניה הייתה כל כך מתוקה אני רק מקווה שהתכוונת לכך וזו לא הייתה ירידה

יש דברים שלא "יורדים" עליהם. ונוסטלגיה היא אחת מהן.

יש לי קלטת ישנה של שירים של אריק איינשטיין (היה הפקה של איזה חברת חומוס כלשהי, לא זוכר) ויש בה את השיר: "עיר לבנה".

למי שלא מכיר - שידפדף לנושא הבא או שישיג את השיר בדחיפות!

שיר רגוע שכזה, ובקליפ מראים את ת"א בשנות ה30 וה40, את בתי הקפה שעל הים, האנשים הלבושים בקפידה, עם חליפות ושמלות, את המחסומים שעולים ויורדים להולכי רגל (בשביל רכבת או כביש?), טבח שמבשל תירס באמצע הרחוב ומגרש ילד שמתקרב להריח, שיירת האוטובוסים, שיירת הגמלים החוצה את חוף ת"א, כל החנויות הקטנות עם שלטים תמימים ונאיבים שבסופן שמן של בעלי החנויות, שמות אירופאים שקצת קשה להגות....

ושהשגתי את השיר הנ"ל בביצוע מקורי של צילה דגן, מנוחתה עדן... בכלל התחלתי לצוף בדמעות.

נוסטלגיה...:cry:

יוחזרו שנות ה-40' לאלתר! (אני גם מוכן להתפשר על סוף ה60' תחילת ה70')

עברתי לכתובת חדשה

פורסם
ועוד קצת תמונות

התערוכה הייתה מזמן אבל את האתר לא הורידו מהאויר

http://specials.nana.co.il/zalmaniya/

כלי רכב בין התמונות מצד שמאל

ההסעה של התזמורת הפילהרמונית ב1937

אוטובוס קומתיים בכיכר הרברט סמואל ב1944

מכוניות ברחוב נחלת בנימין ב1954

חזית האוטובוס של הפילהרמונית לא מזכירה רולס-רויס....?

בברכה,

גלעד

פורסם
חזית האוטובוס של הפילהרמונית לא מזכירה רולס-רויס....?
ה"גריל" שיש לרולס רוייס מקדימה הוא פשוט שמירה על העיצוב הנפוץ עד מלחמת העולם השניה שבו חזית הרכב הייתה הרדיאטור עצמו ללא חיפוי חיצוני, ובמקרים רבים היו מצמידים איזה שהוא סמל או פסלון לפתח המילוי העליון של הרדיאטור.

מכוניות רבות נראו כך. רולס רוייס נשארו כך.

פורסם

איזה תמונות יפות.

תודה על הקישור.

טוב, נו, ואני לא רק שלא הייתי בתכנון, ההורים שלי לא היו בכלל בארץ, ועדיין אני נהנה ומתרגש מלהיסתכל על הדברים האלו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
יש דברים שלא "יורדים" עליהם. ונוסטלגיה היא אחת מהן.

יש לי קלטת ישנה של שירים של אריק איינשטיין (היה הפקה של איזה חברת חומוס כלשהי, לא זוכר) ויש בה את השיר: "עיר לבנה".

למי שלא מכיר - שידפדף לנושא הבא או שישיג את השיר בדחיפות!

שיר רגוע שכזה, ובקליפ מראים את ת"א בשנות ה30 וה40, את בתי הקפה שעל הים, האנשים הלבושים בקפידה, עם חליפות ושמלות, את המחסומים שעולים ויורדים להולכי רגל (בשביל רכבת או כביש?), טבח שמבשל תירס באמצע הרחוב ומגרש ילד שמתקרב להריח, שיירת האוטובוסים, שיירת הגמלים החוצה את חוף ת"א, כל החנויות הקטנות עם שלטים תמימים ונאיבים שבסופן שמן של בעלי החנויות, שמות אירופאים שקצת קשה להגות....

מדובר בשיר של נתן אלתרמן "עיר לבנה"

"העיר הלבנה" הוא כינוי לתל אביב - העיר שנתן אלתרמן לא רק חי בה, אלא לפי שיריו הוא חי אותה, נשם אותה, אהב אותה. הוא התפעל מכל חידוש קטן וגדול בה, העריך אותה והעריץ אותה.

תזכירו לי מה הקשר למכוניות אספנות?

(רמז: הנוסטלגיה)

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

פעם היה תמימות ברחובות, היום יש רק....... לאנטיס:roflmao:.

(הכל בהומור).

בעצם ,אני לא יודע אם זה מצחיק או עצוב שיש ברחובות רק לאנטיס:roll: .

לפחות יש את מועדון החמש שמזכיר לנו מה זה מכונית אמיתית.

בברכת חג שמח

לירון

פורסם
בעצם ,אני לא יודע אם זה מצחיק או עצוב שיש ברחובות רק לאנטיס:roll: .
כה אמר האיש עם הקורולה...

מוכר?!!!! :-P

הטענה שלך היא משוללת כל יסוד, מאחר ולכל תקופה יש את הרכבים שלה שכובשים את טבלת המחירות ומראים נוכחות בכביש.

חלקן הגדול של המכוניות שכיום נחות על ליין מנצנץ במפגשי יום שישי, היו בזמנו משפחתיות רגילות או מכוניות שלא עשו הא ודה בעולם הרכב. אסקורט, 144, 240, קורטינה, וגם הרכבים המיובאים שנראים לנו כ"כ מיוחדים אבל בארץ המוצא היו רכבים מאוד נפוצים (בל-אייר, קורבט, מוסטנג) ואל נשכח את הפיאטים שבאיטליה נפוצים כמו DL.

גם הקורטינה הייתה רכב נפוץ בזמנו, אתה יודע...

גם היא סלקה את התמימות מהרחובות? :roll:

נקודה למחשבה.

עברתי לכתובת חדשה

פורסם
הטענה שלך היא משוללת כל יסוד, מאחר ולכל תקופה יש את הרכבים שלה שכובשים את טבלת המחירות ומראים נוכחות בכביש.

חלקן הגדול של המכוניות שכיום נחות על ליין מנצנץ במפגשי יום שישי, היו בזמנו משפחתיות רגילות או מכוניות שלא עשו הא ודה בעולם הרכב. אסקורט, 144, 240, קורטינה, וגם הרכבים המיובאים שנראים לנו כ"כ מיוחדים אבל בארץ המוצא היו רכבים מאוד נפוצים (בל-אייר, קורבט, מוסטנג) ואל נשכח את הפיאטים שבאיטליה נפוצים כמו DL.

גם הקורטינה הייתה רכב נפוץ בזמנו, אתה יודע...

גם היא סלקה את התמימות מהרחובות? :roll:

נקודה למחשבה.

מסכים עם כל מילה - הקורטינה מרק 3 היה מאד נפוצה בארצנו (כמעט בכל רחוב חנתה אחת כזו - וגם במשטרה היו רבות כאלו).

לא רק זאת אלא שלפני כ-5 שנים קיבלתי חינם אין כסף אחת כזו שלמה עם מנוע 2 ליטר אוטומטית ועם מזגן. כל מה שאני רציתי היה לפרק את המזגן. המנוע דרך אגב היה לאחר שיפוץ כללי - אני התחננתי למשהו שיקח אותה ממני - ואף אחד לא רצה עד שלבסוף הסכים בעל מגרש לפירוק מכוניות מאיזור פ"ת (היום כבר לא פעיל) לגרור אותה אליו מבלי לחייב אותי בכסף בעבור זה - אני דרך אגב העברתי לידיו את רשיונות הרכב והמפתחות..

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

תודה לכם על ההוכחות ,אני אשמח לעוד .....

חוץ מזה עם על רכבים נפוצים דיברתם אז החיפושית (אהובתי) שלטה לא רק בארץ אלא בעולם ועד היום היא נפוצה .....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...