Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בדש של הספיידר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעמין שכבר דיברו בעבר על הנושא...

אבל !!!

אני זקוק למישהו שיודע לחדש דשבורד ברמה " גבוהה " באזור המרכז???

להשתמע

ירון

פורסם

התשובה מעניינת גם אותי.

לידיעתך, בשנתון שלך, הצבע צריך להיות לבן בשני הצדדים (נוסע ונהג) - כמו אצלי בצד הנהג.

אצלי זה דווקא אמור להיות בגימור עץ -> זאת מכיוון שאצלי כל לוח השעונים לא מקורי, אלא נלקח מתורמת חלקים משנת 1972 - עוד נקודה לטיפול במהלך השיפוץ.

פורסם
שלום לכולם

אני מעמין שכבר דיברו בעבר על הנושא...

אבל !!!

אני זקוק למישהו שיודע לחדש דשבורד ברמה " גבוהה " באזור המרכז???

להשתמע

ירון

היי ירון,

אשמח אם תצרף תמונה של הדש בכדי לראות מה מצבו, אתה יכול לשלוח לי במייל אם תרצה. אולי אוכל לעזור.

ליאור.

[email protected]

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

היי ליאור

ראיתי את שיפוץ הדשבורד של הפונטיאק שלך ולא ממש הבנתי איך הגעת לרמה כל כך יפה ע"י קצף פוליאריטן, הרי שכאשר חותכים אותו הוא מלא בועות ולא חלק,

אם אפשר הסבר מדוייק אני אשמח, ואפילו אולי תציין אם השתמשת בקצף מיוחד.

זה ניראה כאילו ריפדת אותו עם סקאי

אני חייב לשפץ את הדשבורד שלי בהקדם

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
היי ליאור

ראיתי את שיפוץ הדשבורד של הפונטיאק שלך ולא ממש הבנתי איך הגעת לרמה כל כך יפה ע"י קצף פוליאריטן, הרי שכאשר חותכים אותו הוא מלא בועות ולא חלק,

אם אפשר הסבר מדוייק אני אשמח, ואפילו אולי תציין אם השתמשת בקצף מיוחד.

זה ניראה כאילו ריפדת אותו עם סקאי

אני חייב לשפץ את הדשבורד שלי בהקדם

תודה

אופיר

לא משאירים את הקצף חשוף, מעליו שמים יריעות פיברגלאס דקיקות, משייפים אותם ורק אז צובעים בצבע טקסטורה (נראה כמו בד סקאי) או מצפים בסקאי

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אאאאה, אז למה לא אמרת קודם :wink:

איפה קונים יריעות פיברגלס ואיך מישתמשים בזה ?

חבל שאין לאף אחד פרוייקט מצולם של איך לחדש דשבורד על כל פרטיו

אני אולי יעלה לפורום פרוייקט מצולם של ציפוי הגה בעור תפור.

אופיר

פורסם
אאאאה, אז למה לא אמרת קודם :wink:

איפה קונים יריעות פיברגלס ואיך מישתמשים בזה ?

חבל שאין לאף אחד פרוייקט מצולם של איך לחדש דשבורד על כל פרטיו

אני אולי יעלה לפורום פרוייקט מצולם של ציפוי הגה בעור תפור.

אופיר

אין בעיה להישתמש בפיבר, כל מה שאתה צריך לעשות זה לפרוש את זה על המיטה/ספה, להוריד את החולצה ולשכב על זה תוך כדי "התפלשות" בבד הפיבר...

:wink:

אחרי ההקדמה הזו (שהיתה צינית להחריד, ומי שלא יודע מה זה ציני, אז שינסה את מה שאמרתי, ציני זה טוב :roll: )...

בד פיבר אני קניתי במקום שניקרא קידרון שנימצא בחיפה. אין צורך להרחיק לכת, אפשר למצא את החומר זה בכל מקום (דפי זהב יכולים להיות התחלה נחמדה)...

אם אתה לא מוצא בד פיבר בשום מקום או אתה ממש חייב אותו, אתה יכול לקנות אותו בחניות טיסנים במחיר מופקע...

בד פיבר מגיע בכל מיני צורות, שתים בסיסיות:

1. בד ארוג (כמו חולצה או סדין)
  2. יריעת "קש" (סיבים קצוצים ששוטחו ליריעה, מגלשות בגן ילדים עשויות מזה וגם סוסיתא)

מה שאתה צריך ניקרא בד ארוג. שגם הוא מופיע בכמה צורות, הנפוצות ביותר הן שתי וערב (סיבים שזורים אחד בשני לאורך ולרוחב, כמו טבלא). יש בדים אחרים שהם יותר מתוחכמים ומציעים שזירה "חכמה" יותר. אותם אתה לא צריך, הם יקרים מידי ולא נוח לגזור אותם...

בד פיבר מופיע בכל מיני עוביים, מה שאתה צריך זה בד שניקרא "מיקרו פייבר". זה דק כמו נייר, קל לעבוד איתו, וקל לחתוך אותו...

דבק לסיבים אתה יכול לקנות במקום שאתה תקנה את הסיבים. לרוב זה יהיה יותר זול (אלא אם זה בחנות טיסנים)...

הכי זול יהיה פוליאסטר, החיסרון שלו הוא זמן יבוש קצר... יתרון גדול שלו הוא בכך שהוא נוח מאוד לעבודה בכך שהכמויות לא חייבות להיות ממש מדוייקות (בניגוד לאפוקסי)...

כמו כן, אתה יכול לקנות פיגמנט (צבע) לפוליאסטר (שהוא שקוף) ובכך בעצם אתה חוסך לך את הצביעה (אל תשכח שצבע מיתקלף, הפיגמנט טבוע בתוך החומר)...

הישום של החומר נעשה ע"י מריחה של הפוליאסטר המוכן (אחרי העירבוב עם המקשה) על הפוליאוריתן והתיקונים. את המריחה אתה יכול לעשות ע"י מרית גמישה (שפכתל), אתה יכול להכין אחת מבקבוק קולה למשל...

אחרי זה אתה פורש יריעת בד פיבר על הפוליאסטר ומעביר את המרית שלך שוב כדי להוציא בועות ושאריות פוליאסטר. אחרי זה אתה יכול לעשות עוד שיכבה ע"י מריחה של פוליאסטר וחזרה על תהליך...

כל עוד הפוליאסטר "רטוב" הבד יספוג את החומר...

עדיף לעשות כמה שכבות (2-3) דקות כדי שלא יווצר מצב שהשיכבה תישבר או תיסדק...

אחרי השפוליאסטר מיתיבש יותר קשה לעבד אותו ולהדביק שיכבה נוספת...

לאחר היבוש, משייפים ומדביקים מה שרוצים...

בגדול, רצוי לעשות ניסיונות על חתיכות פוליאוריתן (תרסס לך טיפה פוליאוריתן ותחתוך אותו).

תראה איך הכי נוח לך לעבוד עם זה, איך הכי נוח לך לגזור את הפיבר, איך הכי נוח לך לימרוח את הפוליאסטר וכו'...

זו עבודה שדורשת מיומנות (שהיא לא "בשמיים"), את המיומנות אתה יכול לרכוש לבד מהניסיון שלך והטעויות שלך... אני משער שאחרי 2-3 ניסיונות אתה תרגיש בהבדל...

אהה, ועוד דבר חשוב, לעבוד עם כפפות גומי (כמו של מנתחים, חבילה של 50 עולה 20 ש"ח ושווה כל אגורה), אפילו אם אתה צריך לסדר משהו קטן וכבר זרקת את הכפפות, קח חדשות... האמן לי, זה מגרד מאוד...

לעבוד בחדר מאוורר (לא מאוורר, כי זה יכול להעיף לך את הסיבים לעיניים, קרה לי)...

את הפיבר אתה יכול לתפוס תפיסה ראשונית ע"י דבק מהיר...

ורצוי לגזור את הפיבר מראש ולראות שהוא מתאים (כל החתיכות). גזור אותו יותר גדול ממה שאתה מתכנן. לגזור שאריות אפשר תמיד... וביכלל להכין את הכל מראש...

אם הבד פיבר לא ניגזר לך אתה יכול לחתוך אותו ע"י סכין יפני וסרגל (על מישטח עץ) או להדביק מסקינטייפ (לבן, מנייר, לא "דבק חבילות") על האזור שאתה רוצה לחתוך (משני הכיוונים) ולחתוך אותו באמצע...

המון בהצלחה, ובזהירות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אם אתה מאזור הצפון אתה מוזמן שישי הזה לבוא ולקבל כמה שיעורים בעבודה עם פיבר גלס!

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

תודה על ההדרכה המפורטת,

אני אקנה את החומרים ואתחיל לעבוד,

אני מיתכוון לעשות פרוייקט מצולם.

ושוב תודה

אופיר

פורסם

אל תשכח להוריד את החולצה ולשכב על הפיבר זה עוזר בעבודה קצת מגרד בהתחלה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
אל תשכח להוריד את החולצה ולשכב על הפיבר זה עוזר בעבודה קצת מגרד בהתחלה
מה אנשים קוראים את מה שאני רושם? ועוד מיתיחסים לזה ברצינות....

אחחח, לאן הגענו....

:wink:

גילי

פורסם
אני מחפש מוסך שידע לשפץ פיבר דק, את כל הרכב כולל צבע. מישהו מכיר?
מה אתה צריך לעשות שם?

כמה דק החלק? ואיזה צבע הוא?

אם זה חלק מורכב ומסובך סיבר להניח שאף אחד לא ירצה לקחת על עצמו כזה דבר, היות ומדובר בעבודה "שלא שווה את המאמץ"... על כן, אתה צריך למצא מישהו שיודע לעבוד עם פיבר.

אם זה חלק גדול שפשוט חסר, צריך להכין תבנית, וזה טיפה מסובך (אבל לא בשמיים).

אם החלק שבור או יש חור, מטליאים ע"י פיבר ("קש" או בד ארוג).

אם אתה צריך עזרה עם זה, אני כאן...

גילי

פורסם

יש לי ספר על עבודה עם פיברגלס במכוניות. הספר בן עשרים וחמש בערך, אבל אני חושב שהעקרונות לא השתנו. קראתי אותו אז ואפילו קניתי את כל החומרים לצורך פרויקט שמעולם לא עשיתי בסופו של דבר, כך שאני לא יכול להעיד אם מה שכתוב שם נכון או לא...

מי שמעונין לצלם / לסרוק, שיצור קשר.

נמרוד

פורסם

ירוני ידידי !

אני מתאפק כבר שלושה ימים, אבל בסוף נשברתי: בתור מי שראה את הדאשבורד המדובר, אני ממש לא מבין מה אתה צריך את כל כאב הראש של פיברגלס, פוליאסטר, פוליאוריתן מוקצף, אורניום מזוקק וכו'...

הדאשבורד שלך נראה מצויין - אני הייתי מסתפק בספריי סיליקון ב-10 ש"ח. רק אם אתה קפדן באופן חריג, אפשר לשקול ציפוי שלו בסקאיי חדש, אבל לעניות דעתי בוודאי שאין שום צורך לבצע עליו תיקוני צורה ומבנה, עם כל מיני חומרים אקזוטיים.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...