Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 600 למכירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראיתי זה היה הרכב של ירון אבל אין מה להשוות והמחיר הוא 20000ש"ח
שלום לך

אני לא ראיתי את הרכב שלך ואני לא יודע לפי מה אתה אומר שאין מה להשוות ???

כל אחד חושב שהרכב שלו הכי הכי???

אני מכרתי במחיר "בדיחה" בגלל שיקולים אישיים שלי...

הפיאט 600 שלי (כבר לא שלי) במצב מעולה.

בכול אופן

בהצלחה

להשתמע

ירון

פורסם

20000 למה זה זהב או חיפושית קבריולט או למבורגיני

תחזור לכדור הארץ היה חם היום תחשוב שוב על המחיר

מתאים לארץ ישראל חבר שלי מכר לפני חודש טופולינו ב 6000

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
20000 למה זה זהב או חיפושית קבריולט או למבורגיני

תחזור לכדור הארץ היה חם היום תחשוב שוב על המחיר

מתאים לארץ ישראל חבר שלי מכר לפני חודש טופולינו ב 6000

מה זה התגובה הזאת?

מתאים לך? תקנה.

לא מתאים? תגיד" תודה אבל יקר לי" ותסתום.

מה אתה הורס לבן אדם אפשרויות למכור רכב?

חכה שאתה תנסה למכור פה משהוא......

לעניין, אם היא באמת במצב מעולה אז זה אולי קצת גבוה, אבל לא מחיר לא שפוי.

בכל מקרה, את ההערות האלה תשמור לשוק הכרמל.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נמאס מהבכי על הכסף

דיייייייייייייייייייייייי כברררררררררררררררררררררררררר

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

לכל הקנטרנים והמשועממים יקר לכם עברו להודעה הבאה מי שמבין קצת והשקיע בחיים שלו ברכב אספנות במשך כעשור יידע שהמחיר סביר בהחלט ומי שלא מעוניין חבר שהשעמום גורם לכם לכתוב שטויות !!!

פורסם

אני אציע לך מה שהצעתי לירון לפני שבועיים.

בארה"ב יש שוק ער שמתעניין במכונית הזו. לפני שבוע הסתיימה ב eBay מכירה פומבית של 600 משופצת לחלוטין. המכונית לא נמכרה לבסוף, כיוון שההצעות לא הגיעו לסף שקבע המוכר.

ההצעה הגבוהה ביותר היתה בסך 9500$.

כעת המכונית מוצעת שוב ב eBay (מכירה מספר 4542067524). המכירה מסתיימת בעוד ארבעה ימים, וכרגע ההצעה הגבוהה היא 5000$.

אין לי מושג מה מצב מכוניתך, וכמה כסף השקעת בה, אך בניכוי 1500$ משלוח לארה"ב (אני מניח שזו העלות על סמך יבוא רכב משם, לא בדקתי), נראה לי שיש סיכוי לקבל על המכונית יותר ממה שתקבל עבורה בארץ.

כאן, צרות עין, קנאה, חוסר פרגון ורצון "להביא אותה בקומבינה" הם מנת חלקם של רוב הקונים. צרף לכך את מספרם המצומצם מאוד של לקוחות פוטנציאליים, ותקבל מתכון למכירה במחירים מגוחכים.

אפשר גם להיכנס לאתרי חובבים באירופה, ולבדוק את האפשרות שהקונה ישיטה ליוון וינהג בה לביתו. דמי ההובלה יהיו נמוכים יותר.

נכון שמכירה לחו"ל מערבת הרבה יותר טרדה ועיסוק בבירוקרטיה, אבל אם זה לא מפחיד אותך, נתתי לך חומר למחשבה.

פורסם
אני אציע לך מה שהצעתי לירון לפני שבועיים.

בארה"ב יש שוק ער שמתעניין במכונית הזו. לפני שבוע הסתיימה ב eBay מכירה פומבית של 600 משופצת לחלוטין. המכונית לא נמכרה לבסוף, כיוון שההצעות לא הגיעו לסף שקבע המוכר.

ההצעה הגבוהה ביותר היתה בסך 9500$.

כעת המכונית מוצעת שוב ב eBay (מכירה מספר 4542067524). המכירה מסתיימת בעוד ארבעה ימים, וכרגע ההצעה הגבוהה היא 5000$.

אין לי מושג מה מצב מכוניתך, וכמה כסף השקעת בה, אך בניכוי 1500$ משלוח לארה"ב (אני מניח שזו העלות על סמך יבוא רכב משם, לא בדקתי), נראה לי שיש סיכוי לקבל על המכונית יותר ממה שתקבל עבורה בארץ.

כאן, צרות עין, קנאה, חוסר פרגון ורצון "להביא אותה בקומבינה" הם מנת חלקם של רוב הקונים. צרף לכך את מספרם המצומצם מאוד של לקוחות פוטנציאליים, ותקבל מתכון למכירה במחירים מגוחכים.

אפשר גם להיכנס לאתרי חובבים באירופה, ולבדוק את האפשרות שהקונה ישיטה ליוון וינהג בה לביתו. דמי ההובלה יהיו נמוכים יותר.

נכון שמכירה לחו"ל מערבת הרבה יותר טרדה ועיסוק בבירוקרטיה, אבל אם זה לא מפחיד אותך, נתתי לך חומר למחשבה.

צרות עין וכו' היא נחלת המוכרים כמו נחלת הקונים. ואולי אין כאן צרות עין וחוסר פירגון אלא פשוט מו"מ בשוק שהוא כל כך לא מדוייק. גם בארה"ב קבע המוכר מחיר ולא קיבל אותו. אבל שם זה לא חוסר פירגון כי אחרת לא היית ממליץ לקחת את הרכב לשם...

תראה את המחירים בקלסיק קאר. את הסכומים שאנשים "זורקים" על מנת לעשות קופה מפריירים. דיברנו פעם באותו הקשר על מחירי וולוו 121 ואז שאלתי בכמה היא נמכרה למעשה ולא קיבלתי תשובה.

אז ככה זה בחיים. רכב לא שווה הרבה או פחות אלא שווה בדיוק את המחיר שקונה רציני קנה את האוטו. ואת כל סיפורי "היא שווה כך וכך" או "הציעו לי עליה כך וכך" נשאיר בצד.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
צרות עין וכו' היא נחלת המוכרים כמו נחלת הקונים. ואולי אין כאן צרות עין וחוסר פירגון אלא פשוט מו"מ בשוק שהוא כל כך לא מדוייק. גם בארה"ב קבע המוכר מחיר ולא קיבל אותו. אבל שם זה לא חוסר פירגון כי אחרת לא היית ממליץ לקחת את הרכב לשם...

תראה את המחירים בקלסיק קאר. את הסכומים שאנשים "זורקים" על מנת לעשות קופה מפריירים. דיברנו פעם באותו הקשר על מחירי וולוו 121 ואז שאלתי בכמה היא נמכרה למעשה ולא קיבלתי תשובה.

אז ככה זה בחיים. רכב לא שווה הרבה או פחות אלא שווה בדיוק את המחיר שקונה רציני קנה את האוטו. ואת כל סיפורי "היא שווה כך וכך" או "הציעו לי עליה כך וכך" נשאיר בצד.

בני,

אין עוררין על כך שהשוק לא מדויק, ואין ספק שגם מוכרים מפריזים בדרישותיהם.

במהלך חיפושי, יצא לי להיתקל במכוניות שמצבן היה על סף "גוש פלדה לגריטה" שמעולם לא שופץ (גם לא ממש תוחזק), ושבעליהן דרשו סכומים גבוהים, רק בשל נדירותן היחסית בשוק הישראלי.

הבקשה שלהם לגיטימית לחלוטין כי זה הרכב שלהם והכסף שלהם, אבל אם, להבדיל, אדם מבקש על מכונית משופצת סכום שבקושי מכסה את הכסף שהושקע בשיפוצה, אני חושב שבקשתו נכונה וצודקת.

זה ההבדל בעיני בין דרישה לגיטימית (למרות שהסיבה לה היא מה שתיארת כ"לעשות קופה מפראיירים") לבקשה צודקת.

אני לא צריך להסביר לאף אחד כאן שהערך של המכוניות שאנחנו עוסקים בהן לא נגזר משום פרמטר שבוחנים בו מכוניות מודרניות.

כשמישהו קונה פורד אנגליה לשיפוץ, זה לא בגלל שהוא השווה את צריכת הדלק, הנוחות והאמינות שלה למתחרותיה לפני שבחר בה.

הרכב מצא חן בעיניו, הוא והמוכר הסכימו על מחיר, ונעשתה עיסקה.

כך זה כאן וכך זה מעבר לים.

ההבדל היחיד בין הקהילה הקטנה שלנו לבין קהילות האספנים בחו"ל - הוא מבחר הקונים.

אני מציע לו לבחון את אפשרות היצוא, לא בגלל שלדעתי אין בארה"ב מוכרים עם עיניים גדולות, או קונים שמחפשים מכונית תצוגה במחיר של גרוטאה.

אני מציע לו את האפשרות הזו, כיוון שבישראל, יש מספר מצומצם מאוד של קונים פוטנציאליים, וגם הם אולי לא יחשפו למכונית שלו (מה לעשות, רוב הישראלים לא שמעו מימיהם על האתר הזה).

במקומם, הוא ישמע כל מני משפטים מטופשים כמו "אתה חושב שזה פרארי ? תרד לאדמה".

למכירה ב eBay יש שני יתרונות:

1. כמות עצומה של קונים (כל מי שמחפש רכב אספנות, משתמש ב eBay).

2. אלה שרק רוצים לבלבל את המוח, פשוט לא ילחצו על "Bid Now", והוא לא ישמע מהם לעולם.

נ.ב.: הבאת את המוכר שלא הצליח למכור ב eBay כדוגמה לזה שגם שם מגזימים בדרישות.

אולי, אבל זה לא העניין.

העניין הוא שמישהו היה מוכן להציע 9500$. זה 40000 ש"ח, וכשהקיץ יגיע (ויחד איתו יצאו מחוריהם כל חובבי ה Weekend car האמריקאיים), ההצעות יהיו גבוהות עוד יותר.

עניין פשוט של היקף החשיפה, ותחרות בין המציעים (שכולם חובבים רצינים המוכנים להשקיע כסף במכונית במצב טוב, ולא כאלה שיושבים להם בישראל מול המחשב ונהנים לצעוק כמו בשוק - "גבוה ! גבוה ! תוריד !)

פורסם

אז בוא נפרוק את המתח בתשובה שלי לשאלה "כמה המוסטנג שווה? מוכר???"

אני תמיד עונה:

המוסטנג שווה שקל אחד ואני לא מוכר....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני מסכים עם ארנון שלפעמים יותר טוב למכור ב-EBAY.

למשל, לפני כחודש מישהו ניסה למכור עדשה נדירה של ניקון ב-1500 ש"ח ואף אחד לא רצה לקנות. מישהו נתן לו טיפ שב-EBAY העדשה הזאת נמכרה ב-1500 דולר. המוכר החליט לנסות, ואכן בסוף העדשה נמכרה בכ-2000 דולר למישהו בהונג-קונג. אני חושב שיש מקום לנסות את מזלו. צריך לפני כן לבדוק מה ההשפעה לכך שאין הסטוריה של מכירה או מיסים שיש בארה"ב לייבוא מכוניות או יותר מדי בירוקרטיה וכו'. אבל בכל מקרה מה אפשר להפסיד ? כמה דולרים על הרשמה ?

בארץ המחירים של ה-500 בעננים ודוקא בחו"ל המחירים סבירים (במיוחד ב-www.ebay.it), אבל השוק של ה-600 חלש ולכן היה קשה לירון למכור אצת המכונית המצויינת שלו ב-7000 ש"ח ובסוף נאלץ למכור ב-6000. ד"א, אני רציתי לקנות ב-7000 אבל הייתי בחופשה בחו"ל וכשחזרתי גיליתי שכבר נמכרה.

אם אני הייתי משקיע הרבה כסף על מכונית והייתי נוכח לגלות שהשוק ברצפה (למרות שהמחירים קפצו בשנים האחרונות ללא סיבה) - הייתי מנסה למכור ב-EBAY.

אני גם מבין את האנשים שנמאס להם שיש קשקשת ברשת. שכל מישהו שחושב שהרכב שלו שווה הון אך מגלה שלא - מקפיץ או מחדש ואז - הוא חשוף לקיטורים. אני לא מצדיק אבל אני מבין.

לפי תאריך המודעה בקלאסיקאר אתה מנסה למכור כבר יותר מארבעה חודשים את הרכב (המודעה מתאריך 02/12/2004) ואתה רואה את המחיר שרכב דומה נמכר בישראל. תסיק שאין כאן שוק ותמכור ב-EBAY. לפחות תנסה למכור שם.

אני לפני כחמש שנים קניתי אלפא ספיידר 88 (כחול מטאלי) ב-45 אלף עם שאסי נקי ואחרי כשנה אשתי החליטה שלא מתאים לה (כל אדיוט שואל "מוכר ? מוכר ?") ואז ניסיתי למכור ב-40 ופרסמתי בעיתונים הארציים ונדהמתי לגלות שבסוף במקרה מצאתי "פראייר" שהסכים לקנות ב-30 וגם שילם בהקפה.

מאחל לך שתמצא פריק של פיאט 600 שבטוח יסכים לשלם לך 20 אלף. עד אז - תיאלץ לסבול מריקושטים.

• תוכן חדש...