Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על רגל אחת ובלי להיכנס יותר מדי למונחים טכניים ופיזיקלים (אבל אל תדאג, הם עוד יופיעו בפורום...)

האוקטן קובע את רמת הבעירה של הדלק. אוקטן גבוה יותר - בעירה טובה יותר. נמוך יותר - בעירה פחות טובה.

בדלק מטוסים לדוגמה האוקטן עומד על 110.

לרכב ממולץ אוקטן 95 ומעלה.

דלק בעל אוקטן 96 לא מתאים למכוניות שמתאים להן דלק אוקטן95\98. 96 מכיל בתוכו תחליפי עופרת הנועדו לשמור על גומיות השסתומים במנועים ישנים יותר.

בכדי לעבור לשימוש באוקטן 98 אין צורך בשום דבר... פשוט לתדלק וזהו...

השיפורים שאמורים להרגיש הם בכוח המנוע, פעולה שקטה ועגולה יותר וירידה בזיהום האוויר.

בתכלס השיפורים האלה הם פסכולוגיים בעיקר לרוב הנהגים....

בהצלחה בתדלוקים...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה לגבי התקדמות מ96 ל98 ברכב "ישן" יחסית?

כדאי?לא כדאי?

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

תיקון קל לאיתמר: אוקטן 96 נועד למכוניות משנות ה90 המוקדמות, בעלי קרבורטור, וללא ממיר קטליטי!

תפקיד העופרת / אשלגן הנמצא באוקטן 96 לשמור על תושבת השסתום , במכוניות משנות

ישנות עד שנות ה90!

ירידה בזהום האוויר יש גם ברכב, שהוראות יצרן הם אוקטן 95!

מה לגבי התקדמות מ96 ל98 ברכב "ישן" יחסית?

כדאי?לא כדאי?

מיותר! בזבוז כסף! מצויין לבעלי תחנות הדלק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
האוקטן קובע את רמת הבעירה של הדלק. אוקטן גבוה יותר - בעירה טובה יותר. נמוך יותר - בעירה פחות טובה.

האם הינך בטוח באמרתך?

לכל הידוע לי, האוקטן מייצג את את נק' ההתלקחות העצמית של הדלק ותו לא.

אשמח להבהרה בעניין.

תודה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
האם הינך בטוח באמרתך?

לכל הידוע לי, האוקטן מייצג את את נק' ההתלקחות העצמית של הדלק ותו לא.

אשמח להבהרה בעניין.

תודה,

שחף בן צבי.

אתה צודק. אוקטאן הוא מדד לעמידות של הדלק להתלקחות עצמית בחום ולחץ. לכן אוקטאן גבוה רלוונטי למנועים בעלי יחס דחיסה גבוה.

שני סוגי הדלקים בוערים בדיוק באותה צורה.

רכב שנוסע על אוקטאן 95 ולא "מצלצל" לא ירוויח כלום ממעבר לאוקטאן 98. שום כלום. לא בעירה עדיפה ולא בטיח.

ואם רכב שנסע פעם על אוקטאן 95 התחיל פתאום לצלצל, לא צריך לעבור לאוקטאן 98 אלא צריך לבדוק את הרכב ולראות מה הבעיה שצצה פתאום, ובטווח הרחוק זה ייצא יותר זול ממעבר לאוקטאן גבוה.

ואני אעז ואנסה לתקן קצת את צביקה, דלק עם או בלי עופרת לא קשור להזרקה או קרבורטור. יש שני פרמטרים שמשפיעים על סוג הדלק הדרוש, המצאות ממיר, ומודל המנוע:

1. אם יש ממיר קטליטי חובה להשתמש בנטול עופרת, כי עופרת הורסת את הממיר. וזה רלוונטי גם למכוניות עם קרבורטור וממיר קטליטי (יש מעט מכוניות כאלו, אבל יש).

2. אם אין ממיר והמנוע ממודל ישן, כלומר שנות השמונים ומטה, צריך לבדוק בנתוני היצרן אם נדרשת עופרת או תחליף עופרת כדי לשמור על תושבות השסתומים. במנועים מודרניים יותר תושבות השסתומים עמידות יותר ואינן נזקקות לעופרת. וזה רלוונטי גם למכוניות עם מנועי הזרקה וגם עם מנועי קרבורטור.

פורסם

[quote name=

ואני אעז ואנסה לתקן קצת את צביקה, דלק עם או בלי עופרת לא קשור להזרקה או קרבורטור. יש שני פרמטרים שמשפיעים על סוג הדלק הדרוש, המצאות ממיר, ומודל המנוע:

1. אם יש ממיר קטליטי חובה להשתמש בנטול עופרת, כי עופרת הורסת את הממיר. וזה רלוונטי גם למכוניות עם קרבורטור וממיר קטליטי (יש מעט מכוניות כאלו, אבל יש).

2. אם אין ממיר והמנוע ממודל ישן, כלומר שנות השמונים ומטה, צריך לבדוק בנתוני היצרן אם נדרשת עופרת או תחליף עופרת כדי לשמור על תושבות השסתומים. במנועים מודרניים יותר תושבות השסתומים עמידות יותר ואינן נזקקות לעופרת. וזה רלוונטי גם למכוניות עם מנועי הזרקה וגם עם מנועי קרבורטור.[/quote] ובכן זה לא סותר את מה שנאמר על ידי,דלק עם עופרת מזיק לממיר קליטי, לכן גם הוא מיועד לרכב קרבורטור, שבהם ברוב המקרים ( 99 אחוז) אין ממיר קטליטי!

ודלק נטול עופרת יוצר נזק לרכבים עדסוף שנות ה90, למרות שנושא מלוי והמלצה לעבור

לאוקטן 95, נאמר בהרצאה , שנערכה לא מכבר, לחברי מועדון ה5 וחברי מועודנים נוספים, ברמת אביב,

על ידי המהנדס דוד נמרי, שם הוא המליץ גם לרכבים , משנות ה80 למלאות אוקטן 95 וכל

מלוי חמישי לחזור ל96, וחוזר חלילה, הנושא עדיין לא פורסם על ידי הרשויות הרלוונטיות,

( משרד האנרגיה, טכניון , משרד התחבורה !) אך אני בטוח שהוא יעלה לדיונים, בקרוב

בפורומי רכב!

בברכה

צביקה

פורסם

אכן שחף, אבל המושג שבו השתמשת 'נקודת ההתלקחות העצמית' עלול להטעות. מספר האוקטן מציין את יכולת הדלק להשרף ללא הצתה עצמית במנוע כיול סטנדרטי ביחס דחיסה מסוים.

במעבדה של בית זיקוק (או במעבדת מנועי השריפה של הטכניון, לצורך הענין) קיים מנוע כיול. זהו מנוע בנזין בעל צילינדר אחד ובו ראש המנוע ניתן להרמה והורדה כדי לשנות את יחס הדחיסה במנוע.

מפעילים את המנוע בעזרת הדלק שאותו רוצים לבדוק (נניח דלק 98 אוקטן) ומעלים בהדרגה את יחס הדחיסה (למיטב זכרוני בסל"ד נתון וכשטמפרטורת העבודה של המנוע מוכתבת אף היא) עד שמתחילים להתקבל צלצולים, כלומר סף הצתה ספונטנית של הדלק במקביל לשריפה שיוצר הניצוץ מהמצת. אחר כך מפעילים את המנוע בתערובות אחדות של דלק כיול (כבר לא זוכר בדיוק, אבל אחד ממרכיבי הדלק הזה הוא החומר הנקרא אוקטן שהוא סוג של תערובת מימן-פחמן בעלת התנגדות גבוהה לנקישות במנוע). לאחר שמוצאים את תערובת הדלק המתנהגת במנוע הבדיקה (אחד הדגמים נקרא מנוע ריקרדו) כמו הדלק הנבדק, יהיה שם הדלק הנבדק לפי אחוז האוקטן בתערובת הזהה בהתנהגותה.

במילים אחרות, דלק בעל אוקטן 98 מתנהג במנוע הבדיקה כמו תערובת בה אחוז האוקטן הוא 98.

ישנם דלקים בעל אוקטן הגבוה מ-100 ודלק כזה כמובן לא ניתן להשוות ישירות לתערובת ייחוס. מספר האוקטן נקבע אז בדרך של אקסטרפולציה.

דלק באוקטן גבוה מאפשר לעבוד ביחס דחיסה גבוה יותר. אם המנוע לא נזקק לכך, זה מיותר. כיום יש להצהרה זו חריג - במנועים רבים (הזרקה ומחשב) ישנם רגשי נקישות (צלצולים) ושימוש בדלק באוקטן גבוה מהרגיל עשוי לאפשר למחשב הניהול קידום הצתה גדול יותר ולכן ביצועים מעט יותר טובים (זהו המנגנון המאפשר למתנול לשפר במעט את ביצועי המנוע), אבל אינני יודע לציין עד כמה הדבר שימושי ברכב כביש רגיל.

במנועי קרבורטור ללא מחשב יהיה צורך בכוון מתאים כדי להנות מהשיפור.

יתרון אחר של שימוש באוקטן גבוה הוא היכולת לנסוע לאט בהילוך גבוה מאד ללא צלצולים וללא קירטועים (לפני הרבה שנים שמעתי מבחור שנהג לנסוע בג'יפ שלו על דלק 115 אוקטן, שהוא היה יכול להתחיל לנסוע ללא בעיות בהילוך שלישי), אבל אני בספק אם הפרש המחיר מצדיק את היכולת הזו.

יוסי

פורסם

ובכן, אני מתנצל על הניסוח המטעה, אך זאת משום שבטחוני עורער עקב הודעתו של איתמר ולא רציתי לאמר דבר אבסולוטי שיהיה שגוי.

כתמיד, נהניתי לקרוא את דבריך יוסי, והשכלתי המון.

נושא המנוע בעל יחס הדחיסה המשתנה מעלה בי לגלוג, משום שבדיוק עלתה לי המחשבה לדבר שכזה (ע"מ לשפר את יעילות ונצילות המנוע) כחודש לפני שקראתי על מנוע זה בספר לימוד מכונאות. כמו הרבה פעמים, הייתי בטוח שעליתי על קונספט חדש בתחום הרכב ולבסוף מסתבר שהדבר קיים שנים רבות.

אמנם המנוע שהזכרת (וגם אנוכי) בעל צילינדר יחיד ולמטרות חקירה ולמידה, סאאב פיתחו מערכת שכזו, שסייעה למנוע 1.6 ליטר מוגדש להאמיר להספקים הכפולים מכל רעיו. מרתק!

תודה ליוסי, צביקה, ועידן על שסיברתם את האוזן בנושא.

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
ניסית לבצע חיפוש ?

אם לא תמצא ,פנה אליי בה"פ ואפתח את השרשור

הוא לא

אבל אני אישית חושב שאין כמו להעביר את הזמן הפנוי שלי כדי לימצוא ת'רדים פתוחים לאנשים שלא מודעים לאפשרות החיפוש אל תיגרמו לי לעשות את זה יותר מידי זה עוד יתחיל להמאס עליי

אז מצאתי את זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=4133&highlight=%E0%E5%F7%E8%EF

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=3489&highlight=%E0%E5%F7%E8%EF

וזה סתם משעמם לי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=13385&highlight=%E0%E5%F7%E8%EF

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
הוא לא

אבל אני אישית חושב שאין כמו להעביר את הזמן הפנוי שלי כדי לימצוא ת'רדים פתוחים לאנשים שלא מודעים לאפשרות החיפוש

אז מצאתי את זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=4133&highlight=%E0%E5%F7%E8%EF

יגעת ומצאת תאמין!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...