Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנועי הקאפרי, לפחות במנוע ה-1.6, יש מאוורר שאפשר ממש לעצור ביד. נדמה לי שקוראים לזה באנגלית Viscous Fan.

יש לזה שם עברי? ומה (היתה) התועלת בכזה מאוורר?

ברינג און דה סבבה

פורסם

אני חושב שאתה מיתכוון למשאבת מים שיוצא ממנה מאוורר עם קל'ץ שמופעל רק שהמנוע מיתחמם,אבל לא ניראה לי שאפשר לעצור אותו ביד כאשר הוא מופעל, אצלי יש מאוורר שמחובר ישירות בלי קל'ץ ולא כדאי לנסות לעצור אותו ביד.

יש לו יתרון שהוא נותן למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה במהירות יותר ע"י שהוא לא פועל כשהמנוע קר

אצלי לדוגמא לוקח למנוע הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה ולפעמים הוא גם לא מצליח להגיע לטמפרטורה אופטימלית כי המאוורר עובד קבוע

יש לו חיסרון אחד שהוא יקר יותר

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

ברוב הפורדים הישנים (סיירה, קורטינה), הקלאץ הזה מזמן התקלקל, וכדי שהמאוורר יעבוד, תקעו אותו עם בורג... "מגעיל, אבל יעיל"! :? בקיצור, נחמד, אבל כבר מזמן לא קיים בצורתו ה"מקורית"... לפחות, עוד לא פגשתי.

ובקאפרי, אגב, לא בא בכלל במקור, אלא כמו שאופיר אמר, מאוורר מכאני שיושב ישירות על הציר!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שלום.

בפורד קפרי 1600 כמו של אופיר (מנוע בעל גל זיזים עילי) הולך ועוד איך הולך פן-קלאצ'

(מאורר אים לב טרמי).

אצל אופיר ביטלו את העסק הזה וזה לא טוב כי לה פן-קלצ' יש תפקדים חשובים.

החלק אמנם יקר כמה מאות שקלים אבל חשוב ביותר. יש אפשרות אחרת ליפתור את הבעיה ע"י

הסבה למאורר חשמלי כמקובל היום ברוב המכוניות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
החלק אמנם יקר כמה מאות שקלים אבל חשוב ביותר. יש אפשרות אחרת ליפתור את הבעיה ע"י הסבה למאורר חשמלי כמקובל היום ברוב המכוניות.

וההסבה הזו היא לא סיפור מסובך ויקר בכלל, ושווה כל גרוש!

מאוורר בגודל מתאים עם התושבת שלו מפירוקיה, להבריז יוניט לרדיאטור וסוגרים עניין.

אמנם יש פגיעה מסויימת במקוריות, אבל זה חוסך הרבה כאבי ראש ולב בקיץ הישראלי.

פורסם
שלום.

בפורד קפרי 1600 כמו של אופיר (מנוע בעל גל זיזים עילי) הולך ועוד איך הולך פן-קלאצ'

(מאורר אים לב טרמי).

אצל אופיר ביטלו את העסק הזה וזה לא טוב כי לה פן-קלצ' יש תפקדים חשובים.

החלק אמנם יקר כמה מאות שקלים אבל חשוב ביותר. יש אפשרות אחרת ליפתור את הבעיה ע"י

הסבה למאורר חשמלי כמקובל היום ברוב המכוניות.

בברכה בני ל.

בני, משנתון הזה????

ברור, שאין כל בעיה להרכיב את המאוורר של סיירה עם הקלאץ', אבל במקור???

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בני, משנתון הזה????

ברור, שאין כל בעיה להרכיב את המאוורר של סיירה עם הקלאץ', אבל במקור???

שלום.

כן מהשנתון הזה מה אתה מיתפלא? יותר מיזה הפן-קלצ' נולד כבר הרבה שנים לפני.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

OK, למדנו משהו חדש... אגב, מה אמינות של הדבר הזה? כלומר, אם אני כבר הולך להשקיע כמה מאות שקלים, כמה זמן זה צפוי להחזיק מבלי שיפסיק לעבוד לי?

האמת, זה לא, שאיי-פעם היו לי בעיות בגלל המאוורר ה"רגיל" שלי...

פורסם

הויסקוזי אמין וטוב רק מרעיש בנסיעה שהוא נכנס לעבודה

ויסקוזי.jpg

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

• תוכן חדש...