Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות על פחחות בבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד להתחיל בפרוייקט פחחות על חיפושית ,כרגע אני בסוף שלב הפירוק של כל החלקים מהבודי ,

המטרה שלי היא שעד סוף שבוע הבא יהיה לי מקום לעבוד בו על הבודי(אני גר בקיבוץ ככה שלכל דבר יש פתרון),אני אשמח לישמוע מאנשים שעשו פרוייקטים כאלו לבד עצות והצעות .

השאלות העיקריות הן :

אם איזה כלים בדיוק לעבוד?(מתוך הנחה שאני לא יכול לקנות את כל הציוד המיקצועי )כרגע יש לי דיסק בהשאלה.

איזה פיסטולט מתאים לצביעת הרכב ?

האם יש דרך לדמות תנור ?(בהתחשב בזה שיש לי מקום עבודה וקצת חומרי בניה שונים )

האם יש מישהו שכרגע עובד על משהו דומה שאני יוכל לבוא לראות את העבודה?

כמובן שהמטרה היא גם ללמוד לקראת פרוייקטים מאתגרים יותר וגם ליצור חיפושית משופצת עד הבורג האחרון .

תודה לעונים .

ואני יבקש שוב שיענו אלה שעשו פחחות לבד!

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני בצעתי פחחות לבד, אבל מדובר באופנוע בסך הכול. אז יש לי רק טיפ קטן עבורך: צבע קודם את השטח בשכבות ההגנה למיניהן (ויש, מיוחד לכך! שים לב) ורק אח"כ מרח החומר פחחות. כלומר אל תמרח אותו על הברזל החשוף (לא תראה אף צבעי רכב שעובד כך). החומר הנ"ל מעביר לחות כאשר הוא יבש ואז החלק הברזלי תלוי בעצם רק באחידות ואטימות שכבות הצבע מעליו וזה לא מספיק. כמו כן תוכל להתיעץ עם פחחי רכב שיהיו מספיק נחמדים לענות ולהדריך ויש כאלה וגם ספקי החומרים והצבעים יעזרו לך. אני גם התאמנתי קודם על חלקים שלא הייתי צריך כדי להבין מי נגד מי ומה.

פורסם

הייתי ממליץ לך לא לעשות צבע לבד, זה אף פעם לא יוצא טוב כמו אצל צבעי...

אני ואחי עשינו חפפות לפג'ו שלו, יצא טוב מאוד, זה המון עבודה, אבל חוויה מעניינת.

קח בחשבון שאם יש חלקים שהם חלודים עד היסוד אתה תהיה חייב להחליף אותם או לתקן אותם ע"י טלאים (לחתוך ולרתך). אם יש לך ניסיון עם זה, סבבה, אם לא, בקש ממישהו בקיבוץ, אולי במוסך המקומי, שיעזור לך...

בכל אופן, אם אין לך ניסיון בשיפוץ, הייתי ממליץ לך לנסות את הקורס שיפוץ רכב של קלאסיקאר, לא תתאכזב...

אתה תקבל שם טיפים שלא תקבל בשום מקום אחר.

בכל אופן, כמה דברים חשובים לפחח המתחיל. לנסות את חומר המילוי על פח "לניסוי" ולא ישר על האוטו...

לא לעבוד בערב, הלחות מיצטברת על הפח החשוף וגורמת לחומר לצבור לחות מתחתיו.

חופת לטש טובה תחסוך לך הרבה כאבי אצבעות :wink: ...

קח בחשבון שחיפושית זה רכב עגול, וצריך לשייף אותו כך, בניגוד לרכבים אחרים שהם יותר ישרים...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני עשיתי קצת תיקונים קטנים בבודי ושיקום יותר רציני לפגושים במונדיאו שלי בזמנו.

לגבי מקום לקנות ממנו צבע, חומרים ולקבל עצות טובות :

טופ קולור

03-5617533

יצחק שדה 37 ת"א

לכל הפחות אתה צריך קומפרסור עם לוכד לחות, פיסטולט לצביעה (יש בכל חנות כלי עבודה) - תצטרך להתאמן על איזה פח או קרטון כדי להגיע לרסס אופטימלי ולסגל את התנועה הנכונה (לפני שלומדים את זה יש המון "נזילות" מגעילות), מלטשת פנאומטית או חשמלית יקלו מאוד מאוד על העבודה שלך וכמו כן תצטרך כמה סוגים של ניירות לטש, קאר-קיט (חומר פחחים), צבע, מקשה לצבע, צבע יסוד, ספריי זפת ועוד כל מיני דברים שבטח שכחתי.

אני לא רוצה לייאש אותך חס וחלילה, אבל בדיעבד הבנתי שיותר כלכלי לתת את העבודה לפחח, או אם אתה רוצה - לעשות את כל התיקונים וצבע היסוד בעצמך, ולהביא לצביעה אצל צבעי/פחח מקצועי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה על העצות עד כאן ,הייתי אצל פחח והוא דווקה מרח ישר על הפח(אנחנו בישראל לכן אני לא בטוח שהוא עובד נכון....)

יש מישהו שנמצא כרגע במהלך פרוייקט ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
אני בצעתי פחחות לבד, אבל מדובר באופנוע בסך הכול. אז יש לי רק טיפ קטן עבורך: צבע קודם את השטח בשכבות ההגנה למיניהן (ויש, מיוחד לכך! שים לב) ורק אח"כ מרח החומר פחחות. כלומר אל תמרח אותו על הברזל החשוף (לא תראה אף צבעי רכב שעובד כך). החומר הנ"ל מעביר לחות כאשר הוא יבש ואז החלק הברזלי תלוי בעצם רק באחידות ואטימות שכבות הצבע מעליו וזה לא מספיק. כמו כן תוכל להתיעץ עם פחחי רכב שיהיו מספיק נחמדים לענות ולהדריך ויש כאלה וגם ספקי החומרים והצבעים יעזרו לך. אני גם התאמנתי קודם על חלקים שלא הייתי צריך כדי להבין מי נגד מי ומה.

תוכל לשפוך טיפה אור על הנושא?

גם אני לא שמעתי על זה בחיים...

משיחה עם צבעי רכב שונים, שאלתי האם מומלץ למרוח חומר נגד חלודה (משהו כמו המרייט או ממיר חלודה) והם ענו שאין צורך, המרק עצמו מכיל חומרים שהם מעכבי חלודה. כמו כן, רצוי לעשות את התיקונים במזג אוויר חם. אחרת נוצרת היתעבות של מים על הפח הקר (החומר מיתקשה תוך כדי ריאקציה כימית ומיתחמם)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

היי יניב

בהחלט יצא יפהפה..אבל לא לכולם יש תא צבע בבית.

מהתמונות לא ברור אם בוצעה שכבת צבע לפני המרק (יש ממליצים על כך בגלל תכונת ספיגת המים

של המרק)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

יניב יצאה יפיפיה ,יש לי חיפו מאותו דגם ,אני מתכנן לעשות עבודה יותר יסודית(הבודי מפורק מהשסי).

איפה עבדתם עליה(נראה שבמוסך ....)?

פורסם
היי יניב

בהחלט יצא יפהפה..אבל לא לכולם יש תא צבע בבית.

מהתמונות לא ברור אם בוצעה שכבת צבע לפני המרק (יש ממליצים על כך בגלל תכונת ספיגת המים

של המרק)

אכן, תא צבע אינו חלק מהמפרט של כל דירה...

הצביעה נעשתה בתנור של חבר בעל מוסך בשעות הלילה כאשר התנור פנוי.

אבל מה שחשוב באמת, ובגינו יצאה החיפושית יפה, הוא תהליך ההכנה לצבע שלקח לנו מספר חודשים (כל שבוע קצת...). הצביעה עצמה זה סיפור של שעה, שעתיים ויכול להעשות גם ללא תנור והתוצאות תהיינה דומות במידה ויישמר הנקיון באיזור הצביעה.

לתנור 2 תפקידים:

1. שאיבת אויר אנכית מהתקרה לכיוון הרצפה דרך פילטרים כדי לשמור את התא נקי מאבק וכדי למנוע אפשרות שרסס צבע יגיע לאיזורים שאותם כבר צבעת ויחסל את הברק ול
  2. חימום בסיום הצביעה לטובת ייבוש מהיר וקיצור זמן השהייה בתנור (זמן זה כסף...)

חבר אחר שלי צבע לבד בבית כאשר הוא בונה תא "סטרילי" בעזרת יריעות פוליטילן בין עמודי הבניין.

התוצאה היתה לא רעה בכלל!

לגבי מריחת הפילר - בחלקים שבהם הסרתי את הצבע לחלוטין (מסיר צבע, שיוף) ,כמו המכסה הקדמי, צבעתי ביסוד לפני תיקוני החומר. בכנפיים לעומת זאת, מרחתי על מתכת חשופה.

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

מאיפה החבר שלך השיג קומפרסור +פיסטולט?

פורסם
תודה על העצות עד כאן ,הייתי אצל פחח והוא דווקה מרח ישר על הפח(אנחנו בישראל לכן אני לא בטוח שהוא עובד נכון....)

יש מישהו שנמצא כרגע במהלך פרוייקט ?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=65362
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אם נדרשת פחחות מאסיבית לא הייתי ממליץ לך. זה נראה קל, אבל בסופו של דבר כמעט בטוח שתגיע לפחח מקצועי שינסה לתקן גם את הבעיות הראשוניות וגם את הבלאגן שתשאיר אחריך....

• תוכן חדש...