Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי חלודה

Type34
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מצאתי מניפה חלופית למנוע שלי אבל יש עליה חלודה חיצונית. המליצו לי לנקות אותה באמצעות bead blasting, ז"א כמו ניקוי חול אבל עם כדורי זכוכית זעירים במקום החול.

איפה אפשר לעשות דבר כזה במרכז הארץ?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

שלום דניאל

אין לי מושג מה זה ניקוי כדורי זכוכית, ואשמח לדעת פרטים נוספים אם תשיג אינפורמציה בנושא.

אם תרצה המלצה על ניקוי חול, תוכל למצוא את ההמלצה שלי בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=40200&highlight=%F0%E9%F7%E5%E9+%E7%E5%EC

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

ה"דבר הבא" בכל מה שקשור לניקוי חול, הוא ניקוי באמצעות אבקת סודה לשתיה, כלומר, במקום להשתמש בחול להתזה, משתמשים באבקת סודה לשתיה, אשר ניתן לקנות בשק, במחירים לא גבוהים ויתרונה הענק, הוא שהיא אינה גורמת כל נזק וניתן להשתמש איתה גם על חלקי פלסטיק (סוגים מסויימים, תלוי בקשיחות).

ניתן להשתמש בכל sand blaster עם אבקת הסודה לשתיה, כל מה שצריך לשנות זה את הדיזה.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור שלום ! השימוש בסודה לשתיה הוא לניקוי בלוק מנוע, ולא דוקא לשימוש להורדת חלודה על חלקי רכב, הסיבה לשימוש דוקא בסודה לשתיה הוא בגלל שסודה לשתיה אינו מתגבש ויוצר פקק באותם מעברי שמן זערורים בתוך המנוע, בניגוד לחומרים האחרים בהם משתמשים בניקוי חול , שמתגבשים וחוסמים את מעבר השמן, ומשם הדרך לשיפוץ מנוע קצרה.

פורסם

חול, חול, חול...

ניקוי חול הוא התזה של חול ע"י חלץ אוויר (או מים) על מישטח כדי "לגרד" ממנו שיכבה.

עד היום ראיתי ניקוי חול ע"י חול ים (צהוב, מהים :wink: ).

למה זה לא טוב?

לפני זה צריך להבין כמה דברים על חול...

1. כלבים משתינים על זה...
  2. חול מגיע בכמה "עוביים"
  3. חול עשוי סיליקה
  4. חול הוא דבר קשה
  5. חול מיתפורר (ונהיה אבק)
  6. גם חתולים משתינים בזה....

כשאנחנו "מתיזים" את החול על האובייקט החול, שעשוי מגרגרים קטנים משייף את המישטח.

כל גרגר חול לוקח איתו חתיכה של חומר, בין אם זה צבע, חלודה או מתכת...

עד כאן אני בטוח שלא חידשתי כלום לאף אחד...

אבל, לחול יש צורות רבות (וזה מושפע מהרבה גורמים), לרוב לא אחידות. אם מישתמשים בחול ים פשוט מקבלים עוביים שונים של חול. או רמת גירגור (מי שצוחק שיתביש :roll: ) לא שווה...

דבר נוסף הוא אבק... גרגרי החול פוגעים אחד בשני ויוצרים אבק. יש רמות מותרות, כמובן שאנחנו ישראלים ולנו יש חסינות (עם סגולה, לא?!)...

יש חול מיוחד. חול לכל מטרה. הם באים בכל מיני רמות גרעון. לרוב הגרעון יהיה שווה. יש גם את העניין של אי ספיגת לחות ושמן (שאין בחול של הכלבים)...

כמו כן יש חומר סינטטי שדומה לכדורים. הוא רך יותר מהמתכת וקשה מהצבע או החלודה (קיים בכל מני דרגות). השימוש בו עדיף בגלל היכולת לשליטה ברמת החדירה בחומר המטופל.

כמה תמונות, הראשונה היא חול יעודי לניקוי, אפשר לראות את העובי הדומה של הגרגרים. השניה היא תמונה של חול ים...

אהה, כמעט שחכתי, יש גם ניקוי ע"י קרח יבש בהתזה... יתרונות: לא משאיר ליכלוך. חסרונות: יקר...

גילי

sand6-10.gif

israel.jpg

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אם החלודה היא שיטחית אתה יכול להשתמש בחומרים שמסירים חלודה בצורה כימית (לרוב מבוססי חומצה זרחתית)...

או ע"י שיוף (ע"י גלגל עם סיבי ברזל או ברונזה).

קישור מעניין

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...