Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציפוי מחדש ללוח שעונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם...

אני רוצה לשפץ את הדש-בורד שלי (ותאמינו לי אין לי הרבה מה להפסיד אם הוא "יצא טוב")...

לשאלת השאלות, איזה ציפוי צריך לשים? איזה סוג חומר זה? האם סקאי יהיה טוב? הוא לא יתיבש/ימתח/יתעוות?

פעם שמעתי על חומר טיפה יותר קשה מסקאי שצריך "פן" כדי לעצב אותו לצורה, אולי כזה חומר...

ניסיתי לשים אותו בפח, האשפה, אבל פועלי הזבל הוציאו אותו והניחו אותו ליד הדלת של הבית שלי :wink: , מסתבר שגם להם יש גבולות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
תפרסם תמונה של הדש בורד שנראה מה הבעייה שלו

ליאו

פעם ראית תמונות של הכורדים שהפציצו אותם בגז חרדל? זה ממש נראה אותו הדבר...

הציפוי סדוק כולו וחסר גמישות, כל נגיעה בו גורמת לשבר. החומר המוקצף ממתחת נהיה "קריספי" ומיתפורר במגע.

התוכנית שלי היא למצא חומר שיוכל להחליף את החומר המוקצף הקיים.

כמה חומרים עלו על הפרק, כולם פולימריים...

• הראשון, הוא פוליאוריתן (לא בספריי, אלא ממש שני חומרים שמערבבים). היתרונות: זול (יחסית), קל לעבודה. חסרונות:חשש ל"קריספיות" אחרי תקופה בשמש...
  • השני, קלקר... אותו קלקר שאניחנו מכירים, אולם עם צפיפות גבוהה וקוטר כדוריות קטן. יתרונות, זמין וזול. חסרונות, קשה להתאים אותו לשלד של הדש-בורד הקיים, רגיש לחומרים ממיסים, לרבות דבקים (מגביל בשימוש).
  • פלציב. החומר המופלא... ניתן לקנות "קוביה" בעלת צפיפות גבוהה, ו"לגלף" ממנה חלקים. יתרונות: ניתן להגיע לתוצאות מרשימות הן מבחינת מגע והן מבחינת שלמות. כמו כן ניתן לקנות את הפלציב עם חומרים מעכבי בערה וחומרים עמידי UV. חסרונות: כמו הקלקר, קשה יהיה להתאים לשלד של הדש.

דעות? רעיונות? הערות והארות יתקבלו בברכה...

גילי

פורסם

שיפוץ לוח שעונים הוא דבר מורכב, ואפשר להתמודד עם הבעיה בכמה צורות.

הדבר הטוב ביותר הוא לשלוח את הדשבורד לשיפוץ בחו"ל (יש חברות בודדות בעולם שעושות את זה), אך העלויות של התיקון גבוהות מאוד ובארץ לא מוכר לי רכב אספנות שעבר דבר כזה.

בעיקרון הדשבורד מפורק, כל הספוג מוסר וספוג חדש נבנה, לאחר מכן מעוצב מחדש לפי הצורה המקורית. השלב הבא הוא הכנסת הדשבורד למכונת וואקום ובתוכה תחת חום ולחץ נשאב ומודבק סקאי חדש, ולאחר ייבוש הדשבורד נצבע. בעיקרון כך מכינים דשבורד חדש, ואלו התוצאות: לוח שעונים חדש לגמרי כמו שיצא מהמפעל - אך כפי שציינתי המחירים (בין 500 ל800 דולר לשיפוץ בלבד) מונעים מאספנים כאן לבצע זאת.

ארשום כאן שלושה פתרונות מעשיים:

פיתרון אחד הוא להסיר כמה שאפשר מהספוג הישן, לקנות ספוג חדש וקשיח, לבנות בעזרתו את הצורה עד כמה שאפשר, ואז לתת לרפד שיתפור ציפוי חדש שצמוד לדשבורד - אם עושים את זה טוב, התוצאות נראות משכנעות מאוד. אם שמתם לב יש מכוניות יוקרה היום שהדשבורד שלהן תפור ולא מיוצר בתבנית וזה נראה מעולה.

פיתרון שני הוא לצפות את הדש בפיברגלאס, ואז לצבוע עליו. היתרון הוא שאפשר לעצב בפיברגלאס כל צורה, אך גם לאחר הצבע פני השטח תמיד יהיו גבשושיים וגסים, וכמובן ללא כל דוגמא כמו דשבורד מקורי. בעיה נוספת בשחזור כזה הוא שלעיתים לאחר זמן לא רב הדשבורד מתחיל להתפוצץ ולהיסדק.

פיתרון שלישי הוא למצוא איפשהוא פנל תיקון - שזו בעצם הלבשה חיצונית שנראית בדיוק כמו הדש המקורי, מן לוח דק שמעוצב בצורה המקורית ומדביקים אותו על הדשבורד. זה פתרון מהיר ואסטתי מאוד - במבט ראשון הדשבורד נראה אורגינלי - הבעיה היא למצוא פנל תיקון כזה לרכב הספציפי שלך. קיים כיום מבחר לא מבוטל של פנלים כאלה, וצריך לבדוק את הנושא. העלויות המשוערות של דבר כזה הן בין 60-200 דולר (זה בלי משלוח כמובן).

עדיף שתלך עם הפתרון הראשון, הרבה אנשים בארץ עשו זאת ואם העבודה בוצעה אצל בעל מקצוע התוצאות משכנעות ביותר.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
שיפוץ לוח שעונים הוא דבר מורכב, ואפשר להתמודד עם הבעיה בכמה צורות.

הדבר הטוב ביותר הוא לשלוח את הדשבורד לשיפוץ בחו"ל (יש חברות בודדות בעולם שעושות את זה), אך העלויות של התיקון גבוהות מאוד ובארץ לא מוכר לי רכב אספנות שעבר דבר כזה.

בעיקרון הדשבורד מפורק, כל הספוג מוסר וספוג חדש נבנה, לאחר מכן מעוצב מחדש לפי הצורה המקורית. השלב הבא הוא הכנסת הדשבורד למכונת וואקום ובתוכה תחת חום ולחץ נשאב ומודבק סקאי חדש, ולאחר ייבוש הדשבורד נצבע. בעיקרון כך מכינים דשבורד חדש, ואלו התוצאות: לוח שעונים חדש לגמרי כמו שיצא מהמפעל - אך כפי שציינתי המחירים (בין 500 ל800 דולר לשיפוץ בלבד) מונעים מאספנים כאן לבצע זאת.

ארשום כאן שלושה פתרונות מעשיים:

פיתרון אחד הוא להסיר כמה שאפשר מהספוג הישן, לקנות ספוג חדש וקשיח, לבנות בעזרתו את הצורה עד כמה שאפשר, ואז לתת לרפד שיתפור ציפוי חדש שצמוד לדשבורד - אם עושים את זה טוב, התוצאות נראות משכנעות מאוד. אם שמתם לב יש מכוניות יוקרה היום שהדשבורד שלהן תפור ולא מיוצר בתבנית וזה נראה מעולה.

פיתרון שני הוא לצפות את הדש בפיברגלאס, ואז לצבוע עליו. היתרון הוא שאפשר לעצב בפיברגלאס כל צורה, אך גם לאחר הצבע פני השטח תמיד יהיו גבשושיים וגסים, וכמובן ללא כל דוגמא כמו דשבורד מקורי. בעיה נוספת בשחזור כזה הוא שלעיתים לאחר זמן לא רב הדשבורד מתחיל להתפוצץ ולהיסדק.

פיתרון שלישי הוא למצוא איפשהוא פנל תיקון - שזו בעצם הלבשה חיצונית שנראית בדיוק כמו הדש המקורי, מן לוח דק שמעוצב בצורה המקורית ומדביקים אותו על הדשבורד. זה פתרון מהיר ואסטתי מאוד - במבט ראשון הדשבורד נראה אורגינלי - הבעיה היא למצוא פנל תיקון כזה לרכב הספציפי שלך. קיים כיום מבחר לא מבוטל של פנלים כאלה, וצריך לבדוק את הנושא. העלויות המשוערות של דבר כזה הן בין 60-200 דולר (זה בלי משלוח כמובן).

עדיף שתלך עם הפתרון הראשון, הרבה אנשים בארץ עשו זאת ואם העבודה בוצעה אצל בעל מקצוע התוצאות משכנעות ביותר.

OK, הדברים שרשמתי בהתחלה היו לאחר תחקיר שערכתי.

שליחת הדש לחו"ל ושיפוץ שלו יורדים מהפרק, היות וזה לא אוטו ששוה את ההשקעה העצומה בפריט יחסית שולי...

נתחיל מהסוף, לא ידוע לי על כיסוי לדש שלי. חיפשתי ולא ממש מצאתי.

פיבר-גלס לא בא בחשבון היות והדש אמור להיות רך ולא קשיח (ציינתי את זה)

"ספוג" הוא הפיתרון שנראה לי הכי יעיל ונאמן למקור.

כשאתה אומר ספוג אתה מיתכוון לפוליאוריתן מוקצף (לרוב).

ישנם חומרים טובים יותר מספוג. חומרים שהם לא מיתפוררים לאורך זמן, חומרים שניתן לעצב אותם ולחתוך אותם בקלות (בעזרת "קשת חשמלית", סכין חמה או סכין יפאנית)...

מישהו?

גילי

פורסם

שלום שוב

אני שיפצתי את הדש שלי כך:

1 גירדתי שאריות ספוג רופפות

2 שמתי על הדש קצף פולירטן קצת יותר מהנדרש

3 המתנה לייבוש{אחרי שהוא תופח}

4 חיתוך עם סכין חיתוך עודפים ושיוף או ידנית או מכונת ליטוש עד להגעה למצב הנדרש

5 יהיו לך מעט חורים{כתוצאה מחללי אויר} תוסיף עןד קצת פוירטן מוקצף ושייף עד שפיקס

6 קניתי סקאי שחור גמיש בטקסטורה מראה ישן + ספריי דבק {ממש יוצא חוטים בהתזה}

7 הדבקה לאט לאט מדהים כמה הסקאי גמיש

חנות:ורון ז"ק נדמה בחולון

מצורפים תמונות ויצא אחלה

ליאו

36A_0242X1.jpg

16A_0204X12.jpg

פורסם
שלום שוב

5 יהיו לך מעט חורים{כתוצאה מחללי אויר} תוסיף עןד קצת פוירטן מוקצף ושייף עד שפיקס

מצורפים תמונות ויצא אחלה

ליאו

יש לי 2 בעיות עם פוליאוריתן (לפחות זה שיוצא מבקבוק, ספריי)

1. הוא לא גמיש, וכל מכה (חס וכרפס) או השענות על הדש עלולה להגמר במעיכה...
  2. פוליאוריתן (שוב, הספריי) נהייה "קריספי" בשמש (גם לא ישירה) ומאבד מהגמישות שלו.

בגלל זה אני מעדיף להכין תערובת של פוליאוריתן בעצמי (לא מסובך, יש פוליאוריתן דו בסיסי ויש תלת). כך שבצורה כזו אני יכול לשלוט בצורה הסופית שלו, ולתת לו גמישות.

אם אני אשתמש בפוליאוריתן, ככל הנראה אני ייצר תבנית מהדש הקיים, ויצוק לתוכה את הפוליאוריתן.

את הבסיס אני יכול להתאים (וכאן לא צריך לעשות עבודה יפה כי אף אחד לא יראה את זה בחיים :wink: )...

האם ניתן ליצוק פלציב? במיפעל אולי? מישהו יודע/מכיר? (אולי למישהו יש איזה דוד/אח שעובד שם ויכול "למשוך בחוטים"?)

אגב דבק, אמרו לי שלא "בריא" להישתמש בדבק מגע כי הוא מייבש את הסקאי, ואחרי תקופה הוא נהיה קשה (ומפורר את הסקאי, ונהיה קשה למגע)...

קראתי מאמר על מישהו שציפה את הדש שלו מחדש (אמנם עם כיסוי מוכן) והדביק את זה עם סיליקון...

המלצות? מישהו מכיר חומר שניקרא "סיקא"?

גילי

פורסם

הי גילי

החומר במתאים ביותר לפריט שאתה מחפש נקרא EBAY. אני אנסה למצוא לך בזמן הקרוב יחסית קישור לנושא.

אתה יכול גם לחפש בעצמך באתרים של ארה"ב וגרמניה להלן:

http://motors.search.ebay.com/mercedes_Collector-Car-Truck-Parts_W0QQcatrefZC6QQfcclZ1QQfclZ4QQfromZR2QQfrppZ50QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQsacatZ10073QQsamcmZ6028

http://search.ebay.de/mercedes_Oldtimer-Teile_W0QQcatrefZC6QQcoactionZcompareQQcoentrypageZsearchQQcopagenumZ1QQfcclZ1QQfclZ4QQfromZR2QQfrppZ50QQfrtsZ0QQfsooZ1QQfsopZ1QQftrtZ1QQftrvZ1QQsacatZ18323

נדמה לי גם שיש למשה רוזן בבצרה רכב מהדגם שלך, מושבת, וישתלם לך ולו להחליף סחורה בנייר עם ערך כספי כלשהו. (אם אתה מעוניין אוכל לקשר ביניכם).

בהצלחה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

יש מצב שתעשה לנו תמונה של הדשבורד שנראה במה מדובר???

לגבי ספוג יש ספוגים שחורים שמשמשים לבידוד צנרת מזגנים, סוג דק שמגיע במן דפים כאלה (לעומת צינורות) לא יודע בדיוק איך קוראים לזה אבל ראיתי כבר עבודות שבוצעו עם ספוג כזה ואח"כ סקאיי תפור וזה נראה טוב.

עוד רעיון אם יש לך סבלנות, זה לבנות דשבורד מחומר קשיח ולשים לו בסוף ספוג 2 מ"מ, לפני הציפוי.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
שלום שוב

מצורפים תמונות ויצא אחלה

ליאו

הדשבורד הזה מעורר בי געגועים נוסטלגיים ל - 128 ספורט שהייתה לי.

פשוט מקנא בך ליאו. (לא קנאת צרות עין כי אם קנאת סופרים).

אכא זילוך?

פורסם

אני משער שלמרצדס מהדגם שלך ניתן לקנות כיסוי פלסטי שיכסה את כל העסק - וחסל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני משער שלמרצדס מהדגם שלך ניתן לקנות כיסוי פלסטי שיכסה את כל העסק - וחסל.
אם אתה יודע על משהו שאני לא יודע, אנא, שתף...

אני חיפשתי באינטרנט ולא ממש מצאתי (יש לאמריקאיות, יש לבריטיות, יש אפילו למרצדסים, אבל לא לשנים שלי :? )

גילי

פורסם

חייב להיות משהו בגרמניה, הם מאוד מסודרים לגבי המרצדסים

פורסם
חייב להיות משהו בגרמניה, הם מאוד מסודרים לגבי המרצדסים
כמו שאמרתי, יש דש קיים, חדש, בפעם האחרונה שמצאתי אחד שכזה הוא היה במחיר לא ראלי...

וגם אם אני אקנה בסופו של דבר אחד, הרי לנסות על הקיים לא יזיק...

הבעיה עם הדגם שלי היא שהוא לא נחשב "אספני" מספיק (דגם שהוא לא ניקלט טוב, הוא לא "קלאסי" מספיק כמו הפוטון למשל, ונחשב יצור כלעיים של התקופה, ובא להידמות לאמריקאיות בסנפירים ועוד)...

מצד אחד זה טוב כי חלקי קוסמטיקה עולים חצי ממחיר של דגם הפוטון למשל (לדוגמא, פנס אחורי ב 6$, ועוד מלא דוגמאות). אבל כמו כן הם נדירים יותר היות ומחירם לא ממש כדאי.

כנ"ל לגבי סיפרות...

בקיצור, אני החלטתי שאני אשפץ את הדש, הרי כל המטרה של הרכב הזה היא לימוד ל"איך לעשות את זה"... בגלל זה קניתי רכב במצב הזה.

דש חדש תמיד אפשר לקנות.

גילי

• תוכן חדש...