Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש מניעה חוקית/טכנית/אחרת כלשהי לקנות שילדה של CJ6 "אספנות" עם ניירות, ולהרכיב עליה את כל מה שהוא לא שילדה מהCJ8 שלי? . השילדה של הCJ6 קצרה יותר אחרי הגלגלים האחוריים , אז אני אצטרך לקצר את המרכב של הCJ8 , או להישאר עם המרכב של הCJ6, אבל מעבר לזה?

המטרה היא לחסוך בתשלומי ביטוח ואגרה על ג'יפ שלא משמש אותי ביומיום אלא ל10-20 טיולים בשנה, והוא כבר בגדר "מיושן" (מודל 86) כך שבלאוו הכי אני מתחיל בשנה הבאה לעשות שני טסטים שנתיים.

אם הקומבינה הזו אפשרית, באיזו עלות אפשר למצוא שילדה כזו?

פורסם

הבעיה היחידה שאני רואה היא לאשר את השתלת המנוע של הCJ8 לCJ6, אם את המשוכה הזו אפשר לעבור אני לא רואה בעיה מכנית לעשות את זה.

פורסם

חנן

לפי דעתי המנועים זהים אבל קניית CJ6 מינימלי למטרות שלדה או שלדה בלבד בתוספת עלויות החלפה בין הגיפים יעלה לך כמו ההפרש בין אספנות לרגיל בשש שנים הקרובות.

בקיצור חפש שיטה אחרת לחסוך לא דרך להוציא.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

עלויות החלפה לא אמורות להיות, או להיות נמוכות מאוד. את העבודה על הג'יפ אני עושה.

כמה צפויה לעלות שילדה כזו?

אני לא חושב שלCJ6 מודל 75 ומטה , היה מנוע 258 אינטש. למיטב ידיעתי מנועי ה6 צילינדרים הראשונים שהוא קיבל בסביבות השנה הזו היו 232 אינטש, ורק בתחילת שנות ה80 נכנסו מנועי ה258.

אז למי שמתמצא בתקנות, זה שלCJ6 היה בשנים מאוחרות יותר מנוע 258 , זה אומר שמותר לי לשתול מנוע 258 , גם בדגם מוקדם יותר, שבו לא היתה אופציה ל258 ?

פורסם

לCJ הורכבו מנועי 232/258 בארה"ב כבר בשנת 1971 - השנה בה AMC קנו את החברה. לארץ הרכב הגיע כ CKD- כלומר מפורק לגורמים- והורכב בתע"ר. זה גרם לחוסר מתאם בין השנתון ה"רשמי" לישראלי, כי השתמשו במכלולים שהיו להם במלאי עד שנגמרו. השנה הראשונה בה היה מנוע 258 בג'יפ שהורכב בארץ היתה 1975. (ה232 וה 258 שימשו במקביל. לי היה 1978 עם 258 מקורי) זה לא הפריע לתע"ר להרכיב עד 1977 את מסגרת השמשה עם מנוע הוישר בחוץ, גלגלי הגה ומתגים מדגמים ישנים יותר ועוד ועוד.

אני לא חושב שתהיה לך בעיה לקבל אישור להרכבת מנוע כזה בג'יפ שלך, אבל הדרך הפשוטה לדעת היא לפנות למשרד התחבורה ולשאול.

נמרוד

פורסם

בהזדמנות זו שאתם דנים על מנועים של CJ אולי מישהו יכול להסביר לימה זאת אומרת מנוע 258?

זה נפח?דגם? מה זה?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יוניקס, אני מכיר את השיטות שעליהן אתה מדבר, אבל אני לא מעונין בזה. אני מדבר על דרך חוקית לעשות את זה.

לגבי מצב השילדה, אפשר לחזק אותה.

לגבי המקום-נסתדר.

אומי, אנחנו מדברים על נפחים באינצ'ים מעוקבים.

פורסם

יש נוסחה שמשנה את זה לסמ"ק(כדי לקבל מושג )?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

4227.86=258*(3^2.54)

את מספר האינצ'ים אתה משנה בהתאם.

למה זה נכון? אינצ' מעוקב משמע תיבה בת צלעות שוות כל אחת היא 2.54 ס"מ, לקבל נפח מעלים בחזקת שלוש, ומכפילים במספר האינצ'ים המעוקבים.

Jeep CJ8 ארוך, פתוח, בתהליכי בנייה מוקדמים.

פרוייקט באגי חד מושבית, נזנח לטובת בניית הג'יפ. השלדה למכירה.

www.JEEPOLOG.com

• תוכן חדש...