Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, יש לי תקציב של 7 אלף ש"ח, לרכישת רכב, עומדת בפני התלבטות:

רכישת רכב אספנות לפני שיפוץ כללי, או מכירת רכב היום יום והתקדמות הלאה...

השאלה שלי האם ניתן לרכוש רכב אספנות בסכום הזה, ולהשקיע בו כל חודש קצת...

תודה לכולם.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוודאי שבסכום שציינת אתה יכול לרכוש רכב אספנות ולהנות ממנו -

ואני אביא דוגמאות למה שנכנס בתקציבך - וולו 144, חיפושית, פורד אסקורט/קורטינה/אנגליה, גיפ ישן, אופל קדט/רקורד ועוד דוגמאות רבות.

בכל מקרה אם מדובר ברכב ראשון - אני ממליץ לרכוש רכב פשוט, זול ובעל חלקי חילוף זמינים. אח"כ כבר תחליט אם התחביב "מתאים" לך ותוכל להתקדם למשהו מעניין יותר...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אכן מדובר ברכב אספנות ראשון.

אציין כי אני רוצה משהו קצת יותר מעניין מפורד קורטינה, או וולבו, או חיפושית.

משהו אמריקאי, שיוכל להכנס לי לתקציב, או פשוט משהו יותר נדיר, כזה שלא רואים כל יום, קיים ?

פורסם
בוודאי שבסכום שציינת אתה יכול לרכוש רכב אספנות ולהנות ממנו -

ואני אביא דוגמאות למה שנכנס בתקציבך - וולו 144, חיפושית, פורד אסקורט/קורטינה/אנגליה, גיפ ישן, אופל קדט/רקורד ועוד דוגמאות רבות.

בכל מקרה אם מדובר ברכב ראשון - אני ממליץ לרכוש רכב פשוט, זול ובעל חלקי חילוף זמינים. אח"כ כבר תחליט אם התחביב "מתאים" לך ותוכל להתקדם למשהו מעניין יותר...

נכון מאד.

אך לא הבנתי לגבי השאלה הנוגעת ליום יום. האם 7 אלפי הש"ח קיימים אם הנך מוכר את הרכב היומיומי? אם כן עליך להבין שתהיה ללא רכב לעיתים.

אם יש לך את הסכום בידך, ניתן למצוא רכב שנוסע ופחות או יותר משופץ (ראה רשימתו של ירון) ולהשאיר בשימוש את הרכב הרגיל.

אך בוודאי שיקשה עליך למצוא רכב "נדיר, מיוחד ושלא רואים כל יום" בסכום כזה.

בהצלחה, ולא לשכוח להרשם למועדון ה-5,

אבי

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

ל-ORSE אם יורשה לי להמליץ לך - אני מבין שאתה בתחילת הדרך (אולי גם מבחינת גיל?) - תתחיל עם משהו קצת יותר "המוני" ותתקדם אח"כ הלאה.

כך תימנע מהמצב המתסכל שאינך יכול להחזיק ברכב מסיבות של העדר חלקים/כסף/זמן!!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ל-ORSE אם יורשה לי להמליץ לך - אני מבין שאתה בתחילת הדרך (אולי גם מבחינת גיל?) - תתחיל עם משהו קצת יותר "המוני" ותתקדם אח"כ הלאה.

כך תימנע מהמצב המתסכל שאינך יכול להחזיק ברכב מסיבות של העדר חלקים/כסף/זמן!!!!

מניסיון:

מהסיבות שמנה ידידי ירון.פ קשה לי לסיים את הפיאט 850 ספיידר שלי שאני מחזיק קרוב לשנתיים רק השבוע התברר לי שיש שלוש חברות בארה"ב (מה הקשר בין פיאט לארה"ב??? :wink:) שמתמחות בשיווק חלקים מקוריים לפיאט ויש להם את כל החלקים שאני צריך רק שעכשיו צריך מזומנים והרבה...

בקיצור תסתפק במכונית עממית או שתמשיך לחסוך ולהמתין לזמן המתאים או שתיקלע למצב שאני נקלעתי אליו...

המלצה נוספת:לא לחסוך בבעלי מקצוע קח את הטובים ביותר, ואל תתפשר על שיפוץ זמני, השיפוץ הזמני יעלה לך יותר משיפוץ יסודי ואיכותי.

בהצלחה בהמשך הדרך.

משה אזולאי

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אם אתה לא נעול על אמריקאיות אתה יכול להוסיף גם איזו סובארו קופה בתקציב זה...

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

טוב, נתחיל לענות לכל השאלות:

7 אלף הינו סכום אשר נמצא בידי ללא מכירת הרכב היומיומי שלי.

אבי-נ

נאמר ואני אוותר על אמריקאית מפלצת, מה אוכל למצוא בסכום הנ"ל מעבר לפירוט של ירון פ ?

ואני לא אשכח להרשם למועדון בבוא הזמן.

ירון פ

הנני אכן מתחיל, רכב אספנות ראשון שלי כמו שנאמר, והנני בן 20 בקרוב.

במכוון אני מעוניין להתחיל עכשיו, כדי שאוכל להגיע לגיל מבוגר עם אוסף מכובד.

jlavi2002

משיטוטי בקלאסיקאר לא מצאתי ויליס בסכום המדובר, או אולי אחד בודד במודעה ישנה, שלבטח אינה אקטואלית כבר..

אם תוכל להפנות אותי אל ויליס בתקציב, אשמח.

ושאלה נוספת: ויליס יצרו רק ג'יפים ?

M.Azulay

משה, אינני נעול על אמריקאיות, אבל סובארו קופשע לא נכנסות בשום פנים ואופן לאופציות, מה שיותר נראה לי כרגע זה או אופל, או ויליס...

אשמח לקבל כל מיני דעות ואפשרויות של מכוניות אספנות בסכום הזה.

רצוי במצב לא גמור של 0, מכיון שזהו רכב ראשון.

פורסם

קח בחשבון שרכב ישן לא דומה כלל לרכב "חדיש"...

בתקציב מועט כמו שלך, יהיה לך טיפה קשה לתחזק רכב כזה ברמה סבירה (אם לא אכפת לך, או למקום עבודתך שאתה תאחר לפעמים)...

רכבים ישנים אמנם חסכוניים בביטוח ובטסט, אולם ההוצאת השוטפות יכולות להיות יקרות...

אם אתה מחפש אלטרנטיבה לג'אסטי, עדיף שתשאר איתה...

אם אתה מחפש רכב "בנוסף", הייתי מחפש איזה ג'יפ ישן (כך שתוכל גם לטייל בשטח) או רכב אחר שיוכל לתת לך משהו שהרכב היום יומי לא יכול לתת...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הדבר הראשון שרכב אספנות צריך להתאים לו, זה לך. אין שום דרך שאני או כל אחד אחר ייעץ לך איזה רכב מתאים לאישיות ולטעם שלך.

לפני קניית רכב ראשון, מה שכדאי לעשות זה לחכות, במיוחד אם אינך מגובש עדיין על עצמך. תגלה שמכונית שנראתה לך מדהימה ומיוחדת לפני חודשיים, היא מלאת חסרונות, מעצבנת ודורשת פי עשר עבודה (וכסף) ממה שחשבת. באופן כללי, רכבים ישנים הם לא רכב חדש עם צורת רטרו, אלא גוש מתכת מזדקן בטכנולוגיה מיושנת שדורש המון זמן וכסף כדי להגיע לרמתו המקורית, וגם אז נוסע הרבה פחות טוב מכל רכב מודרני (עיין ערך מזגן, הגה כח, בלמים, סחיבה, בטיחות ואמינות). אחרי שהפנמת את כל זה, אם עדיין יהיה אוטו שילהיב אותך, ותהיה מוכן לחיות עם כל המגרעות שציינתי - קנה אותו.

כמו שבודאי ברור לך, ב 7000 ש"ח לא תגיע רחוק. אני עוסק בימים אלו שיפוץ של חיפושית שהוא לכל הדעות רכב האספנות שהכי קל להשיג, לשפץ ולתחזק. אני צופה שהעלות הסופית תהיה בסביבות 15000 ש"ח, ויכולתי בקלות להשקיע עוד 15.

עצתי לך - התחל בלהצטרף למועדון החמש. אני לא אומר את זה בשביל לגייס עוד חברים (אני לא מקבל אחוזים), אלא המועדון חושף אותך להיבטים של האספנות שלא היכרת, מחבר אותך עם אנשים בעלי נסיון רב יותר, במפגשים תראה ותלמד על רכבים שונים ותשמע על בעיות הקשורות באחזקתם ועוד ועוד. בזמן הזה תוכל גם לגבש דעה מושכלת מה אתה רוצה, גם לצבור כסף להשקעה בפרויקט, וגם לצבור קשרים שיעזרו לך במלאכה המורכבת של אחזקת רכב אספנות.

בהצלחה!

נמרוד

פורסם

בתקציב הזה + תחזוקה סבירה - רק חיפושית או פורד אסקורט

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...