Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום בסוף השבוע אני כנראה בעזרת השם קונה דודג' דארט עם מנוע 6 צילינדר ורציתי לדעת אם יש למישהו נתונים טכנאים או אולי ספר להשאלה .

74dart5.jpg

פורסם

שלום ושיהיה במזל טוב.

יש לי את כול הספרות וגם את הידע (נסיון של 35 שנה במיקצוע) אים תצטרך עזרה

תפנה אלי ואני אעזור לך .

לגבי ספרות אני לא מלווה ספרים אבל אתה מוזמן אלי ותוכל לצלם כול מה שתרצה.

בברכה בני ל.

אגב חשוב ביותר תיבדוק אים השילדה לא סדוקה בגשר המרכזי מתחת למנוע (קרוס ממבר).

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום בסוף השבוע אני כנראה בעזרת השם קונה דודג' דארט עם מנוע 6 צילינדר ורציתי לדעת אם יש למישהו נתונים טכנאים או אולי ספר להשאלה .

היי שי,

איזו שנה? דגם?

אלו הנתונים של שנת 1973, משהו שיש לי ב"שלוף":

הדודג' דארט של שנת 1973 הכילה את כל השינויים והדרישות הפדראליות בארה"ב בכל הנוגע לחוזק מבנה, פגושים וזיהום אוויר. האבזור לעומת זאת בדגם הדארט הבסיסי היה מועט יחסית לדגמי הדארט האחרים (סווינגר, קאסטום).

לדארט בשנה זו היו שתי גרסאות מנוע בסיסיות; מנוע טורי בעל שישה צילינדרים בנפח 3,244 סמ"ק (198CID) ומנוע בתצורת V8 בנפח 5,211 סמ"ק (318CID). דגמי הסווינגר והקאסטום היו מאובזרים יותר, בעלי הגה ספורטיבי ושטיחים ייחודים. בדגמי הקאסטום קושטה המכונית בפסי ניקל דקים לאורכה וב חלונות צד (משולשים). ניתן לזהות בקלות באיזה דגם של דארט מדובר באמצעות הסמלים שמוקמו בכנף הקדמית, מעט מאחורי פתח הגלגל.

שישה צילינדרים בטור -

נפח : 3,244 סמ"ק (198CID)

הספק בכ"ס : 95 ב-4400 סל"ד

יחס דחיסה 8.4:1

ליאור.

dart_3.jpg

dart_4.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
שלום ושיהיה במזל טוב.

יש לי את כול הספרות וגם את הידע (נסיון של 35 שנה במיקצוע) אים תצטרך עזרה

תפנה אלי ואני אעזור לך .

לגבי ספרות אני לא מלווה ספרים אבל אתה מוזמן אלי ותוכל לצלם כול מה שתרצה.

בברכה בני ל.

אגב חשוב ביותר תיבדוק אים השילדה לא סדוקה בגשר המרכזי מתחת למנוע (קרוס ממבר).

בני תודה רבה על ההזמנה .

בקשר לשלדה אני עוד לא בדקתי את הרכב ,רק ביום שישי אני מבצע את הבדיקה ובתיקווה גם הקניה אך אם תוכל להעלות איור או תמונה מתוך הספר לגבי החלק בשילדה זה מאד יעזור לי .

כמו כן ידוע לי שהרכב בעל מנוע 6 צילינדר ונפח של 3700 cc ,האם ידוע לך מה ההספק שלו ואמינותו ?

פורסם
היי שי,

איזו שנה? דגם?

אלו הנתונים של שנת 1973, משהו שיש לי ב"שלוף":

הדודג' דארט של שנת 1973 הכילה את כל השינויים והדרישות הפדראליות בארה"ב בכל הנוגע לחוזק מבנה, פגושים וזיהום אוויר. האבזור לעומת זאת בדגם הדארט הבסיסי היה מועט יחסית לדגמי הדארט האחרים (סווינגר, קאסטום).

לדארט בשנה זו היו שתי גרסאות מנוע בסיסיות; מנוע טורי בעל שישה צילינדרים בנפח 3,244 סמ"ק (198CID) ומנוע בתצורת V8 בנפח 5,211 סמ"ק (318CID). דגמי הסווינגר והקאסטום היו מאובזרים יותר, בעלי הגה ספורטיבי ושטיחים ייחודים. בדגמי הקאסטום קושטה המכונית בפסי ניקל דקים לאורכה וב חלונות צד (משולשים). ניתן לזהות בקלות באיזה דגם של דארט מדובר באמצעות הסמלים שמוקמו בכנף הקדמית, מעט מאחורי פתח הגלגל.

שישה צילינדרים בטור -

נפח : 3,244 סמ"ק (198CID)

הספק בכ"ס : 95 ב-4400 סל"ד

יחס דחיסה 8.4:1

ליאור.

dart_3.jpg

dart_4.jpg

משום מה הבחור אמר לי על נפח של 3700 ואכן מנוע טורי,לגבי השנה מדובר בשנת 74
פורסם
תודה ליאור , בהחלט מספק

אולי ידוע לך על השילדה שבני הזכיר קודם?

אני מניח שכן.... האמריקאית הראשונה שקניתי לפני כ-10 שנים הייתה דודג' אספן שנת 78 (יד ראשונה :) ) עם מנוע 6 צילינדר טורי. ה"בעייתיות" במכוניות האלו (האספן היא ה"ממשיכה" של הדודג') היא המשקל הגבוה בחלקה הקדמי של המכונית או במילים אחרות, חלוקת משקל גרועה...

התוצאה הייתה קבלת "מכות" לא נעימות בעליל בעת קפיצות טבעיות של הרכב מעל מהמורה בכביש, בחלק הקדמי התחתון של הרכב, בעיקר בגשר התחתון, שזו הנקודה הכי נמוכה בחלק הקדמי (על הגשר הזה יש את התושבות ומעליהן כמובן המנוע). יש מכוניות שרק נשרטו, יש מכוניות שנסדקו, אם מהמכות החוזרות והנשנות ואם מחוסר האיזון המשקלי על אותו גשר קדמי.

בקיצור, לבדוק טוב טוב.... אם תקנה אותה, אחרי כמה נסיעות תבין בדיוק על מה אנחנו מדברים... הפתרון שלי ל"בעיה" היה החלפת בולמים למעט יותר קשיחים.

בכל מקרה, אלו מכוניות אמינות מאוד וזכו לא מעט פעמים לכינוי "סוס עבודה"..... (זכו גם לכינויים אחרים, אבל לא נכנס לוויכוחים האלו עכשיו...).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
שלום בסוף השבוע אני כנראה בעזרת השם קונה דודג' דארט עם מנוע 6 צילינדר ורציתי לדעת אם יש למישהו נתונים טכנאים או אולי ספר להשאלה . ראה בשרשור העוסק בספרי הרכב של חברי הפורום; לא מזמן (בוודאי השרשור האחרון או בין האחרונים, בדף האחרון) שלחתי כתובת אתר שעוסק בכך, בכול הנוגע לרכב אמריקאי.
פורסם

לרוב הדודג' דארטים שיובאו לארץ היו מנועי 6 צילינדרים טורי בנפח 3687 סמ"ק,שנקרא סליינט סיקס,והספקו היה 112 כ"ס ב 4000 סל"ד.המנוע הזה שירת רבים מדגמי קרייזלר משנות ה 60 ועד אמצע שנות ה 80(בדודג' לה-בארון)בשינויים קלים בלבד(קרבורטור כפול באספן),וכמובן שהוא כיכב גם בצה"ל,ב D-500 הבלתי נשכחת ובנ"נ המיתולוגי..האמינות של המנוע הזה פשוט מדהימה,ועם כל המשקל הכבד שהוא משך ב D-500,הוא היה מחזיק 200,000 ק"מ!גם הגיר האוטומטי היה מצויין ואמין מאד,ובגלל ההספק הנמוך יחסית,הוא שרד מצויין.חשוב לבדוק את תקינות המזגן ומערכת האיוורור,כי היא פועלת על וואקומים ויקרה לתיקון.צפה לביצועים חלשים וצריכת דלק גבוהה(6 ק"מ לליטר,אם הקרבורטור נקי)ושיוט רועש למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוי הדארט, הדארט!

ממש בתחילת שנות ה90 היו עוד כמה כאלה שהסתובבו בכבישים, ועם כיתה י"ב הגיע גם הרצון לרכב. האופציות היפניות שהיו אז: DL שהייתה מאוד נפוצה אך גם מאוד פופלרית ונחטפה כמו לחמנייה חמה (בדר"כ מעל המחירון), מיצובישי לנסר (כנ"ל), וכל מיני יפניות קטנות, חסרות תחת, מקרטעות, חלשות ובעיקר מגעילות.

לסיבובי "פוזה" היינו לוקחים את הדארט החומה של נועם (שקנה אותה מטייס מזדקן מחיל האויר יד ראשונה!!!) ובשבת היינו נוסעים לאורכה ולרוחבה (בעיקר לאורכה) של הטיילת בת"א.

בסיבובי ה"פשע" היינו נוסעים בGL של אבא שלי , נכון שהיא הייתה חסרת חן ונפוצה, אבל הרבה יותר פחות צמאה מהדודג' :-P

נוסטלגיה :cry:

75dart2.jpg

:idea:חשוב כאיש נהיגה, נהג כאיש מחשבה :idea:

_

"במקום שאליו אני הולך

אני נזהר שלא לשמוע שלא לדרוך שלא לזכור

וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם את..."

("היה לי חבר", דודו טסה)

פורסם
לרוב הדודג' דארטים שיובאו לארץ היו מנועי 6 צילינדרים טורי בנפח 3687 סמ"ק,שנקרא סליינט סיקס,והספקו היה 112 כ"ס ב 4000 סל"ד.המנוע הזה שירת רבים מדגמי קרייזלר משנות ה 60 ועד אמצע שנות ה 80(בדודג' לה-בארון)בשינויים קלים בלבד(קרבורטור כפול באספן),וכמובן שהוא כיכב גם בצה"ל,ב D-500 הבלתי נשכחת ובנ"נ המיתולוגי..האמינות של המנוע הזה פשוט מדהימה,ועם כל המשקל הכבד שהוא משך ב D-500,הוא היה מחזיק 200,000 ק"מ!גם הגיר האוטומטי היה מצויין ואמין מאד,ובגלל ההספק הנמוך יחסית,הוא שרד מצויין.חשוב לבדוק את תקינות המזגן ומערכת האיוורור,כי היא פועלת על וואקומים ויקרה לתיקון.צפה לביצועים חלשים וצריכת דלק גבוהה(6 ק"מ לליטר,אם הקרבורטור נקי)ושיוט רועש למדי.

שלום חן.

טעיתה ידידי ולמה

א) היו שני סוגי מנועים של 6 צילנדר בדוגים האחד בלוק נמוך נפח 2700 סמ"ק והשני 3700 סמ"ק בלוק גבוה.

ב) אים לא אכפת לך המנועים האלה היו מורכבים בצהל לפי הרשימה הבעה.

D100 ' D200 ' D300 ' D400 ' D500 ' D600 ' כול הקומדקרים נדגם "אוגנדה" ואים תרצה לדעת למה קוראים להם אוגנדה אני אסביר בנוסף היו מורכבים בואליאנטים של הצהלים. וגם באטובוסים.

לגבי התיצרוכת דלק אתה לא צודק אני נסעתי הרבה שנים אים אספן שבע שנים ותאמין לי הוא נסע ממוצע

של 10 ק"מ לליטר.

בנוסף לזה היו מנועים V8 בנפח 5000 6200 7200 7400 בצהל.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לדארטים של שנות ה 70 היה מנוע 6 3687 סמ"ק בלבד.המנוע הקטן יותר לא נמכר בשנות ה 70 בארץ.מנועי V 8 היו באוטובוסים D-500,ובנ.נ וכל הדודג'ים היה מנוע 6 כמו בדארט,למעט שינוי במיקום התושבות.10 ק"מ ממוצע בדארט?הלוואי על המישפחתיות היום...הדארט צורכת 6-7 ק"מ לליטר,ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר.אגב,אוגנדה נקרא הנ.נ מהדגם הישן שהיה לו הגה פעמון ושני בוסטרים לבלמים בצד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...