Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה-244 עברה טסט במכה ראשונה (כמעט)...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן בשבת זו מלאו 26 שנים לעלייתה לכביש של הוולוו שלי, דבר שהצריך ביקור במכון רישוי.

תכננתי על יום ששי בצהרים שבזמן האחרון התגלה כזמן מצויין לעבור טסט (כולם רוצים כבר לגמור וללכת הביתה, ולא מבלבלים את המוח...)

מכיון שמחשב של לקוח החליט לקרוס דווקא ביום זה, שלחתי את חברי וידידי (וגם עובד שלי לפעמים) משה, להעביר את הכלה טסט.

משה, רגיל למכוניות ישנות (כי כבר הרבה שנים שאין לו כסף למשהו יותר חדש) והוא יודע לאתר ולהסתדר.

ובכן, זה עבר כמעט מושלם...הנורות בפנסים האחוריים המשיכו לעשות צרות (כמו שהם עושים בכל דגמי ה-244 בשנם אלו) אך משה הראה לבוחן שזה רק מגעים ושבעצם הכל דולק...והבוחן ויתר על זה.

ואז....(הרי הם תמיד צריכים למצוא משהו מתחת לאדמה) "אתה צריך להחליף את הצמיגים המידה לא מתאימה"..... $%^*&*))) ?????

"מורכב לך 195/70/14 וברשיון כתוב 195-20.5" ומאיפה אתה רוצה שאשיג צמיגים במידה לא קיימת זו? (למי שלא הבין - טעות הקלדה במשרד הרישוי בערך לפני 15 שנה...) "לא יודע..."

משה נכנס לרב-בוחן, שתי דקות של שכנוע - והרשום ברישיון הרכב שונה לצמיגים המורכבים עליו...

על 19 שקל טסט חוזר (שלא היה...) הם לא וויתרו....

להתראות ביולי....

צביקה.

אגב, אירוע זה מציין שנתיים לבעלותי על הוולוו הזאת (קיבלתי אותה עם טסט בתוקף ליום...)

עד כה, מעבר ליישור הקו הראשוני (ופחחות וצבע כללי שעשיתי מבחירה) היא עברה 23000 ק"מ ודרשה תחזוקה שוטפת בלבד...(למעט החלפת צינורות בלם בטסט הקודם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בהמשך לעיניין הטסט, איך אתם מסבירים שבכל פעם שאני מעביר את ה-144 74 שלי טסט, בבדיקת CO אני נופל, וכל זאת לאחר בדיקה במכון קרבורטורים, ניקוי קרבורטור, ומדידת CO 3.8, במכון הטסטים 10.9, כשטענת הבוחן שאצלהם המכשיר עובר כיול כל חצי שנה, בכל פעם אני מציג קבלה על מדידת CO, והבוחן שולח אותי לסיבוב נוסף, והכל בסדר לאחר ששילמתי עוד 18 שקל.

אגב מדובר בשני מכוני טסטים שונים, האם זו גזירה ואלו כללי המשחק?

אגב הרכב במצב מכאני וחצוני מושלם(130000 ק"מ, צבע מקורי , יד שניה)

פורסם
בהמשך לעיניין הטסט, איך אתם מסבירים שבכל פעם שאני מעביר את ה-144 74 שלי טסט, בבדיקת CO אני נופל, וכל זאת לאחר בדיקה במכון קרבורטורים, ניקוי קרבורטור, ומדידת CO 3.8, במכון הטסטים 10.9, כשטענת הבוחן שאצלהם המכשיר עובר כיול כל חצי שנה, בכל פעם אני מציג קבלה על מדידת CO, והבוחן שולח אותי לסיבוב נוסף, והכל בסדר לאחר ששילמתי עוד 18 שקל.

אגב מדובר בשני מכוני טסטים שונים, האם זו גזירה ואלו כללי המשחק?

אגב הרכב במצב מכאני וחצוני מושלם(130000 ק"מ, צבע מקורי , יד שניה)

שמעתי שחלק מההקלות לרכבי אספנות הן פטור מבדיקת COת האם יש ממש בידיעה זו ?

ולשאלתך בעניין ה-CO. ה-244 שלי נכשלה כבר פעם על CO, הלכתי למשה זר שהוא לא רחוק ממכון הטסטים, הוא כיוון את הקרברטור (לא לקח כסף כי אני לקוח קבוע) צייד אותי בפלט המחשב (4 גזים)

ו...האוטו שוב נכשל בבדיקה של מכון הטסטים %#%$#%$#$

(למזלי מי שניסה להעביר את הטסט היה אחד מהבעלים של אחד המוסכים בסביבה הוא עבר את המסלול 5 פעמים באותו יום - אך בשל היותו "מקורב" לא גבו ממנו אף לא אגורה שחוקה אחת על הטיולים החוזרים....)

מנחם - כפי שאתה רואה יכול להיות יותר גרוע....

יוסי - לגבי ה-164 (שהיתה צריכה לעבור טסט כבר לפני שבוע) עוד לא דברתי עם ארז היום - כך שאין לי מושג....

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

על פי מה שידוע לי, לא בודקים באספנות co אך מה שבודקים זה עשן.

אם הרכב מעשן "יותר מידי "(מה זה בדיוק יותר מדי ????) עושים בעיות.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

עד כמה שאני יודע, אין לרכב אספנות פטור עקרוני מהבדיקה. העיקרון הוא שהבדיקה חלה רק על רכבים משנת ייצור מסויימת והלאה. בדיוק כמו שרכב משנות השישים ומטה לא חייב במראות צד, או במאותתים על הכנפיים, משום שאלה לא נדרשו ע"פ החוק בשנתון שבו הרכב עלה על הכביש.

ה-MG שלי היא משנת 1969, ולא בודקים לה CO במבחן הרישוי. בזמנו הם אמרו לי במכון שהבדיקה היא חובה רק משנות השבעים, אבל לא זכור לי מאיזו שנה בדיוק.

הפתרון הוודאי לחידה הוא שעמית מקומפיוטסט ("kompy") ייתן לכולנו תשובה מוסמכת.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הפתרון הוודאי לחידה הוא שעמית מקומפיוטסט ("kompy") ייתן לכולנו תשובה מוסמכת.

בחיפושית שלי (מודל 1969) עמית דווקא בדק CO, ומשלא עמדה בסטנדרטים הנחוצים, שלף מברג וכוון את הקרבורטור עד שהערך הנכון הגיע. אחרי זה האוטו סחב פחות טוב, ולכן שלפתי מברג משלי והחזרתי את הכוון חזרה (שששש אל תגלו לו :-D ).

נמרוד

פורסם

מכוני הטסטים יכולים להיות מאוד קטנוניים

הוולוו שלי עדיין לא נכשלה בטסט מאז שהיא אצלי, אני תמיד דואג שהכל יהיה טיפ טופ לפני הטסט, בודק את כל המכלולים ועל מה מנסים להכשיל אותי בסוף

אין את סמל התו תקן במספר הרישוי!!!!

אז פניתי באדיבות למנהל המכון ואמרתי לו שזה מגוכח שלפני נכשלו שני רכבים חדשים על בעיות חמורות והוולוו בת ה- 37 עוברת חלק ומוכשלת על דבר כזה.

הוא היה נחמד והעביר אותי בתנאי שלטסט הבא אגיע עם לוחיות רישוי תקינות.

מעניין איך הם לא שמו לב ללוחיות הרישוי בכל הטסטים הקודמים????

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

למיטב ידיעתי - בדיקת CO מתבצעת בכל רכב משנת 1972 (כולל) ואילך !!!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...