Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כזכור לחלקכם, אני במהלכו של פרויקט יבוא רכב מארה"ב. לשמחתי הרבה הפרויקט נמצא על סף סיום, המכונית כבר בנמל חיפה, ו"יום הבירוקרטיה הגדול" שבו היא תהפוך לישראלית עומד לקרות בימים הקרובים מאוד.

במקביל ובלי קשר, הגיע לנמל אשדוד ארגז חלפים שקיבלתי בחינם מבעל הרכב (כל אלה שהיו גדולים מדי ולא נכנסו למכונית).

אילו היו נכנסים לרכב, הכל היה מצוין, ולא היתה כל בעיה. מכיוון שהגיעו בנפרד, התעוררו רשויות הבירוקרטיה הישראלית, והתחילו לשים רגליים.

הבחורה שעובדת במכס באשדוד שלחה אותי לעשות בדיקה פיזית של תכולת הארגז. בין הפריטים שצדו את עיני המוכס היו מיכל דלק, הגה ודוד פליטה+סעפת.

לזכות אנשי המכס יאמר שדי כאב להם לנהוג על פי החוק (הווה אומר לרשום במדויק מה יש במשלוח ולהעביר למשרד התחבורה לאישור). הם באמת נראו כאילו היו מעדיפים להחליק את זה ולהכניס הכל פנימה. אבל הם עומדים להעביר מחר את הרשימה למשרד התחבורה ולשאול אותו מה לעשות.

מחר הסאגה נמשכת, וכנראה משרד התחבורה ידרוש לעכב את החלפים הללו ולא לשחררם.

ועכשיו לשאלה (וראשית לטיעונים, המבוססים על הגיון, מצרך נדיר במערכות בירוקרטיות):

ראשית, אם החלפים היו מגיעים יחד עם המכונית, אף אחד לא היה מעיף לעברם מבט שני. בזה גם אנשי המכס מודים.

שנית, בעוד שיש הגיון מסוים במניעת יבוא חלפים משומשים למכוניות מודרניות, הרי שהוא לחלוטין לא קיים כשמדובר ברכבי אספנות. אחרי הכל, אין לרכבים הללו חלפים מלבד חלפים משומשים.

שלישית, לא יבאתי תיבת הגה או בלמים, אלא אגזוז, שאינו בדיוק אביזר בטיחותי.

רביעית, ממילא המכונית עוברת טסט פעם בחצי שנה, ואם משהו לא יהיה תקין, יבחינו בזה.

והשאלה: מישהו הצליח להכניס כאלה חלפים לארץ ? (כחוק, לא בכיס של המעיל).

יש איזה גורם שאפשר לפנות אליו ואולי למצוא אצלו קצת הגיון ? ואם לא, אפשר אולי לפנות לבית משפט שידרוש מהמדינה להסביר למה מותר לי להכניס הגה, אגזוז ודוד פליטה משומשים כשהם מחוברים לרכב אספנות, אבל לא בנפרד ?

והשאלה לגבי שיפוץ דוד הפליטה - אני אופטימי. נגיד שהצלחתי להכניס אותו לארץ... :wink:

על כולו יש חלודה, אבל שטחית, שלא חדרה פנימה.

איך אני מסיר אותה, ובמה כדאי לצבוע אותו אח"כ ?

פורסם
סליחה שאני לא עוזר לך,אני נורא סקרן ,אבל איזה מכונית ייבאת?
פיאט 850 ספיידר משנת 1971. ברגע שאסיים את כל תלאות היבוא, אעלה הודעה מפורטת עם כל המידע לטובת אלה המעוניינים לייבא בעצמם.

רצ"ב תמונה מתחילת המסע לארץ הקודש.

פורסם
והשאלה: מישהו הצליח להכניס כאלה חלפים לארץ ? (כחוק, לא בכיס של המעיל).

בהחלט. אלי נשלחה חבילה עם אגזוז ומערכת הגה שלמה. אף אחד במכס לא אמר שום דבר ובשום שלב לא

הובא לידיעתי שמותר או אסור לייבא חלקים כדלקמן...

אצלי החלקים הללו היו אז חדשים בקופסה מקורית (חלקי הגה) או בקרטון מאולתר (אגזוז). שוב, ללא שום בעיה.

בהצלחה וטוב לראות עוד פיאט קלאסית בישראל ;-)

פורסם

אני כבר מחכה לראות את הפיאט...אם היא כמו שלי או ברמת גימור שונה.

אפשר פרטים על הרכב עלות, עלות הובלה, עלות מיסים, בקיצור אם אפשר יומן יבוא על הפיאט אשמח לקרא.

אם ישלך חלקים שאתה מוכן למכור צור איתי קשר בפרטי.

תודה

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

היי ארנון

שמח לשמוע שאתה רגע לפני סיום :-P

לדעתי תהיה לך בעייה לא קטנה להכניס את מיכל הדלק וההגה(במיוחד מיכל הדלק),לגבי המפלט והסעפת אני לא מבין איפה הבעייה!

מקווה שבכל זאת תסתדר.

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

בזמנו עשו לי בעיות עם חלקי חילוף לאופל, פשוט לא הסכימו לשחרר אותם. הפשרה הייתה שאני אחתום אצל ניוטוריון שהחלקים לשימוש אישי בלבד לרכב בבעלותי ושאם אנסה למכור אותם אז אני צפוי לעונשים הקבועים בחוק. רק אז הם הסכימו לשחרר אותם, לא לפני שהשארתי אצלם איזה אוצר קטן במיסים,מכסים ומיסי קניה.:x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מצטער שאני לא יודע לענות ושהודעתי לא תוסיף הרבה,אבל אני חייב לציין שמפחיד לראו את הספיידר מיתחת לבהמה הזאת על המוביל.....

רכב יפיפה נשאר רק לאחל לך בהצלחה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
בזמנו עשו לי בעיות עם חלקי חילוף לאופל, פשוט לא הסכימו לשחרר אותם. הפשרה הייתה שאני אחתום אצל ניוטוריון שהחלקים לשימוש אישי בלבד לרכב בבעלותי ושאם אנסה למכור אותם אז אני צפוי לעונשים הקבועים בחוק. רק אז הם הסכימו לשחרר אותם, לא לפני שהשארתי אצלם איזה אוצר קטן במיסים,מכסים ומיסי קניה.:x

אשמח אם תוכל לפרט. מי לא הסכים לשחררם ? המכס או משרד התחבורה ?

עם מי הגעת לפשרה ? יש לך את שמו\שמה ?

האם אתה הצעת את הצעת הפשרה, או שהם הגיעו אליה כשלא ויתרת ?

אם זה מה שיאפשר להם להיכנס לארץ, אין לי כל בעיה להתחייב שהחלקים האלה ישארו איתי עד סוף דרכי בעולם הזה, וישמשו לי בסוף הדרך כמצבה...

פורסם

בבית הדואר הראשי ברמת אליהו הודיעו לי שהמכס לא מאשר לשחרר את החלקים כי לחלקים האלה צריך רשיון יבוא ורשיון עוסק בחלקי חילוף.

מאחר ואין לי את אלה, הפנו אותי לבית המכס ביפו. רחוב יפת. כשהפקיד שאל אותי למה אני מיבא את החלפים אמרתי לו שזה לשימוש עצמי, הוא ישר הפנה אותי לאיזה נוטוריון שגר איזה 3 בתים משם. חתמתי אצלו על אישור שזה לשימוש אישי והגשתי למכס בצירוף רשיון הרכב שלי וחשבונית הקניה של החלקים שבה היה דגם הרכב אליו מיועדים החלקים. לאחר שהפקיד וידא במשך כשעה שהרכב ברשיון הוא,הוא הרכב שבחשבונית, הוא החתים אותי על הצהרה שמכירת החלקים האלה היא עברה פלילית ואני צפוי לעונשים כאלה וכאלה וצייד אותי באישור על שחרור הרכב.

לידיעתך, כל הסיפור הזה היה לפני 5 שנים ואני מקווה שכלום לא השתנה בינתיים.

בברכה

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני הבאתי דוד אגזוז לאוטו שלי מארה"ב. הוא היה חדש (ז"א NOS) אבל עם קצת חלודה שטחית שהוא קיבל תוך כדי אחסון במשך כ-30 שנה.

הוא הגיע בדואר בתוך קופסת קרטון גדולה. לא הייתי צריך לשלם מכס ואף אחד לא שאל אותי שום שאלה או העיר אף הערה.

כשאתה אומר "הגה" אתה מתכוון "גלגל הגה" או "מערכת הגה"? אם זה הראשון, אז מה בדיוק הבעיה?

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

באמת שלא קשור אבל...

ארה"ב ופיאט ספיידר?

לא יכלת להביא איזה iroc-z או zr1 או מוסטאנג פאסטבק בכיס???

בכל מיקרה.

הרכב נראה מהמם ובהצלחה עם החלקים במכס

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

ישנם חלומות שנוהגים להגשים.

כל אחד והחלום שלו.

בתור בעלים גאה של פיאט 850 ספיידר אני יודע שהוא יהנה ממנה מאוד. לא פחות ממפלצות אמריקאיות אחרות (אולי הגזמתי כאן אבל...) .

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

זהו, הר הבית בידנו, והחלפים נכנסו כולם לארץ הקודש.

מה שכן, מדובר בפרוצדורה בכלל לא זולה (ומאוד מאוד בירוקרטית). אחרי החוויה הזו, אני כבר לא משוכנע שהובלה ימית היא פתרון ראוי כאשר מדובר ביבוא חלפים גדולים אך לא יקרים במיוחד.

יתכן ויש "פטנט" אחר שאיני מודע לו. אשמח לשמוע מכם.

בכל מקרה, הנה הפרטים.

בעל הרכב שמכר לי את המכונית הציע לי לקבל בחינם מגוון חלקי חילוף. הנ"ל נארזו בארגז שמימדיו הם 1 מ"ק, ובמשקל 150 ק"ג.

כוונתי המקורית היתה לשלוח את החלפים הללו לניו-ג'רזי, משם יפליגו עם המכונית.

אלא שהסתבר שעלות משלוח ארגז כזה לרוחב ארה"ב (מקליפורניה) גבוהה מאוד, ויכולה להסתכם ב 700$.

אי לכך, הארגז נשלח מנמל LA ישירות לישראל, תמורת 300$.

עם הגיעו לארץ, זומנתי לחברת Mayan Overseas - כנראה שאלה הסוכנים המקומיים של חברת השילוח. הגעתי אליהם בשעה 13:30. נשלחתי אחר כבוד לחפש כספומט, כי את התעריף משלמים במזומן בלבד. לא ויזה, לא צ'קים, מזומן בסכום המדויק.

תמורת 297 ש"ח מקבלים מהם ערימת טפסים המזהים את הארגז שלך, 15 דקות ואנחנו בחוץ.

עם המסמכים הללו נוסעים לבית המכס. מתקשקשים בתוך העיר אשדוד חצי שעה עד שמאתרים את המקום, ומטפסים לקומה 3, אל מחלקת יבוא אישי, שם צריך להצהיר מה מכיל המשלוח.

אבל לי לא היה מושג מה הוא מכיל, אז צריך לעשות בדיקה פיזית.

נוסעים למחסן של "אוברסיז קומרס", מאתרים את הארגז, איש המכס מונה כל פרט ופרט ורושם אותו על טופס הצהרה. כל זה לקח שעתיים. בינתיים נגמר יום העבודה (16:00, אין עם מי לדבר.)

למחרת שוב מגיעים לבית המכס, אשר שולח את הפירוט למשרד התחבורה (כי יש בפנים הגה, דוד פליטה ומיכל דלק, שהם חלפים בטיחותיים), כדי שזה יאשר את הכנסת החלפים.

משרד התחבורה מגלה הבנה עקרונית, אבל מבקש לקבל בפקס את רשיון היבוא (שנמצא אצלו במחשב, אבל קל יותר לבקש בפקס).

הרשיון לא היה אצלי (כי מה הקשר בין המכונית שהגיעה לחיפה, לבין הארגז הזה שמונח מיותם באשדוד ? מסתבר שיש.)

נסעתי חזרה לגבעתיים כדי לפקסס את רשיון היבוא.

אח"כ נחקרתי ארוכות בטלפון על טיבו של כל פריט ("מה זה מכסה של גג נפתח? מה, הוא מכסה את הגג? אז איפה הוא כשהגג פתוח ? תסביר לי בדיוק איך?" וכן הלאה וכן הלאה), וניתבקשתי לפקסס הצהרה שכל החלפים מיועדים לשימושי האישי.

משרד התחבורה אישר לבסוף את המשלוח, ועדכן את בית המכס. השעה היתה כבר 14:30, ואני למוד נסיון החלטתי לחזור מחר.

חזרתי למחרת לבית המכס, נשלחתי לשלם 293 ש"ח מסים בקופה (יצאתי מאוד בזול), זה לקח עוד חצי שעה, כי הבחורה שמקבלת תשלומים בויזה לא היתה.

עם המסמכים החתומים ע"י המכס נוסעים למשרדי הנמל, שם צריך לשלם אגרת ריקון, שנגזרת משווי המשלוח. אצלי התשלום הסתכם ב 10 ש"ח, אבל לקח להם 30 דקות של תקתוק על המקלדת כדי לקלוט את התשלום.

עכשיו סוף סוף נוסעים למחסן כדי לקבל את המשלוח.

משלמים לחברת אוברסיז 161 ש"ח (אגרת סבלות - בכסף הזה המלגזה מזמינה את החברות שלה לדרינק). כאן יש עוד עיכוב של שעה, כיוון שהמחשב של המכס לא עדכן את המחשב של "אוברסיז" שאפשר לשחרר את המשלוח.

סיכומו של דבר:

עלות המשלוח: 300$ + 297 ש"ח + 10 ש"ח + 161 ש"ח + יום עבודה (במקרה הטוב) עד שלושה (במקרה הרע) + מיסי קניה (משתנה, כל מקרה לגופו) + שלוש נסיעות הלוך חזור גבעתיים - אשדוד.

חשוב מאוד:

* להגיע עם רשיון היבוא של הרכב, על כל צרה שלא תבוא.

* להצטייד בכסף מזומן.

* להגיע מוקדם בבוקר.

* להביא סבלנות.

* לדאוג שהשולח יציין בפירוט רב ככל האפשר מה כלול בחבילה.

צריך להיות מודע לכך שבלי קשר לעלות ההובלה ולמיסי הקניה, יש כאן בארץ תשלום של (לפחות) 470 ש"ח כדי לשחרר את המשלוח.

ולשאלתי המקורית :

אז איך מורידים חלודה מהאגזוז, ובמה צובעים אותו אחר כך ?

• תוכן חדש...