Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Yugo היה קיים בישראל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני מחפש מכוניות שהיו בתוצרת תעשיית המכוניות היוגוסבית וייוצרו במשך כחמישים שנה

עד כשנת 96 בערך על ידי חברת "Crvena Zastave" הדגל האדום בתרגום לעברית .

המפעל שהיה ממוקם בסרבייה של היום יצר הרבה מאד דגמים של מכוניות שהיו מבוססות ברובן

על חלקים של פיאט ועוד חברות אך נקרא ZASTAVA או בכינוי היותר מוכר YUGO .

באתר הזה אפשר לראות את מגוון הדגמים שיווצרו במשך כחמישים שנה , ותמונות של ניסיונות החייאה של המורשת והמפעל וניסיון של יצור מחדש לאחר המלחמה ופירוק הרפובליקה של יוגוסלביה , סתם כקוריוז החברה הזאת הייתה מעיין קונצרן ענק שייצר הכל מתעשיית ברזל , כלי נשק ועד מכוניות

ובשיא פריחתה מנתה 53 אלף עובדים !

בשנה האחרונה לייצור 1989 יווצרי 42.614 מכוניות .

http://www.zpk.co.yu/istorija_files/50godina.htm

עכשיו לבעיה , אני מחפש איזשהו דגם מכל מגוון הדגמים הללו , שיובאו אולי בטעות לארץ

או שהיה קיים יבוא סדיר כלשהו של המכוניות הללו ?

אני ממש לא יודע מה היה גורלן של מכוניות אלא בישראל , ואם הן יובאו בכלל אי פעם לארץ.

אני מחפש אחת על מנת לשפצה ולהביא למצב תצוגה לא בגלל הערך המוטורי או היחוד של המוכוניות הללו אלא בגלל הערך הרגשי , נולדתי ברפובליקה של אז , והמכוניות הללו היו דבר של יום יום אצלנו

וניתן לראותן בכמויות יפות מאד בכל רחבי הרפובליקה לשעבר .

אני רוצה גם אחת בארץ!

מישהו יכול לעזור לי או לתת לי פיסת מידע , אני אשמח !

בתודה מראש!

וקצת תמונות להמחשה ....

stok.jpg101.jpg

101-1.jpgyugogvl.jpg

fabrika%20danas.jpgyugogvx.jpg

YUGO%20002.JPG

YUGO%20004.JPG

Il Futuro ha un passato legendario

8C Competizione

Alfa Romeo 156 2.0 T.S 2000

Alfa Romeo 75 1.6 Carb.1990

Lancia Dedra 1.6 1997

פורסם

יבוא סדיר לא היה מעולם.

בחיפה היו 2 מהדגם שדומה לפיאט 128 שכנראה הגיעו ביבוא אישי,אחת היתה לבנה והשניה עד כמה שזכור לי ירקרקה,אולי שרדו ואולי מישהו יודע על גורלן.

אגב,יבוא הפיאט 128 מאיטליה הופסק בשנת 1979 ובין 1981-1982 יובאו ביבוא סדיר ע"י היבואן כמה עשרות 128 מיוגוסלביה אך תחת שם המותג פיאט ולא יוגו/ז'אסטבה

ככל הידוע לי נעשה ניסיון לייצא יוגו גם לארה"ב כרכב זול וחסכוני אך נחל כישלון צורב

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אמת ויציב בסוף שנות השמונים 88-89 נעשו אכן מאמצים לייבא יוגו מעבר לים אבל זה נכשל בגלל

כל מיני סיבות שלא ניכנס אליהן עכשיו .

כן ה128 אכן נקראה זאסטאווה , זאת ההגייה הנכונה , בכל מקרה אין מצב שמישהו הביא במקרה

בסוף היצור 89 ככה איזוYUGO KORAL 45

כמו זאת האדומה שצירפתי למעלה , דומה מאד לפיאט 127 , ובעלת חלקים רבים זהים.

8C Competizione

Lancia Dedra 1.6 1997

פורסם

הם גם ייצרו מכוניות דמויות פיאט 600, שנקראו זאסטאווה 750 אם אני לא טועה, ושימשו גם כמכוניות משטרה.

הייתי ב 1987 ביוגוסלביה, ושם היו אזורים לאורך הכביש המהיר (היחיד) בהם היה כתוב Radarski controlla - אם אני זוכר את האיות נכון. יוגוסלביה היתה פופולרית מאוד בקרב תיירים מגרמניה, והם שעטו במרצדסים וב.מ.וו חדישים בכביש המהיר - והזסטאווה 750 היתה אמורה לתפוס אותם...

נמרוד

פורסם
הם גם ייצרו מכוניות דמויות פיאט 600, שנקראו זאסטאווה 750 אם אני לא טועה, ושימשו גם כמכוניות משטרה.

הייתי ב 1987 ביוגוסלביה, ושם היו אזורים לאורך הכביש המהיר (היחיד) בהם היה כתוב Radarski controlla - אם אני זוכר את האיות נכון. יוגוסלביה היתה פופולרית מאוד בקרב תיירים מגרמניה, והם שעטו במרצדסים וב.מ.וו חדישים בכביש המהיר - והזסטאווה 750 היתה אמורה לתפוס אותם...

נמרוד

חחחחחח זה דומה מאד לרוסית, אותו עם תכלס אבל זה "Radarska Controla "

כמעט !:wink: מאיפה זכרת את זה , איזו שפה אתה דובר?

בכל מקרה יש לציין שרמת הכבישים ביוגובלסביה לשעבר לא הייתה מזהירה במיוחד

אם כי בקרואטיה ובכל שאר המדינות יש כבישי נהיגה מצויינים :twisted:

היו כמעט לכל הדגמים של פיאט דגם שווה של זאסטאווה כולל גיפים ומשאיות.

למה לא היה יבוא סדיר מישהו יודע , הרי המחירים היו זולים משלפיאט ...

8C Competizione

Lancia Dedra 1.6 1997

פורסם

אני מתאר לי שליגוסלבים היה הסכם אי-תחרות עם פיאט (בדיוק כמו שלסובארו יש עם סוזוקי) ולכן דגמים שיכולים להתרות בדגמים של יצרן המקור אינם מיובאים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הייתי בסלובניה כמה פעמים ובפעם הראשונה, בשנת 1993, נהגתי בפיאט 600 הזאת, בכביש חלקלק...ממש פחד...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בסוף שנות ה 80 הבינו יוגו שאין הרבה עתיד לדגמים המיושנים שהתבססו על ה 127/128,והחליטו לפתח דגם חדש,שכמובן התבסס על מיכללי פיאט,רק מודרניים יותר.הם פנו לג'יוג'יארו האיטלקי,והא עיצב עבורם קומפקטית בגודל מלא,שהיתבססה על הטיפו והשתמשה במכלליה המכניים(בשינויים קלים-שהסתברו שהיו לרעה).מנועה היה 1.4 וסיפק 70 כ"ס.למכונית קראו פלורידה,ויוגו ציפו להצלחה במערב אירופה,בעיקר בשל המחיר הזול,העיצוב הנאה והמיצוב כקומפקטית.אותה נוסחה בדיוק שעבדה היטב בסקודה פייבוריט,לא עבדה במקרה היוגו פלורידה.איכות הייצור היתה ירודה ביותר,החומרים היו באיכות נמוכה,החלודה היכתה בהם ללא רחם,ומעט המכוניות שנמכרו במערב אירופה הוחזרו אחר כבוד לסוכנים...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

השם האירופי של המכונית שחן הזכיר היה Yugo sana הנה קצת תמונות:

sana1.jpg

sana2.jpg

sana3.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כן תודה על התמונות הנדירות אני חרשתי את האינרטנט ומאד קשה למצוא תמונות נורמליות של יוגו!!!!!

בכל מקרה בכל רחבי יוגוסלביה לשעבר יש כמויות עצומות ממש של יוגו וזאסטאווה , זה לא יאומן כמה המכוניות האלה משרתות את האזרח הפשוט חסר האמצעים , בניגוד לכל המצופה ...

למישהו יש הסבר?

8C Competizione

Lancia Dedra 1.6 1997

• תוכן חדש...