Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עושים חור בשימשה ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שימשת צד של הרכב שאני מעוניין לעשות בה חור בקוטר של בערך 8 מ"מ

אני מחפש בעל מיקצוע שמסוגל לעשות את העבודה בלי לשבור לי את השימשה

האם זה בכלל אפשרי לעשות חור בשימשה ??

אם אני לא טועה פעם היו עושים חור בשימשה קידמית כדי להעביר אנטנה לדיבורית ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

הפיתרון הפשוט לטעמי הוא - לפנות לזגג. לו יש את הידע והנסיון לבצע חור בזכוכית עפ"י צרכיך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כבר פניתי לכמה זגגים שאמרו לי ש-99 אחוז שהשימשה תישבר,

אני רוצה לדעת אם יש למישהוא ניסיון עם זה ויכול להפנות אותי לזגג שיגיד לפחות ש-99 אחוז שהשימשה לא תישבר.

אופיר

פורסם

אם אתה פיקח - אז התשובה כבר ידועה לך.

רמז - זכוכית היא לא ממש מוצק, אלא, חומר נוזלי במצב צבירה בו הוא נע באיטיות - מכאן שזכוכית היא חומר שקשה מאד להניח מראש כיצד יתנהג.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מידע אישי, תלוי איזה זכוכית אתה רוצה לחתוך. זכוכית מחוסמת (כמו שמשות הצד באוטו) ניתן לחתוך עם סכין יהלום, וכל זגג יכול לעשות את זה. זכוכית שכבתית (כמו בשמשה הקדמית) תישבר מאוד בקלות אם תנסה להתעסק איתה.

לא ידוע לי שהיו קודחים בשמשות אי פעם כדי להתקין אנטנה סלולרית (ויש לי טלפון עם דיבורית מ 1993). למה אתה צריך את החור הזה?

נמרוד

פורסם

לפי מה שידוע לי [עבודה של 6 חודשים במוסך בסמוך לסניף אוטוגלאס ברעננה(:roflmao: )] האנטנות של הפאלאפונים מודבקת משני צידי השמשה, בצד הפנימי החוט שמחובר ליחידה שנצמדת לשמשה, והאנטנה שמחוברת ליחידה שנדבקת מבחוץ.

(מה דעתכם על דמות סמיילי שתהיה דומה לעוזי כהן בצמוד לכל פעם שכותבים את שם העיר רעננה.לפי הכרותו מהתקשורת הוא בטוח יסכים:onfire: )

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
מידע אישי, תלוי איזה זכוכית אתה רוצה לחתוך. זכוכית מחוסמת (כמו שמשות הצד באוטו) ניתן לחתוך עם סכין יהלום, וכל זגג יכול לעשות את זה. זכוכית שכבתית (כמו בשמשה הקדמית) תישבר מאוד בקלות אם תנסה להתעסק איתה.

לא ידוע לי שהיו קודחים בשמשות אי פעם כדי להתקין אנטנה סלולרית (ויש לי טלפון עם דיבורית מ 1993). למה אתה צריך את החור הזה?

נמרוד

זכוכית מחוסמת אי אפשר לחתוך רק ליפני תהליך החיסום ומשורינת כמו בחלון הקידמי אפשר אים היא ישרה .בי
פורסם

שלום לכם

בניסוי שערכתי הממצאים היו

בערכת דרמל {כלי חיתוך ושיוף שמגיע ל33000 סלד} יש מקדח לסכוכית והצלחתי ליקדוח בסכוכית רגילה עובי 5מ"מ בקלי קלות אני לא זגג או בעל מיקצוע ולכן אני לא היית חותם לך שזה יצליח בשמשת רכב לדעתי לא שווה הסיכון.אם אתה רוצה ויש לך שמשה לחרום תנסה!!!

אם מטרת החור היא לידית שפותחת את החלון זאת לא סיבה לקדוח חור ניתן פשוט להדביק, גם במקור היו מדביקים

ליאו

פורסם

הפרוייקט הוא כזה, שימשת חלון צד של פורד קפרי

יש לי שמשה של חבר שיש לה חור כפי שרואים בתמונה, יש לי גם את המנגנון של הנעילה שעשיתי לו חור עם הברגה ובורג תואם אצל חרט,

לי אישית יש שמשה בלי חור שהיתה מודבקת עם דבק שמשות שלא מחזיק מספיק טוב כי בשימשה ניסגרת בלחץ גדולעל הגומי בשפת החלון כדי שלא יכנסו מים

אני מעוניין לעשות חור בשימשה שלי כדי שאוכל לסגור את השימשה בבטחה.

אני מציין שיש דגמים של קפרי שהשימשה תפוסה עם בורג כמו אצל חבר שלי.

מה זה החיסום הזה? מה הוא עושה לשימשה שהיא נהית שבירה יותר? איך עושים חיסום אחרי הייצור?

אולי אפשר ליצור חור עם ברנר שיש לו להבה קטנה מאוד ?

מחכה לרעיונות

אופיר

5555.JPG

6666.JPG

8888.JPG

7777.JPG

פורסם

חור "קצת" יותר גדול אפשר אולי עם פטיש 5 קילו. . . אבל יותר ברצינות -

חבל לך על הזמן, ויותר מכך על מפח הנפש.

כמעט בטוח שלא תצליח, ואולם גם אם כן תצליח לקדוח - בסופו של דבר עלול החלון לאחר כמה ימים להסדק "פתאום".

הזכוכית משקרת אותנו, לפעמים בהתחלה הכל נראה בסדר ואחרי כמה זמן מגיעים לאמת המרה (ראה ערך חתונה . . .)

הכי מהר ופשוט יהיה לחפש חלון תקין מקורי עם חור - למרות שנראה שזו הדרך הארוכה.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אם השימשה לא נידבקת אז הדבק לא מתאים.

יש להישתמש דבק יעודי לשמשות של חברת בוסטיק תנסה ליקנות אצל אילן גלס הוא נמצא ברחוב ישראל בק למיטב זיכרוני.

פורסם

טוב, אז אחרי רבה בירורים אצל זגגים מומחים אף אחד לא יכול לעשות לי את החור בשימשה כיוון שהיא מחוסמת והיא תישבר או במהלך הקידוח, או כמה זמן אחרי הקידוח.

הפרוייקט לא יבוצע ואני אחשוב על להזמין שמשות עם חור מוכנות ומקוריות מחו"ל, או מאחד מבעלי הקפרי בארץ שיש לו שמשות ספייר.

כל מידע אחר יתקבל בברכה בהודעה פרטית

תודה על הייעוץ.

אופיר

פורסם

מעניין שבדגמים מסויימים של סיטרואן משנות ה30 היה חור בשימשה על מנת להעביר ולמקם פנס חזיתי

אני משער שמה שהצליחו לעשות אז אפשר גם ב2005 (או שלא...) ואולי באמת מדובר בחור שעשו כבר ביציקה

פורסם

לא ביציקה , לפני החיסום. לי באק' יש חור בקוטר 26 מ"מ , שום בעייה (טפו טפו , מלח מים - בעצם , לא מלח , זה מים מתוקים). אחרי החיסום , פשוט הזכוכית נהיית פריכה. היא עמידה בשריטות וכו' - אבל לא בפני שבר (ו/או קידוח)

• תוכן חדש...