Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לויני יש תפס שבור (כנראה מפלדה) למכסה המנוע. אי אפשר להשיג חלק כזה חדש או משומש, ולכן אני חייב לייצר רפליקה או לתקן את הקיים.

אם תראו בתמונות, ה"ראש" של התפס שבור (החלק שנשבר אינו ברשותי). עם זאת, יש לי (תודות לקובי) חלק זהה לטובת שכפול.

השאלה היא - האם מישהו יודע היכן ניתן לייצר חלק כזה שלם - או לחלופין לרתך לו "ראש" חדש?

גודל החלק חמישה-שישה ס"מ.

רעיונות?

רועי.

פורסם
הכנת תבנית ויציקת אלומניום.

הפתרון הכי מקצועי אבל מאוד יקר ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לדעתי עליך לעשות כרסום וחריטה ורצוי מחומר חזק שלא ישבר כמו אלומיניום

אתה יכול ליצור אותו אצל חרט שמיתעסק גם בכרסום של חלקי מכונות ללא צורך בתבנית שמייקרת את העסק

יש מכונה שסורקת את החלק השלם ומייצרת אותו

אני הייתי מייצר אותו מנירוסטה בגלל הברק החוזק ולא מחליד

לפני הרבה זמן בעל מיקצוע ייצר לי ברגים מנירוסטה בצורה מיוחדת מאוד לקפרי שלי שלא ניתן להשיג כאלה, אני ביקשתי ממנו 2 ברגים והוא עשה לי 5 ברגים ולא רצה לקחת כסף על זה (בחור ממש אדיב) מחר אני אנסה למצוא את הטלפון שלו

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
הפתרון הכי מקצועי אבל מאוד יקר ...

זה בסדר, אני מכיר את צוקרמן...

הכוונה היא שלמרות שהוא מליונר קטן, הוא ימצא בית מלאכה לייצור רגליים למיטות/ספות וכו' שייצרו עבורו בזול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לדעתי עליך לעשות כרסום וחריטה ורצוי מחומר חזק שלא ישבר כמו אלומיניום

אתה יכול ליצור אותו אצל חרט שמיתעסק גם בכרסום של חלקי מכונות ללא צורך בתבנית שמייקרת את העסק

יש מכונה שסורקת את החלק השלם ומייצרת אותו

אני הייתי מייצר אותו מנירוסטה בגלל הברק החוזק ולא מחליד

אופיר

אי אפשר לייצר חלק כזה משום מתכת - לא בכרסום ולא בחריטה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

בלי להעליב, תתפלא כמה אתה טועה

אני ראיתי עבודות חריטה מורכבות ביותר שלא תאמין איך מכונה ייצרה דבר כזה

אם תהיה לי אפשרות אני אעלה תמונות

פורסם

מחרטה עובדת על עיקרון תנועה סיבובית סביב ציר.

צורה כמו שהעלה צוקרמן לא ניתן לייצר בחריטה.

ניתן בכרסומת CNC, אך לא משתלם לייצר חלק בודד בשיטה זו.

השיטה הזולה והיעילה - לקחת את החלק התקין, ליצור עבורו תבנית פשוטה בחימר, ולצקת אלומניום.

עוד כיוון -

ישנו חומר אפוקסי בצורת פלסטלינה רכה שניתן ללוש (לא קלוד) וליצור צורה דומה ע"פ הדוגמא.

כאשר 2 הקומפוננטים מתערבבים בזמן הלישה הם מתקשים והופכים קשים כמו מתכת.

ניתן להשיג ברוב חנויות כלי העבודה.

הייתי מנסה אפשרות זו קודם, ובודק האם החומר מספיק חזק כדי לעמוד בלחצים שהוא אמור לעמוד בהם (מנסה ובודק אם נשבר).

אפשרות זולה יותר - לא להחזיר את הדוגמא לקובי האדיב.... :wink:

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אני בחיים לא הייתי מייצר את החלק הזה מאלומיניום כי זה חלק בטיחותי (תפס מיכסה מנוע) שמונע מהמיכסה להיפתח בזמן נסיעה, ואלומיניום הוא די שביר.

אופיר

פורסם
אני בחיים לא הייתי מייצר את החלק הזה מאלומיניום כי זה חלק בטיחותי (תפס מיכסה מנוע) שמונע מהמיכסה להיפתח בזמן נסיעה, ואלומיניום הוא די שביר.

אופיר

אלומיניום אינו שביר ולמעשה הוא חזק מאוד - לפי התיאוריה שלך ה-AUDI A8 היתה צריכה להתפרק על הכביש. לאלומיניום יש שלוש מגרעות עיקריות יחסית לפלדה - הוא יקר, פני השטח רכים ומקדם ההתפשטות התרמית שלו גבוה. לעומת זאת הוא הרבה יותר קל, ולכן בתכנון מבנים המשקל העצמי הנמוך שלו מקל על העומס. הוא כמובן גם לא מחליד (אם כי תופס קורוזיה אם הוא לא יצופה). נקודה אחרונה - החומר הרבה יותר קל לעיבוד שבבי מאשר פלדה.

רועי - הצעה שלי - לא לצקת שום דבר, אלא לגשת לבית-מלאכה לעיבוד שבבי עם CNC וליצר כזה חלק מאלומיניום, רצוי 6061 תעופתי, ואח"כ לעשות לו ציפוי אנודי קשה שחור. פני שטח יקבלו קושי של 60-70Rc, וגם עם פלדה לא תוכל לשרוט אותם.

אפשרות נוספת - לפי התמונה החלק החסר הוא שטוח - אפשר להעתיק אותו מהחלק של קובי ולייצר מפח עבה בחיתוך להבה. אח"כ לרתך לחלק שנישאר - אבל - זה תלוי בחומר ממנו הוא עשוי, ואיכות הריתוך תהיה קריטית לאור התפקיד הבטיחותי החשוב של החלק הזה.

אני יכול להמליץ על שני בתי מלאכה שמתעסקים עם אבי-טיפוס ועבודות חד-פעמיות ממתכת:

אריק - 09-7674611

ד.כ. (דודו) - 09-7449930

קח בחשבון שזה לא יהיה זול.

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

היי רועי,

אני קצת מתמצא בנושא, לדעתי כרסום ב CNC של חלק אחד יעלה לך ביוקר (לפחות שעה שעתיים על המכונה + שעות של תכנון החלק = כמה מאת דולר)

האלטרנטיבה שאני מציע היא יציקת אלומיניום, לדעתי יש לך מספיק עובי כדי שזה יהיה חזק.

גש לרחוב האורגים באיזור תעשיה חולון, ליד NGS מוטורס ומועדון הקאסטל יש את "אהרל'ה יציקות אלומיניום" - המקום נראה מצו'קמק אבל אם תביא את חלק הדוגמה הוא יכול לקחת תבנית שלו מיידית ב"אדמה" (מעין אבקה דחוסה) וליצוק לך את החלק, שאם תרצה אח"כ תצפה אותו.

המחיר של יציקות כאלה הולך לפי משקל, ואני מאמין שבעבור 100-150 ש"ח תגמור את הסיפור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אנשים! לדעתי קצת נסחפתם...

חריתת CNC באלומיניום תעופתי, ייצור חלקי נירוסטה, DEPLATED URANIUM, מה יהיה?

עם כל החיבה העזה שאני רוחש לויני, בכל זאת לא מדובר בקראנק לאיזו 'קודה סיקס פאק משופרת לדראג רייסיניג או באום מצמודת קנה למעבורת חלל.

מדובר בתפס למכסה מנוע שאינו כבד במיוחד, מכסה מנוע קטנטן שנמצא בחלקו האחורי של הרכב, לא נושא בעומסים, לא עומד בכוחות פיתול עצומים, ומה שחשוב בעיקר ברכב כזה זה שהוא יהיה מספיק חזק כדי לא להתפרק (וזה לא נורא נורא חזק), וייראה מקורי.

לדעתי, אפשר לייצר חלק כזה בריתוך של חלק בעובי המתאים וכרסום ידני שלו בעזרת דיסק. מישהו עם ידיים טובות יכול לעשות את זה ולעשות את זה יפה.

פורסם

אם יש לך חלק חלופי כל בית יציקה יוכל לשכפל אותו ע"י שימוש בו כמודל. מה שכן את החור כנראה תצטרך לקדוח אחר כך או לעבד אותו.

אם אתה באיזור המרכז נסה לפנות למנשה ברוך שאם אני לא טועה נמצא ברמלה ואם באיזור הצפון אז לפרמט שנמצאים ליד צומת קרית אתא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא יציקות ולא נעליים...

תביטו שוב בחלק...

לא צריך להישתולל... צריך פלח ברזל 6-8 מ"מ, צינור בקוטר חיצוני של החלק העגול בקצה, צינורית שתהיה גדולה טיפה מקוטר הפנימי של הצינור, וזהו!!!

כל העלות יכולה להיסתכם ב 10 דקות היסתובבות ליד מסגריה ואיתור חתיכה מתאימה, דיסק ליטוש ודיסק חיתוך, סה"כ עלות 20 ש"ח כולל הדלק לנסיעה למסגריה...

את הפלח ניתן לחתוך ע"י חותך פלאזמה או ע"י דיסק (כל מסגר יוכל לעשות זאת)

מכופפים את הפלח לזווית הרצויה (נראה כמו S)...

חותכים את הצינור לגודל המתאים ומרתכים לקצה הפלח.

לתוך הצינור מכניסים את הצינורית, לא לפני שהסרנו ממנה חתיכה (שני חיתוכים לאורך)...

את הצינורית יש להכניס בלחץ, ולרתך ולהשחיז טיפה בקצוות...

זהו!

חברה, עליכם אני מיתפלא, יציקות אלומיניום, חריטות CNC, עוד מעט זה היה מגיעה ל NASA...

אם אתה צריך עזרה עם זה, יש לי רתכת CO, אשמח להעיר אותה בשבילך...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אם תביא את החלק השבור (כולל כל החלקים) או את החלק השלם, אני יכול לנסות להכין אחד חדש.

עלות? נחלה מורתח 2 סוכר...

דבר איתי בה"פ

• תוכן חדש...