Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביי - סברה למכירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

RARE! Israeli made Sabra with only 20,000 original miles. 95% complete, wire wheels, new tires, parts car with title included and factory manual. Car was painted 5 years ago and needs touchup and buffing. Interior is usable. Clutch slave cylinder needs rebuild. It's 40 years old and original. Original high performance motor (Ford) with dual SU carbs runs good . I 've owned this car since 1992, previously it was in a garage for 25 years. As you can see with all our children we need more room. Buyer to make pickup arrangements. $1000.00 due within 5 days of bidding close, not refundable, pickup and balance in 30 days. Certified check accepted.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2404474741&category=7247

מי יחזיר עטרה הביתה? :shock::roll:

פורסם

זו אכן הזדמנות היסטורית....

לי זה קצת כבד להביא לבד (אני עסוק כרגע ביבוא של רכב אחר מארה"ב) אבל אני מוכן ומעונין להתארגן בשותפות עם אחרים.

אם זו אחת מהסברות שהורכבה בארץ , יתכן שלא צריך לשלם עליה מכס ואז העלויות יכולות להיות יותר סבירות.

מי שמעונין בפרויקט משותף מוזמן להתקשר אלי: 887564 - 051

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

:evil:

ביום של שעמום בדקתי באינטרנט מה כתוב על סברה.

אז לא ניראה לי שאפשר להביא לארץ בלי מיסים.

תקראו מה כתוב באתר הזה:

http://www.scimweb.com/se1

זה אתר של בעלי סברה ,עם הסברים מלאים ורשימה של אנשים שיש להם סברה.

חלק גדול מהמכוניות היו מיוצרות באנגליה.חלק הורכב בארץ מחלקים אנגלים.

הם בכלל לא אומרים שזאת מכונית ישראלית,הם קוראים לזה Reliant

B20676.jpg

אייל

פורסם

הסיפור קצת מסובך אבל בראשי פרקים ניתן לאמר כך:

היוזם והיזם של ייצור הסברה היה יצחק שובינסקי, בעל מפעל אוטוקרס בחיפה (ובטירת כרמל).

לאחר שנתיים שלייצור הסוסיתא הוא החליט לייצר מכונית ספורט דו מושבית

הוא קנה תכנון שילדה ותכנון גוף משני מתכנני קיטים אנגלים בשם אשלי ובלמי והזמין מחברת ריליאנט אבטיפוס לרכב שייקרא סברה.

100 הסברות הרשונות יוצרו אכן בריליאנט תחת השם סברה (SABRA) של אוטוקרס ויוצאו לארה"ב ואחר כך הייצור נמשך בישראל משנת 1961 עד שנת 1966. שים לב שבפרוספקט שהבאת מופיע הצד ימין למטה הלוגו של אוטוקרס בעברית.

בשנת 1962 ראתה ריליאנט כי טוב והיא החלה לייצר את המכונית בעצמה, עם הגה שמאלי וקראה לה SABRE (סייבר).

הסייבר יוצרה רק שנה או שנה וחצי בשתי תצורות: 4 ו 6 ציל' (בארץ היא יוצרה רק עם 4 ציל').

ייצור הסברה בארץ (כ 200 ומשהו מכוניות בס"ה) נמשך עוד הרבה אחרי שהפסיקו לייצר אותה באנגליה. מספרי השילדה של המכוניות הישראליות הינם בני 4 ספרות ושל האנגליות 6

אני מקווה שהעניין הובהר.

קיימים שני מועדונים העוסקים במכונית:

באנגליה הוא Reliant Sabre abd Scimitar Owners Club

בארה"ב The Sabra Connection

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

שאלה מוזרה:

אתם חושבים שאם נחזיר את המכונית לישראל משרד המכס ידרשו מס כמו כל מכונית אספנות??!!

הרי בכל זאת היא יוצרה בישראל כך שזה לא יבוא!

תחשבו על זה

אלעד

פורסם

הערכה:נניח שיש לי הזדמנות לשים יד על סברה:כמה שווה סברה פתוחה ללא רשיונות וכמה סברה קופה עם רשיונות?שתיהן במצב די גרוע.הגוף בסדר (פיברגלס) אבל חסרים חלקים ודי רקוב ומוזנח.אם למישהו (עם ניסיון) יש הערכה או חוות דעת -מאוד אשמח לדעת.תודה.אהוד

פורסם

הסברה הפתוחה לא תהיה שווה שקל אם אין לה רישיונות , לא כדאי להשקיע על רכב ללא רישיונות אם אתה מביא אותה בלי כסף אני מתאר לעצמי שתוכל למכור אותה לאיזה מוזיאון תולדות ישראל .

נ נח נחמ נחמן מאומן

אין עוד מלבדו !

תן חיוך-הכל לטובה !

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן

מאחר שהכל מאיתו יתברך בוודאי הכל לטובה !

פורסם

אוטוקרס לא פשטה שום רגל ב 1963....

נהפוך הוא, אז החל תור הזהב שלה.

הסברה נכשלה בגלל בעיות מכניות (ולכן, מנסיון, אל תכנסו לפרוייקט שיפוץ שלה..) ובגלל חוסר יכולת לקיים מערך שירות באירופה ובארה"ב...

הסברה שלי היתה משנת 1965, שנתיים אחרי פשיטת הרגל הדמיונית...

ואגב, הצילומים היפים הם מתוך פרוספקטים של סברה...יש לי אותם

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לא אמינה וחסרים חלקים אך עדיין -היא מיוחדת,נדירה והיא שלנו!!!הצעת מחיר בבקשה.כמה לדעתכם שווה לשלם על סברה קופה במצב ריקבוןו. ו/או סברה פתוחה ללא רשיונות במצב רקבון?

פורסם
לא אמינה וחסרים חלקים אך עדיין -היא מיוחדת,נדירה והיא שלנו!!!הצעת מחיר בבקשה.כמה לדעתכם שווה לשלם על סברה קופה במצב ריקבוןו. ו/או סברה פתוחה ללא רשיונות במצב רקבון?

כמה שווה לשלם תלוי אם אתה המוכר או הקונה :D

לגבי הריקבון - זה דאגה אחת שאין בתוצרת של אוטוקרס....

נמרוד

פורסם

אני הייתי הולך ברברס: קובע יעד מחיר מקסימלי , מפחית 20% - 15טעויות חישוב ואז בוחן את המועמדת הספציפית לשיקום .

אם ניקח מחיר סופי של 60K ש"ח אז התמחיר צריך להגיע ל50K כדי לא לחרוג.

מכאן זה תלוי ברכב עצמו ומה שצריך לעשות בו. אם ניקח כפרויקט רכב ממש גמור שצריך לעשות בו כמעט הכל אבל יש בו את כל החלקים אז החישוב יהיה כדלהלן:

מכללים מכאנים (מנוע , גיר , בלמים הגה וכו)- 25K

מרכב (כולל צבע ריפוד מנעולים גומיות וכו) - 15K

חשמל , צמיגים, אגרות ושונות - 10K

מכאן שצריך לקבל את האוטו בחינם.....

נמרוד

• תוכן חדש...