Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנעה ונסיעה ברכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב מיעוט הזמן שיש לי להקדיש בתקופה האחרונה והקרובה (לצערי הרב!!!!) לרכבי האספנות שלי, אני תוהה מהו פרק הזמן האידיאלי להתנעה / נסיעה ברכב.

כשאני מתכוון התנעה - כמובן שאני מתכוון לכך שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה. נכון, אם כבר מחכים שהרכב יגיע לטמפ' עבודה - אז כבר אפשר לנסוע בו, אך מה לעשות שנסיעה ברכב כרוכה בלהוציא אותו מהחנייה ולפנות לו מעבר ע"י הוזזת רכבים אחרים שחוסמים אותו...

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

פרק הזמן הוא בלתי מוגבל. אם החלטת להעמיד את האוטו לתקופה, פרק מצתים, שפוך כפית שמן מנוע דרך כל אחד מהם וסגור, נתק את סליל ההצתה והפעל את המתנע לשתים או שלוש שניות כך שהשמן "ימרח" על דפנות הצילינדרים.

פורסם

נראה לי שלא כ"כ הבנת את השאלה שלו . . .

אצלי בחיפושית קראתי באיזשהו מקום על כלל אצבע שצריך להמתין את "הפרק זמן שלוקח לגלגל ג'וינט" שזה בערך 5 דקות. וזה מה שאני עושה. לאחי יש ג"כ חיפושית והוא ממתין אולי 10 שניות ההבדל הוא שיש לו הרבה יותר נזילות שמן מאשר אצלי.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לגלגל ג'וינט לוקח 5 דקות????!!

נו שוין, יש אנשים שלוקח להם 5 שעות להחליף שמן...

שיטה יותר פשוטה לשמן את המנוע בחלקו העליון מאשר לפרק פלאגים וכו (נכון לבצע כאשר מתכננים הפסקה ארוכה בין התנעות- חודשים,שנים) היא פשוט להניע ו-2 שניות לפני שמכבים לשפוך מעט שמן דרך לוע הקרבורטור. לרוב המנוע נחנק ונכבה ואם לא אז מכבים תוך כדי. כך משומנת כל דרך היניקה החל בסעפת דרך השסתומים והמובילים וכלה בחלקו העליון של הצילינדר ותא השריפה.

כך נמנעת סכנת הקורוזיה והתפסות החלקים הנעים.

מומלץ לבצע במקום מאוורר ופתוח...

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם
לגלגל ג'וינט לוקח 5 דקות????!!

כשזה הג'ויינט העשירי לאותו יום.

מפאת כבוד הפורום ההמלצה הזו ממש לא לעניין. אני ממליץ להמתין את הזמן הדרוש לקרוא סונטה של שייקספיר (באנגלית, עם מבטא), או פשוט להמתין עד שהסל"ד בסרק יחסית יציב - שזה (בתלות ברכב) בערך הזמן שבו שמים חגורה, בודקים שהמראות מכוונות, מנגבים קצת אדים מהשמשה, מחפשים תחנות ברדיו, מתגרדים קצת, מפהקים (עם יד על הפה, כמובן) ומאזינים בקפידה למנוע מחשש לרעש חדש ומרושע. ובעברית - חכה איזה דקה, זה לא מדע מדוייק.

פורסם

לדעתי עדיף להניע רכב עד לטמפרטורת עבודה ואז לעורך לו מעין נסיעת מיבחן (ללא האזנה לרדיו )על מנת לזהות רעשים "מוזרים" שלא רגילים לישמוע בדרך כלל ולהרגיש את הרכב. ולדעת אם ישנה בעיה שאפשר לטפל בה לבד או במוסך. ישנם מכלולים שכאשר הרכב עומד השמן נוזל ומיתנקז לאיזור הנמוך באותו מכלול.גם גומיות שלא מגיע אליהן שמן נוטות להתייבש ( כמו גומיות שסטומים). בזמן שהרכב עומד מופעל לחץ בצמיגים על האיזור הנוגע בקרקע וגורם לפגם בצמיגים.

לא לישכוח שלצורך נסיעת רכב ישנם מכלולים רבים שמסתובבים וכתוצאה מהסיבוב ניתז בהם שמן שמשמן אותם ושומר עליהם מפני שחיקה ובעקיפין מפני חלודה.

אני אישית כל שבת עורך נסיעה כזו לריכבי וממליץ בחום לכולם לעשות כן.

הצעה:

אפשר לתת למספר בני משפחה או חברים לינהוג ברכבים ולעשות מעין טיול משפחתי בשיירה נחמד לא?

נכתב מנקודת מבט אישית יהיו שיסכימו ויהיו שיחלקו עלי כל אחד שיפעל על פי דעתו שלו

נסיעה טובה ומהנה לכולם ושיהיה שבוע טוב משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

• תוכן חדש...