Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מיינור .Vs קופר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקופר האגדית ידועה כמכונית ספורטיבית קטנה ומהנה, אך חיפושים אחרי אקזמפלר בארץ הקודש העלה חרס. מיינור לעומת זאת ניתן למצוא ללא קושי מיוחד.

השאלה היא איך המיינור הפשוטה (מנוע 1000) מבחינת התנהגות והנאה מנהיגה ?

מה אתם, בעלי הניסיון, יכולים לספר לי על הנהיגה עליה ויכולותיה ?

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

שלום

המיני 1000 שותפה עם הקופר בהיגוי החד וההיזון החוזר והתנהגות הכביש המופלאה (אחיזה והתנהגות נייטראלית עם נטיה קלה לתת היגוי) .

אם זאת , למרות משקלה הנמוך (600 ק"ג) מנוע ה 1000 מספק ביצועים חביבים אך אינו מרגש(מהירות שיא של 130 קמ"ש בערך, מומנט סביר).

בעניין הבלימה (תופים בכל ארבעת הגלגלים) ה 1000 נחותה משמעותית והמיני מאטה יפה אך לא עוצרת במושגים של בלימה מודרנית.

מנוע ה- 1300 אפילו ללא גל זיזים חם הינו בשרני בהרבה מבחינת מומנט ומביא את המיני למהירות סופית של מעל 150 קמ"ש. שיפורים קלים תורמים עוד להנאת נהג הקארטינג החוקי....

מנוע כזה מחייב הסבת בלמים קדמיים למעצורי דיסק.

במיני שלי התקנתי מנוע 1300 + stage 1 מלא, דיסקים מאווררים, ג'נטים גדולים יותר עם צמיגים רחבים בחתך נמוך ועוד. וכן, גם מזגן....

המנוע והגלגלים רשומים חוקית ברשיונות

תמונות כאן:

www.geocities.com/orens_mini

ואגב היא למכירה ב 25,000ש"ח.

פורסם

wow המיני שלך במצב מדהים !!

האם ניתן להסב כל גירסת 1000 סמ"ק ל-1300 במידה ואתה משדרג את שאר המכלולים בהתאם ?

איך אישרת את זה ברישיון ?

אגב, לא הצלחתי לפתוח את התמונות באתר, האם תוכל להעלות אותן לכאן ?

הקטע שמדאיג אותי בעיקר הוא בלמי התוף. לא נראה שהם מספקים בלימה ברמות מספקות...

ועוד שאלה שיושבת לי בראש:

האם אין קושי להשיג צמיגים למכונית ?

ומה הייתה המידה הקודמת, ומה הנוכחית שלך ?

סליחה על כמות השאלות ותודה מראש !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מנוע מדגם A+ בנפח 1275 מצא דרכו מהמיני 1275 אל מחליפתה הכושלת האוסטין מטרו . חובבי המיני הוותיקה פשוט מתקנים עוול הסטורי זה ומחזירים את מנוע המטרו אל מקורותיו - תת השלדה הקדמית של המיני....

ההתקנה די פשוטה. לעניין הרישום ברשיון זו פרוצידורה עם מכשולים (יבואן מיני בעבר יפנה אותך אל קמור יבואני BMW והמיני החדשה למשל...) אבל עקשנים ואני ביניהם הצליחו להבקיע. למען הצדק ההסטורי יש לציין כי פורץ הדרך היה עזרא (למי שמכיר) ואנו רק באנו בעקבותיו.

באופן מוזר למדי לא נדרש שינוי כלשהו כתנאי (למרות שלא יוצרה מיני 1275 ללא מעצורי דיסק)

אך אני ממליץ על שיפור בלמים כהכרחי. באשר לצמיגים הם קצת נדירים אך לא בלתי ניתנים להשגה.

אני החלפתי גלגלים מ- 10 אינטש ל- 12 אינטש, וצמיגים מ- 145/10 ל- 165/60/12

אגב גם 165/70/10 ו- 145/70/12 ניתן לרשום ברשיונות מיני בארץ.

בקשר לתמונות - אין לי אפשרות להעלות. רק באתר.

ביי

אורן

פורסם

אם לא תמצא קופר - אולי מיני GT יהיה יותר קל למצוא

מה שבטוח לא תהיה בעיה (פרט לכספית) להסב כל דגם למשופר ביצועים

האנגלים הפכו את הדגם הזה לתענוג לתחזוקה

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם
למען הצדק ההסטורי יש לציין כי פורץ הדרך היה עזרא (למי שמכיר) ואנו רק באנו בעקבותיו.

:angel:

הופ טרילהלייי ליי...

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

בא נתחיל מהתחלה, אין בארץ אפילו מיני קופר אחת לרפואה!!! לא הייתה מעולם וגם אין, אלא אם מישהוא הביא בשנים האחרונות כרכב אספנות. יש הרבה רפליקות שקשה מאוד להבחין אם הן מקוריות או לא והעצה היחידה עבורך אם תיפול על אחת כזאת היא לבדוק ברישומי המפעל עפ"י מספר שלדה איזה, איזה דגם זה היה כשהוא יצא את שערי המפעל.

בארץ מסתובבות הרפליקות הבאות:

מיני קופר מקוריות(!) מתוצרת אינוצנטי איטליה.

מיני כמו המוזכרות לעייל שעברו הסבות נפח ומכלולים.

אם במקרה תיפול על האוטו שלי (לשעבר) אז אתה בצרות כי אותו אפשר למכור כקופר, ורק המספר שלדה יסגיר אותה. מדובר ב GT שכל המכלולים עברו לשילדה של מיני שנת 69 (אף עגול) באישור משרד הרישוי (יבאתי בעזרת ג'קי מאוטומיני שילדה חדשה ללא מספרי שילדה ומשרד הרישוי,עמדה מספר 1,דפק עליה את המספרים של ה GT).

המנוע היה חלום של מכניקה.... מנוע אוסלי(OSELLI) מדהים, 1380CC,STAGE 1, ראש מנוע 16V,8 PORT, STAGE 3, קאמשפט 295, 124 כ"ס בגלגלים!!! רצועת טיימינג וגולת הכותרת..... 5 הילוכים!

ג'אנטים 13 אינצ' עם צמיגים 185/45/13.

האוטו נגנב לפני 5 שנים, אין כבר סיכוי למצוא אותו אבל אם למישהוא מוכר המנוע הזה, אז נא להודיע לי......

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לכל חובבי / בעלי / בעלי לשעבר / בעלים בעתיד של מיני מיינורים

אני רוצה לתפוס טרמפ על השרשור הזה (או לנצל את הפלטפורמה למינוף, כפי שנהוג לומר היום..)

עלה רעיון לארגן מפגש הכולל צפייה בסרטי מיני , בירה והחלפת מידע , דעות וחלקי חילוף.

לצורך הכנת המפגש, אשמח להכין דף קשר הכולל שמות, מספרי טלפון, E-MAIL .

בידי דף קשר של מועדון המיני שפעל לפני כמה שנים.

עדכונים והוספת שמות חדשים לרשימה יתקבלו בברכה

חובבי מיני - היפקדו!

אורן www.geocities.com/orens_mini

פורסם
בא נתחיל מהתחלה, אין בארץ אפילו מיני קופר אחת לרפואה!!! לא הייתה מעולם וגם אין, אלא אם מישהוא הביא בשנים האחרונות כרכב אספנות. יש הרבה רפליקות שקשה מאוד להבחין אם הן מקוריות או לא והעצה היחידה עבורך אם תיפול על אחת כזאת היא לבדוק ברישומי המפעל עפ"י מספר שלדה איזה, איזה דגם זה היה כשהוא יצא את שערי המפעל.

בארץ מסתובבות הרפליקות הבאות:

מיני קופר מקוריות(!) מתוצרת אינוצנטי איטליה.

מיני כמו המוזכרות לעייל שעברו הסבות נפח ומכלולים.

אם במקרה תיפול על האוטו שלי (לשעבר) אז אתה בצרות כי אותו אפשר למכור כקופר, ורק המספר שלדה יסגיר אותה. מדובר ב GT שכל המכלולים עברו לשילדה של מיני שנת 69 (אף עגול) באישור משרד הרישוי (יבאתי בעזרת ג'קי מאוטומיני שילדה חדשה ללא מספרי שילדה ומשרד הרישוי,עמדה מספר 1,דפק עליה את המספרים של ה GT).

המנוע היה חלום של מכניקה.... מנוע אוסלי(OSELLI) מדהים, 1380CC,STAGE 1, ראש מנוע 16V,8 PORT, STAGE 3, קאמשפט 295, 124 כ"ס בגלגלים!!! רצועת טיימינג וגולת הכותרת..... 5 הילוכים!

האוטו נגנב לפני 5 שנים, אין כבר סיכוי למצוא אותו אבל אם למישהוא מוכר המנוע הזה, אז נא להודיע לי......

הרשה לי לתקן:

הייתה לפחות אחת מקורית 1071 S לבנה .הייתה בחיים בוודאות עד תחילת שנות התשעים,מאז אני לא יכול לומר איפה היא!:-P

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

איך אתה יודע שהיא הייתה מקורית?

ביצעתם הצלבה על מספרי שילדה/מנוע מול המיספרים של המפעל?

בסוף שנות השמונים, כשאני בניתי את האוטו שלי היה גל של רפליקות בארץ של מיני קופר וכל אחד נשבע בקבר הטרי של סבתא שלו שהיא 100% מקורית. עברתי על איזה 15 רכבים וכולם היו רשומים ברשומות המפעל ב כ מיני 1000.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איך אתה יודע שהיא הייתה מקורית?

ביצעתם הצלבה על מספרי שילדה/מנוע מול המיספרים של המפעל?

בסוף שנות השמונים, כשאני בניתי את האוטו שלי היה גל של רפליקות בארץ של מיני קופר וכל אחד נשבע בקבר הטרי של סבתא שלו שהיא 100% מקורית. עברתי על איזה 15 רכבים וכולם היו רשומים ברשומות המפעל ב כ מיני 1000.

הייתה גם הייתה - לפחות שתיים שהיו אצל חבר ששיפץ אותה בסדנת OSSELY והחזיר אותה לארץ

ואחרי שמכר אותה התחיל שוב את אותו סיפור עבור אקסמפלר אחר

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

מפגשי מיני -נשמע מגניב אני בא!! (רק שהשיפוץ יגמר כבר!!!)

למצוא 1275GT זה לא כ"כ פשוט ,לי היה מזל.

מיני עם מנוע 1275 תעשה את העבודה ,

אין רכב מדליק יותר

ודוקא כן יצרו 1275 עם בלמי תוף - 1275GT הראשונות עם גלגלי 10" יש לפחות אחת שאני יודע (אהלן ליאור).

בכל מקרה , אם מישהו זקוק להשתלת 1275CC , שיפנה בה"פ.

פורסם

שלך היתה ה GT השחורה שהתגוררה ברמת אביב?

Fazer

• תוכן חדש...