Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לבני הספל / מועדון החמש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני הספל שלום,

אתה נוהג לכנות עצמך כ"אבי תקנות האספנות" וככזה רציתי לשאול אותך מדוע רישום הרכב כ"רכב אספנות" היא פעולה בלתי הפיכה? האם זאת הייתה כוונת המשורר או שזה תולדה של המצב? האם יש אפשרות לבטל את עניין אי ההפיכות?

תודה מראש יחזקאל.

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם

שלום.

אני לא בני ! אבל אולי תסכים לשמוע השערה:

1.זיהית רכב שאין לו טסט 20 שנים.

2.רשמת אותו אספנות וכעת הוא נוסע חוקי ,ובלי בדיקת מעבדה.

3.ביטלת האספנות (לשאלתך).

4.יש לך רכב ישן "רגיל" וחוקי.

5.מדינת ישראל הפסידה כ-25K ש"ח ומשמרת רכב ישן על הכביש- דבר שאינו רצוי לה.

זהו התהליך שמנסים למנוע.

בשמחות עתיקות

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

היי

ראשית, בחיים לא אמרתי שאני "אבי התקנות". הייתי בצוות המשותף עם משרד התחבורה שכתב את התקנות אולם ההישג הוא לא שלי בלבד. (וחוצמיזה, יש לי ילדים אמיתיים ורק הם ראויים לקרוא לי "אבי"...)

לגופו של עניין? פשוט לא זוכר אבל יש הגיון במה שכתב ישי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

חבל באמת שאין דרך להחזיר מצב לקדמותו - היום אבא שלי במזל טוב בן 64 ואני שואל בשמו - אולי אפשר להוריד 20-30 שנה מהגיל?

ודרך אגב הוא מוכן לבצע אפילו מכון תקנים בשביל זה!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שלום.

אני לא בני ! אבל אולי תסכים לשמוע השערה:

1.זיהית רכב שאין לו טסט 20 שנים.

2.רשמת אותו אספנות וכעת הוא נוסע חוקי ,ובלי בדיקת מעבדה.

3.ביטלת האספנות (לשאלתך).

4.יש לך רכב ישן "רגיל" וחוקי.

5.מדינת ישראל הפסידה כ-25K ש"ח ומשמרת רכב ישן על הכביש- דבר שאינו רצוי לה.

זהו התהליך שמנסים למנוע.

בשמחות עתיקות

ישי

אני מניח שהאינטרס של משרד התחבורה הוא להוריד רכב ישן "סתם" (שאינו אספנות) מהכביש. הסיבה היא פשוטה מאד - רכב ישן הוא בד"כ פחות בטוח מרכבים מודרניים, גם אם הוא מתוחזק באופן מושלם. אין ABS, אין כריות אוויר, אין איזורי ספיגה במרכב, המתלים פחות מודרניים וכו'. רכבי אספנות הם יוצאי-הדופן מכיון שמדובר בתחביב, יש הגבלות נסיעה ולכן הקילומטרז' השנתי הממוצע הרבה יותר נמוך. אני מהמר על 1500-2000 ק"מ לשנה, לעומת הממוצע הישראלי ברכבים "רגילים" שעומד על כ- 18,000 ק"מ. אלמלא ההבנה של משרד התחבורה לתחביב שלנו ולצורך בשימור מורשת הרכב, אני מניח שהאינטרס שלהם היה למרר ככל האפשר את חייו של בעל רכב ישן מהטעמים שלעיל. לכן נראה לי סביר שהם לא רוצים להחזיר רכב כזה בחזרה למצבת הרכבים הרגילים, מה שמן הסתם יגרור קילומטרז' שנתי הרבה יותר גבוה, ואת הסיכון שבצידו.

למען הסר ספק - כל הנ"ל הוא הערכה שלי. לא בדקתי את התיאוריה הזו עם אף אחד במשרד התחבורה. פשוט נראה לי הגיוני.

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

סתם רציתי לשתף אתכם בנתון מעניין בקשר למה שכתבו פה, מאז שהוכנסו לרכבים כל מיני "שיפורים בטיחותיים" עלה מספר התאונות הקטלניות בארה"ב ב-40% (עפ"י מינהל הרכב האמריקאי) אנשים חושבים שיש להם ABS, כריות אויר, קורות חיזוק וכו' אז אפשר לנהוג בצורה לא אחראית ומסוכנת כי "האוטו יגן עליהם". נשמע מגוחך אבל אמת לאמיתה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...