Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי תאונה עם האוטו, אין יותר מכונית ספורטיבית וסביר להניח גם לא ידנית. שום טורבו (רק אם זה TDI), שום דגם שיש לו SPORT\GTI\XSI\TYPE-R בשם.

אחרי שיחה עם ההורים ההגבלות\תנאים הם:

-עד 2000 סמ"ק, ואם מנוע 2000 אז רק אוטומטי.

-מכונית ידנית רק אם זה מנוע דיזל או מנוע 1600 או יותר קטן.

-סביר להניח שלא יסכימו בסוף למכונית ידנית, אז תנסו להתמקד באוטומטיות...

-שנתון 2001 או יותר חדש.

-בערך 100K, אם מוצאים משהו ממש טוב שמוצא חן אז אולי גם 120K...

למרות שאני לא יוכל לקנות מכונית "ספורטיבית" ממש, אני רוצה שתהיה כמה שיותר מהנה לנהיגה, איכותית (כמו האודי, אתה נכנס והכל מרגיש איכותי ויושב במקום טוב), בטח ההורים שלי ישמחו אם יש יותר מ2 כריות אוויר .

אלה המכוניות שנראות לי מעניינות כרגע:

-אודי A3 לגירסאותיה: 1.6 ידני\אוטומטי, 1.8 ידני\אוטומטי, 2.0 אוטומטי.

-אודי A4 אותם מנועים כמו הA3.

-סיאט איביזה 1.9 TDI זו עם ה130 כ"ס.

-סיאט טולדו 1.8 אוטומטי או 1.9 דיזל ידני.

-סיטרואן קסרה 1.6 אוטומטי\ידני או 2.0 אוטומטי.

-פולקסווגן גולף (ובורה) לגירסאותיה: 1.6 ידני\אוטומטי, 2.0 אוטומטי, TDI ידני (110 כ"ס).

-פיז'ו 307 1.6 ידני\אוטומטי, או 2.0 XT אוטומטי.

בנוסף חייבת להיות האפשרות להחליף את המערכת המקורית (היא לא הולכת להשאר), לא כמו שלמשל במאזדה 3 שזה בנוי כחלק בלתי נפרד, וזה למה שהיא ירדה מהפרק.

האמת שהכי מוצאת חן בעיני זו האודי A3 לפי מראה, ובגלל שאני לא יכול לקנות עכשיו רכב ספורטיבי אז זו נראת אפשרות טובה.

תעזרו לי להחליט באיזה מכוניות יותר להתמקד..

תודה.

Some days your the bug; Some days your the windshield

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבקשה, אם למישהו יש את אחד הרכבים הנ"ל או שהוא נהג על אחד מהם ויכול לתת חוות דעת רק על הניהוג זה גם יעזור.

פורסם

אחד מהרכבים הנ"ל אין לי, אבל יש לי רכב אחר שעונה על הדרישות שלך. מדובר בסיטרואן קסנטיה, מנוע 2000 16V 135BHP, לנו יש אחת שנת 2001, רכב מצויין, נוח מאוד, כח לא חסר לו, ואפילו קצת התנהגות ספורטיבית. האוטו מאוד יציב, כמו כל הסיטרואנים, בעיה אחת (יש כאלה שלא יקראו לזה בעיה אבל..) הוא זול בכשלושים אלף מהתקציב שהצבת...

עדים לנו כוכבי מרום, לרובאית שהיא חלום...

רובאית 51 כבוד

פורסם

אלפא 156 TS 2000 סמ"ק סלספיד מהשנים 2000-2001:

יפה להדהים, ספורטיבית וגם משפחתית, מראה "סולידי" וקופה בחבילה אחת, מנוע 2000 סמ"ק אטמוספרי חזק מאוד עם אופציה לשיפורים, גימור מפואר יחסית, גיר ידני חצי-אוטומטי עם אופציה לאוטומט מלא (ביצועים וחסכון של ידני, נוחות ואמינות של אוטומט), בקיצור - הבחירה המושלמת בשבילך.

ולא, אין לי אחת למכירה...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אלפא 156 סביר להניח לא יסכים אבא שלי כי הוא בראש שזו מכונית לא אמינה, והוא יגיד שהיא יותר מידי חזקה, ואבא שלי מבין הרבה במכוניות, הוא יודע שזו מכונית ספורטיבית, אפילו מאיך שהיא נראת לא נראה לי שהוא יסכים.

מישהו יודע כמה כ"ס\מומנט יש למנוע 2 ליטר של הA3 וכמה מומנט יש ל1.9 TDI של האיביזה?

פורסם

תשמע אחי, נראה לי שאתה חם על אודי.

לדעתי? לך על זה בשיא הרצינות.

חפש לך איזה A3 1.6 אוטומט/ידני 3 דלתות עם סאנרוף בצבע אפור כהה/שחור ופנים בז' יפה כזה ותהנה מהחיים.

זה מה שבא לך? זה מה שיהיה לך.

אם בא לך לחסוך קצת בכסף ברכישה, בביטוח ובמוסך אז חפש לך איזה גולף.

הייתי מציע גולף GTI אבל אתה לא רוצה ואבא חושב שזה מסוכן.

לפי דעתי תסביר לו שגם בפיאסטה 84' אתה יכול לגמור את החיים ולא רק בGTI TYPE XSI.

אבל אני יודע מה זה הורים ולכן אני חושב שהאודי תספק את הכול:

1. פוזה ספורטיבית.

2. ניחוח יוקרתי.

3. שקט נפשי להורים.

4. מימון ללימודים של הילד של המוסכניק והסוכן ביטוח.

בקיצור - רק אני לא יוצא נשכר מזה שאתה קונה אודי. אם אתה מסוגל לחיות עם זה אז לך חפש לך A3.

(אתה לא צריך A4, יותר כסף על דברים שאתה ממש לא צריך).

פורסם

אם היה לך וויכוחים עם הורים, אתה יודע שלפעמים ההיגיון שלהם לא פועל בצורה שהיית רוצה, לא אכפת לו שאני יכול גם במכונית שהיא לא GTI-XSI-TYPE R TURBO.

האמת שאני רוצה יותר לצמצם את האפשרויות שלי מאשר להחליט על מכונית אחת מסויימת.

פורסם

tphss,

מכיר את הוויכוחים האלה עם ההורים, אבל ההורים שלך ממש קשוחים. כמה הגבלות, אלוהים ישמור!

האוטו לך בלבד, או גם להורים שלך?

ראינו את ההגבלות, אבל מה הם העדיפויות?

אפשר ליהנות גם מ 1600 ידנית, וגם מ 2000 סמ"ק אוטומטית (פוקוס).

השאלה היא אם בא לך ליהנות מהנהיגה (פוקוס למשל...), או מהאבזור (A3).

לפי האפשרויות שרשמת, זה נראה כאילו אתה רוצה בעיקר רכב מפנק כרגע כי לא בא לך להתפשר על רכב שהוא לא כ"כ ספורטיבי, אלא אתה רוצה ספורטיבי מלא (כדוגמת 106GTI\קליאו ספורט וכו').

אז תרשום מה אתה מעדיף באמת...

Back to the original - NC again.

פורסם

מכל המכוניות שציינת, הכי איכותיות הם ה-AUDI, מנסיון גם עם ה-A3 וגם עם ה-A4, שתיהן רמה אחת [לפחות] מעל השאר, בכל מה שנוגע לאיכות החומרים והרכבתם. נוחות נסיעה זה כבר בחירה אישית, יש שיעדיפו את הנוחות נסיעה של הצרפתיות, ויש כאלה שיעדיפו איכות נסיעה דינמית של מכונית גרמניה.

אני אישית נוהג על A4 ביומיום, מאוד מרוצה. אמנם הייתי מעדיף צרפתיה [מבחינת התנהגות כביש], אבל אני מעדיף את האמינות הגרמנית על פני האמינות של הצרפתיה.

סיטרואן קסארה מנוע 2.0, זה רכב מדהים, נוח מאוד, מהיר מספיק בשביל הכבישים בארץ, תיבה אוטומטית מצוינת [יש שיחלקו עלי, אני מאוד אהבתי אותה]. את אותה התיבה יש כמדומני ב-307, את ה-307 פחות אהבתי מבחינת ההתנהגות כביש שלה [נהגתי על 1.6 בלבד], הקסארה עדיפה עליה [וזה לא בגלל המנוע], לדעתי הקסארה מתנהגת הרבה יותר טוב על הכביש.

הגולף הוא הרכב הנפוץ ביותר ממה שציינת, אני מאמין שיתנו לך חוות דעת יותר רצינית ממה שאני אתן לך, כי אני לא אהבתי את הרכב [מנוע מיושן, צריכת דלק גבוהה].

לגבי שאר הרכבים, נהגתי, אבל לא באופן כזה שאני יכול לחוות עליהם דעה ולכן לא אתייחס אליהם.

אגב, האלפא מכונית נהדרת, הייתי ממליץ עליה לא פחות ממה שהמלצתי על שאר המכוניות.

ל-A3 מנוע 2.0 ליטר יש 150 כ"ס ומומנט של 20.3 קג"מ, לאיביזה TDI יש מומנט של 31.6 קג"מ.

שיהיה בהצלחה (:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
אמינות של אוטומט

אמינות של אוטומט???? :shock:

אלפא 156 סביר להניח לא יסכים אבא שלי כי הוא בראש שזו מכונית לא אמינה, והוא יגיד שהיא יותר מידי חזקה

תתעקש!!! אם בכל זאת זה לא יילך אל תקנה אוטו לפני שאתה עושה סיבוב באיביזה TDI. את התחושות שהוא נותן אפשר להגדיר כ - WOW!!! למרות שהוא עושה רק 9.4 מ - 0-100, הוא מרגיש הרבה יותר.

בכלל, אם לא תצליח לשכנע את אבא שלך תזמין אותו לשמוע את חוות דעתנו, אולי ככה הוא ישתכנע :-).

פורסם

2fst4u, זה מסוג הדברים שאם אני יתעקש יותר מידי הוא בסוף יגיד לי 1400 אוטו'... :shock:

אלפא 147 או 156 הם הבחירה הראשונה שלי, אני פשוט מאוהב ב156. סביר להניח שלא תהיה הסכמה על ה147 כי היא קטנה ולא בטיחותית (מבחני ריסוק) וה156 נראה לי גם לא תהיה הסכמה. שלא נדבר על זה שקשה למצוא אלפא (במיוחד 156) במצב של רק כמה מאות שקלים של השקעה אחרי קניה אם בכלל אחת למכירה.

השבוע אני הולך לסוע באיביזה TDI חדשה ובA3 2.0 אוטומטית שנת 98 אני חושב.

a.c, גם אני לא ממש התלהבתי מה307 1.6 שנסעתי בא כמה פעמים אבל לא היו לה את הגלגלים\צמיגים רחבים שיש ל307 XT 2.0 אני חושב (ג'נט עם 5 צלעות וצמיג בחתך נמוך שיש ל307), אלא רגילים.

אוקיי אז למנוע 2.0 יש אותו הספק כמו ל1.8T (החלש יותר) בA3

~TB~ נהגת גם על הA3 והפוקוס? הפוקוס מתנהגת הרבה יותר טוב? יותר מהנה? בכל מקרה אני לא יקנה פורד.

בנוסף, רכב שהוא GTI ועוד יותר גרוע, קטן כמו הקליאו ספורט או ה106 בכלל לא בא בחשבון.

פורסם

.

אם אני לא טועה, אין A3 שנת 98 עם מנוע 2000, המנוע 2000 הגיע מאוחר יותר עם ה-A3.

עד שנת 2001 [או אפילו יותר מאוחר] כמדומני, הרכב הגיע עם 3 מנועים: 1.6, 1.8, 1.8T.

מנוע הטורבו הגיע ב-2 גירסאות, 150 או 180 כ"ס.

המנוע 2.0 הגיע בטכנלוגיית FSI [הזרקת דלק ישירה]. המנוע הזה יצא רק ב-2002 או ב-2003.

תקנו אותי אם אני טועה?!

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
2fst4u, זה מסוג הדברים שאם אני יתעקש יותר מידי הוא בסוף יגיד לי 1400 אוטו'... :shock:

אלפא 147 או 156 הם הבחירה הראשונה שלי, אני פשוט מאוהב ב156. סביר להניח שלא תהיה הסכמה על ה147 כי היא קטנה ולא בטיחותית (מבחני ריסוק) וה156 נראה לי גם לא תהיה הסכמה. שלא נדבר על זה שקשה למצוא אלפא (במיוחד 156) במצב של רק כמה מאות שקלים של השקעה אחרי קניה אם בכלל אחת למכירה.

a.c, גם אני לא ממש התלהבתי מה307 1.6 שנסעתי בא כמה פעמים אבל לא היו לה את הגלגלים\צמיגים רחבים שיש ל307 XT 2.0 אני חושב (ג'נט עם 5 צלעות וצמיג בחתך נמוך שיש ל307), אלא רגילים.

אוקיי אז למנוע 2.0 יש אותו הספק כמו ל1.8T (החלש יותר) בA3

~TB~ נהגת גם על הA3 והפוקוס? הפוקוס מתנהגת הרבה יותר טוב? יותר מהנה? בכל מקרה אני לא יקנה פורד.

בנוסף, רכב שהוא GTI ועוד יותר גרוע, קטן כמו הקליאו ספורט או ה106 בכלל לא בא בחשבון.

למנוע 2.0FSI יש אכן את אותו ההספק כמו ה1.8T מהדגם החלש.

ישנה בעיה קטנה - בשנת 98 ה2.0FSI היה על לוח השרטוט...

בכל מקרה - אני ממליץ לך בחום על אחד הרכבים עם TDI-130, המנוע הזה יהיה חזק יותר משמעותית משאר המנועים שהזכרת פה ולמעשה תקבל רכב ספורטיבי יחסית במסווה של טרקטור :)

אגב, גם לגולף יש גרסאת 130 כ"ס לTDI.

פורסם

ואני לא ממליץ בכלל על רכב כמו האיביזה TDI 130 החדשה. המנוע באמת מצוין והאוטו מרגיש מאוד חזק, ואפילו מתנהג יחסית כאוטו ספורטיבי, למרות מגבלות מסוימות, וזאת תוך כדי הצגת צריכת דלק מעולה, אבל נוחות הנסיעה גרועה בצורה איומה, וזה מאוד מאוד מפריע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...