Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה ליקנות אוטו (כמו שכולם פה כבר יודעים :lol: ) עכשיו המוכר אמר לי שהוא החליף מנוע

והובא לידיעתי שיש כמה סוגים של "החלפת מנוע"

1)להחליף במנוע חדש קופלט

2)להחליף במנוע משומש

3)להחליף רק את ה-"פקונג בראש" (אלוהים יודע מה זה לעזאזל :?:shock: )

השאלה שלי מה ההבדל בין השלושה מבחינת מחיר האוטו והתיקונים בעתיד..

בקיצור אני לא מבין כלום בזה אני שואל אותכם האם זה כל כך חשוב איזה החלפת מנוע?

תודה :-D

פורסם

לא ציינת אם מדובר ברכב חדש יחסית או ישן.

אם מדובר ברכב ישן - כל עוד המנוע במצב טוב, אין לכך השפעה על המחיר.

אם מדובר ברכב חדש ונפוץ - אני אישית הייתי מחפש אחר.

פאקונג-ראש מנוע/אטם ראש לא קשור בהחלפת מנוע.

בכל מקרה - תוודא טוב שמספר המנוע החדש מעודכן ברשיון הרכב לפני שאתה קונה.

(וסליחה שלא ידעתי שאתה מחפש רכב).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

פאקונג ראש זה אטם שעולה 50 ש"ח והוא לא קשור לעסק (הוא אוטם בין הראש לבלוק), אתה מתכוון לראש מנוע כנראה, שזה החלק העליון (שם מתנדנדים להם השסתומים) שיושב על הבלוק.

השאלה היא אם זה מנוע מיבוא או מנוע מפירוק בארץ. יש בפורום הרבה דיונים על הנושא, מה עדיף ואיך היבואן מזייף נתונים... תריץ חיפוש.

אם החליפו מנוע ברכב אז זה טוב ולא טוב: טוב כי יש חדש, לא טוב כי לא סתם מחליפים...

אתה צריך להתייחס לרכב הנבדק ספציפית.

dirty old man

need love too

פורסם

אוקי חבר'ה אני מצטער שלא אמרתי פרטים פשוט כל הזמן אני רק מדבר על הרכב החדש שלי (;

אקיצקץ הינה סיקור כללי על הרכב:

סיטרואן ZX

נפח מנוע: 1400

יד: 2

שנה: 94

ק"מ: 195000

תוספות:מזגן+רדיו+נ"מ

צריכת דלק: 15 ק"מ לליטר

טסט: עד 05/05

הבעיות היחידות באוטו הם:

1)קילוף צבע במיכסה מנוע (הבנתי שהקילוף על מכסה מנוע אומר שהמנוע נישרף לא?)

2)דפיקה קלה (ושריטה) בדלת הנהג

יתרונות:

עבר החלפת מנוע וכל הטיפולים למינהם

פורסם

אם במכון הבדיקה אמרו שהדבר היחיד זה קילוף הצבע על מכסה המנוע וסריטה קטנה בדלת, אז לך על המציאה.

אם התקלף הצבע על מכסה המנוע, זה אומר שהתקלף הצבע על מכסה המנוע. :-) אין לזה קשר למנוע עצמו. רק תדע שבעתיד יתחיל להתקלף גם הגג.

פורסם

1)קילוף צבע במיכסה מנוע (הבנתי שהקילוף על מכסה מנוע אומר שהמנוע נישרף לא?)

שריפה בתא המנוע, משאירה סימן בצבע. לרוב זה קורה כאשר אוטמים לבד מכסה שסתומים ולא מחכים שהסיליקון יתייבש, ואז השמן בורח החוצה ומתחיל להשרף. מה שנשרף איתו הם חלקי הפלסטיק כמו פילטר אוויר, צינורות גומי וכו'. הסימן יהיה עגול לרוב ויהיו בועיות קטנות. מה שקורה זה שהצבע מתנפח כמו בלון בגלל החום וכשהוא מתקרר ויורד הוא משאיר סימנים. אין לזה השפעה על בלוק המנוע.

dirty old man

need love too

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם

ראיתי רכב, נראה מצויין והנהיגה בו חלקה....אבל.... בעל הרכב טוען שהמנוע הוחלף לאחר כ 200 אלף ק"מ (הלך ראש מנוע והוא החליט להחליף את כל המנוע) ולכן בפועל לטענתו הרכב עשה פחות קילומטרים ממה שמראה הספידומטר

איך אני יודע שזה אכן נכון? איך אני יודע מהו הקילומטראז של הרכב? האם זה מתגלה בבדיקה?מה עוד צריך לשאול והאם זה גורר הורדת מחיר?

בתודה מראש

פורסם

תבקש קבלות של המנוע החדש ותבדוק כמה המנוע החדש עשה (יש אפשות לברר במקום שהמנוע נקנה)

באיזה רכב מדובר?

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

הרכב לא עשה פחות קילומטרים ממה שרשום על הספידומטר.

הרכב מורכב לא רק ממנוע וכל המכלולים האחרים לא הוחלפו.

ב 99.99% מהמקרים המנועים החליפים לא חדשים "מהניילון" אלא מנועים משומשים מפירוק רכבים בארץ או בחו"ל.

בדרך כלל לא ניתן לדעת כמה עשה המנוע לפני שהגיע לרכב שלך.

אם המנוע הוחלף כבר לפני די הרבה זמן (נניח מעל שנה) מספר המנוע החדש רשום ברישיון והרכב נוסע תקין - תתיחס לזה כאילו לא הוחלף מנוע.

אם המנוע הוחלף לפני שבוע-שבועיים או חודש - ממליץ לא לקנות.

פורסם

גם, וגם יכול להיות שהרכיב מנוע הכי זול שמצא רק כדי למכור.

יכול להיות שהמנוע עם תקלות ואין לו כוח להתעסק.

יכול להיות שמנוע מדגם שונה ולא ניתן לאשר ברישיון.

יכול להיות שאין אישור התקנה או שטר מכר.

הסיכון בקניית רכב עם מנוע שהוחלף זמק קצר לפני המכירה והמספר שלו לא רשום עדיין ברישיון הוא די גדול.

• תוכן חדש...