Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה קטנה לבעלי נסיון.

חבר רוצה לתת לי במתנה וולוו שהיה שייך לאבא שלו.

מדובר ברכב מסוף שנות ה 60.

הרכב עמד יותר מ 10 שנים מתחת לבית בלי טסט ובלי טיפולים וכו...

השאלה היא כזו:

האם אפשר להעביר בעלות על הרכב הזה בכלל כשאין לו טסט?

שמעתי שצריך לשלם כנס כבד על כל טסט שלא נעשה...האם נכון? מה גובה הכנס?

כיצד מסדירים את הרכב כרכב אספנות (כרגע אין לו רישוי רכב אספנות) - כמה עולה הסיפור?

ואיך בכלל מחזירים רכב בלי טסט אל הכביש? (פשוט באים לטסט כשהרכב מוכן?)

ולשאלה האחרונה, אני יודע שרכב אספנות עושה פעמיים בשנה טסט.

מה עלות רישוי שנתית והאם יש הנחה על ביטוח חובה וג' ...?

תודה רבה לכל המשיבים!

פורסם

בנוגע לקנסות כבדים - לא דובים ולא יער.

אם הרכב מסוף שנות ה60 אז כנראה (בעצם בטוח) שהוא כבר יכול להיות מוגדר אספנות.

מרגע שחלפו 30 שנה מיום יצור הרכב, וברצונך להפכו לאספנות - אתה מנוע מכל טסט ואגרה.

פורסם

בדוק בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=1302

בקיצור - אין קנסות ואין אגרת הסבה. בעל האוטו הולך למשרד הרישוי, מסב אותו ל"אספנות", משלמים אגרה אחת ועושים העברת בעלות, גם אם אין טסט בתוקף.

הנחת ביטוח חובה - משלמים רק 25% מהמחיר המקורי לרכב הנדון. ביטוח צד ג' - תלוי בסוכן, יש דילים ב-400 ש"ח לשנה דרך מועדון החמש.

טסט פעמיים בשנה, בסביבות 150 ש"ח כל טסט. אישור מוסך רק פעם בשנה. כשהאוטו מוכן תוציא אישור מוסך ותיגש ישר למכון.

הכי חשוב - אסור לנסוע בימי חול בין 7 ל- 9 בבוקר, ותהליך ההסבה לאספנות אינו הפיך.

לפרטים נוספים הרץ חיפוש בפורום. הנושא נדון עשרות פעמים בעבר.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

תיקון לקובי - אין שום צורך בתשלום האגרה במידה ולא מתעתדים לבצע טסט בקרוב (הכוונה היא שתשלום האגרה אינו נדרש כלל לביצוע העברת בעלות).

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
תיקון לקובי - אין שום צורך בתשלום האגרה במידה ולא מתעתדים לבצע טסט בקרוב (הכוונה היא שתשלום האגרה אינו נדרש כלל לביצוע העברת בעלות).
כשרכשתי את הפיאט ביקשו מימני לשלם אגרה אחת כדי להעביר בעלות למרות שהרכב ללא טסט 4 שנים

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
כשרכשתי את הפיאט ביקשו מימני לשלם אגרה אחת כדי להעביר בעלות למרות שהרכב ללא טסט 4 שנים

גם אותי חייבו לשלם אגרה לפני העברת בעלות

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם

רק כדי לוודא שהבנתי נכון-

דבר ראשון צריך לרשום את הרכב כרכב-אספנות - וזה לא אמור לעלות כסף.

ואם הבנתי נכון- אין צורך בכלל בטסט .

לאחר שהרכב רשום כרכב אספנות-

עושים העברת בעלות בין הבעלים אליי - זאת בתשלום... (כמה אגב?!)

לאחר כל הפרוצדורה של ההעברה, כשהרכב יגיע למצב נסיעה, הולכים לקבל אישור מוסך ועם כל זה- לטסט...

הבנתי נכון?

פורסם
רק כדי לוודא שהבנתי נכון-

דבר ראשון צריך לרשום את הרכב כרכב-אספנות - וזה לא אמור לעלות כסף.

ואם הבנתי נכון- אין צורך בכלל בטסט .

לאחר שהרכב רשום כרכב אספנות-

עושים העברת בעלות בין הבעלים אליי - זאת בתשלום... (כמה אגב?!)

לאחר כל הפרוצדורה של ההעברה, כשהרכב יגיע למצב נסיעה, הולכים לקבל אישור מוסך ועם כל זה- לטסט...

הבנתי נכון?

כהרכב מוכן לטסט הוצא רשיון זמני לתנועה לצורך תיקונים ואז לך לטסט.

אגרת העברת בעלות 177 ש"ח - כל השאר הבנת נכון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לעניין תשלום האגרה - פקידות בנק הדואר אינן מכירות את תקנות האספנות ולכן לעיתים, בטרם ביצוע העברת בעלות, הן מתעקשות שיש צורך בתשלום האגרה.

עמדו על שלכם והסבירו להן שאין צורך בתשלום האגרה לשם ביצוע העברת בעלות - ושינסו לבצע את ההעברה עפ"י דרישתכם (בדר"כ מעניין לראות את הבעת פניהן לאחר שהצליחו לבצע העברה עפ"י דרישתכם).

פורסם
לעניין תשלום האגרה - פקידות בנק הדואר אינן מכירות את תקנות האספנות ולכן לעיתים, בטרם ביצוע העברת בעלות, הן מתעקשות שיש צורך בתשלום האגרה.

עמדו על שלכם והסבירו להן שאין צורך בתשלום האגרה לשם ביצוע העברת בעלות - ושינסו לבצע את ההעברה עפ"י דרישתכם (בדר"כ מעניין לראות את הבעת פניהן לאחר שהצליחו לבצע העברה עפ"י דרישתכם).

ירון תודה רבה אח שלי. עזרת מאד וחסכת ותחסוך הרבה כסף לי ולהרבה אנשים אחרים.

שוב סלמתאק.

פורסם

הבהרה - כל שאמרתי בתגובתי שלעיל כפוף לכך שהוצאתם "ניירות" למטרת העברת בעלות ברכב אספנות (חשוב לציין בפני פקידת משרד הרישוי שהמטרה היא העברת בעלת).

פורסם
הבהרה - כל שאמרתי בתגובתי שלעיל כפוף לכך שהוצאתם "ניירות" למטרת העברת בעלות ברכב אספנות (חשוב לציין בפני פקידת משרד הרישוי שהמטרה היא העברת בעלת).
תיסלם אחי.
  • תוכן חדש...