Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לקחתי הרכב לבדיקה (דינמומטר רעננה) והסתברו כמה תקלות :sad: . אשמח להחוות דעתכם על העניינים הבאים, ובאופן כללי המלצות האם לקחת את הרכב או לא, ואם כן, עד-כמה לא לוותר במחיר:

1. חוסר שמן במנוע, נזילה במשאבת מים, אין אחריות להתחממות יתר במנוע.

2. דליפות מהסעפת, מערכת פליטה רועשת [בבדיקה שאני עשיתי לפני כמה ימים, בסתימת האגזוז המנוע נשנק, כך שלא ברור לי על איזה דליפות מדובר :confused: ].

3. חופש בוקסות משולשים, לתקן זוית היגוי. [מוסכניק שבדק מאוחר יותר עם לומיק, אומר שזה שטויות ופשוט אין מה לתקן, אבל הוא המוסכניק של המוכר :roll:].

4. שילדה - ליקויים בעלי משמעות גבוהה - תיקוני תאונות בגוף, הוחלפו חלקי מרכב ופח אחורי, פגיעות והלחמות בקצות שלדות, תיקונים כלליים בגוף.

5. שילדה - ליקויים בעלי משמעות נמוכה - תיקונים במרכב, פגיעות בפח, פגמים בצבע, מעיכות בתחתית.

6. צמיגים - צמיגים אחוריים יבשים [מדובר בצמיגים המקוריים בני 7, הבודק אמר שאין צורך להחליף].

7. תאריך מצבר 01\ישן

8. נקישה במעבר שלוב הילוכים, שמן כהה בלאי דסקיות הלוכים.

9. יש לבדוק החלפת רצועת תזמון לפי הוראות היצרן וזמני טיפולים.

לגבי (4) מסתבר שהיתה תאונה קלה, שהמוכר לא הסתיר אותה ממני כבר בפגישה הראשונה, אבל הבודק אמר שמדובר בירידת ערך כיוון שיש הלחמות בקצות השילדה. התחלתי לחקור והסתבר ששמאי אכן קבע ירידת ערך, הלכנו לסוכן הביטוח וקיבלתי ממנו צילום של דוח השמאי. מסתבר שהתיקון עלה כ-10,000 ש"ח (17% מערך הרכב) ונקבע ירידת ערך של 4.5% (כ-2700 ש"ח) על הסעיפים הבאים:

פגיעה בפח דופן אחרוית - החלפה - 3.0%.

פגיעה בכנף אחורית מולחמת - תיקון - 1.5%.

בשלב זה המוכר לא רוצה להוריד מהמחיר המוסכם את ירידת הערך.

אשמח לשמוע חוות דעת ועצות,

תודה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את ירידת הערך חייב המוכר להוריד ע"פ חוק. בדיוק לשם כך היא נקבעה, ולכן הוא פוצה ע"י הביטוח שלו בגינה. איש לא יקנה את הרכב מהבחורף אלא אם כן יוריד את ירידת הערך מהמחירון, ואף יותר ממנה.

בכל אופן - אם רק היה יישור של קצה השילדה, הרי שהמשמעות של הפגיעה לא גבוהה. במידה ואכן הייתה הלחמה, הרי שירידת הערך היתה צריכה להיות גבוהה יותר. שווה בדיקה נוספת במידה ואתה מתעקש על הרכב.

הכי טוב FSI!

פורסם

לי זה מריח כמו אוטו שעבר התעללות או הזנחה רצינית !

יש כל כך הרבה קורולות טובות ושמורות בשוק מוצעות למכירה לא כדאי לחפש אחת אחרת במצב הרבה יותר טוב , בכל זאת קורולה זה אוטו אמין שחבל על הזמן וכדי להגיע למצב כזה איתו צריך לטחון אותו או לא לדעת מה זה אוטו , אפשר לראות שלא טיפלו בו כמו שצריך .

ים long time no

פורסם
את ירידת הערך חייב המוכר להוריד ע"פ חוק.
אין שום חוק שמחייב את המוכר להוריד מהמחירון, כי המחירון עצמו הוא לא חוק, אלא הערכת שמאי בלבד.

בכל זאת קורולה זה אוטו אמין
מסתבר שלא תמיד.

לעניין עצמו - חפש טויוטה אחרת.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
טוב, אז לקחתי הרכב לבדיקה (דינמומטר רעננה) והסתברו כמה תקלות :sad: . אשמח להחוות דעתכם על העניינים הבאים, ובאופן כללי המלצות האם לקחת את הרכב או לא, ואם כן, עד-כמה לא לוותר במחיר:

1. חוסר שמן במנוע, נזילה במשאבת מים, אין אחריות להתחממות יתר במנוע.

2. דליפות מהסעפת, מערכת פליטה רועשת [בבדיקה שאני עשיתי לפני כמה ימים, בסתימת האגזוז המנוע נשנק, כך שלא ברור לי על איזה דליפות מדובר :confused: ].

3. חופש בוקסות משולשים, לתקן זוית היגוי. [מוסכניק שבדק מאוחר יותר עם לומיק, אומר שזה שטויות ופשוט אין מה לתקן, אבל הוא המוסכניק של המוכר :roll:].

4. שילדה - ליקויים בעלי משמעות גבוהה - תיקוני תאונות בגוף, הוחלפו חלקי מרכב ופח אחורי, פגיעות והלחמות בקצות שלדות, תיקונים כלליים בגוף.

5. שילדה - ליקויים בעלי משמעות נמוכה - תיקונים במרכב, פגיעות בפח, פגמים בצבע, מעיכות בתחתית.

6. צמיגים - צמיגים אחוריים יבשים [מדובר בצמיגים המקוריים בני 7, הבודק אמר שאין צורך להחליף].

7. תאריך מצבר 01\ישן

8. נקישה במעבר שלוב הילוכים, שמן כהה בלאי דסקיות הלוכים.

9. יש לבדוק החלפת רצועת תזמון לפי הוראות היצרן וזמני טיפולים.

לגבי (4) מסתבר שהיתה תאונה קלה, שהמוכר לא הסתיר אותה ממני כבר בפגישה הראשונה, אבל הבודק אמר שמדובר בירידת ערך כיוון שיש הלחמות בקצות השילדה. התחלתי לחקור והסתבר ששמאי אכן קבע ירידת ערך, הלכנו לסוכן הביטוח וקיבלתי ממנו צילום של דוח השמאי. מסתבר שהתיקון עלה כ-10,000 ש"ח (17% מערך הרכב) ונקבע ירידת ערך של 4.5% (כ-2700 ש"ח) על הסעיפים הבאים:

פגיעה בפח דופן אחרוית - החלפה - 3.0%.

פגיעה בכנף אחורית מולחמת - תיקון - 1.5%.

בשלב זה המוכר לא רוצה להוריד מהמחיר המוסכם את ירידת הערך.

אשמח לשמוע חוות דעת ועצות,

תודה

מדובר ברכב נפוץ מאוד שאין טעם להתעקש על האקסמפלר הספציפי הזה - כי יהיה קשה מאוד להיפטר ממנו (אלא אם תקנה בזול ותמכור בזול).

עצה שלי: חפש רכב אחר או שתתפשרו במחיר - הרכב הספציפי הזה דורש השקעה שנובעת מבלאי טבעי וגם הזנחה (טיפול במשאבת מים + טיימינג, זוג צמיגים אחוריים, מצבר בן 3-4 שלא יחזיק עוד הרבה זמן וכד'...) מבלי להיכנס לעניין התאונות שדורש גם הוא התייחסות רצינית.

מה המחירון וכמה המוכר דורש ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא נראה שלפגיעה בשלדה יש במקרה זה אשלכות בטיחותיות, א-ב-ל מבחינה מסחרית המכונית הזאת היא "כלב מת" ולהפטר ממנה יהיה קשה מאוד בבוא היום. לא מזמן קניתי לאביה של אשתי מכונית עם פגיעת שלדה מאחור שכל שאר הסעיפים היו ללא דופי והיו צמיגים ומצבר חדשים בכ-30% פחות מהמחירון, ואם לא הייתי מכיר את המוכר הייתי לוחץ עוד...

במכונית הנדונה אין שום דבר שהיה מושך אותי לקנות אותה - להיפך - כל הנורות האדומות דולקות.

המלצתי לברוח - ומהר, לפני שיהיה מאוחר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה על התגובות עד עכשיו,

ולכן הוא פוצה ע"י הביטוח שלו בגינה. ...

בכל אופן - אם רק היה יישור של קצה השילדה, הרי שהמשמעות של הפגיעה לא גבוהה. במידה ואכן הייתה הלחמה, הרי שירידת הערך היתה צריכה להיות גבוהה יותר. שווה בדיקה נוספת במידה ואתה מתעקש על הרכב.

טוב, אז לפחות לדבריו, הוא לא פוצה על ירידת הערך - חברת הביטוח לא הסכימה עדיין לשלם, למרות שהשמאי נשלח על-ידיה, ועכשיו הוא בוויכוח אותם. הסיפור נשמע קצת תמוהה, אבל האמת שלא נראה לי שהוא לא דובר אמת. יש לי הרגשה מכל השיחות איתו שהוא לא הסתפק בירידת הערך הזאת, אלא רצה הרבה יותר לכן הביטוח עדיין לא הסכים לשלם (אני חושב שהוא התעצבן עליהם וניסה להוציא מהם 10-11 אש"ח, ולכן לא שילמו לו עדיין כלום).

בכל מקרה, ההלחמה היא ממש בקצה השילדה. לשילדה עצמה לא קרה כלום (בהתאם לדוח שקראתם, ולפי מה שאמר הבודק), מדובר רק בעובדה שבוצע הלחמה של ה"כנף" בקצה שלה.

לי זה מריח כמו אוטו שעבר התעללות או הזנחה רצינית !

יש כל כך הרבה קורולות טובות ושמורות בשוק מוצעות למכירה לא כדאי לחפש אחת אחרת במצב הרבה יותר טוב , בכל זאת קורולה זה אוטו אמין שחבל על הזמן וכדי להגיע למצב כזה איתו צריך לטחון אותו או לא לדעת מה זה אוטו , אפשר לראות שלא טיפלו בו כמו שצריך .

התעללות והזנחה זה לא בדיוק המלים הנכונות כאן. הרכב מטופל היטב ובזמן במוסך טויוטה (יש למוכר את כל החשבוניות, ובדקתי אותן אחת לאחת. הרכב נראה שמור מאוד, לא נוסעים עליו הרבה (רוב הנסיעות זה של אישתו לעבודה, שלושה ק"מ מהבית. אין שם אף נהג מתחת לגיל 40. הרכב נראה במצב טוב למדי מכל הכיוונים, בוודאי ביחס לרכב בן 7. למיטב הבנתי (הלא כל-כך גבוהה, ואתם מוזמנים לתקן אותי) ההערות לגבי המכניקה של הרכב הן שוליות וניתנות לתיקון בקלות (מה שבכלל צריך תיקון). אם אני מבין נכון, הבעיה המשמעותית היחידה היא תוצאות התאונה שפירטתי. קיבלתי הצעת מחיר (ממוסך מורשה אבל לא מוסך טויוטה), להחלפת משאבת המים + טיימינג + רצועת מזגן + הגה כח + החלפת שמן גיר ב-1400 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

עצה שלי: חפש רכב אחר או שתתפשרו במחיר - הרכב הספציפי הזה דורש השקעה שנובעת מבלאי טבעי וגם הזנחה (טיפול במשאבת מים + טיימינג, זוג צמיגים אחוריים, מצבר בן 3-4 שלא יחזיק עוד הרבה זמן וכד'...) מבלי להיכנס לעניין התאונות שדורש גם הוא התייחסות רצינית.

מה המחירון וכמה המוכר דורש ?

איציק

ראשית, תודה על העצה. המחירון לפני העלאות על קילומטרז' נמוך ומספר בעלים נמוך הוא 56,650. הוא דרש עליו 58 ואני הסכמתי לשלם, כיוון שאחרי ההעלאות המחירון גבוה באלף ש"ח (לא שהוא העלה הנקודה הזו, אבל חשבתי שהרכב טוב מאוד, ובשביל אלף ש"ח לא רציתי להיכנס לוויכוח שישאיר טעם מר, העדפתי להשאיר אותו מרוצה, כדי שיסייע לי במידת הצורך). עכשיו כמובן שאני צריך לחשוב על כל העניין מחדש, כי להוריד את ה-2700 הוא לא כל-כך רוצה...

נקודה מעניינת נוספת היא העובדה שהתאונה קרתה לפני בדיוק חודשיים, ולפני שהבנו זאת באמת לא ראינו סיבה למה הוא רוצה למכור את הרכב. מתוך דבריו מסתבר כי הוא החליט לנסות למכור את הרכב כחודש אחרי סיום התיקונים. אולי הוא פשוט החליט להתחיל לנסות למכור בהקדם, כדי שיהיה לו מספיק זמן למצוא פראייר שיהיה מוכן לשלם לו מחיר מלא בשביל רכב אחרי תאונה???

שאלה נוספת, ה"נקישה במעבר שלוב הילוכים", משמעותי?

אז מה אתם אומרים??

פורסם

לפי דעתי - אין הצדקה כלכלית לרכוש את הרכב הנ"ל במחיר המחירון - אני באופן אישי הייתי טוען בפני המוכר "לנגיעה בשילדה" (כך יגדירו את התאונה בחלק מהמכונים) ולכן הייתי מפחית בעקבות התאונה והצורך הקרוב בתיקונים כ-20% ממחירו (לפחות ). במחיר גבוה יותר לדעתי הרכישה אינה כדאית.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני קניתי לפני כחודש את אותו סוג רכב ושנה,ובבדיקה היה לרכב פגיעה של ירידת ערך 6% והמוכר בלי וויכוח הוריד את הסכום מהמחירון,אני חושב שככה צריך להיות,וצריך להתעקש עם המוכר על כך,שתרצה למכור את הרכב גם ממך ידרשו את אותה ירידת ערך להוריד מהמחירון.

פורסם
ראשית, תודה על העצה. המחירון לפני העלאות על קילומטרז' נמוך ומספר בעלים נמוך הוא 56,650. הוא דרש עליו 58 ואני הסכמתי לשלם, כיוון שאחרי ההעלאות המחירון גבוה באלף ש"ח (לא שהוא העלה הנקודה הזו, אבל חשבתי שהרכב טוב מאוד, ובשביל אלף ש"ח לא רציתי להיכנס לוויכוח שישאיר טעם מר, העדפתי להשאיר אותו מרוצה, כדי שיסייע לי במידת הצורך). עכשיו כמובן שאני צריך לחשוב על כל העניין מחדש, כי להוריד את ה-2700 הוא לא כל-כך רוצה...

נקודה מעניינת נוספת היא העובדה שהתאונה קרתה לפני בדיוק חודשיים, ולפני שהבנו זאת באמת לא ראינו סיבה למה הוא רוצה למכור את הרכב. מתוך דבריו מסתבר כי הוא החליט לנסות למכור את הרכב כחודש אחרי סיום התיקונים. אולי הוא פשוט החליט להתחיל לנסות למכור בהקדם, כדי שיהיה לו מספיק זמן למצוא פראייר שיהיה מוכן לשלם לו מחיר מלא בשביל רכב אחרי תאונה???

שאלה נוספת, ה"נקישה במעבר שלוב הילוכים", משמעותי?

אז מה אתם אומרים??

בנוגע לנקישה - 99% שמדובר בכסת"ח.

בנוגע לרכב עצמו - תמצא אחד אחר... השיקול במקרה זה הוא כלכלי נטו ואני מסכים עם ZVIT, האוטו הזה הוא כמו "כלב מת" בשוק למרות שמצבו מבחינה מכאנית סביר. לשלם על אוטו כזה מחירון משוקלל (מעל המחירון הרגיל) זו ט-ע-ו-ת ולו בגלל התאונה בלבד.

אם היה מדובר רק על בלאי - היה מקום לפשרה או לתשלום מחירון משוקלל, אבל ברגע שמכניסים למשוואה את עניין התאונה והוא לא מוכן להוריד במחיר, סע לשלום ותגיד כפרה על הכסף ששמת על בדיקה - אתה עוד תמצא משהו יותר טוב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני קניתי לפני כחודש את אותו סוג רכב ושנה,ובבדיקה היה לרכב פגיעה של ירידת ערך 6% והמוכר בלי וויכוח הוריד את הסכום מהמחירון,אני חושב שככה צריך להיות,וצריך להתעקש עם המוכר על כך,שתרצה למכור את הרכב גם ממך ידרשו את אותה ירידת ערך להוריד מהמחירון.
לפי מה קבעו שם ירידת ערך 6%? היה לך דוח שמאי?

נשאלת באמת השאלה מה יקרה בעת ניסיון המכירה, האם אצטרך להוריד 4.5% (שלומר את האמת, זה לא ממש נורא), או אולי 15% או 25% או 35% :2gunfire: ?

בנוגע לנקישה - 99% שמדובר בכסת"ח.

בנוגע לרכב עצמו - תמצא אחד אחר... השיקול במקרה זה הוא כלכלי נטו ואני מסכים עם ZVIT, האוטו הזה הוא כמו "כלב מת" בשוק למרות שמצבו מבחינה מכאנית סביר. לשלם על אוטו כזה מחירון משוקלל (מעל המחירון הרגיל) זו ט-ע-ו-ת ולו בגלל התאונה בלבד.

אני לא ממש יודע, אבל כיוון שמדובר כאן בעיקר על כסף ולא על רמת הבטיחות, האמינות או התפקודיות של המכונית, יש לי הרגשה שמה שאני צריך לעשות כעת זה להציג מחיר אלטרנטיבי לרכב, שעשוי לכסות בעתיד על ירידת הערך שאני אצטרך לספוג, או פשוט לוותר על העסקה (אם הייתי עם רכב ביד וזמן לא לחוץ כרגע, אולי הייתי מוותר מיד, אבל אני בלי רכב ובלי זמן מיותר, ואני יודע שכל חיפוש ובחינה כאלו זה עוד יום-יומיים עבודה; לא ממש בא לי :sad: ). כלומר, אם הוא יסכים למחיר המופחת ללכת על-זה, ואם לא אז לא.

אם אתם מסכימים, בכמה לדעתכם צריך להפחית במחיר???

פורסם
לפי מה קבעו שם ירידת ערך 6%? היה לך דוח שמאי?

נשאלת באמת השאלה מה יקרה בעת ניסיון המכירה, האם אצטרך להוריד 4.5% (שלומר את האמת, זה לא ממש נורא), או אולי 15% או 25% או 35% :2gunfire: ?

אני לא ממש יודע, אבל כיוון שמדובר כאן בעיקר על כסף ולא על רמת הבטיחות, האמינות או התפקודיות של המכונית, יש לי הרגשה שמה שאני צריך לעשות כעת זה להציג מחיר אלטרנטיבי לרכב, שעשוי לכסות בעתיד על ירידת הערך שאני אצטרך לספוג, או פשוט לוותר על העסקה (אם הייתי עם רכב ביד וזמן לא לחוץ כרגע, אולי הייתי מוותר מיד, אבל אני בלי רכב ובלי זמן מיותר, ואני יודע שכל חיפוש ובחינה כאלו זה עוד יום-יומיים עבודה; לא ממש בא לי :sad: ). כלומר, אם הוא יסכים למחיר המופחת ללכת על-זה, ואם לא אז לא.

אם אתם מסכימים, בכמה לדעתכם צריך להפחית במחיר???

אי אפשר לדעת כמה תצטרך להוריד במכירה, רוב האנשים מתרחקים ממכוניות עם "שילדה" בדיוק מהסיבה המסחרית. אם מצאת מישהו שיקח את האוטו - זה יהיה בד"כ בהרבה פחות כסף מהמחירון הרגיל.

עצתי ? לחפש משהו אחר. סה"כ אתה לא מחפש רכב נדיר. חפש עוד קורולות בסוכניות טרייד אין של טויוטה (ויש ! רק תרים אליהם טלפון !) ובמקביל אולי תרחיב את החיפוש למשפחתומטית אחרת (אימפרזה, אלמרה 1.8 וכד') - זה כדאי :D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
(אם הייתי עם רכב ביד וזמן לא לחוץ כרגע, אולי הייתי מוותר מיד, אבל אני בלי רכב ובלי זמן מיותר, ואני יודע שכל חיפוש ובחינה כאלו זה עוד יום-יומיים עבודה; לא ממש בא לי :sad: ).

זאת לא הגישה הנכונה לדעתי. נכון שזה די מבאס לעבור את הכאב ראש הזה בלי לקחת את הרכב, ונכון שבלי רכב בכלל זה מציק ועוד בנוסף להפסיד ימי עבודה. אבל!!! לא קונים רכב כזה בעייתי, במיוחד שיש עשרות קורולות למכירה כל שבוע. לא מדובר באקזמפלר נדיר שקשה לשים עליו יד. הבעיות שאתה מתאר הם רציניות, במיוחד שמן גיר כהה (אתה מתכוון שרוף?). שמן גיר צריך להיות אדום ואם הוא לא אז כנראה שהגיר עומד להתפגר. אתה גם אומר חסר שמן במנוע. כמה חסר? אם זה מעט, לא נורא, זה טבעי, אבל אם זה הרבה? בקשר לתאונות חיייבת להיות ירידת ערך, במיוחד שיש מכה בשילדה. אומנם בקצה של השילדה זה לא רציני (כלומר לא פוגם בבטיחות של הרכב), אבל חובה להוריד במחיר.

עצה שלי אל תקנה את הרכב!

• תוכן חדש...