Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנציה דדרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לרכוש את המכונית הראשונה שלי, ראיתי ובדקתי לנצ'ה שמצאה חן בעיני ויש לי מספר שאלות

אני סטודנט שלא עובד (מחוסר פנאי ולא מחוסר רצון) ולכן אני לחוץ בכסף ולכן שאלתי הראשונה האם הרכב אמין ?

שנית רציתי לדעת האם יש משהו מיוחד שאני צריך לשים אליו לב לפני שאני רוכש את המכונית ?

הרכב בוא לנצ'ה דרדה 1.6 שנת 97.

כמו כן רציתי לשאול להיכן כדי לקחת את הרכב לבדיקה, במוסך המכרזי או במכון בדיקה ?

פורסם

תריץ חיפוש,היה פה כבר דיון בענין לנציה דדרה.

רמת האמינות תלויה מאד באקזמפלר הספיציפי ובטיפול שקיבל.

בעיות חשמל קלות,לא משהו קריטי. סה"כ אמינות טובה מאד. המיכללים המיכנים לקוחים מהפיאט טמפרה הפופולרית,יש לשים לב למערכת המים,החלפת טיימינג בזמן,שמן בזמן ולנסוע בכיף ברכב שנותן לך הרגשה יוקרתית עם ניחוח ספורטיבי (אך הדדרה אינה רכב ספורטיבי).

מניסיון רב עם משפחת לנציה לדגמיה,מדובר במותג מוצלח מאד והרבה יותר אמין מהתדמית שיצאה לו. בדגמים היוקרתיים (תמא/קאפה) אפילו אמינה יותר מדגמים מקבילים של יצרנים לא יפנים. חבל שמדיניות תמחור תמוהה (גם של חלפים ושירות) שהביאה גם ל"חיסכון" באחזקה נכונה של לנציות מצד בעליהן גרמה למותג פנטסטי זה להיעלם מהשוק.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני עדיין לא יודע לאן לקחת אותה לבדיקה, אני מתלבט האם לקחת אותה למוסך מרכזי או למכון בדיקה ואם למכון בדיקה איזה מכון ?

עדיפות לאיזור תל אביב,

איך המכון של אוטוסנטר, נדמה לי שקוראים לו קומפיוטסט ?

פורסם
אני עדיין לא יודע לאן לקחת אותה לבדיקה, אני מתלבט האם לקחת אותה למוסך מרכזי או למכון בדיקה ואם למכון בדיקה איזה מכון ?

עדיפות לאיזור תל אביב,

איך המכון של אוטוסנטר, נדמה לי שקוראים לו קומפיוטסט ?

גם וגם. תתחיל מבדיקה, מקום מומלץ הוא מבדק בהרצליה. אם יש לך ידיעות אחרונות מסוף שבוע פתח איפה שהמודעות למכירת רכב ותמצא שם תלוש של 15% הנחה בבדיקה. עם התוצאות לך למוסך שתדע מה העלויות של התיקונים + תקבל הערכה מדוייקת יותר של הבעיות.

אם מה שחשוב לך זה אמינות בלבד, אולי שווה לך לשקול רכב אחר.

גיא

פורסם

קיבלתי מספר פידבקים שהאוטו די אמין, האם אתה חושב אחרת ? יש לך ניסיון עם האוטו הזה ?

את האמת התחלתי עם רכבים אחרים אבל בתקציב המאוד מוגבל שלי ביחס למה שהגדרתי כדרישות מינימום כגון הגה כוח, מזגן וכו'

לא מצאתי רכבים שעולים על תיאור הזה במחיר הזה.

אני זוכר שאפילו יצא לי לבדוק שרייד מסכן כזה משנת 94 אם אני לא טועה שבעליו רצה מחירון וזה יצא אותו דבר בערך רק שלשרייד לא היה הגה כוח.

פורסם

עד לפני חודשיים היתה לי דדרה 1600 שנת 97.

הרכב נוח מאוד ומפנק מאוד.

לשלילה-היא שותה המון דלק (ולמלא טנק עולה 280 שקלים),יש לה לפעמים כל מיני בעיות חשמל ובגירסת ה 1600 היא לא כל כך סוחבת.

ד"א-שלי היתה כחולה והלכה בתאונה ונמכרה לביטוח לצורך שיקום.אז אם הרכב שאתה עומד לקנת כחול,תבדוק אותה טוב.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

אבל בגדול מלבד הדלק היית מרוצה ממנה מבחינת האמינות ?

האם קרו לך בעיות קריטיות ?

בוא נומר שבעיות חשמליות בחלונות או במראות זה יחסית שולי, האם הטיפולים יקרים מאוד ?

יקרים כמו נניח מכונית גרמנית (גולף, פולו) ?

פורסם
אבל בגדול מלבד הדלק היית מרוצה ממנה מבחינת האמינות ?

האם קרו לך בעיות קריטיות ?

בוא נומר שבעיות חשמליות בחלונות או במראות זה יחסית שולי, האם הטיפולים יקרים מאוד ?

יקרים כמו נניח מכונית גרמנית (גולף, פולו) ?

תומר עובד אצל יבואני לנצ'יה, לכן אתה והוא מן הסתם לא תשלמו אותו מחיר על התיקונים.

תראה - בוא אני ילמד אותך משהו - בחיים אין מתנות.

הלנצ'יה מפנקת לאין ערוך מהשרייד, יותר חדשה ובאותו מחיר - ואם אתה טועה איך זה ייתכן, התשובה הפשוטה היא שאת מה שלא שילמת בעת רכישת הרכב תשלם אח"כ באחזקה - כלומר, הטיפולים בלנצ'יה יקרים מהשרייד, צריכת הדלק (בכל זאת 1.6) וכמות התקלות - רבות מהשרייד.

לכן - לנצ'יה - קל לקנות, יותר קשה להחזיק.

פורסם

אני דווקא חולק עלייך,

חלפי הדרדה לא יקרים, ואת הטיפולים/תיקונים לא חייבים לעשות במרכזי או מורשה.

הדרדה רכב אמין בסה"כ, וגם אם משהו נשבר, חלפיה זולים.

אם הרכב במצב טוב ולא מאכזב בבדיקה, אני הייתי לוקח.

משכנתא זה קל

פורסם

אני רוצה להבין שני דברים

1. די אמין, אמין למדי וכו' מה בדיוק הכוונה הרי ברור שאי אפשר להתחייב אבל בגדול אמין כמו מה ?

האם האמינות שלה נופלת מהאמינות של מכוניות גרמניות (גולף פולו אופל קורסה) , מכוניות צרפתיות (פ'יזו 106/306 ורנו קליאו) או של היפניות(ג'סטי/סוזוקי סוויפט/שרייד)?

כמובן שההשוואה צריכה להיות לאותם מכוניות מאותם שנתונים.

יש לציין שמבחינתי אמינות זה קודם כל אוטו נוסע ולכן חלון שלא נפתח הוא תקלה משנית בעיני.

לכן אחדד את שאלתי האם למכונית זאת יש רמת אמינות כזאת שהיא לא תשבוק ואצטרך לתקן אותה באלפי שקלים כמו שפעם קרה למשפחתי עם אופל קורסה שנאלצנו בעצם להחליף מנוע.

2. למה אני צריך לשים לב בבדיקה של האוטו ?

שוב המוטיבציה היא אוטו נוסע.

ארצה לציין כי מינוסים כגון תצרוכת דלק פחות מעניין אותי כי אני בין כה וכה לא נוסע הרבה.

פורסם
אני רוצה להבין שני דברים

1. די אמין, אמין למדי וכו' מה בדיוק הכוונה הרי ברור שאי אפשר להתחייב אבל בגדול אמין כמו מה ?

האם האמינות שלה נופלת מהאמינות של מכוניות גרמניות (גולף פולו אופל קורסה) , מכוניות צרפתיות (פ'יזו 106/306 ורנו קליאו) או של היפניות(ג'סטי/סוזוקי סוויפט/שרייד)?

כמובן שההשוואה צריכה להיות לאותם מכוניות מאותם שנתונים.

יש לציין שמבחינתי אמינות זה קודם כל אוטו נוסע ולכן חלון שלא נפתח הוא תקלה משנית בעיני.

לכן אחדד את שאלתי האם למכונית זאת יש רמת אמינות כזאת שהיא לא תשבוק ואצטרך לתקן אותה באלפי שקלים כמו שפעם קרה למשפחתי עם אופל קורסה שנאלצנו בעצם להחליף מנוע.

2. למה אני צריך לשים לב בבדיקה של האוטו ?

שוב המוטיבציה היא אוטו נוסע.

ארצה לציין כי מינוסים כגון תצרוכת דלק פחות מעניין אותי כי אני בין כה וכה לא נוסע הרבה.

אני חושב שדווקא מה שרשמת משקף את הכל. משפחתך "אכלה אותה" עם החלפת מנוע באופל קורסה. אם היית שואל בפורום לגבי אמינותה של הקורסה,היית קרוב לוודאי מקבל תשובות על אמינות מופלגת,אולי המיני האירופאית האמינה ביותר והנה בעינך היא כנראה זוועה אמיתית המהלכת אימים על התקציב המשפחתי.

מה שחשוב זה למצוא רכב טוב. אם תקנה שרייד גרועה,תשלם וביוקר. אם תקנה דדרה טובה,תשלם מעט גם עבור הרכב וגם עבור האחזקה. החלקים ברובם (כפי שרשמתי גם קודם) ברובם חלקי פיאט וזולים משאר המותגים. הרכב לא נוטה להיתקע בדרך (החלונות החשמליים דווקא עלולים להיתקע :lol: ).

באמת מדובר ברכב מצויין שמפנק מאד ונותן תמורה מצויינת למחיר.

יחד עם זאת,אם אתה כל כך חושש,אם אינך מכור ללנצ'יות (ממכר מאד!!),אם אינך מבין ברכבים ויכול גם לעשות כמה דברים בעצמך ויש המון כאלו,עשה כמו כולם תצטרף לעדר וקנה יפנית אמינה,עדר עדר אבל העדר לא טועה,הוא פשוט לא נהנה כמו אלו שפרשו ממנו...

לנצ'יה לא יכולה לתת לך את רמת האמינות של ניסאן או טויוטה ואלה לא יכולות לתת לך את ההרגשה הנהדרת שלנצ'יה נותנת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כאחד שנוהג על דדרה כבר 4 שנים, והיא אצלנו במשפחה כבר 9 שנים אני יכול לומר ש:....

1. ברגע שהיא תקבל טיפול כמו שצריך היא תאריך ימים ותהיה אמינה יותר מסוברו. נקודה.

האקזמפלר שלנו עבר כבר 330.000 ק"מ (מודל 94') והמנוע\גיר מעולם לא נפתחו או שופצו, חוץ מקלאצ' שהלך פעם אחת לא היה לה כלום.

2. צריכת הדלק לא כל כך נוראה, המיכל גדול (65 ליטר) והיא טוחנת דלק בדיוק כמו מקבילותיה היפניות, בערך 1:10 בנסיעה מעורבת.

3. חלקי מכניקה זולים מאוד וזמינים בכל חנות חלקי חילוף, חוץ מהעיצוב הכל טמפרה.

4. חשמל קצת חרבנה, תלוי באקזמפלר, האוטו רגיש ל"גישורים וקיצורי דרך" במערכת החשמל.

לסיכום.... האוטו ממש נהדר, תלוי בחיים ובידיים שהוא עבר, לנצ'יה כמו כל לנצ'יה צריך להתייחס אליה כמו לאישה, תתן היא תחזיר, לא תיתן היא תפרק אותך (ואת הארנק).

בהצלחה, יפתח.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
כאחד שנוהג על דדרה כבר 4 שנים, והיא אצלנו במשפחה כבר 9 שנים אני יכול לומר ש:....

1. ברגע שהיא תקבל טיפול כמו שצריך היא תאריך ימים ותהיה אמינה יותר מסוברו. נקודה.

האקזמפלר שלנו עבר כבר 330.000 ק"מ (מודל 94') והמנוע\גיר מעולם לא נפתחו או שופצו, חוץ מקלאצ' שהלך פעם אחת לא היה לה כלום.

2. צריכת הדלק לא כל כך נוראה, המיכל גדול (65 ליטר) והיא טוחנת דלק בדיוק כמו מקבילותיה היפניות, בערך 1:10 בנסיעה מעורבת.

3. חלקי מכניקה זולים מאוד וזמינים בכל חנות חלקי חילוף, חוץ מהעיצוב הכל טמפרה.

4. חשמל קצת חרבנה, תלוי באקזמפלר, האוטו רגיש ל"גישורים וקיצורי דרך" במערכת החשמל.

לסיכום.... האוטו ממש נהדר, תלוי בחיים ובידיים שהוא עבר, לנצ'יה כמו כל לנצ'יה צריך להתייחס אליה כמו לאישה, תתן היא תחזיר, לא תיתן היא תפרק אותך (ואת הארנק).

בהצלחה, יפתח.

1. אחת הבדיחות הטובות ששמעתי לאחרונה......אמינות וכאלה....אהבתי.

2. הדדרה מה לעשות לא נקלטה בשום מקום על הגלובוס והצטרפה לשורה של כשלונות של קונצרן פיאט (קונצרן שגם הוציא תחתיו לא מעט פנינים).

עקרונית מדובר בפיאט טמפרה עם סמלים של לנציה, טמפרה מכיר ??? לא ???? אתה מוזמן לשאול......הפתעה !!!! עוד כישלון כואב, אוי כמה שכואב.

3. אפרופו, אתם יודעים מה ההגדרה של משקיע לטווח ארוך??? התשובה - ספקולנט שנתקע עם הסחורה......זה ההסבר המרכזי למספר הידיים המצומצם שהחליפו דדרות מחוץ למשפחה.

בקיצור רכב עם נשמה של טמפרה ויש לא מעט חלופות שיתנו תמורה טובה בהרבה לכסף ובטח ובטח שקט נפשי.

דרך אגב לדדרה יתרון אחד בולט - לא גונבים אותה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...