Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למהירי החלטה! 2 אופל מנטה דגם A שנת 72 מנוע 1600 אחת אוטו ואחת רגיל!

לפני שיפוץ האוטומט לחלקים אני יכול להניע את המנועים של שניהם למי שרוצה!

המנוע של הגיר הרגיל מחוץ לרכב אחרי אוורול! מי שרוצה פרטים נוספים שיצור איתי קשר רק בפלאפון ירין

055831358!

פורסם
מזל טוב על הרכישה אלעד !

בטוח שהמנטות היגיעו לבית חם אוהב וטוב :-)

עזרה ממני - חפשי !

דרור .

איזה אלעד?! :shock:

(כנראה שאני לא מעודכן :? )

פורסם
איזה אלעד?! :shock:

(כנראה שאני לא מעודכן :? )

דימה, אתה באמת לא מעודכן. איזה עוד אלעד אתה מכיר שיש לו אובססיה למנטות ???

החדשות שדרור רשם היום (שני) בצהריים היו חמות מהתנור:

אכן הצטרפו ל"משפחה" עוד 2 מנטות A שנת 72, אחת חומה 1600 סמ"ק ידנית שתעבור שיפוץ מקיף בעוד כחצי שנה ועוד מנטה לבנה 1600 סמ"ק אוטומט שתרמה למנטה 1200 סמ"ק הנוכחית הרבה חלקים ובקרוב תפורק עד היסוד, כל חלקי הפח השלמים ירותכו מהרכב והשאריות שלה ילכו לפח. אני בחיים לא הייתי משתמש במנטה לחלקים, המנטה ה-1200 שלי הייתה במצב יותר גרוע מרכב לחלקים (יותר נכון היא ענתה להגדרה של ערמת חלודה) ובהשקעה גדולה החזרתי אותה למצב של כבוד ובקרוב גם ב"ה היא תהפוך להיות המנטה הכי יפה על הכביש, אבל גורלה של המנטה הלבנה של ירין נחרץ בגלל שהרישיונות שלה מעוקלים.

אני רוצה לפנות לכל חבר פורום שראה/מכיר/שמע על מנטה A זרוקה או עומדת איפשהו, בבקשה תפנו אליי ואני אשמח להעניק לה בית חם. לפני כמה חודשים אמרתי שהמנטה הבאה שלי תהיה המנטה של ירין או המנטה הלבנה מבני ברק, הבחור מבני ברק כבר לא מוכן להפגש איתי מרוב שאני מציק לו אבל אני שמח שהדברים הלכו כפי שחשבתי. ב"ה עוד שנתיים שלוש אני אהיה הראשון שיביא לארץ מנטה A ראלי 1900 סמ"ק מחו"ל.

לסיום אני רוצה להודות לירין שהסכים להשאיר את המנטה ב"משפחה" וגם תודה על כל החלקים והעזרה שנתת לאורך כל הדרך. והתודה הכי גדולה מגיעה לדרור שמצא לי את המנטה 1200 שלי ועזר לי בצורה שאי אפשר לדמיין במהלך השיפוץ ואת התוצאות אפשר לראות בעיניים. דרור עדיין ממשיך לתת לי עזרה בניסיונותיי להחזיר כמה שיותר מנטות A לחיים והוא מספק מחסה למנטה החומה עד שתורה להיכנס לטיפולי יופי יגיע ...

כן ירבו אנשים טובי לב כמוך דרור, אני חייב לך חוב שבחיים האלה אני כנראה לא אוכל לגמול לך. הלוואי שתצליח בסופו של דבר להחזיר את המנטה שלך לכביש ולא תמכור אותה כמו שאתה שוקל עכשיו, תזכור שתמיד העיניינים מסתדרים בסוף !!!

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מה דעתך לפנק אותנו עם תמונות עדכניות של המשופצת, המיועדת והמיועדת לשיפוץ? :-)

איך נפלו גיבורים ...

ליאור עלייך באמת לא הייתי מאמין, תמונות תוכל לראות בפינה הקטנה שלי באתר שלך:

http://www.classicar.co.il/restoration/detail.asp?project_name=פרויקט%20שיפוץ%20אופל%20מנטה%20A%20שנת%201975&id=183&fldauto=692

התמונות צולמו לפני כמה חודשים אבל זה פחות או יותר המצב עכשיו (רק שעכשיו היא עומדת מתחת לבית שלי ולא אצל הפחח), נשאר רק לסדר מערכת חשמל, לעשות ריפודים חדשים וקצת לסדר את הסלון הפנימי.

אני מבטיח להעלות תמונות של המיועדת לשיפוץ בהקדם האפשרי אבל בנתיים תסתכל בגלריה שלי על התמונות של תחילת השיפוץ, הרכב פחות או יותר באותו מצב רק בצבע חום כהה (אולי מבחינת פחחות וחלודה טיפה יותר טוב מה-1200, אבל אל תשכח שפעם אחרונה שראיתי את המנטות האלה היה לפני חצי שנה לפחות), הרכב מוזנח מאוד בגלל שירין אוהב בעיקר להתעסק במכאניקה של הרכב ולא השקיע בכלל בפחחות או אסטטיקה של האוטו.

מה שכן אני יכול להגיד זה שהמנטה החדשה תקבל שיפורים ועידכונים. המנטה 1200 שופצה (ועדיין משופצת, אין סוף לשיגעון הזה) בדיוק מירבי למקור עד רמת הבורג כאשר המנטה החדשה תקבל כמה עידכונים ושיפורים, כגון: סט בולמים של קוני, צמיגים מפלצתיים יותר (אני מתבייש להגיד אבל כרגע היא נועלת צמיגי 13'' עלובים), מזגן, צבע חדש לגמרי (כרגע אין רעיון אבל נמאס כבר מהגוון של החום/זהב) וב"ה אולי בעתיד גם מנוע רציני יותר.

פורסם

היי אלעד ,

אלו מילים , ממש מחמם את הלב , תודה מקרב לב :-) באמת !

מי שעוזר , עוזר תמיד !

לעיניין המנטות , לדעתי את המנטה 1200 תשאיר מקורית עם אותו מנוע ,

מקסימום שים מזגן עם מדחס קטן של ג'אסטי או כל רכב יפני אחר כדי שהנוע

הקטן 1200 לא ירגיש אותו .

את המנטה 1600 החומה שפץ - שפר כאוות נפשך כי זה רכב שיועד לשיפורים

ככל העולה על רוחך . כך שבסופו של דבר תהיה לך מנטה אוטנטית 1200

שאולי תתן לחברה שלך לנהוג בה (עם מזגן כמובן ) ולך את ה - 1600 שבלי בעיה

יכולה להיות גם 1900 על אותו בלוק מנוע בדיוק , תלתלים קלים יותר ומנוע מהיר

משמעותי ! שיפורים פנימיים שלא נראים חיצונית כלל !

מה אאחל לך אלעד ?

כשנפגשנו וראית את המנטה שלי , התלהבת כל כך שלא ידעתי איך לעצור אותך

כשהפצרת בי למכור לך אותה , אמרתי לך שיש בעיה עם הרשיונות ,

כיום אולי מעט יותר משנה אחרי , אתה עם מנטה 1200 משופצת כמעט מושלמת

(נכון שאני סידרתי לך אותה ) ועם עוד אחת 1600 שלמה לגמרי ועוד אחת לחלקים .

כנראה שאתה באמת באמת רציני מכפי שחשבתי בפעם הראשונה שנפגשנו ! ! !

יישר כח , תתמיד בשיפוץ , תהיה יסודי ותגיע רחוק !

כל הכבוד ממני .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אני ראיתי מנטה איפשהו, אמנם לא A אבל עדיין מנטה.

רק שסביר להניח שהבעלים לא יוותר כל כך בקלות על ה-GSI שלו, שנראית (לפחות חיצונית) במצב מעולה.

נצפתה בלינדאו, גרמניה, דרך אגב.

manta.jpg

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם
היי אלעד ,

אלו מילים , ממש מחמם את הלב , תודה מקרב לב :-) באמת !

מי שעוזר , עוזר תמיד !

לעיניין המנטות , לדעתי את המנטה 1200 תשאיר מקורית עם אותו מנוע ,

מקסימום שים מזגן עם מדחס קטן של ג'אסטי או כל רכב יפני אחר כדי שהנוע

הקטן 1200 לא ירגיש אותו .

את המנטה 1600 החומה שפץ - שפר כאוות נפשך כי זה רכב שיועד לשיפורים

ככל העולה על רוחך . כך שבסופו של דבר תהיה לך מנטה אוטנטית 1200

שאולי תתן לחברה שלך לנהוג בה (עם מזגן כמובן ) ולך את ה - 1600 שבלי בעיה

יכולה להיות גם 1900 על אותו בלוק מנוע בדיוק , תלתלים קלים יותר ומנוע מהיר

משמעותי ! שיפורים פנימיים שלא נראים חיצונית כלל !

מה אאחל לך אלעד ?

כשנפגשנו וראית את המנטה שלי , התלהבת כל כך שלא ידעתי איך לעצור אותך

כשהפצרת בי למכור לך אותה , אמרתי לך שיש בעיה עם הרשיונות ,

כיום אולי מעט יותר משנה אחרי , אתה עם מנטה 1200 משופצת כמעט מושלמת

(נכון שאני סידרתי לך אותה ) ועם עוד אחת 1600 שלמה לגמרי ועוד אחת לחלקים .

כנראה שאתה באמת באמת רציני מכפי שחשבתי בפעם הראשונה שנפגשנו ! ! !

יישר כח , תתמיד בשיפוץ , תהיה יסודי ותגיע רחוק !

כל הכבוד ממני .

ביי

דרור .

תגיד לי אתה השתגעת ??? לתת לחברה שלי (שבקרוב מוציאה רישיון) לסוע על המנטה 1200 אחרי כל מה שהשקעתי ברכב ??? לאבא שלי שיש לו כבר יותר מ-30 שנה רישיון ללא תאונות (טפו טפו טפו) אני לא אתן לנהוג במנטה שלי אז לתת לנדיה (חברה שלי) לסוע בה ???

אני בהחלט אוהב את החברה שלי אבל היא תצטרך לפחות 3 שנים של למידה ומבחנים אצלי עד שאני ארשה לה בכלל לשבת מאחורי ההגה של אחת מהמנטות שלי. זו אחת הסיבות שכאשר היא תוציא רישיון אני אקנה לה חיפושית כתומה בדיוק כמו שהיא רוצה, שתדפוק אותה מהבוקר עד הערב, חיפושית זה הרכב להתחיל למוד לנהוג מכיוון שהיא דומה בכל המאפיינים למנטה (שתיהן ידניות, שתיהן הנעה אחורית, שתיהן ללא ABS ולכן צריך ללמוד טוב איך בולמים נכון בגשם) אבל היתרון של החיפושית הוא שיש שפע של חלקי חילוף/פח בארץ.

יש לי פשוט פחד מטורף לסוע עם המנטה ביום יום, אני לא מדמיין איך אני אתפרץ כאשר מישהו יפתח את הדלת בחניה על המנטה שלי ...

פורסם

מזל טוב (אפילו שעוד שניה אני מתפוצץ מקנאה):lol:

אתה יכול להכניס למנטה המיועדת לשיפור מנוע 2000CC 16V (דהיינו ECOTEC) בקלות יחסית.

אם לא בא לך להסתבך עם הנפח, לך על 1600CC 16V, ללא ספק, גם כן מנוע עם כבוד.

אם אתה רוצה, יש לי מנוע CIH 2000 מהמנטה שלי למכירה, קומפלט עם כל מערכת ההזרקה,מחשב ומדחס מזגן מקורי.

אם בא לך להגשים חלום של חבר........ שים מנוע V8 של רובר 8) .

נ.ב. אנחנו צריכים להפגש בקרוב... מתי אמרתם המפגש?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה כתוב ברשיונות של ה-1600 בדגם מנוע? 16S, או רק 16?

פורסם
מזל טוב (אפילו שעוד שניה אני מתפוצץ מקנאה):lol:

אתה יכול להכניס למנטה המיועדת לשיפור מנוע 2000CC 16V (דהיינו ECOTEC) בקלות יחסית.

אם לא בא לך להסתבך עם הנפח, לך על 1600CC 16V, ללא ספק, גם כן מנוע עם כבוד.

אם אתה רוצה, יש לי מנוע CIH 2000 מהמנטה שלי למכירה, קומפלט עם כל מערכת ההזרקה,מחשב ומדחס מזגן מקורי.

אם בא לך להגשים חלום של חבר........ שים מנוע V8 של רובר 8) .

נ.ב. אנחנו צריכים להפגש בקרוב... מתי אמרתם המפגש?

יום שבת 30.10.04 איצטדיון רמת גן בשעה 14:00. כל חובבי אופל מוזמנים. :-P

פורסם
מה כתוב ברשיונות של ה-1600 בדגם מנוע? 16S, או רק 16?

לארץ לא הגיעו בכלל גרסאות ה-16 אלא רק גרסאות ה-16S (גם ה-12 שלי היא S).

באגירה, אני מבטיח לך שיום אחד תהיה לי מנטה V8 רק בשביל הכיף. כמובן שאני לא אסע איתה על כבישי הארץ כי אין סיכוי להעביר טסט, אבל יהיה נחמד לקחת אותה לכל מני שבילי עפר פעם ב ....

מבחינת מנוע אני לא מתכוון לשפר את המנטה הזו כי אני רוצה 1600 ידנית שתהיה קרובה למקור. אני רק אעשה לה קצת "מודינג" (לא מבחינת כח אלא מבחינת התנהגות בעיקר). המנטה הבאה שאני אקנה תהיה כבר משופרת מקצה לקצה ...

צלצלתי אלייך אתמול (באגירה) והשארתי לך הודעה, רציתי שאתה תהיה הראשון שמקבל ממני הזמנה רשמית בטלפון למפגש (מאחר שיש לך מלאי מטורף של מנטות ואנחנו פשוט חייבים להפגש :wink: ) ...

פורסם

במנטה שלי יש מנוע 2000 הזרקה. הוא נקרא 20E להבדיל מה 20S שהוא הדור הקודם שעם קרבורטורים. אבל.... ברשיונות כתוב על דגם המנוע רק 20 ולכן לא הייתה לי שום בעיה להכניס מנוע 20XE שזה בעצם 16V מודרני. גם במנטה 1600 אוטו, כתוב ברישיונות רק 16 (בלי שום אות) אבל שם יש מנוע מקורי, אבל ברור לי שביום שהוא ילך ךעולמו אני מכניס מנוע 16XE.

פורסם
במנטה שלי יש מנוע 2000 הזרקה. הוא נקרא 20E להבדיל מה 20S שהוא הדור הקודם שעם קרבורטורים. אבל.... ברשיונות כתוב על דגם המנוע רק 20 ולכן לא הייתה לי שום בעיה להכניס מנוע 20XE שזה בעצם 16V מודרני. גם במנטה 1600 אוטו, כתוב ברישיונות רק 16 (בלי שום אות) אבל שם יש מנוע מקורי, אבל ברור לי שביום שהוא ילך ךעולמו אני מכניס מנוע 16XE.

אכן הצדק אתך, תודה שתקנת אותי. אפילו בכתבה שעשיתי באתר של המועדון רשמתי שהמנטה האוטומטית הגיעה בכל גרסאותיה עם המנוע הרגיל ולא ה-S ששודך רק לגיר ידני ...

לסיכום, איש באהבתו יחייה, אני מעדיף קרבורטורים ואתה מעדיף הזרקה.

להלן קישור להסבר קצר על המספרים והאותיות של כל מנוע:

http://www.classicar.co.il/forum/viewtopic.php?t=1706

תודה לפיקסר (דימה) על המידע והתרגום ...

למי שמתעצל להיכנס לבדוק אז הנה פירוש לג'יבריש שאנחנו מדברים:

מנוע 16- הכוונה למנוע 16N, כלומר מנוע בנפח 1600 סמ"ק, האות N מסמלת יחס דחיסה של 9.0-9.5:1.

מנוע 16S- נפח מנוע 1600 סמ"ק רק שהאות S מסמלת יחס דחיסה של 9.5-10.0:1.

מנוע 20E- מנוע בנפח 2000 סמ"ק כאשר האות E מסמלת הזרקה רב נקודתית.

מנוע 20XE- מנוע בנפח 2000 סמ"ק כאשר האות X מסמלת יחס דחיסה 10.0-11.5:1 והאות E כמו הנ"ל.

• תוכן חדש...