Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לאחר בחינה ובדיקה לפי כל ההוראות, חתמתי על זכרון דברים לקראת רכישה של טויוטה קורולה 98. כל מה שנשאר עכשיו זה לבצע את הבדיקות הפורמליות (משכונים, עיקולים וכיו"ב), לבצע בדיקה של הרכב במוסך\מכון, להעביר בעלות ולשלם. (אהה כן, ולומר תודה לכל מי שעזר!!! :smile: )

עכשיו כמה שאלות אחרונות (אני מקווה):

ראשית, האם עדיף לבדוק במכון בדיקה או במוסך טויוטה (היה מי שאמר לי שזה עדיף)?

שנית, היכן ספציפית מומלץ לבדוק באזור השרון (בין נתניה לרעננה נאמר; אשמח למיקום ו\או טלפונים)?

שלישית, למה לכל הרוחות צריך לשים לב במהלך הבדיקה ועם קבלת תוצאותיה? האם צריך\מומלץ לבקש מהבודקים משהו?

ולבסוף, במידה ומעריכים שנדרשים תיקונים, כיצד מבררים במהירות רבה (אולי במכון\מוסך) כמה עולים התיקונים האלו (לצורך הורדת המחיר מול המוכר, במידת הצורך)?

וכמובן, אם יש עוד הערות\הארות לפני מעשה, אשמח לקרוא...

תודה מראש

פורסם
ראשית, האם עדיף לבדוק במכון בדיקה או במוסך טויוטה (היה מי שאמר לי שזה עדיף)?

הייתי מציע לך בשניהם. וזאת הסיבה למה:

http://motocar.msn.co.il/motocar/forum/forum.asp?site=1#self

(תקרא את התגובה "מצבך בעייתי" לכותרת "הגשת תביעה").

ולבסוף, במידה ומעריכים שנדרשים תיקונים, כיצד מבררים במהירות רבה (אולי במכון\מוסך) כמה עולים התיקונים האלו (לצורך הורדת המחיר מול המוכר, במידת הצורך)?

במוסך שבו נערכת הבדיקה יכולים לתת לך הצעת מחיר במקום.

פורסם

תודה 2fst4u; בעצם אני מבין שכדאי קודם ללכת למכון בדיקה, ואז במידה ויש הערות אפשר להעריך עלויות ולקבל פרשנות במוסך החברה, נכון?

יש אולי מישהו שמוכן לענות גם לגבי השאלות האחרות, ובעיקר לגבי מכוני בדיקה מומלצים באזור השרון (נתניה והסביבה)???

תודה

פורסם

מכון מומלץ באזור - מבדק בהרצליה. אם יש לך ידיעות מסוף השבוע פתח את העיתון איפה שיש את המודעות למכירת רכבים וחפש קופון של 15% הנחה בבדיקה.

את כל הממצאים בבדיקה תבקש מהבוחן שיסביר לך כל דבר שאתה לא מבין, תנסה להבין גם מה צריך טיפול מידי ונחשב כתקלה (משאבת מים נוזלת לדוגמא).

בירור תיקונים - במוסך מורשה של טויטה, תנסה לבדוק לפני זה איפה המוסך הקרוב ביותר שתוכלו לקבל הצעת מחיר או לפחות סדרי גודל.

אם לא קראת את כל השירשורים הדביקים בפורום ייעוץ ברכישה, זה הזמן.

בהצלחה,

גיא

פורסם

כמובן שקראתי לפחות פעמיים את כל השרשורים הדביקים; בכל-זאת אני כבר מתעסק עם זה יותר מחודשיים. הכנתי לעצמי גם מן FAQ ועוד כל מיני חומרים. כשאסיים במזל טוב את תהליך הרכישה הזה אוכל להעביר אותם כקבצים לפורום, ותחליטו (המנהלים) אם תרצו להשתמש בזה למשהו.

בכל מקרה, אם יש מכונים נוספים מומלצים, בעיקר בנתניה או רעננה, אשמח לקרוא המלצות לגביהם. אמרו לי שיש מכון בדיקה היכן שהוא בכניסה לרעננה מכיוון כביש חיפה ת"א הישן - מישהו מכיר \ ממליץ \ מגנה?

פורסם
כמובן שקראתי לפחות פעמיים את כל השרשורים הדביקים; בכל-זאת אני כבר מתעסק עם זה יותר מחודשיים. הכנתי לעצמי גם מן FAQ ועוד כל מיני חומרים. כשאסיים במזל טוב את תהליך הרכישה הזה אוכל להעביר אותם כקבצים לפורום, ותחליטו (המנהלים) אם תרצו להשתמש בזה למשהו.

בכל מקרה, אם יש מכונים נוספים מומלצים, בעיקר בנתניה או רעננה, אשמח לקרוא המלצות לגביהם. אמרו לי שיש מכון בדיקה היכן שהוא בכניסה לרעננה מכיוון כביש חיפה ת"א הישן - מישהו מכיר \ ממליץ \ מגנה?

לגבי הקבצים שלך, כאשר תסיים צור איתי קשר בה"פ ותעביר לי אותם אשמח לעיין ולשקול פרסום שלהם.

אם יש אפשרות - לך למבדק הם הכי טובים לדעתי (באזור שלך). יש מכון בדיקה (דינמומטר) ליד קניון רננים, אם אתה מגיע מכביש חיפה ת"א הישן אתה פונה לכיוון רעננה (ימינה אם אתה מגיע מכיוון צפון) בפניה ה2 (רמזור 2) אתה פונה ימינה שוב וברמזור הראשון (אם אני לא טועה) שוב ימינה המכון בדיקה מצד שמאל שלך. (נמצא ליד מרכז התקנה של מוטורולה). האם הוא טוב? אינני יודע. בכל מקרה איון שום מכון בדיקה טוב בנתניה - זה בטוח.

גיא

פורסם
יש רק בעיה אחת בתהליך שתארת.

החתימה על זכרון הדברים היא אחרי שהרכב יצא בבדיקה לשביעות רצונך ולא לפני.

לפני הבדיקה מחתימים את הבעלים על התחייבות לשאסי ו/או מנוע.

אני לא חושב שיש בעיה כלשהי בתהליך שתארתי. זכרון הדברים שחתמתי עליו נכתב (במקום) על-ידי עו"ד והוא מכסה את כל האפשרויות השונות של בעיות אפשריות ברכב המהלך הבדיקה. במידה ותהיה בעיה משמעותית זכרון הדברים בטל מעיקרו ובעל הרכב הנוכחי התחייב להשיב את דמי הקדימה ששילמתי (גם אם לא ישיב הנזק מסתכם ב-500 ש"ח) וכן לשלם על מחצית עלות הבדיקה.

כמובן שעדיין יש סיכוי שטעינו במשהו, אבל אני חושב שהתקדמתי בצורה די בטוחה בעניין. צריך לקחת בחשבון שמדובר ברכב מאוד-מאוד סחיר, ורכב קודם שהתכוונתי לבדוק אותו פשוט נמכר באותו יום עוד לפני שהספקתי להגיע לבדוק. זה לא אומר שצריך לעשות שטויות, אבל לא נראה לי שעשיתי. צריך גם לקחת בחשבון שכל כשלון בבדיקה אומר להתחיל את כל העניין מחדש, לארגן אוטו לנסיעה (אין לי כרגע רכב משלי) וכיו"ב, אז אם כבר מצאתי אוטו טוב מאוד, מטופל כמו שצריך, ממוכר שנראה אמין ורציני, מצאתי לנכון לסגור איתו מיד באופן מותנה, ולא להצטער אחר-כך שמישהו חטף לי רכב מצויין.

הגיוני או לא?

עוד משהו, תגידו, שמעתי היום על טיפול ברצועת טיימינג של השסתומים. במה בדיוק מדובר ומתי צריך לבצע אותה בטויוטה קורולה? אני צריך להיות מודאג מהעניין באיזו צורה?

אהוד

פורסם

איזה יד הרכב? תשאל את הבעלים האם הוא ביצע טיימינג ברכב ואם כן מתי (ק"מ + - וזמן + -) הכי טוב יהיה לבדוק את זה במוסך שבו טיפלו (בהנחה והוא מורשה טויטה) ושם גם תשאל כל כמה זמן צריך לעשות טיימינג לקורולה (את זה גם תוכל לקבל בטלפון למוסך המרכזי לרוב), לא לשכוח לציין שנת דגם. לדוגמא בסקסו שלי זה כל 3 שנים או 60 אלף ק"מ.

גיא

פורסם

בקורולה מבצעים טיימינג כל 100000 ק"מ. ודרך אגב מדובר בטיפול יקר באופן יחסי - רצוי לבדוק צינורות מים ורצועות מנוע.

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
בקורולה מבצעים טיימינג כל 100000 ק"מ. ודרך אגב מדובר בטיפול יקר באופן יחסי.

תודה ירון, אני מבין שמדובר ב-100K ללא הגבלת זמן? כי הרכב בן 7 שנים.

רצוי לבדוק צינורות מים ורצועות מנוע.

לא הבנתי את כוונתך; האם לבדוק זאת עכשיו בעת הבדיקה או שהתכוונת לחלק מטיפול הטיימינג?

באופן כללי, איך אני יודע מתי צריך להתבצע כל טיפול ספציפי לרכב (טוב, אולי זו בעצם כבר שאלה לפורום אחר...)?

• תוכן חדש...