Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

306 מנוע 1800 אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רציתי לקבל חוות דעת על פיזו 306 1800 אוט

שנת יצור 1998 יד 2 עם 90 אלף קילומטר

הבעלים דורש 1000 ש"ח מתחת למחירון.

רציתי לקבל חוות דעת לגבי רכב זה

על צריכת דלק

אמינות

עלות טיפולים

פורסם

נסעתי בכזה שבועיים. הוא די עצלן, כלומר מזנק בכבדות, ומרגישים את זה.

מצד שני, צריכת הדלק הפתיעה אותי לטובה. וזה עוד היה רכב מוזנח יוצא חברה גדולה שמשמש כמזרון של החבר'ה. עשה לי משהו כמו 1:13, כאשר הלנטרה הידנית 1600 שהיתה לי עשתה 1:11 בערך.

והכי מגניב, הנסיעה בעקומות ("סיבוב"), והנוחות (יחסית לשנתון). אם אתה מכיר 306, לא תופתע. אם אתה מכיר יפניות, תתלהב.

פורסם

דברים שכדאי שתבדוק (היה לי כזה רגב משנתון מוקדם יותר):

1. בלוק מנוע - יש למנוע נטייה לפתח סדק, ואז שבר. אם יש סדק המצב בלתי הפיך, ותאלץ להשתיל מנוע חדש.

2. חשמל - תאורה אחורית לא מספיר אטומה, מערכת הצתה.

מעבר לכך - תהנה...

הכי טוב FSI!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שלום רציתי לקבל חוות דעת על פיזו 306 1800 אוט

שנת יצור 1998 יד 2 עם 90 אלף קילומטר

הבעלים דורש 1000 ש"ח מתחת למחירון.

רציתי לקבל חוות דעת לגבי רכב זה

על צריכת דלק

אמינות

עלות טיפולים

שלום, אני לא פותח אשכול חדש, אלא מוסיף שאלה לאחר החיפוש. אני מבקש את חוות דעתכם עבור פיג'ו 306 1,800 סמ"ק אוטומט מודל 1995. דגם XT.

מה דעתכם, בדג על נושא האמינות, מנוע, גיר, וכו'.

תודה רבה.

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

יש לי שלוש דברים לומר לך , במשפחה היה פזו 405,לאחי היה פזו 309 ,לחברים היה פזו 306ו 205...וכמובן מסיפורים אלה ואחרים ....

צרות,צרות,ובצרורות....עכשיו אתה מבין למה לכולם היה (לא יהיה יותר).

אבל ,כרגיל, לכל מי שיש זה בטח הרכב הכי טוב והכי אמין בעולם....

נ.ב - אני רק מביע את דעתי(המבוססת).

פורסם

ואני אביע את דעתי שגם מבוססת לא פחות , גם מאנשים שיש להם והחזיקו ומחזיקים מכוניות כאלו , הן אולי דורשות יותר מסובארו ... אבל גם נותנות יותר ובטיפול טוב הם מחזיקות מעמד לא רע בכלל.

ואם כבר המחלות של ה306ים מתרכזות לדוגמא ברדיאטור חימום , או חלודות בקאנטים של הסאן רוף בדגמים הישנים יותר ( 97 ומטה ) שהם הכסף הגדול ולא בקליות אחוריות.

לגבי סדקים בבלוקים לא שמעתי , אז אולי זה יותר ספציפי לאוטו מסוים קני.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
דברים שכדאי שתבדוק (היה לי כזה רגב משנתון מוקדם יותר):

1. בלוק מנוע - יש למנוע נטייה לפתח סדק, ואז שבר. אם יש סדק המצב בלתי הפיך, ותאלץ להשתיל מנוע חדש.

2. חשמל - תאורה אחורית לא מספיר אטומה, מערכת הצתה.

מעבר לכך - תהנה...

ובנוסף (ובמיוחד):

1. נטיה לצילצולי מנוע

2. משולשים רגישים מאוד (גם בדגם ה 1800 כמו בכל שאר הדגמים - מדובר באותו רכיב בדיוק)

3. לבדוק ב-7 עיניים מצב מנוע צעדים וחיישן למדה/חמצן

4. ביצועים פושרים ביותר ביחס למנוע 1800 סמק (כמו של יפאנית 1600 אוטומטית)

מדובר באוטו רגיש שלא מיועד למי שמחפש להכניס את המפתח לסוויץ', לסובב ולנסוע - ופעם בשנה להיכנס למוסך לטיפול שגרתי - אלא יותר למי שמודע ומוכן להשקיע בבלאי ומידי פעם לסבול תקלות יקרות. מי שמוכן לזה ירויח אוטו נוח ביותר, יציב ונעים לנהיגה - ומי שלא, שומר נפשו ירחק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ושאר החברים אני חייב להביע את דעתי ולצרף מחאה....

גם אני בתור חובב רכב מתחיל נדבקתי בסטיגמה של מכוניות צרפתיות=בעיות ותקלות.

וכהתבגרתי, צברתי ניסיון ורכשתי כבר 2 צרפתיות בחיי אני יכול להגיד שהכל שטויות ואנשים מבלבלים בשכל.

לא יעזור כלום, רכב שמור, גם שיהיה צרפתי, יתן תמורה בהתאם.

אני רכשתי לפני שבועיים 306 1.8 ליטר ידנית ואני מרוצה עד השמיים.

הרכב מיום קניתו ועד לשניה הזאת שמור ומטופל בצורה מדהימה- וכל זה מורגש גם בנסיעה וגם בהנאה. (טפו, טפו, טפו....)

וכמו שאמרו לפני- 306 תדרוש קצת יותר יחס וטיפול מאשר טויוטה קורולה, אבל היא תיתן לך בתמורה מה שהטויוטה לא תוכל לתת לך.

מה שכן, 306 קרועה ושחוטה גם תגרום לך לסבל רב הרבה יותר מאשר אותה טויטה שחוטה במצב דומה.

אקזמפלר שמור-מומלץ ביותר!!

אמיר.

פורסם
איציק ושאר החברים אני חייב להביע את דעתי ולצרף מחאה....

גם אני בתור חובב רכב מתחיל נדבקתי בסטיגמה של מכוניות צרפתיות=בעיות ותקלות.

וכהתבגרתי, צברתי ניסיון ורכשתי כבר 2 צרפתיות בחיי אני יכול להגיד שהכל שטויות ואנשים מבלבלים בשכל.

לא יעזור כלום, רכב שמור, גם שיהיה צרפתי, יתן תמורה בהתאם.

הרכב מיום קניתו ועד לשניה הזאת שמור ומטופל בצורה מדהימה- וכל זה מורגש גם בנסיעה וגם בהנאה. (טפו, טפו, טפו....)

וכמו שאמרו לפני- 306 תדרוש קצת יותר יחס וטיפול מאשר טויוטה קורולה, אבל היא תיתן לך בתמורה מה שהטויוטה לא תוכל לתת לך.

מה שכן, 306 קרועה ושחוטה גם תגרום לך לסבל רב הרבה יותר מאשר אותה טויטה שחוטה במצב דומה.

אקזמפלר שמור-מומלץ ביותר!!

אמיר.

שום טיפול שבעולם לא יכול להציל מתיכנון לקוי ואיכות נמוכה של רכיבים.

שמח שאתה מרוצה עד השמיים, גם אני מרוצה עד השמיים :-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שום טיפול שבעולם לא יכול להציל מתיכנון לקוי ואיכות נמוכה של רכיבים.

שמח שאתה מרוצה עד השמיים, גם אני מרוצה עד השמיים :-)

איציק

איציק- דבריך נכונים ומדוייקים ואין שום ויכוח עליהם..

אציין שוב רק במילים ברורות יותר שבלאי תמיד יהיה ובצרפתיות הוא יהיה גובה יותר מאשר ברכב יפני (אכן בנייה לקויה לרוב)

אבל תקלות יומיומיות ושכיחות ניתן למנוע בכל רכב שהוא ע"י טיפול נכון והשגחה.

המשך יום נעים..:wink:

פורסם

גם לי היה 306 XT 1800 , ידנית 94..

נהנתי מכל רגע ! הדבר היחידי שהיה לי בעיה, הוא מחזיר שמן בין הגיר למנוע. שהוחלף לאחר כבוד. ומאז היו לי 4 חודשים של שקט וכיף ! (עד ...נס הרים)

פורסם

נהנתי מכל רגע ! הדבר היחידי שהיה לי בעיה, הוא מחזיר שמן בין הגיר למנוע. שהוחלף לאחר כבוד. ומאז היו לי 4 חודשים של שקט וכיף ! (עד ...נס הרים)

אותה בעיה גם אצלי!

כ-600 שקל תיקון (כמו שהבנתי)

אז לשים לב...

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אורן, אך פרקי הזמן הזעירים בהם אתה מחזיק רכב אינם משקפים בלאי ו/או תקלות כרוניות ספציפית לדגם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אמיר.

פששש....

שבועיים ולא עושה בעיות ? בא נרים כוסית :beerchug:

אחרי שיהי לך את האוטו שנה - נדבר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ואני אביע את דעתי שגם מבוססת לא פחות , גם מאנשים שיש להם והחזיקו ומחזיקים מכוניות כאלו , הן אולי דורשות יותר מסובארו ... אבל גם נותנות יותר ובטיפול טוב הם מחזיקות מעמד לא רע בכלל.

ואם כבר המחלות של ה306ים מתרכזות לדוגמא ברדיאטור חימום , או חלודות בקאנטים של הסאן רוף בדגמים הישנים יותר ( 97 ומטה ) שהם הכסף הגדול ולא בקליות אחוריות.

לגבי סדקים בבלוקים לא שמעתי , אז אולי זה יותר ספציפי לאוטו מסוים קני.

ליביו

ממש לא מסכים אתך ליביו. הרכב אכן עדין מאוד ולשכן שלי גם הלך הבלוק אחרי 10 שנים שהרכב אצלו (יד ראשונה, טיפולים בחברה, הרכב בחיים לא נקרע) ואמרו לו במוסך המרכזי שזו בעיה כרונית של ה-306 (במקרה לו היה את המנוע 1600 ולא ה-1800) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...